На море в Турция - тема 25

• 116 892
  • 722
  •   1
Отговори
# 450
  • Varna, Bulgaria
Има ли някой,който ще пътува на 20.09 със самолет от Варна за Бодрум?

# 451
Някой може ли да ми каже в 3 звездните хотели, на баровете освен местни питиета дали трябва да има и храна - като пържени картофи, пица.... или това е доста относително

# 452
Последният ден на връщане от България, дават ли  някакъв пакет суха храна за из път?!
По принцип - не, защото вие напускате хотелът в 12 ч. и дори това, че оставят възможност да се храните и след това е само на добра воля. Принципно пакетите на 24 ч. и ако при пристигането е ползван обяд, на тръгването - няма право. Но за щастие почти никой не следи това при огромното количество храна, което се приготвя. Ако напускате много рано и не сте използвали някое хранене - може да поискате пакет храна. Има случаи когато и от агенцията предлагат да се поръча ранна закуска или пакет.
Но какво да ви кажа за връщането към България едва ли вече ще може да хапвате, че то след тези почивки има нужда от диета. Mr. Green

Лоша практика е, българските туристически агенции да си позволяват да оставят туристите им да бъдат оставяни и взимани от хотелите в Турция в различни часове от денонощието. Естествено без това да е уговорено с хотелите там. За туристите остава едно неудобно чувство да ходят и да питат и молят за да хапнат нещо или да пият, а за представителите на хотелите, че българските туристи са си просто такива - бедни, хитреци и т.н.
Храната наистина е много, но след като са те помолили да си свалиш гривната, мисля, че не е удобно да се наредиш за консумация в ресторантите или по баровете на хотелите.
Мисля, че всяка една агенция трябва да предвиди и планира така престоята на туристите си в отделните хотели, че всички да се чувстват и останат с добри чувства от престоя си и от услугата за която са заплатили. Дори да се налага да се доплаща - все пак, интелигентни хора сме и не вярвам някой да бъде против лекото повишаване на цената на пакетите.
ами нашите гривни сами си ги махнахме защото ни казаха че 12.45 ч да сме строени пред хотела , ще дойде да ни вземе автобуса, да уточня че обяда почва в 12.30.и както винаги се получава, ние още от 12.30 седяхме пред хотела с куфарите и багажите. не помислихме дори и за обяд, защото така ни беше кзано да чакаме- резултата-14.30 дойде да ни вземе автобуса.добре ли е?
в цялата тази оживелица в ресторанта едва ли някой щеше да разбере дали сме яли или не, но ние разчитахме на коректността, а такава нямаше.
но е правилно това да се мисли и да се направи най- накрая поне някакъв сух пакет да се предвиди за из път, при условие че се пътува с някакви сетри- абсолютни трошляци които със сигурност не са за път от 20 и повече часа.
и да поясня че автобусите на Метро за Турция които пътуват поне предлагат чай и кафе, минерална вода и кексчета и не са се овътрили смятам-------нашите да вземат пример

# 453
  • Варна
Била съм октомври от 3 до 11 в Кушадасъ,Аква фентъзи,хладно беше вечер и сутрин,това 2008 г.,миналата в Кемер от 13 до 20 октомври,е,прибрахме се от 38 гр,тук във Варна 16 гр.,сега тази година от 12.10,като се върна ще кажа Peace

# 454
Да питам запознатите, и Лора може да се включи, ако има впечатления:
От летището в Анталия до хотел IC GREEN PALACE много ли е голямо разтоянието и колко ще излезе горе долу, ако си хванем такси? Тъй като нямаме трансфер. Или по-добре да уредим трансфер?

# 455
Здравейте,
Пр сключен договор с туроператор вчера за определен хотел и внесено капаро, възможно ли е да променя хотела.?!
Ще се радвам ако някой е наясно с тези неща и ми помогне с отговор.

# 456
  • Бургас
Здравейте,
Пр сключен договор с туроператор вчера за определен хотел и внесено капаро, възможно ли е да променя хотела.?!

