На море в Турция - тема 25

• 116 674
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
liv1892 Hug благодаря ти. Надявам се да направя правилния и3бор 3а лято 2014...ще ра3читам и на приятелска помощ Peace Прав си 3а дискомфорта в хотели с голяма концентрация на българи ( особенно в моя случай), но съгласи се, че това се обосновава от един важен фактор - финанси!
Малко са българите, които могат да си по3волят супер-скъпите 5* хотели. По-голямата  част могат да отделят 500-800 лв. на човек 3а хубав 4* и по-нисък клас 5* хотел. Това е причината и3броените от теб хотели да са пълни с българи.

# 676
  • между морето и небето
http://www.tripadvisor.co.uk/Tourism-g293969-Turkey-Vacations.html

В тази класация  за най-популярни дестинации в Турция Мармарис е на второ място. мисля, че си заслужава!

# 677
Някой от тук връщал ли си е ДДС-то от летището в Анталия? Има ли много хора, чака ли се?

# 678
miss july Hug по една и ли друга причина (някои не 3ависещи от мен ) в последните 4 години  два пъти почиваме  в Дидим и четири! пъти в Кушадасъ. Била съм в: Бодрум, Мармарис, Чешме, та дори и Айвалък и имам ба3а 3а сравнение. В Кушадасъ можете да си и3берете само хотела, но града НЕ струва. И3ка3вам мое мнение и никой не ангажирам с него, но Кушадасъ си е град от селски тип. Ра3хвърлян, неподреден, мръсен.Ба3ари с веещи се парцали и цени в тавана. Скучни 3аведения, съ3дадени бе3 капка фанта3ия. Веднъж като видиш Причия остров и круи3ите...повече няма нужда да се ходи до центъра. Та3и година два пъти бях там и не стъпих в централната му част...няма 3а какво.

Абсолютно подкрепям  Peace и на мен не ми хареса Кушадасъ, няма какво да се види

# 679
  • Бургас
miss july Hug по една и ли друга причина (някои не 3ависещи от мен ) в последните 4 години  два пъти почиваме  в Дидим и четири! пъти в Кушадасъ. Била съм в: Бодрум, Мармарис, Чешме, та дори и Айвалък и имам ба3а 3а сравнение. В Кушадасъ можете да си и3берете само хотела, но града НЕ струва. И3ка3вам мое мнение и никой не ангажирам с него, но Кушадасъ си е град от селски тип. Ра3хвърлян, неподреден, мръсен.Ба3ари с веещи се парцали и цени в тавана. Скучни 3аведения, съ3дадени бе3 капка фанта3ия. Веднъж като видиш Причия остров и круи3ите...повече няма нужда да се ходи до центъра. Та3и година два пъти бях там и не стъпих в централната му част...няма 3а какво.

Абсолютно подкрепям  Peace и на мен не ми хареса Кушадасъ, няма какво да се види

Много благодаря за отзивите. Аз се зачудих като е толкова зле в Кушадасъ защо повечето ходят там. Вярно, че там има най-голям избор на хотели и е една идея по-евтино от останалите курорти, но ако е така, както описвате - не бих отишла. Аз обичам да обикалям и да разглеждам. Не мога да стоя само в хотела и да ям и да лежа по шезлонгите цяла седмица.
За другата година се двоумим между Чешме, Дидим и Мармарис. И в тази връзка имам питане - в Чешме и Дидим достатъчно топло ли е към края на септември.

# 680

Много благодаря за отзивите. Аз се зачудих като е толкова зле в Кушадасъ защо повечето ходят там. Вярно, че там има най-голям избор на хотели и е една идея по-евтино от останалите курорти, но ако е така, както описвате - не бих отишла. Аз обичам да обикалям и да разглеждам. Не мога да стоя само в хотела и да ям и да лежа по шезлонгите цяла седмица.
За другата година се двоумим между Чешме, Дидим и Мармарис. И в тази връзка имам питане - в Чешме и Дидим достатъчно топло ли е към края на септември.
Дидим, също НЕ.Няма какво да правиш там.Има една забележителност Храмът на Аполон.Така наречения център е нещо като Мичурин, заведения ужасно скъпи, магазини също нереално скъпи.Не е нов курорт а стар, има доста изоставени хотели.Там има един страхотен хотел Веноса, но да си стоиш само там.Топло е доста бяхме от 01.09., вода чиста и плажове не много големи, но пясък.Няма да се повтарям, бяхме в Холидей резорт.Оказа се на 20 км. до "центъра".Не си заслужава въобще.

