Счетоводител в нужда се познава 5

• 42 631
  • 712
  •   1
Отговори
# 495
newsm78 дали няма да хукнат всички работници да исат да ги преназначаваме на 340 лв?

Щото, ако са на 350 няма да им връщат данък, нали? А на 340 лв - да!
Ще взема да отворя калкулатора да видя за какви $ на месец иде реч!

По сметки ли ще им се връщат...защото имам усещанего, че този данък никога няма да стигне до тях  Confused Поредната тъпа идея   Sick

# 496
  • Балчик
newsm78 дали няма да хукнат всички работници да исат да ги преназначаваме на 340 лв?

Щото, ако са на 350 няма да им връщат данък, нали? А на 340 лв - да!
Ще взема да отворя калкулатора да видя за какви $ на месец иде реч!

По сметки ли ще им се връщат...защото имам усещанего, че този данък никога няма да стигне до тях  Confused Поредната тъпа идея   Sick
Разбира се , че няма да стигне , то ще започне едно ровичкане по данъчните досиета на хората...

# 497
  • тук-там
Ако лицето има задължения ще си ги прихванат като стой, та гледай. Laughing
Стари здравни, глоби, фишове. то това е идеята - да ликвидират малко задължения.
И с 350 лв става - пускат ти един месец неплатен и готово.
То добре пак, че ще ги връщат с декларации по чл . 50, защото ако оставят на работодателя да ги връща, като надвнесен ДДФЛ - чакай.... Whistling

# 498
Здравейте! Работя в едно училище на постоянен договор, но миналата година през януари бях в друго училище на граждански договор заради проверката на едни тестове. Взех дадена сума, от която бяха платени данъците. Въпросът ми е трябва ли тази година да подавам червена декларация за доходите заради тази сума от гражданския договор? Благодаря предварително!

# 499
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Работя в едно училище на постоянен договор, но миналата година през януари бях в друго училище на граждански договор заради проверката на едни тестове. Взех дадена сума, от която бяха платени данъците. Въпросът ми е трябва ли тази година да подавам червена декларация за доходите заради тази сума от гражданския договор? Благодаря предварително!

Да, трябва да се подаде ГДД по ЗДДФЛ за 2013 г. - до 30.04.2014.

# 500
  • Варна
Моля ако някой е компетентен да ми отговори на следния въпрос: имаме служителка, която през цялата 2013 е била в неплатен отпуск и си е внасяла на каса дължимата здравна осигуровка. При преизчисление на годишен ДОД се получава, че има данък за възстановяване. Нормално ли е да бъде така?
Предварително благодаря!

# 501
  • тук-там
Нормално е. Ако декември 2012 е била на работа - периодът на преизчисляване е 12.2012 - 11.2013. Peace

# 502
  • Варна
Става въпрос за бюджетно предприятие, заплатите се изплащат в текущия месец и периода за преизчисление е 01.2013-12.2013. През този период служителката има нулев доход.

# 503
  • тук-там
Става въпрос за бюджетно предприятие, заплатите се изплащат в текущия месец и периода за преизчисление е 01.2013-12.2013. През този период служителката има нулев доход.

Проверете си настройките тогава на програмата - предполагам Омекс.
Нещо премии, 13 заплата и т.н...

# 504
  • Варна
Благодаря за отговора! Уре пак ще разгледам подробно.

# 505
някой има ли платени лихви по депозит с удържан данък, които да декларира в т.г декларация?

Банките дават ли такива бележки или трябва да си я искаш?

# 506
някой има ли платени лихви по депозит с удържан данък, които да декларира в т.г декларация?

Банките дават ли такива бележки или трябва да си я искаш?

Аз съм останала с впечатление, че получателя няма задължение да ги декларира.

# 507
  • В един копнеж!
И аз така знам.Банката има задължение да ги декларира!

# 508
Здравейте!
Някой работи ли с програмен продукт Омекс. Продукта е на Бонев Софт, за изчисляване на заплати?
Ако съм в грешна тема, пренасочете ме, моля!

# 509
  • София
Аз работя с Омекс, програма за заплати е да.

Общи условия

Активация на акаунт