Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 140
  • 781
  •   1
Отговори
# 15
да, а за трето и всяко следващо 200 лв

# 16
Момичета, септември месец трябва да подам Молба декларация за детските помощи.

До 27 август август съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г. възраст.  Интересуваме в общия месечен семеен доход влизат ли 70-те лева детски / за 2 деца/, които са ми били изплащани през предходната година? А също така, по телефона ми казаха да си изтегля от интернет и Декларация за поверителност на личните данни, но ме мога да я намеря. Confused Бихте ли ми помогнали?   bouquet  bouquet

# 17
  • Пловдив
Интересуваме в общия месечен семеен доход влизат ли 70-те лева детски / за 2 деца/, които са ми били изплащани през предходната година?

Не,не влизат
За първи път чувам,че искат такава декларация.Освен да отидеш на място и да разучиш

# 18
♥Elfita♥, благодаря.   bouquet

Днес , звъннах по телефона да попитам, тъй като по лична карта съм с адрес, гр Варна, а живеем в София, и майка ми ще подава документите във Врана, та дамата от службата там ми каза за тази декларация, каза, че някои жени я носели разпечатана от нета.

# 19
Здравейте! Имам въпрос и се извинявам ако не е в правилната тема. Мога ли да прехвърля майчинството на таткото и ако е възможно, то как ще се изчисли то и за колко време ще е?

# 20
Момичета, септември месец трябва да подам Молба декларация за детските помощи.

До 27 август август съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г. възраст.  Интересуваме в общия месечен семеен доход влизат ли 70-те лева детски / за 2 деца/, които са ми били изплащани през предходната година? А също така, по телефона ми казаха да си изтегля от интернет и Декларация за поверителност на личните данни, но ме мога да я намеря. Confused Бихте ли ми помогнали?   bouquet  bouquet
Декларацията за съгласие за ли4ните данни може да вземеш от всяка една Дирекция за соц. подпомагане, стандартни са и от много години се попълват към всяка една молба.

# 21
  • Пловдив
Здравейте! Имам въпрос и се извинявам ако не е в правилната тема. Мога ли да прехвърля майчинството на таткото и ако е възможно, то как ще се изчисли то и за колко време ще е?

След 6 я месец на бебето можеш.Изчислява се според неговите доходи 24 м назад.Като продължителност е като твоето

mamulq77 ,щом трябва да я имат,ще ти я дадат на място декларацията

# 22
ogan1, ♥Elfita♥ , Благодаря Ви!  bouquet

ogan1, това ли е декларацията? http://www.burgas.bg/uploads/cff5be46b5b6ff43737411fd32559309.pdf

# 23
ogan1, ♥Elfita♥ , Благодаря Ви!  bouquet

ogan1, това ли е декларацията? http://www.burgas.bg/uploads/cff5be46b5b6ff43737411fd32559309.pdf
Peace da!

# 24
Хайде пак ново 20. Ако не се лъжа, нямаше ли срок от един месец за превеждане на еднократната помощ за раждане на дете? Връщам се от социалните, исках да взема акта за раждане на малката, това даже трябваше на 15-ти да свърша и трябваше по техните думи на 20-ти да ми преведат помощта! Да ама не! Сега ми обясниха, че нямам превод и не могат да ми дадат акта, защото предишното местоживеене не ми е в тази община а в друг град и "техните колеги" трябвало да си направят проверка да не съм ползвала някакви помощи на стария ми адрес... Да съм проверила другия месец на 15-ти  newsm78 . Това така ли е, или нещо не са си свършили работата? Какво имат толкова да проверяват, след като ЛК ми е сменена преди да родя и логично няма как да ползвам тази помощ на стария ми адрес  Shocked

# 25
И така дойде и моя ред за въпросче. Дойде време да подам документи за месечните помощи за детето. При разясненията от служителя в социалното той ми даде едно листче, на което имаше различни суми за различните месеци и след това ми каза тези суми да ги прибавя към брутните доходи на семейството. Дотук добре, обаче после при раздробяването ми идва трудното. Тези дни, в които съм била болничен преди раждането предполагам се вписват в графата-обезщетения за временна нетрудоспособност, а тези, които са 45 дни преди раждането къде се пишат пак ли тук или в графата обезщетения за майчинство? Само че ако се пишат в различни графи-как да разбера точно колко пари са ми превели за 45-дневния болничен? Имам код за проверка онлайн през нои,ама....нещо не мога да се ориентирам кои пари точно за кое са. И още нещо този служител ми е писал само за 3 месеца да добавя доходи, пък аз бях в болничен 3 месеца и като добавя и 45-дневния, стават 4 и половина? newsm78 Много сложно стана-дано не съм объркала и вас?

# 26
# 27
  • София
Здравейте, изчетох доста относно моят въпрос, но някои казват едно, а други друго и съвсем се обърках. Имам доста време докато родя, но искам да разбера какви са изискванията за детските и помощите, та искам да ви попитам следното- с таткото нямаме брак само живеем заедно, той ще признае детето, съответно когато подавам документи за доходите ни и неговите ли трябва да представя или само моите ? Т.е възможно ли е да не декларирам неговите доходи? Или щом е признал детето се водим като едно домакинство ?

# 28
Щом не си омъжена се вземат само твоите доходи.

# 29
Здравейте, бих искала да попитам при сключване на граждански брак в какъв срок трябва да уведомя социалните,тъй като някъде видях,че пише в 7-дневен срок,а личната ми карта ще е готова след месец . И нанаво ли се подават всички необходими документи или само дохода на таткото . Благодаря предварително ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт