Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 904
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 255
I neshto drugo - edna ot prichinite za atopichniq dermatit e uwelichen serumen histamin, a naj-veroqtno ne znaesh che Loratadin i Zyrtec sa H1 blokeri.Golqma glupost che za AD ne se izpisvat H1 bkokeri.Pocheti malko farmakologiq
И при инфаркт на миокарда има повишени хистаминови нива. Логиката ти не издържа критика. Антихистамините при АД се дават само ако е необходимо да се овладее силен сърбеж.
Иначе тази група препарати НЯМА влияние върху хода на един АД.
Не се предписват и не се дават!

Инсталирай си кирилица! Пиши на кирилица!
Уважавай другите! Никой не е длъжен да чете неграмотно написани "караконджули".

Последна редакция: сб, 08 юли 2006, 20:47 от Birdie

# 256
Ama q stiga si pisal gluposti.Naistina trqbva da pochetesh farmakologiq malko.Ti moje da prodaljavash s Atarax da lekuvash.Ti mu kazvash che e uvelichen serumniq histamin pri AD , toi davali se ako trqbva da se ovladee sarbej, che i nqmalo vliqnie varhu hoda na AD.Davat se i se predpisvat , no ne samostoqtelno.

# 257
Обривите са особено по дланите и в по-малка степен по ходилата(особено между палеца и следващото пръстче).Никъде другаде за момента.

Виждам,че има някакъв спор относно възрастта,вкоято се проявява заболяването.
Дъщеря ми винаги е имала проблемна кожа.
Първо като бебе тези дребни пъпчици,които дълго време никой не можа да установи какви са,защото те не представляваха някакъв дискомфорт за нея.После те се активизираха по бузите.Мазахме дълго време с кремове.Сега бузите и са абсолютно чисти.

После затишие от около 2 години.И преди 3 години този проблем.
Зимата пък се активизираха дребните пъпчици по горната част на ръцете и бедрата и по дупето,но всичко премина за около седмица,въпреки че имаше един пиков момент,когато сърбежите бяха непоносими.Само че разликата беше,че кожата не се белеше,а само сърбеше.Тогава някой каза,че може би е невродермит.

Дерматоложката каза,че тя си носи генно заложено заболяването на кожата и ако не лекуваме не се знае следващият път каква проява може да има.

Какво мислите?
Дребните пъпки са обикновено вид lichen-lichen papularis и са характерна черта на един детски АД. Непоносим сърбеж при голямо дете?
Картината, която видях по дланите не се вмества в представите за АД, и то при толкова голямо дете.
Въпросът е за дерматолог-аз бих помислил за псориазис или гъбичкова инфекция.

Има ли сърбеж между пръстите на ръцете или по корема?

# 258
Da se obadim v kanal 2001 da pitame .Kakvo shte kajesh ?Te tam taka lekuvat.

# 259
Дребните пъпки са обикновено вид lichen-lichen papularis и са характерна черта на един детски АД. Непоносим сърбеж при голямо дете?
Картината, която видях по дланите не се вмества в представите за АД, и то при толкова голямо дете.

Сърбежът е навсякъде,където се появават дребните подкожни пъпчици,следвани от силен сърбеж и обелване на кожата след това.По корема няма нищо,нито пък сърби.
Дерматологът,който ми предписа лекарствата,които изброих по-горе,категорично отрече гъбична инфекция.Според него е АД,който се провокира от потене,топло време и т.н. в нашия случай(повтаря се трета година по едно и също време,след което кожата се възстановява напълно до следващото лято)
А при псориазис възможно ли е така пълно възстановяване и след година пак възобновяване на заболяването?

# 260
Da , osobenno pri slance i morska voda.No ne mi prilicha na psoriazis tova, a i ne e na harakternite mesta.

# 261
  • София
Da , osobenno pri slance i morska voda.No ne mi prilicha na psoriazis tova, a i ne e na harakternite mesta.
Проявете малко уважение към останалите във Форума и започнете да пишете на кирилица!!!
Модераторите явно нямат възможност да ви обърнат нужното внимание относно етикета във форумите,но мисля че Birdie отдавна ви е приканил към това!
 Naughty

# 262

Сърбежът е навсякъде,където се появават дребните подкожни пъпчици,следвани от силен сърбеж и обелване на кожата след това.По корема няма нищо,нито пък сърби.
Дерматологът,който ми предписа лекарствата,които изброих по-горе,категорично отрече гъбична инфекция.Според него е АД,който се провокира от потене,топло време и т.н. в нашия случай(повтаря се трета година по едно и също време,след което кожата се възстановява напълно до следващото лято)
А при псориазис възможно ли е така пълно възстановяване и след година пак възобновяване на заболяването?
При АД няма такова едро люспене по засегнатите места.
Още повече, при АД нещата са повече с хроничен ход, а не да изчезват и се появяват след година.
Има редица "дисхидротични екземи" които се обострят в сезони на обилно потене. И това е една възможност...

Има редица вътрешни заболявания, протичащи с такова едро люспене, но трудно може да се каже нещо повече само по 3-4 снимки.

# 263
 Моята дъщеря е на 2г. и 8 мес. При нас се получи следното. Тя от 3-4 месечна е с проблемна кожа десетки пъти ходихме на лекър , но никакво разрешение на проблема те дори не ми казваха от какво може да са обривите. И така до преди седмица вече ни казаха , че е атопичен дерматит. В момента е с обриви подобни на екзема по лицето, ръцете, краката и от 2-3 дена по коремчето. Много съм объркана и притеснена. Cry

# 264
"Тя от 3-4 месечна е с проблемна кожа..."
->>В какво точно се изразяваше това?

# 265
Бих искала да се посъветвам с някой от вас преди да звъня утре на дерматолога.
Дъщеря ми от 3 дни пие по половин таблетка Кларитин сутрин на гладно и половин таблетка Зиртек вечер.Забелязвам изключителна промяна в поведението.Много е раздразнителна,плаче при невероятни поводи,спи и се непрекъснато,има ужасен апетит.
Свързвам го с приема на противоалегичните лекарства.Смятате ли,че е оправдано,ако е резултат от противоалергичните?

# 266
Бих искала да се посъветвам с някой от вас преди да звъня утре на дерматолога.
Дъщеря ми от 3 дни пие по половин таблетка Кларитин сутрин на гладно и половин таблетка Зиртек вечер.Забелязвам изключителна промяна в поведението.Много е раздразнителна,плаче при невероятни поводи,спи и се непрекъснато,има ужасен апетит.
Свързвам го с приема на противоалегичните лекарства.Смятате ли,че е оправдано,ако е резултат от противоалергичните?

Не е практика, и никой НЕ съчетава двата препарата!
Изберете само единият-Зиртек е по-добрият избор.
Не се дават антихистамини при АД-освен върху сърбежа нямат друг ефект.

# 267
"Тя от 3-4 месечна е с проблемна кожа..."
->>В какво точно се изразяваше това?
Кожата й беше  суха и грапава не понасяше и все още не понася по-плътните чорапогащници и се наложи да и слагам крепнайлонови. Или пък по бузките й се получаваха ситни пъпчици които я сърбяха. Сега вече се обърнаха в обрив подобен на екзема, който също я сърби и тече . Като се чеши понякога дори кърви. Аз искам да попитам знае ли някой дали  тези обриви ще са постоянство или ще отшумят с възраста? Благодаря !

# 268
Отшумяват.Хубаво е да давате противоалергични капки или сиропче, чудесна работа ще свършат за обривите и сърбежа.   Simple Smile

# 269
ще ви помоля някой да ми обясни каква е разликата между антихистаминовите препарати и кортикостеоридите и кога се изписват едните и другите.синът ми има алергии към котки-какво трябва да приема и ако пък има обрив от храна/което се случва най-често и на двете ми деца /какво трябва да приемат в този случай.пълен лаик съм по темата и ако питам нещо неправило -не се смейте   Wink

Общи условия

Активация на акаунт