Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 117 944
  • 781
  •   1
Отговори
# 360
  • В полите на Пирин планина
Да попитам при подаването за детски трябва ли да нося трудовата книжка на мъжа ми,при положение,че за миналата година има 2 работни места

Трябва служебна бележка за доходите му при двамата работодатели, а не трудова книжка.

# 361
да служебна бележка взехме,но ми искаха (миналата година) трудовата книжка за справка.Чудех се дали тази отново ще е така

# 362
да служебна бележка взехме,но ми искаха (миналата година) трудовата книжка за справка.Чудех се дали тази отново ще е така

Предполагам, ако декларирате, че в някакъв период е безработен  newsm78

# 363
да беше на борсата за 3м

# 364
сега се стих да питам още нещо за периода от януари до април съм била соственик на ЕТ и съм била самоосигуряваща се и съм си издала служебна бележка но в графа брутен доход 0 или 420 лв трябва да пиша?

Принципно, ако нямаш изплатен доход за личен труд трябва да е нула, а има - брутния размер на дохода, а не базата за осигуряване.

# 365
  • при късмета
Здравейте, не знам дали въпросът ми е точно за тук, надявам се да съм на правилното място!
Вчера в градината случайно станах свидетел на разговор на учителка от съседната група с родител. Детето беше използвало повече от 10 дни без мед. бележка, т.е. по домашни причини. Учетелката обясняваше, че могат да й направят проблем с детските надбавки, защото информацията отивала там всеки месец, имало нови правила.
Не можах да питам нашата учителка, но знам, че за набор 2009- II група, имаме право на 30 дни по домашни причини за учебната година.
Отразяват ли се на детските надбавки такива отсъствия за набор 2009?
Трябва да подавам февруари документите за годината.
Ще съм благодарна, ако някой може да отговори!

# 366
  • Пловдив
Отразяват ли се на детските надбавки такива отсъствия за набор 2009?

Не,неизвинените се гледат за подготвителните групи.А каквото си имате да отсъствате по дом причини,ще си отсъствате.Това не са неизвинени

# 367
  • при късмета
Много благодаря ♥Elfita♥, за отдогодина знам, но ме учуди защото въпросната учителка е пак на група 2009 г.

# 368
  • Пловдив
Явно не е наясно от кога се гледат неизвинени и какво точно са неизвинени.Или е искала да уплаши другата майка.Вариации всякакви

# 369
  • София
Здравейте. Аз родих края на декември и нямах физическата възможност да подавам документи за каквото и да било. Мога ли да подам документи за детските този месец(февруари) и ще представлява ли някакъв проблем? Има ли конкретен срок за подаването им?

# 370
  • Пловдив
Здравейте. Аз родих края на декември и нямах физическата възможност да подавам документи за каквото и да било. Мога ли да подам документи за детските този месец(февруари) и ще представлява ли някакъв проблем? Има ли конкретен срок за подаването им?

Можеш да подадеш февруари.Няма определен срок за детските.Просто за месец януари ги губиш.За помощта за раждане на дете срокът е до 3 г от раждането

# 371
  • София
аз питах в майчинството счетоводно, ама май въпроса ми е по-скоро за тук, та ще питам и тук

подадох документи за детски и ми казаха в двуседмичен срок да отида на място да си получа заповедта. днес се обадих и казаха че решението ми е излязло и ще го получа по пощата.

такава ли е процедурата или да очаквам по-скоро отрицателен отговор?

даммм вече получих известието с отр.отговор, дохода ми надвишавал минимума. след 2 месеца пак ще опитам, дано съм разбрала как се смятат сумите по ведомост  #2gunfire
Е като подава документи не си ли смяташ дохода, че само излишни разправии  newsm78

ееее много ясно че ги смятах, по моите сметки беше ок естествено  Laughing

обаче според социалните не е. от това което разбрах трябва дохода ми 12 календарни месеца назад да е по-малък от 350 лв на човек от семейството като обаче, доходите се смятат по ведомост на НОИ - аз съм вече във втората година майчинство и - се получава следното:
- имам плащане през Август /което касае и Юли и Август/ но аз трябва да го сумирам и да го броя като като доход през Август - това ок
- следващото плащане обаче е през Окт /то е за септ/
- и съответно през Дек имам две плащания но и двете трябва да ги сметна като доход през Дек защото тогава съм ги получила независимо че едното е за Ноем.
- А сега Януари пак нямам плащане, защото ще го получа през Февр.

Та питането ми е като като попълвам данните за доходите 12 месеца назад, съответно месеците през които нямам плащане не ги броя или просто попълвам 0?!?!?  #2gunfire

Аз го разбирам че просто не ги броя но така обаче ако напиша 12 месеца назад в които съм получавала доходи, всъщност са повече от 12 календарни месеца /защото в случая Септ, нямам доход, както и Януари нямам/ ..... И като вземем предвид че пък от януари майчинството стана 340 лв трябва още малко да изчакам за да ми падне дохода на 350 лв. Абе направо....

оф толкова е объркано че незнам дали някой ще ме разбере че да ми поясни  #Crazy

# 372
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Гледат се твърдо 12 месеца назад, без значение имаш или нямаш доход.
И да, доходът се пише през месеца, през който реално е получен по сметката/на ръка, а не, за който се отнася...

# 373
Гледат се твърдо 12 месеца назад, без значение имаш или нямаш доход.
И да, доходът се пише през месеца, през който реално е получен по сметката/на ръка, а не, за който се отнася...

Ето от тук се получават разликите предполагам. Няма значение за кой месец е доходът, а през кой е получен. Ако имаш 2 плащания през декември се пишат и двете, без значение за кой месец са.

Аз пък пак няма да се вредя за детски ама здраве да е  Rolling Eyes То като се замисля съм получавала само 2 години с баткото като бях в майчинство.. и оттам нататък тцък  Whistling Да вземат да го вдигнат малко тоя минимален доход Sad Много са нахални вече  #2gunfire

# 374
  • София
правилно ли ви разбрах момичета?

тоест ако сега подам док.през Февруари - пиша доходите ми назад по месеци както съм ги получила от Февруари 2013 до Януари 2014? И съответно за м. Септември пиша 0 лв. щото тогава реално нямам никакъв доход/превод ?

досега не съм получавала детски и честно казано ми е такава каша..... на моменти ми идва да се откажа, но пък ако имам право що пък да не се възползвам...

Общи условия

Активация на акаунт