Re: Хламидия - тема 3!

• 126 512
  • 736
  •   2
Отговори
# 255
Разбирам. Благодаря ти за уточнението. Ще потърся друго мнение.

# 256
Здравейте!Днес си взех изследванията за Хламидия и резултата е:
IgG 25.9 U/ml <20.0-Отр.;20.0-25.0-Гранична стойност;>25.0
IgA 2.5 U/ml <20.0-Отр.;20.0-25.0-Гранична стойност;>25.0
Трябва ли да се притеснявам?

В коя лаборатория са правени?
Резултатът показва, че имаш стара инфекция
Трябва да се лекувате и двамата и без секс, докато трае лечението
Контрола 40 дни след лечението

Здравей Денис!Назначиха ми лечение за мен и мъжа ми:Азакс 500мг за 5 дена и веднага Доксициклин Стада 100мг за 15 ден.След 10 дена почивка пак доксициклин за 15 дена и така 3 цикъла,а за мъжа ми 2 цикъла.Пием и Пробиен!но се притеснявам дали няма да завъдя гъби от доксициклина при толкова дълго лечение?

# 257
  • София
  Tatiwa
С АБ е добре да се приема и ПроБ за да нямаш проблеми с естествената микрофлора на тялото

# 258
Tatiwa
С АБ е добре да се приема и ПроБ за да нямаш проблеми с естествената микрофлора на тялото
ок.разбрах,благодаря много!  Simple Smile

# 259
Здравейте момичета,
Преди един ден ви споделих, че изследването ми за хламидия Ig M излезе положително. След това ходих в още две лаборатории. Във втората излезе отрицателно, а в третата гранично. Сега не знам на кое да вярвам и какво да предприема  #Crazy
Желая ви приятен ден!

# 260
  • София
Здравейте момичета,
Преди един ден ви споделих, че изследването ми за хламидия Ig M излезе положително. След това ходих в още две лаборатории. Във втората излезе отрицателно, а в третата гранично. Сега не знам на кое да вярвам и какво да предприема  #Crazy
Желая ви приятен ден!

Пусни го заедно с Иг.А и Иг.Г  след 7-8 дни

ПП
Не може да пускаш само един вид антитела, защото не може да се направи никаква интерпретация на резултата - вариантите са няколко

# 261
В последната го пуснах заедно с Ig G -  отрицателно, а Ig M - гранично. В другата лаборатория пуснах само Ig M - отрицателно. Първия път пуснах пак само Ig M - положително.
Вече не знам какво да мисля и къде да го пусна.

# 262
Аз/ние имаме следния проблем.
Откриха само на мен хламидия ноември, първо на уретрален секрет в Стара Загора, после на PCR в Реприобиомед, лекарства-2-3 антибиотика, втори тест PCR- пак положителен. Пак антибиотик и вчера бях в клиника Щерев и доктора каза, че трябва да минат 6 месеца за нов тест? Ходих в Щерев, защото в Реприобимед ми казаха, че всичко трябва да е наред вече, но и вторият тест беше положителен. Почвам да се чудя, да не би нещо в теста да се бърка?!?
Държа да отбележа, че странното е, че на кръвни сме на долна граница, даже и теория няма, да ни има нещо?!!? Правили сме кръвни в националния център по инфекциозни заболявания и в една клиника в Пловдив.
При приятелката ми има болки долу, течение, но нищо не излиза, нито на микробиология, нито на кръвни, PCR.
Честно казано, не знам/знаем, какво да правим, изтровихме се с лекарства, а проблемите си стоят.
Някакви идеи?
Благодаря предварително.

П.П. Като казвам долна на кръвните има впредвид, че ако за зараза се брои над 12, ние имаме 4-5.
П.П.(2). Колко време след антибиотика мога да направя пак PCR?

# 263
rogue88

нямам точен отговор на въпроса ти, но мога да споделя че при мен резултатите бяха вечно различни.
Писала съм по-назад в темата през каква одисея минах. На мен също ми казаха, че е хубаво абсолютно минимум 3 месеца да се изчака преди да се повторят изследванията.

Бих те посъветвала да направите ДНК теста в Геника.
Не съм сигурна до колко са достоверни резултатите от други лаборатории (моят собствен опит от варненските такива е плачевен)

Успех, дано PCR тестът в Геника да е отрицателен - аз бих му имала доверие. (междувпрочем - приятелката ти може да настоява за цервикален, а не вагинален секрет - това също би било по-показалетно)

Peace

# 264
Благодаря delusion22,

За приятелката ми всеки път взимат цервикален.
Началото на следващия месец ще пътуваме пак до София, ще дам задължително и в Геника.
Одисеята ще продължава, то е ясно.
Тези 3 месеца дори и за ДНК теста ли се отнасят?

# 265
  • Varna, Bulgaria
Здравейте

да се вмъкна и аз за разчитане на резултати, че не издържам докато ми дойде часа при лекаря.
 Ig A антитела ЕLISA   < 1/8   Титър   Отрицателен титър < 1/8,Положителен титър > 1/8
Ig G антитела ELISA   5,90   U/ml   <20.0 отрицателен;20-25 гранична; >25.0 полож.
 Ig M Abs. антитела ELISA   2,60   U/ml   <20.0 отрицателен;20-25 гран;>25.0 полож.

Благодаря предварително!

# 266
Благодаря delusion22,

За приятелката ми всеки път взимат цервикален.
Началото на следващия месец ще пътуваме пак до София, ще дам задължително и в Геника.
Одисеята ще продължава, то е ясно.
Тези 3 месеца дори и за ДНК теста ли се отнасят?
В Геника,
цервикалния секрет. Мисля че за него не важи толкова дълъг период.
Успех Simple Smile

# 267
Здравейте,
направих си тест за хламидии, резултатите са положителни, но на самия лист всичко изглежда адски странно(виж снимка-https://drive.google.com/folderview?id=0BwzVpmUmjmgtU29RUm1PdVot … M&usp=sharing
Самият резултат не е точно отбелязан.

Предписаното ми лечение е левофлоксацин 20 дена по 1 хапче сутрин, половин вечерта и витамин B.Моля за коментар, дали това е адекватно лечение?

# 268
Здравейте,

искам да пусна изследване за "свежа" хламидия, но се разболях преди седмица - гърло, хрема, кашлица, отпадналост. Ще се отрази ли на резултатите, ако направя изследванията сега или да изчакам настинката да отшуми съвсем?

# 269
  • София
Здравейте,

искам да пусна изследване за "свежа" хламидия, но се разболях преди седмица - гърло, хрема, кашлица, отпадналост. Ще се отрази ли на резултатите, ако направя изследванията сега или да изчакам настинката да отшуми съвсем?
Няма да повлияе резултата
Пусни Иг.А и Иг.Г

Общи условия

Активация на акаунт