На море в Турция - тема 25

• 116 904
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
  • Русе
Последен въпрос към почивалите в Кушадасъ (по скоро в района на Палм Уингс)- Хваща ли се гръцки оператор около морето? Ако има значение- аз съм абонат на Глобул  Hug
Аз съм на М-тел, но на плажа, както и в ресторанта, но на масите разположени отвън без проблем хващах гръцкия Водафон и си говорех от там. На територията на хотела се ловеше Космоте, май той беше гръцкия newsm78 А иначе в стаята(бяхме в основната сграда точно над входа с изглед към улицата) се ловеше Тюрксел или нещо от сорта.

# 436
Освен това егейско море е много по студено от Черно, да не говорим за Средиземно и все си мисля, че в края на септември, началото на октомври трябва да си морж, за да се къпеш с удоволствие в него hahaha Joy

Thinking  Аз намирам Черното за по-студено от средиземното, визирам частта на Турската Ривиера. Топло си е морето, поне до края на септември  Peace

# 437
  • София
И аз това казах Simple Smile че Черното е по-студено от Средиземно море. Не зная дали в края на септември Егейско в частта на Бодрум е топло/понеже не съм бил тогава/, но мога да кажа, че  в края на август, началото на септември 2013г. се стопляше една в следобедните часове Peace, за да се къпеш нормално, без да трепериш от студ. А ши вятъра помага за това чувство Simple Smile

# 438
  • В морето
Благодаря Ви за отговорите! Ако някой знае нещо за Vogue hotel също да сподели.
Приятна почивка на всички заминаващи!  bouquet

# 439
  • Варна - Черна гора
Ние ще сме в Бодрум от 28.09. до 05.10. и като се върнем ще споделя, как е било в началото на октомври.
Ще бъдем в х-л Делта бийч в Ялъкавак. Дали и там е много ветровито  Thinking? Каквото е такова, за себе си ще взема и по-дебели дрешки, че каквато съм зиморничава... да не отида на плажа с одеялото  Joy

# 440
Привет и от мен !Относно времето в Турция - за октомври в Кушадасъ е малко хладно, но пък в Анталия си е лято и то от умерено горещите.За Бодрум не зная, но и тази седмица в Кушадасъ го дават 25-29 градуса, няма да е студено Сравнявам го със Сл.Бряг, бяхме в началото на май и на същите градуси се мазахме с пл.масло.Морето беше студено, но преди май месец е било пролет, а в Кушадасъ морето ще е потопло със сигурност, както и времето.Само за малките деца сигурно ще е потрудно. Но има и басейни.На вс. лек път днес, мноооооооого слънце и весели дни.Ще пишем от Турция вече утре от хотела.

# 441
Здравейте! Разбирам, че повечето пътуват през септември, но има ли такива, които са почивали през октомври и какво време сте хващали? Кой курорт е по-топъл през този период?
Малко по-нагоре имаше въпроси за Isis и Vogue hotel в Бодрум, но не намерих отзиви. Моля ако някой има повече инфо да сподели!

Моето семейство се надяваме на хубаво време октомври, ще дебнем времето и ще тръгваме на момента.
Аз също ще чакам отзиви за ISIS  - Бодрум, другият хотел, който съм се спряла е Кефалука или пък ако решим за Мармарис харесах - Ideal Prime Beach  или Pasha beach
Ако някой има пресни отзиви от други хотели в Мармарис ще се радвам да сподели с бюджет до 1500 лв. за двама за октомври.

ние не бяхме в Паша бийч, но на връщане тези дни от Мармарис, пътувахме с хора които са били в този хотел и бяха страшно очаровани/ храната им била и турска национална и европейска, страшно разнообразие/, бяха очаровани и от стаи, от обслужване и от всичко.Много добри отзиви дадоха и другите в атобуса от Сесин/ мисля че така се казва хотела/

# 442
  • София
Аз винаги съм ходила края на май месец и не ми е правило впечатление да е ветровито. newsm78 Но то си зависи и от "моментния" циклон. Помня, винаги ми е било толкова топло като се катереря по крепостта, че само се молех да духне за да ме разхлади. Явно е и малко на късмет. А октомври е чудесно (пак с уговорката, че няма някой циклон), особено за хора които не обичат жегите. Защото август спокойно термометърът удря 40 градуса. На всички, които "удължиха" лятото - хубаво изкарване.

# 443
Последният ден на връщане от България, дават ли  някакъв пакет суха храна за из път?!

# 444
  • Русе
Последният ден на връщане от България, дават ли  някакъв пакет суха храна за из път?!
Ами, не, поне при нас никой нищо не е давал  newsm78

# 445
  • София
По принцип - не, защото вие напускате хотелът в 12 ч. и дори това, че оставят възможност да се храните и след това е само на добра воля. Принципно пакетите на 24 ч. и ако при пристигането е ползван обяд, на тръгването - няма право. Но за щастие почти никой не следи това при огромното количество храна, което се приготвя. Ако напускате много рано и не сте използвали някое хранене - може да поискате пакет храна. Има случаи когато и от агенцията предлагат да се поръча ранна закуска или пакет.
Но какво да ви кажа за връщането към България едва ли вече ще може да хапвате, че то след тези почивки има нужда от диета. Mr. Green

# 446
По принцип след толкова много храна, наистина едва ли ще ни е до ядене после. Но все пак през пътя ще огладнеем и няма да имаме нищо. Явно ще разчитаме на крайпътни заведения, където спира автобуса за почивки. Там можеш ли да се пазариш, за храната която купуваш - знам че нямат видими цени и си измислят на момента.

Поне  бутилки вода можеш ли да вземеш?!

# 447
  • Бургас
По принцип след толкова много храна, наистина едва ли ще ни е до ядене после. Но все пак през пътя ще огладнеем и няма да имаме нищо. Явно ще разчитаме на крайпътни заведения, където спира автобуса за почивки. Там можеш ли да се пазариш, за храната която купуваш - знам че нямат видими цени и си измислят на момента.

Аз мисля на тръгване да си напълня куфара с гюзлемета  Mr. Green

# 448
  • София

Цените са фиксирани в почти всички заведения. В тях има витрина с напитки. А на доста места съм виждала цени. Ако попаднете на заведение със супи - опитайте ги. Аз харесвам турските супи. Почти всички са крем супа и са много вкусни. При толкова много храна в хотелите, хората пропускат супите, а се заслужава да се опитат. Peace
А да си вземеш вода от хотела за из път разбира се, че може, но те са малки бутилки.

# 449
  • София
По принцип - не, защото вие напускате хотелът в 12 ч. и дори това, че оставят възможност да се храните и след това е само на добра воля. Принципно пакетите на 24 ч. и ако при пристигането е ползван обяд, на тръгването - няма право. Но за щастие почти никой не следи това при огромното количество храна, което се приготвя. Ако напускате много рано и не сте използвали някое хранене - може да поискате пакет храна. Има случаи когато и от агенцията предлагат да се поръча ранна закуска или пакет.
Но какво да ви кажа за връщането към България едва ли вече ще може да хапвате, че то след тези почивки има нужда от диета. Mr. Green

Лоша практика е, българските туристически агенции да си позволяват да оставят туристите им да бъдат оставяни и взимани от хотелите в Турция в различни часове от денонощието. Естествено без това да е уговорено с хотелите там. За туристите остава едно неудобно чувство да ходят и да питат и молят за да хапнат нещо или да пият, а за представителите на хотелите, че българските туристи са си просто такива - бедни, хитреци и т.н.
Храната наистина е много, но след като са те помолили да си свалиш гривната, мисля, че не е удобно да се наредиш за консумация в ресторантите или по баровете на хотелите.
Мисля, че всяка една агенция трябва да предвиди и планира така престоята на туристите си в отделните хотели, че всички да се чувстват и останат с добри чувства от престоя си и от услугата за която са заплатили. Дори да се налага да се доплаща - все пак, интелигентни хора сме и не вярвам някой да бъде против лекото повишаване на цената на пакетите.

Общи условия

Активация на акаунт