Най-добре питай в самата агенция. Всяка има различна политика все пак. Макар че хубавите хотели вече са разпродадени и не знам дали в харесания от теб нов хотел ще има свободни места. Все пак не пречи да питаш.

# 457
Благодаря за включването,  Diana_Don     и  renkaliso, харесах тези хотели по отзиви, иначе за първи път ще съм на почивка в Турция, затова и са толкова различни. Като цяло ми се иска перфектно обслужване и храна,чистота, възможност за спорт в хотела, не ми се ходи по екскурзии, може би ако ми доскучае да имам възможност за кратки  разходки пеш.

Коментарите за вятъра в Бодрум ме хвърлиха в размисъл дали да рискуваме октомври там изобщо.

# 458
  • ВАРНА
-True Blue- летището е на около 15 км.от Грийн Палас,.От хотела виждах ме как излитат и как кацат самолетите  Grinning С такси до хотела незнам колко, ще ви вземат,но можете да се договорите.Когато бяхме в Дидим,гида ни каза, че на километър е около 4-5 лири и първоначалната им тарифа е толкова Hug

# 459
Здравейте,  аз пак за Бодрум да попитам; - хотел  Thor luxury boutigue  виждам, че е съвсем нов от тази година,  някой има ли поглед вече.

# 460
  • Варна
Здравейте,
Точно това правя в момента,зависи колко време ти остава до почивката,ние летим на 12.10,а ми дадоха срок до 18.09 да го сменя,успех Peace

# 461
  • Пловдив
Diana_Don Hug, в Бодрум как духа, просто не е истина. И това беше в края на август в началото на септември #Crazy. за по нататък дори не ми се и мисли.
Не напразно символа на Бодрум са вятърните мелници. Peace
 И то като имаш предвид, че нашия хотел беше в много закътан и малък залив, и пак беше почти невъзможно да се стои на плажа от вятър. Затова и стояхме повече на басейните, където беше по завет. Точно заради вятъра повече не бих повторил почивка в Бодрум, въпреки, че града страшно много ми хареса. Освен това егейско море е много по студено от Черно, да не говорим за Средиземно и все си мисля, че в края на септември, началото на октомври трябва да си морж, за да се къпеш с удоволствие в него hahaha Joy
Момичета днес сутринта пристигнахме в Бодрум .Тук вятър няма морето е чисто и прозрачно ,а водата е топла .Басейните са супер има и пързалки .Това е на първо четене  Naughty
Иначе пътувахме с Ориен99 ,а автобуса беше супер !На всяка седалка имаше монитор и слушалки .
Това е от мен за сега .Дано и времето е с нас и остане добро ! Praynig

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 11:39 от jb66

# 462
-True Blue- летището е на около 15 км.от Грийн Палас,.От хотела виждах ме как излитат и как кацат самолетите  Grinning С такси до хотела незнам колко, ще ви вземат,но можете да се договорите.Когато бяхме в Дидим,гида ни каза, че на километър е около 4-5 лири и първоначалната им тарифа е толкова Hug
А вие с какво се придвижихте до хотела и после обратно?

# 463
аз да си попитам- някой бил ли е на почивка в Чешме?страшно много се впечатлихме с мъжа ми/ по снимки де/ и понеже плануваме мястото на ваканцията догодина- някак си не можем да изберем мястото.гледахме на картата на Турция че е по-близо до България и се питаме дали температурите края на август, началото на септември ще са като тук?! Thinking
и ако някой е почивал там, в кой хотел? искаме май нещо повечко звезди и да е ултра, или олинклузив/ но задължително да включва турска кухня/ smile3508 newsm64
ще се радвам да видя някое коментарче за Чешме-то

# 464
Някой да има скорошни отзиви за клуб хотел Диана в Мармарис.
Предлагат ми го като 4 звезди, а аз го намирам за 3 звезди.

Общи условия

Активация на акаунт