За правата на децата ни! седма тема!

• 111 397
  • 730
  •   2
Отговори
# 165
Момичета здравейте, бих искала да споделя с вас как съм на път да загуя работата си за това че децата ми-близнаци са с астма и боледуват често, което налага отсъствия от работното ми място. Вчера прекия ми ръководител ми направил атестация с възможно най-ниската оценка 5. Най-фрапиращото е че работя точно в такова учреждение, където професионалната дейност е в подкрепа именно на хората с увреждания и техните семейства. Децата ми сега са на 5 г. и половина, но през 2013 г. толкова често боледуваха, както междувпрочем и през 2012 г. и през 2011 г. когато подадох и първия сигнал до работодателя си за психически тормоз на работното си място чрез професионална организация в която членувам. Имаше реакция, но явно мерките не са били ефективни щом две години по-късно отново ставам жертва на дискриминация само и единствено затова, че съм работеща майка на две деца с хронично заболяване за което ТЕЛК се е произнесъл, че са с 50 % ВСУ.  Не ми стига че децата ми са болни, но и непрекъснато трябваше да си вземам работата вкъщи, в болниците в които влизахме, заради липса на организация на работното ми място и взаимна заменяемост. Въпреки това явно е в ход процедурата по елиминирането ми.
През 2006 г. същите тези хора ми бяха намалили оценката от атестацията само и единствено защото ходех на инвитро процедури с мотив: отсъстваше често от работа, което доведе до напраежение сред колектива и когато 2007г. забременях и 2008 родих близнаци бях с много ниско майчинство като резултат от ниската заплата която вземах неиндексирана заради неспрпаведливата ниска оценка. Това сега се повтаря и вече незнам какво да правя за да противодействам на наглеците. Ще ви бъда благодарна на всякаква помощ от рода на връзка с неправителствени организации и дори адвокати в областта на трудовото право. Благодаря ви.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 10:49 от feli4e

# 166
Знам, че е много трудно, но намирането на друга работа не е ли по-добрия вариант? Rolling Eyes

# 167
Моя колежка напусна заради тормоз от тези хора преди 4 години и още не си е намерила работа, а тя няма малки деца. Градът ни е малък и въпреки че имам две професии...незнам. Наистина не си струва да страдам и дните ми да минават в тегоби докато децата ми растат, защото нито един ден не се връща. Но също така смятам че има и смисъл да се даде отпор на наглостта, защото тя никога няма да спре, ако всички си мълчим и търпим.

# 168
feli4e, това не значи че и ти ще бъдеш без работа 4 години. Wink
Търси своето място под слънцето! Peace

# 169
Моя колежка напусна заради тормоз от тези хора преди 4 години и още не си е намерила работа, а тя няма малки деца. Градът ни е малък и въпреки че имам две професии...незнам. Наистина не си струва да страдам и дните ми да минават в тегоби докато децата ми растат, защото нито един ден не се връща. Но също така смятам че има и смисъл да се даде отпор на наглостта, защото тя никога няма да спре, ако всички си мълчим и търпим.

Обърни се към медиите! Особено, ако не се страхуваш за работата си! От друга страна, ако някоя медия отрази случая ти, и споделиш опасенията си с тях - току виж ти помогнали в намирането на по-смислена работа.
Но наистина, не трябва да се мълчи! До кога???

# 170
Мисля още веднъж да напиша за последно на работодателя си, после вариантът е Комисията за защита от дискриминация, но тъй като е пряко подчинена на Министерски съвет, възможно е да не е обективна, затова задължително трябва да включа и  МЕДИИТЕ-ДА !!! Те са вариант, но кои ще са те -да са неподкупни и обективни-примерно Господари на ефира, вие сещате ли се за други обективни медии.Благодаря за съпричастността.

# 171
Мисля още веднъж да напиша за последно на работодателя си, после вариантът е Комисията за защита от дискриминация, но тъй като е пряко подчинена на Министерски съвет, възможно е да не е обективна, затова задължително трябва да включа и  МЕДИИТЕ-ДА !!! Те са вариант, но кои ще са те -да са неподкупни и обективни-примерно Господари на ефира, вие сещате ли се за други обективни медии.Благодаря за съпричастността.

Аз лично бих се обърнала към новинарски екип! Всяка уважаваща себе си телевизия, ще се постарае да представи обективно фактите!
Но преди всичко, пиши на компетентните органи! За да имаш черно на бяло това което са ти отговорили.
А сигурно ли е, че те уволняват? Или това, че си с най-ниска атестация е достатъчно основание?? Ако се чувстваш недооценена, опитай се да поговориш с шефа си по човешки! Много от тях се правят на недосегаеми, но при откровен разговор, може да погледне под друг ъгъл!

Успех!

# 172
Шефът ми промени оценката от 5 на 4, защото според него много ниска оценка ми е написала пряката ръководителка. Или е било уговорка между двамата, защото тя много ме насърчаваше да я обжалвам оценката-точно тази която ми я написа, някак беше загрижена да я обжалвам. Или е било нейна идея да ми напише най-ниската оценка, та шефа ако рече да я променя пак да съм с ниска оценка, защото той може да корегира с 1 единица нагоре и нищо повече не може да направи по Закон. Иначе казано ще имам последици финансови вече, но пък мисля ако ми бяха оставили 5 и получа два поредни пъти 5 си отивам вкъщи. Обаче тези хора понеже са гузни пък и демонстрират фалшив морал, може би се страхуват от отпора който ще им дам.

# 173
Здравейте. Бих искала да Ви попитам - за София дали има занималня за деца със СОП? Търсех в Гугъл, но не откривам много... 
И още един въпрос - колко се чака за писмо за явяване на комися за пред ТЕЛК? Притеснявам се, че не съм получила писмото.  Благодаря Ви предварително   bouquet

# 174
Около месец идва писмото.

Някой знае ли какъв документ трябва да ми издава логопеда за да се признае разхода и да ми бъде изплатен?

# 175
Здравейте. Бих искала да Ви попитам - за София дали има занималня за деца със СОП? Търсех в Гугъл, но не откривам много... 
И още един въпрос - колко се чака за писмо за явяване на комися за пред ТЕЛК? Притеснявам се, че не съм получила писмото.  Благодаря Ви предварително   bouquet

Зависи! Ние подадохме документи средата на февруари. Писмото дойде в края на май, а ТЕЛК беше назначен за 20-ти юни! При всички положения ще дойде, но може да питате на място. Или да се обадите по тел. - в Нет-а има инфо за всяка ТЕЛК комисия и връзка за информация.

Късмет!

# 176
  • София

Зависи! Ние подадохме документи средата на февруари. Писмото дойде в края на май, а ТЕЛК беше назначен за 20-ти юни! При всички положения ще дойде, но може да питате на място. Или да се обадите по тел. - в Нет-а има инфо за всяка ТЕЛК комисия и връзка за информация.

Късмет!
Егати забавянето!!! Утре ще пратя свеки да подаде документи, че стария истича края на април...

# 177
  • Sofia
Относно СОП, написах в гугъл, тук в бг-мама излязоха много теми, не знам дали си ги прегледала, ето тук има ресурсни центрове, може да се обърнеш към тях за повече информация
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=390780.0
Успех!

# 178
  • София
Ресурсните центрове не са занималня, в смисъла който пита Wink

# 179
  • в полите на Балкана

Децата със СОП в нормално у-ще, посещават нормална занималня. Няма специализирана занимална за деца със СОП.

За последното преосвидетелстване подадох документи през юли и получих писмо през октомври.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 22:55 от мамаРаче

Общи условия

Активация на акаунт