За правата на децата ни! седма тема!

• 110 303
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Искайте писмен отказ, както и причините за отказа.

# 256
  • София
Абе хора, вие бихте ли поверили детето си някъде, където е нежелано и дори и да им го "натрапят отгоре" няма да му се обръща нужното внимание ?!? Аз лично не. Една година бях на ръба на нервна криза, карала съм се и тн...Тази една година няма кой да ми върне душевното здраве и психическо. Постоянно мрънкане и тн, а зад гърба ти да те оплюват. Сега нещата към днешна дата са съвсем други, но с цената на много усилия от моя страна - да ги убедя, че детето ми не е "страшно".
Донякъде ги разбирам учителките - страх ги е...Има медицински персонал по градините, но и той не е подготвен за всичко...
Убедена съм, че ще се намери градина, в която да вземат детето и само на основание ТЕЛК, просто практиката показва, че на сила хубост не става Sad Пробвах със заплахи - временен ефект. Почнах с добро и вече мисля проблемите за изгладени.
Пипи, в крайна сметка не каза какво е заболяването на детето ти? Ако не е тайна разбира се...

# 257
В какъв смисъл какво следва? Питате къде и какви документи да подадете в социални грижи ли?

Аз не разбрах защо сте обжалвали - какво не ви удовлетвори в решението на ТЕЛК, че сте стигнали до НЕЛК?

Здравейте. Ами попитах какво следва, но сама установих. Последва 14 дневно изчакване, след което поставяне на мокър печат върху няколко копия на решението. В последствие пък се оказа, че мокрият печат се слага само на решения от ТЕЛК, и че не е имало нужда да си губя времето, ходейки да заверявам копия от решението на НЕЛК.

Другото, което разбрах е, че не мога да подам документите в социалните този месец, а трябва да отида след 10 Май. Документа от НЕЛК е с дата 02.04.2014. Къде пише кога се подават документите в социалните? Единственият срок, който съществува е 14 дневният, с оглед евентуално обжалване. Защо не ми приеха документите, така и не разбрах.

Благодаря Ви?

# 258
В какъв смисъл какво следва? Питате къде и какви документи да подадете в социални грижи ли?

Аз не разбрах защо сте обжалвали - какво не ви удовлетвори в решението на ТЕЛК, че сте стигнали до НЕЛК?

Забравих да отговоря на въпроса - това, което не ме удовлетвори в решението на ТЕЛК бе чуждата помощ. Детето има нужда от такава, но това ни бе първото явяване пред комисия и на мен все още много неща не са ми ясни. Чуждата помощ и личен асистент били различни неща. Ама кой да чете  Embarassed

# 259
Другото, което разбрах е, че не мога да подам документите в социалните този месец, а трябва да отида след 10 Май. Документа от НЕЛК е с дата 02.04.2014. Къде пише кога се подават документите в социалните? Единственият срок, който съществува е 14 дневният, с оглед евентуално обжалване. Защо не ми приеха документите, така и не разбрах.

Благодаря Ви?
Я ми кажи кога точно си получи решението? И как го получи? Ще се опитам да попосмятам малко  Grinning

# 260

Я ми кажи кога точно си получи решението? И как го получи? Ще се опитам да попосмятам малко  Grinning
[/quote]

Получих документа по пощата на 14.04.2014, а на самият документ пише: Експерно решение No.... от дата 02.04.2014

Благодаря.

# 261
Значи започваме да броим 14-дневния срок за обжалване от тази дата 14.04.
15-17.04 - 3 дни
22-25.04 - 4 дни
28-30.04 - 3 дни
07-10.05 - 4 дни
Ето ти 14 дни за обжалване. Взема се датата на получаване, а не датата на ЕР  Peace

# 262
Значи започваме да броим 14-дневния срок за обжалване от тази дата 14.04.
15-17.04 - 3 дни
22-25.04 - 4 дни
28-30.04 - 3 дни
07-10.05 - 4 дни
Ето ти 14 дни за обжалване. Взема се датата на получаване, а не датата на ЕР  Peace

Pepi_r, благодаря за изчисленията, но не е така, защото ЕР е заверена с мокър печат, което означава, че аз няма да обжалвам това решение. Документите за социалните са попълнени, но те ще ги приеат след 10 Май. Това не разбирам. Защо чак след 10 Май, при положение, че всичко е подготвено?
Благодаря

# 263
kris1980 явно е трябвало да си попиташ "защо?" в съответната социална служба  Simple Smile.

А иначе аз вече се обърках с тези твои решения  Simple Smile. Аз разбрах, че ТЕЛК решението е заверено вече с мокър печат. На НЕЛК решението още не е изтекъл 14 дневния срок за обжалване. Не би трябвало и на него да ти удрят заверка преди да изтече този срок  Rolling Eyes

# 264
  • София
Защото документи за детски и обещетение по чл....се подават в месеца, следващ месеца на издаване на ТЕЛК решение. В същия месец можеш да подадеш само документи за социална оценка и интеграционни надбавки. Това знам аз от нашите социални Wink

# 265
Дони и така да е, пак остава въпроса защо чак след 10.05.? Все пак първите работни дни за май месец са 7,8,9 ... newsm78

# 266
  • София
Ееее, Пепи, е как защо - защото са си ги пуснали отпуска и ще почиват 10 дни само с 3 дни отпуск Wink Държавен служител да си Wink

# 267
Уф, че съм и аз, как не се сетих  Banghead

# 268
Здравейте, никъде не можах да намеря информация за рехабилитацията при деца, за възрастни знам, че НОИ им плаща някаква сума на ден, но за деца нищо не пишеше. Коя служба се занимава с тях- Социално подпомагане ли? Дайте някакъв линк с информация ако имате. Благодаря ви предварително   bouquet

# 269
  • София
Здравейте, никъде не можах да намеря информация за рехабилитацията при деца, за възрастни знам, че НОИ им плаща някаква сума на ден, но за деца нищо не пишеше. Коя служба се занимава с тях- Социално подпомагане ли? Дайте някакъв линк с информация ако имате. Благодаря ви предварително   bouquet
Детето има ли ТЕЛК?

Общи условия

Активация на акаунт