Re: Хламидия - тема 3!

• 126 413
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря  ви, за бързия отговор.

# 511
Благодаря Денис Simple Smile

# 512
Здравейте,

От дълги години ми изолират Е. коли в урината и имам гинекологични проблеми като болки в корема, болки при полов контакт и бяло течение. Ходех често на гинеколог, но не ме беше изследвал за хламидия, нито споменавал за нея.

Преди 2 години изследвах IgM, като резултатът беше 9,2, което по методът на лабораторията беше положителен. Отидох на гинеколог в клиника братя Тодорови, там ми направи антиген тест с влагалищен секрет, който излезе положителен. Започнах лечение с клацид и далацин и след 3 месеца пак бях при същия гинеколог, като отново повторих ме антиген теста - беше отрицателен. Прегледа ме обстойно и каза, че всичко изглежда наред. По същото време започнах да получавах странен кръвоизлив в едното око, придружен с болка в очната ябълка. Отидох и на очен лекар - диагнозата е еписклерит. Разбира се направих лечение, но беше безуспешно.

В гърлото ми излезе гнойно топче, което започна да се възпалява и за няколко дни започна да ме боли силно  ухото от страната на инфекцията. Все едно имах треска-цялото тяло започна да ме боли. Възпаление от Е. коли, бактерията, която винаги съм имала се събуди и предизвика болезнено уриниране. Болки по малките стави на ръцете и краката, болки в таза. Очите ми кървясаха и от време на време ме боляха. Всичко сочеше, че хламидията не си беше отишла от тялото ми.

Приеха ме в болница Иван Рислки в отделението по ревматология с предполагаема диагноза реактивен артрит. Започнаха изследвания.
ПКК- без никакво отклонение никъде.
ДНК тест за хламидия, гонорея и кандида - отрицателни
ХИВ тест - отрицателен
Гърлен секрет - не се изолират бактерии

Преглед при УНГ - диагнозата е хроничен тонзилит, като лекарят спомена, че трябва да имам завишен с-реактивен протеин и завишено СУЕ (но те не са)
Единственото, което се изолира е Е.коли в урината
Направих кръвни изследвания за антитела, като IgM e 9,8 (от 8 до 12 е в сива зона) и IgG 15,5 (положителнио)
Отидох отново при гинеколога и му казах за проблемите ми, отново направии тест за хламидия и отново беше отрицателен. Каза, че нямам никакъв гинекологичен проблем и антителата са били заради е. коли бактерията.

Преди 4 години в гърлото ми излезе същото болезнено гнойно топче, което не лекувах. Помня, че нямах температура отново, а само отпадналост и всичко мина за една седмица. По същото време явно съм била заразена и с хламидия.

От болницата отрекоха да имам реактивен артрит. Все пак всички кръвни изследвания ми бяха в норма.
Предписаха ми доксициклин за 10 дни, трихомонацид за 5 дни и сулфасалазин за няколко месеца.

Започнах да се подобрявам, болките по тялото ми отшумяваха, докато не спрях антибиотика. Изпих на своя глава 1500мг азитромицин и значително се подобрих.

Седмица по-късно започнаха отново болките по гърлото - трудно се определя къде точно ме боли. От едната страна ми е леко надуто, но вече нямам гной и болките са много по-леки. Ходих до ИСУЛ на УНГ - нямала съм видими проблеми, гърлото било спокойно, единствено ставата до ухото ми била възпалена.
Сутрин съм леко подпухнала - реших да спра сулфасалазина. Изобщо защо ми го предписаха, като нямам реактивен артрит. Възможно е от него да се е получило възпаление на слюнчената жлеза и да ме боли тя в момента.
Сега отново започва да се разпространява инфекцията по тялото ми. Усещам, че съм значително по-добре, но болката в гърлото не изчезна, както и тази към ухото.
Явно е някаква бактериална инфекция, защото антибиотиците до някъде ми помагат, но каква точно, като не се изолира от гърлен секрет. Възможно ли е да е хламидия - навсякъде чета толкова спорни неща. Гинеколозите при, които ходих категорично отричат, че може да имам хламидия там.

Толкова съм отчаяна Sad

# 513
Бих се радвала много ако някой ми помогне с разшифроването на резултатите от изследванията които пуснах :
anti-Chlamydia trach. IgA   6.73   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
anti-Chlamydia trach. IgG   2.45   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
от ЦибаЛаб

Качествен ДНК анализ - PCR/real-time PCR
Chlamydia trachomatis   Отрицателен
Mycoplasma genitalium   Отрицателен
Mycoplasma hominis      Отрицателен
Ureaplasma urealyticum   Положителен
от Геника

Chl. trachomatis IgA       31.7       U/ml     < 9     ELISA
Chl. trachomatis IgG       15.5       U/ml     < 9     ELISA
от Кандиларов

За уреаплазмата съм сигурна е е положителна, следователно битрябвало да е надежден резултата от Геника, но доколкото разбрах от прочетеното в темата ДНК теста би засякал нова инфекция - ИгА. По резултатите съдя че инфекцията е нова newsm78 Изследванията на ММ са положителна Уреаплазма и отрицателна Хламидия от кръвен тест. Моля ви помогнете ми в разшифроването  Praynig

# 514
Здравейте! Да разкажа и аз моята история. Понеже с приятеля ми решихме да имаме дете, ме посъветваха да си пусна изследване за хламидии. Отидох при гинеколог, който ми взе секрет и резултатите станаха след час - даде ми една бяла бележка, на която не пишеше нищо друго, освен името ми и Хламидия Трах. - положителен. Назначи на мен и партньора ми лечение с Авелокс - за мен 2 седмици, а за него 1. След 40 дни си пуснахме кръвни изследвания - IgG :
на него резултата е 15, 00, а на мен 5, 00
граници - < 9 отрицателен, 9 -11 гран. >11 положителен.
Как да тълкувам всичко това??

# 515
  • Бургас
Здравейте,на ММ са изписани два АБ за Хламидия и са му назначени Азатрил и Кларитромицин/нещо подобно не се разчита добре не рецептата/Естествено му е казано,че трябва да пия и аз да ги приемам.Моля,някой да сподели дали е приемал тези АБ,трябва ли да се приема с противогъбично/в случая не е изписал/и какъв пробиотик може да се прилага с него?За втория АБ не намирам отзиви.Благодаря предварително!

# 516
Здравейте, бихте ли ми помогнали в разчитането?
anti-Chlamydia trach. IgA   1.11   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
anti-Chlamydia trach. IgG   1.75   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

# 517
  • София
Здравейте, бихте ли ми помогнали в разчитането?
anti-Chlamydia trach. IgA   1.11   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
anti-Chlamydia trach. IgG   1.75   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
Отговорих ти  Peace
Имаш стара инфекция - трябва лечение.

# 518
Здравейте, днес ми направиха изследване за хламидия - сух тест, отрицателен е , но можете ли да ми кажете какво показва той - настояща или минала инфекция? Ако инфекцията е от 5 години - ще я засече ли ? Била съм само и единствено с един партньор досега.

# 519
  • София
Здравейте, днес ми направиха изследване за хламидия - сух тест, отрицателен е , но можете ли да ми кажете какво показва той - настояща или минала инфекция? Ако инфекцията е от 5 години - ще я засече ли ? Била съм само и единствено с един партньор досега.
Няма да я засече.
По-добре пусни Иг.А, Иг.М и Иг.Г Peace

# 520
Денис, може ли коментар?
Да разкажа и аз моята история. Понеже с приятеля ми решихме да имаме дете, ме посъветваха да си пусна изследване за хламидии. Отидох при гинеколог, който ми взе секрет и резултатите станаха след час - даде ми една бяла бележка, на която не пишеше нищо друго, освен името ми и Хламидия Трах. - положителен. Назначи на мен и партньора ми лечение с Авелокс - за мен 2 седмици, а за него 1. След 40 дни си пуснахме кръвни изследвания - IgG :
на него резултата е 13, а на мен 5, 00
граници - < 9 отрицателен, 9 -11 гран. >11 положителен. IgM и при двамата е отрицателен.
Как да тълкувам всичко това?? Имала ли съм някога хламидии, дали първият тест (секрет) е бил надежден?

# 521
Няма да я засече.

Благодаря.
Иг.А и Иг.Г ми бяха направили в Хеи , заедно с изследвания за Хив, Сифилис и Хепатит, това беше преди 3 години и на резултатие пише само Negativ - няма никакви стойности. Сега ще си пусна отново кръвни изследвания, само да питам дали прием на антибиотици може да повлие на резултата?

# 522
  • София
Няма да я засече.

Благодаря.
Иг.А и Иг.Г ми бяха направили в Хеи , заедно с изследвания за Хив, Сифилис и Хепатит, това беше преди 3 години и на резултатие пише само Negativ - няма никакви стойности. Сега ще си пусна отново кръвни изследвания, само да питам дали прием на антибиотици може да повлие на резултата?
Ако има стара хламидиална  инфекция, може АБ да я активира / т.н. реинфекция/, но ако нямаш Хламидия, резултатът винаги ще е отрицателен

# 523
Здравейте,имах леки болки в ставите и течения.Не мога да забременея.Пуснах си изследвания в ХЕЙ за полово предавани болести,включително и хламидия,резултатите са
Хламидия трихоматис igA  положителен igM положителен.
Отидох на гиниколог  и предписа да пием антибиотик и двамата Доксициклин 2 по 1 за 7 дни,и Полижинакс Глобули за мене за 6 дена.Днес е 5 ден от лечението,искам да попитам кога да направя контролно изследване,и коя от трите хламидии да пусна igA,igM или igG и може ли да бебеправим вече..Според вас нужно ли е да си изследвам и тръбите..
Само да спомена,че Юни месец бях пускала Хламидия ihA i igM и бяха отрицателни.

# 524
Какво е това ХЕЙ newsm78

Ами още не ви е минало лечението, а искаш да пускаш контрола... Ти как мислиш, дали е удачно? Лвкарят ти не каза ли как ще процедирате след края на това лечение? Не те ли вика пак? Всички въпроси, които си задала, не са за тук.

Със сигурност обаче е по-добре да правите секс с презерватив, докато не пуснете контрола и не се видиш пак с доктора.
ПП. Пише се хеИ, а не хеЙ

Общи условия

Активация на акаунт