Re: Хламидия - тема 3!

• 126 464
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
     Благодаря , Денис , зная , че така е най- добре , но ми идва вповече през месец да давам за изследванията 3 пъти по  20 лв = 60 лв ,   а следващия месец пък за хапчета. Затова изследвах последния път само IgA и е висок .

# 226
  • varna
Здравейте,февруари се изследвах за хламидия IgG резултат 50+positive при стойности<16-22>,последва лечение със SUMAMED 500 1,7,14 ден с еднократна доза за мен и съпруга ми,след 40 дена контролата ми е IgG 70+positive ,IgM 0,55 negative при стойности <0,8-1,1>,питането ми е защо вместо да спада титъра той се увеличава?Гинеколожката ми изписа ново лечение с доксициклин за 14 дена 2x1.

# 227
  • София
Защо изобщо го назначават този Сумамед?!, не съм срещала човек, който да се е излекувал с него от първия път. Винаги се прилага допълнително лечение + обяснения, че видите ли, лечението на Хламидията е много сложно
Да, сложно е, защото след като се проведе неадекватно лечение - хламидията мутира, новия щам е по-устойчив /резистентен/ на АБ
Има чувството, че го правят нарочно
Накрая винаги стигат до Вибрамицин/Доксициклин/
Защо не започват с него

fraci 
Защото лечението не е успешно, само е активирало патогена

# 228
  • varna
А и на всичкото отгоре тя беше много разочарована че се повишава титъра и коментар"ауууу тя сигурно е много стара и е отишла чак в тръбите,я профилактично си направи цветна снимка"защото и бях казала че правим опити за второ дете.Сега си мисля дали да я сменя или да си изпия антибиотика и да видя как ще ,и тогава да си мисля за друг гинеколог.Момичета мислите ли че 14 дена за лечение с доксициклина е много?Благодаря Ви.

# 229
  • varna
Здравейте,извинявам се за многото въпроси един след друг,но съм притеснена за резултатите след изследване IgG 70+положителен,IgM 0.55-отрицателен и  ДНК анализ - PCR/real-time PCR отрицателен,та въпроса ми е ,сигурно ли е че хламидията не е в тръбите,матката или яйчниците?Дали да правя цветна снимка?

# 230
  • София
Здравейте,извинявам се за многото въпроси един след друг,но съм притеснена за резултатите след изследване IgG 70+положителен,IgM 0.55-отрицателен и  ДНК анализ - PCR/real-time PCR отрицателен,та въпроса ми е ,сигурно ли е че хламидията не е в тръбите,матката или яйчниците?Дали да правя цветна снимка?

Имаш стара нелекувана инфекция, но дали е засегнала тръбите, никой не може да ти каже

Направи ЦС или Хидротубация / след като излекуваш Хламидията/

ДНК/PCR теста е  отрицателен, защото инфекцията е стара, той е положителен при реинфекция или нова инфекция

# 231
Искам да си пусна профилактично изследване за хламидии преди ин витро. Колебая се между Геника и Токуда. Някой може ли да сподели мнение?

# 232
Моля, за вашия коментар: отидох на кръвен тест за хламидия след цитонамазка с резултат II-IIIa с ясно изразено възпаление и забележка, че не може да се изключи хламидия. Резултатите от кръвния тест са:
Име на теста(изследване)   Резултат    Единици Референтна стойност Метод

Chl. trachomatis IgM    8.6     U/ml   < 9   ELISA

Chl. trachomatis IgA    1.2     U/ml   < 9   ELISA

Chl. trachomatis IgG    0.8     U/ml   < 9   ELISA

Какwо значи според вас тази висока стойност(въпреки, че е в норма) на IgM в сравнение с IgA.

# 233
  • София
Моля, за вашия коментар: отидох на кръвен тест за хламидия след цитонамазка с резултат II-IIIa с ясно изразено възпаление и забележка, че не може да се изключи хламидия. Резултатите от кръвния тест са:
Име на теста(изследване)   Резултат    Единици Референтна стойност Метод

Chl. trachomatis IgM    8.6     U/ml   < 9   ELISA 
Chl. trachomatis IgA    1.2     U/ml   < 9   ELISA
Chl. trachomatis IgG    0.8     U/ml   < 9   ELISA

Какwо значи според вас тази висока стойност(въпреки, че е в норма) на IgM в сравнение с IgA.

Може да има заразяване с Хламидия, но все още тази инфекция да не се е разгърнала.
Трябва да повториш изследването след 20-на дни
Високият ПАП най-вероятно е от възпаление. 
Направи МБ - трябва точно да се знае каква е причината за възпалението за да се проведе адекватно лечение.
Много често Хламидията е съпътстващ патоген на друг  причинител на подобни възпаления

# 234
dennis, много благодаря!

# 235
  • София
denis, би ли коментирала резултатите ми. Виждам, че IgG е положителен, но не знам какво означава:  newsm78

Име на теста(изследване)        Резултат               Единици       Референтна стойност      Метод

Хламидия трахоматис IgM   0.70 (-)negative        <0.8 negative; bordline 0.8-1.1; >1.1 positive   

Хламидия трахоматис IgA   0.65 (-)negative        < 0.8,(-) negative, 0.8-1.1 граничен резултат, >1.1 (+) positive   

Хламидия трахоматис IgG   39 (+)positive        <16 (-) negative, 16-22 граничен резултат, >22 (+) positive 

# 236
  • София
Имаш стара Хламидиална инфекция.
Трябва да се лекувате и двамата и без секс докато трае лечението
Контрола най-рано 40 дни след АБ лечение.
Добре е да се приема ПроБ успоредно с АБ и поне 15-на дни след това
Направи ЦС или Хидротубация след лечението

# 237
  • София
Благодаря, аз съм с отстранени тръби и предполагам, че са били в това състояние точно заради въпросната инфекция. Толкова много лекари и никой не ме прати да се изследвам. Добре, че сама си търся причина за миседа. Щях да правя ЗЕТ без да разбера.  Thinking

# 238
  • София
Благодаря, аз съм с отстранени тръби и предполагам, че са били в това състояние точно заради въпросната инфекция. Толкова много лекари и никой не ме прати да се изследвам. Добре, че сама си търся причина за миседа. Щях да правя ЗЕТ без да разбера.  Thinking

Лекувайте се защото Хламидията уврежда ставите, хрущяли и т.н.  в последствие

# 239
  • София
Лекувайте се защото Хламидията уврежда ставите, хрущяли и т.н.  в последствие

Ооо, разбира се, няма две мнения по въпроса!  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт