Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 005
  • 781
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,получавам детски от една година,т.е на заповедта пише 18.02.Да разбирам ли ,че до тази дата трябва да подам документите за 2014 или може да е в рамките на месец февруари? След като съм била майчинство предната година прочетох напред в темата,че не трябва да взимам документ от работодател,а соц. ще си изискат служебно от НОИ. Така ли е?
В самата декларация като я попълвам какъв доход да пиша тогава?Имам ЕИК код за НОИ,от там ли да взема данните за година назад?
Благодаря!

# 346
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,получавам детски от една година,т.е на заповедта пише 18.02.Да разбирам ли ,че до тази дата трябва да подам документите за 2014 или може да е в рамките на месец февруари? След като съм била майчинство предната година прочетох напред в темата,че не трябва да взимам документ от работодател,а соц. ще си изискат служебно от НОИ. Така ли е?
В самата декларация като я попълвам какъв доход да пиша тогава?Имам ЕИК код за НОИ,от там ли да взема данните за година назад?
Благодаря!

Задължително се взема бележка от работодателя, нищо, че на нея ще пише 0.00 лева доход. Сумите по обезщетенията може да видиш на място в Социално подпомагане и да ги впишеш, а също и с ПИК-а от НОИ за получените реално суми през конкретния месец. Подаваш декларация до края на м. 02.2014.

# 347
мерси за бързия отговор

# 348
  • София
Здравейте, следващия месец започвам работа и бих искала да знам кога трябва да уведомя социалните, че дохода ми щяе е над обявения минимум - когато подпиша трудовия договор или newsm78, ще се радвам да ми помогнете с мнение

# 349
Здравейте, следващия месец започвам работа и бих искала да знам кога трябва да уведомя социалните, че дохода ми щяе е над обявения минимум - когато подпиша трудовия договор или newsm78, ще се радвам да ми помогнете с мнение

Няма кого да уведомяваш, защото детските се изплащат на база предходни 12 месеца, в които доходът ти е отговарял. За в бъдеще, ако надвишава 350 лева на член от семейството просто няма да подаваш декларация и няма да вземаш помощи за деца.

# 350
  • София

Няма кого да уведомяваш, защото детските се изплащат на база предходни 12 месеца, в които доходът ти е отговарял. За в бъдеще, ако надвишава 350 лева на член от семейството просто няма да подаваш декларация и няма да вземаш помощи за деца.
Това значи,че чак до октомври ще си получавам детски надбавки - тогава трябва да си поддам отново документите? newsm78

# 351

Това значи,че чак до октомври ще си получавам детски надбавки - тогава трябва да си поддам отново документите? newsm78

Да, това означава  Peace

# 352
Здравейте, имам въпроси относно детските надбавки от 35 лв. месечно:
1. Предстои ми да раждам април 2014, до колкото разбрах трябва да подам Молба за детски също април 2104, за да получа детски май 2014. Това така ли е?
2. Брутния доход за изчисляване на майчинство е 350 лв. , аз ще съм самотна майка (тоест нямаме брак с бащата), осигуряват ме на 450 лв. бруто, това означава ли, че не мога да вземам детски надбавки (тези 35 лв. на месец).

Много ще съм благодарна за отговорите!

# 353
  • Пловдив
1. Предстои ми да раждам април 2014, до колкото разбрах трябва да подам Молба за детски също април 2104, за да получа детски май 2014. Това така ли е? подаваш за детски май месец
2. Брутния доход за изчисляване на майчинство е 350 лв. , аз ще съм самотна майка (тоест нямаме брак с бащата), осигуряват ме на 450 лв. бруто, това означава ли, че не мога да вземам детски надбавки (тези 35 лв. на месец). ще взимаш,защото ще се дели на две

# 354
1. Предстои ми да раждам април 2014, до колкото разбрах трябва да подам Молба за детски също април 2104, за да получа детски май 2014. Това така ли е?
2. Брутния доход за изчисляване на майчинство е 350 лв. , аз ще съм самотна майка (тоест нямаме брак с бащата), осигуряват ме на 450 лв. бруто, това означава ли, че не мога да вземам детски надбавки (тези 35 лв. на месец).

Много ще съм благодарна за отговорите!
1. Ако родиш април документи се подават май месец. За април детски няма.
2. Доходът се дели на теб и на детето, т.е.  на 2, не само на теб.

# 355
Здр. искам да попита значи от януари до април съм била в една фирма и имам бележка за дохода и от юни до сега пак имам бележка но за МАЙ и Юни несъм получавала нищо и в социални за казали на ММ че трябва документ и за тях може ли да ли кажете какъв е той ? newsm78 мерси

# 356
  • Пловдив
за МАЙ и Юни несъм получавала нищо и в социални за казали на ММ че трябва документ и за тях

За месеците без работа не трябва да представяш документ.Могат да искат да попълниш декларация,че не си работила и да покажеш трудовата книжка

# 357
явно утре ще трябва да ходя аз да се разправям с тях защото и азз си мисля че щом несъм била на работа тогава нетрябва да предоставям документ! мерси

# 358
сега се стих да питам още нещо за периода от януари до април съм била соственик на ЕТ и съм била самоосигуряваща се и съм си издала служебна бележка но в графа брутен доход 0 или 420 лв трябва да пиша?

# 359
Да попитам при подаването за детски трябва ли да нося трудовата книжка на мъжа ми,при положение,че за миналата година има 2 работни места

Общи условия

Активация на акаунт