# 681
miss july Hug по една и ли друга причина (някои не 3ависещи от мен ) в последните 4 години  два пъти почиваме  в Дидим и четири! пъти в Кушадасъ. Била съм в: Бодрум, Мармарис, Чешме, та дори и Айвалък и имам ба3а 3а сравнение. В Кушадасъ можете да си и3берете само хотела, но града НЕ струва. И3ка3вам мое мнение и никой не ангажирам с него, но Кушадасъ си е град от селски тип. Ра3хвърлян, неподреден, мръсен.Ба3ари с веещи се парцали и цени в тавана. Скучни 3аведения, съ3дадени бе3 капка фанта3ия. Веднъж като видиш Причия остров и круи3ите...повече няма нужда да се ходи до центъра. Та3и година два пъти бях там и не стъпих в централната му част...няма 3а какво.

Абсолютно подкрепям  Peace и на мен не ми хареса Кушадасъ, няма какво да се види

Ние бяхме за първи път в Турция, в Кушадасъ тази година - заслужава си, ако не сте видели Ефес и къщата на Дева Мария, а и за щастие Пайн бей, където почивахме, ни хареса много. И на нас града ни направи тягостно впечатление, пообиколихме го с долмуша и когато ходихме на екскурзиите, за да вземем туристи от другите хотели. Отделихме един ден, да разгледаме, но след крайбрежната алея и пристанището по магазинчетата беше много досадно от настоятелните подкани на търговците. Не видяхме ,за съжаление, Птичия остров, който беше затворен за посетители. Следя форума и инфото в нета за хотелите в другите турски курорти и при това предлагане и толкова хубави хотели определено нямам желание за второ ходене в Кушадасъ.

# 682
http://www.tripadvisor.co.uk/Tourism-g293969-Turkey-Vacations.html

В тази класация  за най-популярни дестинации в Турция Мармарис е на второ място. мисля, че си заслужава!

И аз да се включа с мнение за турските курорти. Любимият ми курорт е Мармарис. 4 пъти на почивка и все още ме вълнува това място. Даже бих казал че съм влюбен там./и в Анталия,но това е друга тема/. Уважавам избора на всеки,било за Кушадасъ,за Бодрум,Дидим,Чешме,Айвълък,но толкова зелен курорт и така компактен има единствено в Мармарис. Там се ходи заради атмосферата,не толкова заради хотелите.Такава природна красота ,на друго място в TR. рядко се намира. Но е много хубаво човек да сменя местата за почивка,за да придобие реална представа за отделните райони . Надявам се,скоро у нас да се появят и други курорти за предлагане./аз например искам да видя оферти за Саръгерме./. Целта обаче е не да се превъзнася един или друг курорт,а човек да тръгне за там с правилните нагласи и очаквания.  Simple Smile Peace Peace

# 683
Природата може да е невероятна,но ако от хотела
излизаш на платформа и си от раз на 1.50м. дълбочина или
камъните и чакъла ... ?
Има ли хотел в Мармарис,който да е на първа линия с пясъчен плаж и море без камъни ?

# 684
В Мармарис има огромен на дължина плаж с крайбрежна алея около него, там платформи няма. Друг е въпросът, че пясък не е точната дума, а са едни нещо като сиви камъчета къде по-малки къде по-големи!

# 685
Природата може да е невероятна,но ако от хотела
излизаш на платформа и си от раз на 1.50м. дълбочина или
камъните и чакъла ... ?
Има ли хотел в Мармарис,който да е на първа линия с пясъчен плаж и море без камъни ?

Плажната ивица е тясна ,но дълга.Изградена е от ситни камъчета ,но след като минеш първите 2-3 метра в морето си е пясък.Плажа не е като нашите ,но не и чак толкова лош.Платформите в морето са по скоро за шезлонги.Има само едни рибки-кръвопийци които са леко дразнещи ,ако имаш някоя и друга прясна раничка.

# 686
Плажът на Ичмелер-  до Мармарис е разкошен,без камъни и платформи !

# 687
Плажът на Ичмелер е почти същия като на Мармарис с една идея по-добър

# 688
Надявам се,скоро у нас да се появят и други курорти за предлагане./аз например искам да видя оферти за Саръгерме./.
Какви са ти очакванията от Саръгерме?

# 689
epavlowa Hug съжалявам, не искам да вли3ам в спорове, но инфото, което имаш 3а Дидим не е точно.
Дидим Не е стар курорт. До 1991 г, там  е имало малко рибарско селище. Било е 3абранено всякакво строителство,3ащото терена е силно археологичен и е бил 3ащитен т.е. не е бил курорт и е нямало хотели. Няма да навли3ам в повече подробности...в нета има достатъчно инфо 3а то3и район.Впрочем от там съм прочела всичко, което 3нам 3а Дидим.
И3оставен хотел има от лявата страна на Холидей Ресорт, но причината 3а това е доста специфична. 3а въпросния хотел, съжалявам, че сте ра3очаровани. Преди няколко дни уточнихме, че хотела има нов собственик и нивото му е смъкнато катастрофално. Дидим се ра3вива с бър3и темпове и очаквам големи промяни там...към добро.

Общи условия

Активация на акаунт