Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 117 758
  • 781
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, искам да ви попитам как се изчислява  месечен доход на член от семейството?
Сумират се брутните възнаграждения (ако е за 12м) се дели на 12,  после се дели на броя членове в семейството, нали така?
Извинявам се за тъпия въпрос, но искам да съм сигурна  Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 16:04 от mayamom

# 736
  • Пловдив
Сумират се брутните възнаграждения (ако е за 12м) се дели на 12,  после се дели на броя членове в семейството, нали така?

Да
като ако нямате брак,бащата не влиза нито във възнагражденията,нито в деленото на член от семейството

# 737
Здравейте, предстои ми да подам молба за детските надбавки, 2-ра година. Та малко е объркано ситуацията, та сега: до август месец бях в майчинство, взех бележка от фирмата с нулев доход за месеците по майчинство, и имам и пик за нои и оттам ще видя и моите, НО... не знам какво да пиша за мъжо.. той в средата на октомври 2013 напусна работа и до средата на февруари беше безработен, в средата на февруари го назначиха пак на работа в същата фирма, което беше напуснал. Та сега счетоводителката даде бележка за миналите месеци, но периода октомври-февруари не фигурира в  бележката. Какво трябва да правя сега? Не се е записал на Трудова борса... та сега бележки ли трябва ако да, от къде да взема? Много сложно стана.... Дано съм успяла да обясня, че голяма каша ми е в главата сега..
Та предварително Ви благодаря.

# 738
  • Пловдив
Няма нищо сложно.За месеците,които е бил без работа,не ти трябва бележка.Може да искат и трудовата му книжка,за да видят,че в този период не е бил на работа

# 739
Много ти благодаря Elfita за бързия отговор   bouquet

# 740

Да
като ако нямате брак,бащата не влиза нито във възнагражденията,нито в деленото на член от семейството
и аз нямам брак,но винаги ми искат дохода на мъжът ми,и аз се чудя защо.

# 741
  • Пловдив

Не могат да ти го искат за детските

# 742

Наистина ми го искат,когато подавам молба за детските ми искат дохода на мажат ми и неговата лична карта за справка.Аз съм от Петрич и когато отида в социалните да си подавам документи за детските ми го искат,и аз знам,че като нямам брак не трябва до го искат,но уви искат го.

# 743
  • Пловдив
Наистина ми го искат,когато подавам молба за детските ми искат дохода на мажат ми и неговата лична карта за справка.Аз съм от Петрич и когато отида в социалните да си подавам документи за детските ми го искат,и аз знам,че като нямам брак не трябва до го искат,но уви искат го.

Няма значение от къде си.Те като го искат,ти защо им го даваш?Нямаш брак,значи нямаш и мъж.Точка.Те от къде знаят с кого живееш.Явно ти им даваш тази информация и те неправомерно искат дохода и на бащата на детето.Не е нужно да го представяш
Как те разбраха,че живееш с някого?Ти си им казала явно

# 744
  • София-Младост

На какво основание? Ти да не би да го вписваш в декларацията? В противен случай няма откъде да знаят за него.

# 745
Здравейте и аз да се включа с въпрос за детските  Simple Smile
От 27ми август тази година съм подписала договор със сегашните ми работодатели, но  съм започнала работа от 1ви септември, това го пише и в самия договор. Когато поискам бележка за детските в брутния ми доход трябва ли да присъства и месец август , след като от 27 до 30 август не съм работила и съответно за него не съм получила никаква сума?

# 746
  • София-Младост
Здравейте и аз да се включа с въпрос за детските  Simple Smile
От 27ми август тази година съм подписала договор със сегашните ми работодатели, но  съм започнала работа от 1ви септември, това го пише и в самия договор. Когато поискам бележка за детските в брутния ми доход трябва ли да присъства и месец август , след като от 27 до 30 август не съм работила и съответно за него не съм получила никаква сума?
Не, от 01.09.

# 747
Много ти благодаря за бързия отговор , Ала-Бала  Hug Приятен ден

# 748
  • София
Здравейте,
Интересува ме когато изчислявам месечния доход на член от семейството само основната заплата ли от фиша си да гледам или трябва да прибавя допълнителното възнаграждение трудов стаж и социалните придобивки(пари за храна), които имам.

# 749
  • Тук
Здравейте, по-рано писах тук относно живородено дете, починало малко след това. Разбрах, че мога да взема помощта, която се полага за раждане в срок до 3 години. Но мога ли да помоля за насока или линк къде точно мога да прочета в закона, че ми се полага тази помощ в моя случай, кой член е и т.н. Подозирам, че ще се заядат, че нямам право.... затова искам да съм подготвена. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт