Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 120 092
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
Аз имам следния проблем. Миналият месец трябваше да подам декларация за детски надбавки, но личния педиатър на бебето нямаше ваксини и ми отказа бележка. Изтървах срока естествено. Този месец обаче, бебето е болно и пак отлагаме ваксините.
Обадих се в АСП Бургас и една много мила жена ми обясни, че няма как без бележка за имунизации и най- вероятно ще изтърва и този месец. Само аз ли съм така, или има и друг начин?

Педи да не се прави на дръж ми шапката,а ти дава бележка.Имате ваксини от болницата,които са нанесени в епикризата на бебето.Други ваксини може и да няма скоро.Няма причина да губиш 85 лв всеки месец

Подкрепям. Дъщеря ми е на 6 и трябва да й слагат ваксина сега, но я нямат и не са я били. Това не попречи на педи да ми даде бележка.  Peace

# 721
Здравейте, ако може да ми кажете, на борсата съм, 8 месеца ще взимам обезщетение, а бележка за доходите кой ще ми издаде, до там ли да ходя, или по служебен път се получават в социалните? Благодаря!

# 722
  • Пловдив
Здравейте, ако може да ми кажете, на борсата съм, 8 месеца ще взимам обезщетение, а бележка за доходите кой ще ми издаде, до там ли да ходя, или по служебен път се получават в социалните? Благодаря!

За месеците на борсата не ти трябва бележка.Само ще опишеш сумите в молбата

# 723

За месеците на борсата не ти трябва бележка.Само ще опишеш сумите в молбата
И си приготви трудовата книжка, да можеш да я представиш ако я поискат.  Peace

# 724
  • Ланкър, планините Овнерог
На мен ми искаха копия на последно попълваната страница в ТК + на следващата, където е празно. На място писах и декларация.

# 725
Момичета здравейте,
аз питах и в другата тема, знаете ли нещо за детските този месец дали има шанс тази седмица. Знам че е рано, и срока е до края на месеца. Ще съм благодарна ако някой знае инфо да сподели.
Благодаря Ви.

# 726
Благодаря за отговорите, от 2 месеца съм на борсата, преди това в друга фирма 1 месец, а преди това пък в майчинство. От всички фирми ли да търся бележки? Благодаря за бързите отговори!

# 727
  • Пловдив
От всички фирми ли да търся бележки?

Да

# 728
Здравейте,предстои ми подаване на документи. От месец март съм болнични,след което майчинство и като доход в бележката ми пише 0 ,какво трябва да попълня в декларацията? Отново 0 и те служебно си правят справка с НОИ,или трябва да изчислявам колко точно съм получавала по месеци?

# 729
  • Пловдив
трябва да изчислявам колко точно съм получавала по месеци?

Да
Сумите от НОИ ги гледаш с пик код,през банката ти или искаш справка от социалните

# 730
  • Варна
Здравейте!
Много моля за извинение ако въпроса ми е зададен някъде назад из темите, но много късно се сетих да питам, а в момента нямам никакво време да чета назад  Embarassed
Та ако някой има инфо, много ще съм благодарна да ми отговори гранта по програма "Еразъм" вписва ли се към доходите? Да знам дали да си давам зор да подавам сега за помощ за бременност или чак после за останалите помощи, понеже с всички стипендии и този грант, ще надхвърля много над 350 лв.
Благодаря!

# 731
Добър ден Simple Smile
Детето ми е на 1 годинка и трябва да ходя в социалните да подавам документи за детските. От счетоводството ми дадоха бележка за доходите и това е. Какво друго трябва да нося (бележка за ваксините?) и да чакам ли детски за този месец? 

# 732
  • Пловдив
да чакам ли детски за този месец?  

Не,ако подадеш този,чакаш другия.Не пишеш дали имаш брак?Приемам,че нямаш.Носиш бел за доходите от фирмата,бел за ваксините,акта за раждане,личната ти карта,попълваш молба по образец.В която трябва да попълниш и преводите си от НОИ за периода.
АКо имаш брак,трябва и бел за доходите на съпруга

# 733
  • София
Имам няколко въпроса относно доходите за детските.
1. Когато периодът за доходите съвпада с майчинство - работодателят или НОИ дава бележка за майчинстовото?
2. Като взема бележката и вътре пише например 1000 лв заплата, но получавам доход 800 лв - кое число вписвам в графата на декларацията и за да получа средно месечно на човек

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 15:00 от dioni

# 734
  • София-Младост
Когато периодът за доходите съвпада с майчинство - работодателят или НОИ дава бележка за майчинстовото?
Работодателя дава удостоверени съответно с нулев доход. Ти сама на база примерно банково извлечение, или проверка в сайта на НОИ си отбелязваш сумите в месеца в който са получени.

Общи условия

Активация на акаунт