Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 117 792
  • 781
  •   2
Отговори
# 750
  • Варна
Здравейте, по-рано писах тук относно живородено дете, починало малко след това. Разбрах, че мога да взема помощта, която се полага за раждане в срок до 3 години. Но мога ли да помоля за насока или линк къде точно мога да прочета в закона, че ми се полага тази помощ в моя случай, кой член е и т.н. Подозирам, че ще се заядат, че нямам право.... затова искам да съм подготвена. Благодаря

Не съм запозната дали имаш право на помощта, но ето тук можеш да прочетеш закона за семейните помощи за деца: http://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/2135441920
Тук можеш да се запознаеш с правилника за прилагане на закона за  семейните помощи за деца: http://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/2135456128

# 751
  • Тук
Има си акт за раждане, което е необходимия документ за тази помощ. По-рано тук ми казаха, че имам право на нея. Сега ще се поровя да видим дали ще намеря нещо по въпроса.

# 752
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Интересува ме когато изчислявам месечния доход на член от семейството само основната заплата ли от фиша си да гледам или трябва да прибавя допълнителното възнаграждение трудов стаж и социалните придобивки(пари за храна), които имам.

Посочва се брутния доход от служебната бележка, т.е. всички начисления.

# 753
Момичета,  за втора година трябва д аподавам документи за детски; предната година подавах ноември, сега пак ли ноември или тези дни трябва да отида? и как точно се казваше отделът който се знаимава с това  Embarassed Благодаря предварително

# 754
  • София-Младост
Момичета,  за втора година трябва д аподавам документи за детски; предната година подавах ноември, сега пак ли ноември или тези дни трябва да отида? и как точно се казваше отделът който се знаимава с това  Embarassed Благодаря предварително
Да, пак ноември. Отдел...отиваш в Агенция за социално подпомагане по пост. адрес и там ще ти кажат къде точно.

# 755
Здравейте момичета,
имам два въпроса!!!
От София съм,но от 20 год. съм омъжена в друг град.С времен адрес съм тук.Имали начин да взимам детските тук?Питах дали мъжът ми може да ги взима ,казаха НЕ!
Децата ми са на 18 и 10 год.,от 8 год. не взимам детски защото при всяко отиване в социалните в София все намираха неуредици с документите и се държаха много аругантно!!!
Сега реших да подам документи и пак се започна.......
Аз съм безработна от много години,съпругат ми до миналата година беше регистриран като замеделски производител,но от миналата година не е.Децата са ученици.
Какво трябва да направя за да взимам детски?

# 756
  • Варна
Здравейте момичета,
имам два въпроса!!!
От София съм,но от 20 год. съм омъжена в друг град.С времен адрес съм тук.Имали начин да взимам детските тук?Питах дали мъжът ми може да ги взима ,казаха НЕ!
Децата ми са на 18 и 10 год.,от 8 год. не взимам детски защото при всяко отиване в социалните в София все намираха неуредици с документите и се държаха много аругантно!!!
Сега реших да подам документи и пак се започна.......
Аз съм безработна от много години,съпругат ми до миналата година беше регистриран като замеделски производител,но от миналата година не е.Децата са ученици.
Какво трябва да направя за да взимам детски?
Защо не си извадиш удостоверение за постоянен адрес? Аз миналата година си смених личната карта, защото от 10 години живея във Варна, а с мъжа ми нямаме брак. Та първо ми искаха да си извадя удостоверение за постоянен адрес (като неомъжена трябваше да ходя с бащата на мм като собственик на имота, който да подпише декларация, че е съгласен да живея в къщата му). Не е нищо сложно, не се и заплаща. Като си имаш удостоверение за постоянен адрес, отиваш в дирекция социално подпомагане по район и си подаваш документите. Но първо може да им се обадиш и да ги питаш дали става с това удостоверение или непременно държат да е адрес по лична карта.

# 757
естествено че се гледа личната карта, няма друг начин.

# 758
Здравеите имам един въпрос за детските надбавки.Предстои ми  да ставам мама на 2 близначета.Аз нямам брак и ще мога да взимам детски надбавки.Та ме интересува какви документи се изискват за подаване на детски надбавки.След като си зема актовете за раждане от там нататака какво да правя.В суциялното ли трябва да отида и какви документи ще ми трябват.

# 759
  • Пловдив
Здравеите имам един въпрос за детските надбавки.Предстои ми  да ставам мама на 2 близначета.Аз нямам брак и ще мога да взимам детски надбавки.Та ме интересува какви документи се изискват за подаване на детски надбавки.След като си зема актовете за раждане от там нататака какво да правя.В суциялното ли трябва да отида и какви документи ще ми трябват.

Дарлинг,прочети първа страница,първи пост.Ако имаш конкретни въпроси,сме насреща.Документите се подават в социалните по постоянен адрес

# 760
Ако правилно съм разбрала.Удостоверение от работата за моите доходи,белешка от доктора за ваксините,удостоверение че съм родила децата,лична карта копие и молба към суциялните.

# 761
 Лична карта оригинал ще искат "суциялните", Марина.  #Crazy #Crazy #Crazy

Скрит текст:
Ох, какво доживях да прочета... ooooh! ooooh!

# 762

Скрит текст:

Mr. Green Идват ми суицидни мисли като срещна подобен правопис.
Един тъп въпрос, ама все пак. Първите детски, които изобщо някога съм получавала, са ми преведени на 18.03.2014. Изобщо не помня кога съм подала декларацията, както и кой точно е периода. Ако попитам на място, дали ще ми съдействат за информация?

# 763
  • София-Младост

Скрит текст:

Mr. Green Идват ми суицидни мисли като срещна подобен правопис.
Един тъп въпрос, ама все пак. Първите детски, които изобщо някога съм получавала, са ми преведени на 18.03.2014. Изобщо не помня кога съм подала декларацията, както и кой точно е периода. Ако попитам на място, дали ще ми съдействат за информация?
Пробвай Simple Smile Според мен си подала м.02.2014, след като имаш превод март. Ако работиш провери кога са ти издали удостоверение за доходите и за какъв период;)

# 764
Благодаря ти, Ала-Бала! И аз мисля така, което означава, че са взети предвид доходите ми до м.януари включително, нали така? Hug За съжаление не работя и съм подписала декларация за това, а не удостоверение за доходи.

Общи условия

Активация на акаунт