Re: Хламидия - тема 3!

• 126 454
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
fifi04

За Хламидията - пускате и двамата Иг.А и Иг. Г - не е нужно да спазвате никакви условия  / може да се прави всичко преди изследването/
За Гърдите - ако лекарите не са открили причина за проблема - може да е хормонален дисбаланс, респ. проблем с О.

# 181
Благодаря, denis_d !

# 182
Ох, ще се радвам на съвет, защото днес се сюрпризирах много неприятно  Sad  Денис, моля те погледни и дай коментар.
Та - преди точно един месец пуснах кръвни за хламидия (в Статус) :
Chlamydia tr. IgM (ELISA)   5.2   AI   под 9 - отр: 9 -11 - сива зона; над 11 - пол.
Chlamydia tr. IgG (ELISA)   8.9   AI   под 9 - отр: 9 -11 - сива зона; над 11 - пол.

Седмица по-късно реших да направя ДНК / PCR ( в Геника ; цервик. секрет) - отрицателен (за мое успокоение, поне съм сигурна, че активна хламидия нямам. Днешните и те го показват.)

Днес , в друга лаб. пак пусках изследвания, които включват отново хламидия и резултатите са :
Chlamydia trachomatis IgG   36.8   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 U/ml
Chlamydia trachomatis IgA   9.2   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 U/ml
Chlamydia trachomatis IgМ   5.4   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 U/ml

Знам, че за да се сравняват, изследванията трябва да се правят в една и съща лаб, но сменях аг-то, респективно и лабораторията. Не знам дали при такива обстоятелства изобщо може да се говори за сравнение, но при първия кръвен, IgG е отрицателен, на границата да влезе в сивата зона, а при днешния - съвсем положителен. Това означава ли, че можем да говорим за покачване на IgG ? Ако да - какво би означавало това? С док ще се видим като ми излязат и останалите изследвания, а това ще е, живот и здраве, най-малко след седмица. Просто не знам какво да си мисля и какво да очаквам  Sad

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 17:59 от Innocent Beauty

# 183
  • София
Ох, ще се радвам на съвет, защото днес се сюрпризирах много неприятно  Sad  Денис, моля те погледни и дай коментар.
Та - преди точно един месец пуснах кръвни за хламидия (в Статус) :
Chlamydia tr. IgM (ELISA)   5.2   AI   под 9 - отр: 9 -11 - сива зона; над 11 - пол.
Chlamydia tr. IgG (ELISA)   8.9   AI   под 9 - отр: 9 -11 - сива зона; над 11 - пол.

Реших да направя ДНК / PCR ( в Геника ; цервик. секрет) - отрицателен.

Днес , в друга лаб. пак пусках изследвания, които включват отново хламидия и резултатите са :
Chlamydia trachomatis IgG   36.8   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 U/ml
Chlamydia trachomatis IgA   9.2   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 U/ml
Chlamydia trachomatis IgМ   5.4   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 U/ml

Знам, че за да се сравняват, изследванията трябва да се правят в една и съща лаб, но сменях аг-то, респективно и лабораторията. Не знам дали при такива обстоятелства изобщо може да се говори за сравнение, но при първия кръвен, IgG е отрицателен, на границата да влезе в сивата зона, а при днешния - съвсем положителен. Това означава ли, че можем да говорим за покачване на IgG ? Ако да - какво би означавало това? С док ще се видим като ми излязат и останалите изследвания, а това ще е, живот и здраве, най-малко след седмица. Просто не знам какво да си мисля и какво да очаквам  Sad

Първото изследване е доста съмнително и ако не беше направила второ, моят съвет щеше да е да повториш изследването след 20 - на дни, напр. Изследването показва съмнение за много, много става инфекция. Но, второто изследване потвърждава това.
Трябва да се лекувате и двамата и без секс докато трае лечението

ПП. Различните лаборатории използват различни реактиви и не  е редно да се сравняват резултатите, важна е общата тенденция - в случая сълнителни и по-високи нива на Иг.Г

ППП. Ако никога не си се заразявала с Хламидия, Иг.А и Иг.М нямаше да са толкова високи / макар и в случая  да са отрицателни/

# 184
Благодаря за коментара, мила   bouquet
Инфекцията съм сигурна, че е много, много стара (по ред причини), от което адски много ме е страх, тъй като е нелекувана - за първи път разбирам за нея  Sad В такъв случай предприема ли се лечение и какво по-точно се лекува? ММ пусна изследвания преди седмица (в последната лаб) - той е отрицателен.

# 185
  • София
Благодаря за коментара, мила   bouquet
Инфекцията съм сигурна, че е много, много стара (по ред причини), от което адски много ме е страх, тъй като е нелекувана - за първи път разбирам за нея  Sad В такъв случай предприема ли се лечение и какво по-точно се лекува? ММ пусна изследвания преди седмица (в последната лаб) - той е отрицателен.

Лечението е с АБ и е редно да се проведе и от двамата
Направи си ЦС или Хидротубация

# 186
Благодаря ти и хубава вечер! Hug

# 187
.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 17:51 от Innocent Beauty

# 188
Моля за мнение.Трябва ли да се консултирам с лекар?

Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Chl. trachomatis IgM          6.9        U/ml      < 9      ELISA
Chl. trachomatis IgA          1.0        U/ml      < 9      ELISA
Chl. trachomatis IgG          2.1        U/ml      < 9      ELISA

# 189
  • София
Моля за мнение.Трябва ли да се консултирам с лекар?

Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Chl. trachomatis IgM          6.9        U/ml      < 9      ELISA
Chl. trachomatis IgA          1.0        U/ml      < 9      ELISA
Chl. trachomatis IgG          2.1        U/ml      < 9      ELISA

Нямаш хламидия. Не е нужно да посещаваш лекар

# 190
Здравейте, направих си изследване за хламидия, но само IgM, резултатите са 9.2. Което се води гранични стойности.
Как да ги тълкувам?

благодаря

# 191
  • София
Здравейте, направих си изследване за хламидия, но само IgM, резултатите са 9.2. Което се води гранични стойности.
Как да ги тълкувам?

благодаря

Само Иг.М не е достатъчен - нищо не показва.
Пусни след 20-на дни в същата лаборатория Иг.М и Иг.Г

# 192
Как да ги тълкувам?

благодаря

Само Иг.М не е достатъчен - нищо не показва.
Пусни след 20-на дни в същата лаборатория Иг.М и Иг.Г

Благодаря.

Мисля да пусна още сега, но IgA и IgG и да преценя, защо трябва да чакам? Не е ли най-добре?

# 193
  • София
Ок.

ПП.
Идеята е, ако има заразяване / изхождайки от стойността на Иг.М/ - след 20-на дни резултата ще е много по-категоричен / не граничен/ от сегашния

# 194
Ок.

ПП.
Идеята е, ако има заразяване / изхождайки от стойността на Иг.М/ - след 20-на дни резултата ще е много по-категоричен / не граничен/ от сегашния

Да, но доколкото разбирам може пък да имам "стара" инфекция и IgG-то да ми е високо, което пак означава, че трябва да се лекувам или бъркам? Въпреки, че това ми е първо изследване за хламидия  и до сега не съм се лекувала. Но пък от 1 година съм с един партньор и ми се струва малък шанса да е "прясна". Малко се чудя на този резултат. Ти какво мислиш?

Общи условия

Активация на акаунт