Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 507 412
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 410
  • най-шареното място
Ексипиал гледам е споменат по-горе. В него има течен парафин ако не бъркам.
Чувствителните кожи не заслужават това.

# 1 411
Подарявам Atopiclair и Протопик ако някой иска да ги пробва. Купени, мазано е с тях 2-3 пъти. Ако някой ги иска да пише ЛС.

# 1 412
Здравейте мили мамити. И ние сме с АД. малчо вече е  почти 7 месеца и от доста време е с тежки обриви, зачервявания и сърбеж. От около месец сме на хомеопатия но за сега ефект не виждам.
писах в една тема но искам и тук да споделя, че малкия от 2 дена го мажа със свинска мас  с невен. Направи го баба ми и искам да ви кажа, че ефекта  е поразителен. За тези два дни детето е много по добре и започнаха да отшумяват лишеите. Мазах го с какви ли не мазила препоръчани от педиатри и алерголози, но резултат никакъв. Съвета ми към вас е да пробвате с мас и невен. Поне не е някаква гадна химия като ЕЛОКОМ например и е   безвредно за децата .  smile3521

# 1 413
beb, маста с невена ще ви помогне ако имате рани - ще се затворят по-бързо. Но не влияе на АД. Сега съм се замислила дали пък ако намеря преварена мас /маста с невена е пържена/ няма да и се отрази добре.

Има ли други като нас, които реагират при мазане със зехтин?

Да ви се оплача на моята щерка има едно място под вратлето /на една от сгъвките/ което само да мазна с някое мазило, че кожата е много суха и се спуква по дължината на сгъвката на вратлето. Направо незнам как да и помогна. На всичкото отгоре от кортикостероитите и се появиха едни пъпки, които кожната лекарка каза, че били нещо като реакция на кожата под формата на акневиден обрив  Shocked Единственото мазило, което помага тая сгъвка да не стане на цепната рана е кортикостероид, а кожата на вратлето реагира на него. Макар да е странно, защото има тези пъпки дори на места по вратлето, където никога не съм слагала кортикостероид.

# 1 414
  • София
Да ви се оплача на моята щерка има едно място под вратлето /на една от сгъвките/ което само да мазна с някое мазило, че кожата е много суха и се спуква по дължината на сгъвката на вратлето. Направо незнам как да и помогна. 
Косьо беше така, но на свивката на ухото. Ох, ама как се изразих  ooooh! Абе разбирам за какво говориш. След мазане с най-различни неща, кое от кое по-скъпи един ден го мацнах с най-прост бейби тан. Не знам защо с него експериментирах, но му мина от две намазвания. Може да пробваш, поне е лев и нещо.

# 1 415
Диетата я изоставих, че не можах да издържа, но сякаш нещата при беба засега са позатихнали, въпреки че започнах да ям почти всичко. Кожата на лицето все така е много суха и ако не мажа с кремче става като шкурка, но поне не се нацепва.

# 1 416
Здравейте дами и мами Grinning

Интересува ме дали сте използвали ето този крем:
http://milenka-rsi.com/krasotavyn/kojata/konkret4aenoDyrvo.html

Омръзна ми да обикалям лекари и да чувам всякакви диагнози.Малкия ми син има петънца по кожата(дупето) и едно на главата което се люпи...Понякога изчезват...Не го сърбят,не го болят,не е заразно.Последно ми казаха,че е липса на някакъв витамин.Мазала съм го по предписани от лекари кремове,но повечето не е желателно да се използват продължително.

Този крем изглежда чудодеен...

# 1 417
Izvinqvajte za latinicata! Polzvala sam tozi krem s 4aeno darvo i dejstva mnogo dobre pri izgarqne i razni rani4ki, no na da6terq mi, na koqto i se lju6teha u6i4kite otzad i glavi4kata, ne pomogna.

# 1 418
Момичета, децата ви по-дребнички ли са от връстниците си? Въпросът ми е насочен повече, към мамите, които по-отдавна са се сблъскали с АД.
Моята дъщеря е доста по-мъничка и се зачудих, доколко има връзка с АД. Ако организмът й произвежда повече кортикостероиди, вероятно това оказва влияние върху растежа.  Thinking

# 1 419
  • София
Момичета, децата ви по-дребнички ли са от връстниците си? Въпросът ми е насочен повече, към мамите, които по-отдавна са се сблъскали с АД.
Моята дъщеря е доста по-мъничка и се зачудих, доколко има връзка с АД. Ако организмът й произвежда повече кортикостероиди, вероятно това оказва влияние върху растежа.  Thinking
определено не. Много е слаба, защото е и супер злояда, но е висока за възрастта си. Според мен няма такъв хормонален дисбаланс, че да се отразява на разтежа. Не го мисли в тази посока, на много неща ще се отрази, ако има такова голямо производство на кортикостероиди.

# 1 420
Ще ходя на дерматолог, но да попитам и тук. По принцип съм с атопичен дерматит, макар че от доста време (няколко месеца) кожата ми е добре и забравих временно за кошмара...Но...Напоследък (от 1-2 седмици) пак ми се активира, но не това ме притеснява толкова. Паралелно ми излиза по 1 пъпка примерно на няколко дни, но досега такова нещо не съм имала - пъпката е като ухапано от комар, с нещо като бяло връхче обаче или като малко мехурче, не мога да преценя точно. Та тази пъпка започва да сърби ужасно, след което мястото се подува много и започва да боли навътре самия крак. И най-интересното е, че тези няколко пъпки ми се появиха само на единия крак. Та, познато ли ви е това, има ли някаква връзка с дерматита?

# 1 421
Иди задължително на док! Така както го описваш ми прилича на херпес зостер.

Петя, дано да няма връзка. Тя и моята принцеса е ужасно злояда и хапва едни миниатюрни количества.

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 10:09 от pochti_bezobidna

# 1 422
Иди задължително на док! Така както го описваш ми прилича на херпес зостер.

Между другото, мина ми през ума  Rolling Eyes
Същият ден бяхме на гости на едни роднини и мъжът се оплака, че е имал такъв херпес и сега май пак му се появява, ама пък чак в същия ден да се заразя  Rolling Eyes Защото си спомням, че точно в този ден започна всичко...

# 1 423
На мен ми прилича на реакция към мазило - към кортикостероид например има такива пъпки.

# 1 424
На мен ми прилича на реакция към мазило - към кортикостероид например има такива пъпки.

И това е вероятно, защото започнах да се мажа с Адвантан маз заради дерматита и то само на този крак.
Объркаха ми го в аптеката - досега съм мазала само с Адвантан крем и не съм имала проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт