Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 6

• 95 884
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Недей! Не знам какво ѝ става на тази пяна. В понеделник чистих фурната с нея (бях я купила миналата година, когато я пуснаха) и направо се измъчих. Изобщо не се задържа по стените, втечнява се и се стича; почти нищо не можа да изчисти. Като напръскаш, след 5 минути всичката е на дъното на фурната: дъното блести, стените - неизчистени. Добре, че имах останало малко от пяната на DM, тъкмо ми стигна да повторя стените и стъклото. Е, тя вече е супер. 1 час я оставих да действа, но си остава там, където си я напръскал.

Не знам дали тази, която ще пускат от понеделник е същата като моята, защото съм пробвала тази марка и друг път и беше различна. Възможно е тази партида да я произвежда друг производител и да е различна от моята, така че купи една, пробвай и тогава се зареждай.

# 151
  • ГОре на черешата...
Е, сега ме озадачи - преди месец -два свърших моята - перфектна беше Peace. Да си призная, че я ползвам предимно за почистване на плота с котлоните /печката ми е Горение, бяла, с комбинирани котлони - газ и електрически/ - несравнима е за тази цел. И фурната съм почиствала, но пак уточнявам - не оставям да се захаби, чистя при всяко по-голямо петно....

# 152
Ама ти почистваш хоризонтална повърхност, там няма проблем, защото няма накъде да се стече. Laughing Аз говоря за фурната, вертикалните стени. В такъв случай, игнорирай постинга ми. Wink

# 153
  • ГОре на черешата...
И вертикалнитге съм пръскала, ама нали ти казвам - не са ми много замърсени. Иначе плота блесва, пръскам, чакам 5-10 мин и само обирам с гъбата.

# 154
Аз чистя фурната веднъж на високосна. Laughing Обикновено оставям препарата да действа 1 час или повече, както е по инструкции. Apta съм ползвала - задържа се по стените; Denkmit съм ползвала - задържа се. W5 от Лидл съм ползвала преди - задържаше се, но не много добре. Последният W5, който купих от предната промоция, направо се втечнява за 5 минути. Така дъното се изчиства добре, но стените - не. Пръскам на вратата и стъклото, притварям я и се оказва, че всичко се стекло в един улей под вратата фурната, та трябваше да махам вратата, за да го изчистя. Не споря, при леко замърсени и 5-10 мин. действие сигурно е ОК. Но прочети инструкциите: времето за действие е 1 час, което няма как да се случи с някои повърхности. Това не одобрявам в тазя пяна и повече няма да си я купувам.

# 155
Да, права си, нали това е идеята на пяната  Peace
Затова ползвам само K2R, стоя 24 часа и не мръдна.

# 156
  • София
Откъде се копува този К2R? Цена?

# 157
Откъде се копува този К2R? Цена?

Метро- 4,80  Peace
На други магазини 7 лв.

# 158
  • Пловдив
Момичета, аз досега си чистех фурната с обезмаслител, но ме запалихте с тази пяна. Май ще купя тази на ДМ да пробвам.

# 159
Да, права си, нали това е идеята на пяната  Peace
Затова ползвам само K2R, стоя 24 часа и не мръдна.

още един глас за К2R,  но и един за Аpta Peace

# 160
Това К2Р никъде не съм го виждала, а в Метро ходя прекалено рядко.
Сега се чудя от ДМ или от Лидл да си купя пяна? Thinking

# 161
Ако ще я ползваш само на хоризонтални повърхности - от Лидл. Ако искаш да я ползаш да си чистиш фурната, тоест има и вертикални повърхности - Denkmit от DM. Последната е изпитана многократно и няма грешка. Ако знаеш какви фишеци изгоряла мазнина падат с нея. ooooh! Май трябва да си чистя фурната по-често. no

Apta е собствена марка, но тук я продават прекалено скъпо. Денкмит е около 5 лева. По мое мнение, са еднакви и май една фирма ги произвежда.

К2Р никъде не съм виждала в Бургас, а нямам Метро карта.

# 162
  • Пловдив
Guess Who, би ли споделила като чистиш станичните части на фурната, махаш ли металните пръчки? Как се изчиства пяната - трябва ли да се минава с гъба с вода?

# 163
Аз страничните метални решетки и голямата решетка ги мия в съдомиялната. За това мия и страните и гърба на фурната.
Гес, благодаря ти много за инфото. Hug Отивам да си купя Laughing

# 164
Моята фурна е проста - няма механизми, а само улеи, в които се поставя скарата.

По принцип е хубаво всичко, което е възможно, да се разглоби, за да се изчисти навсякъде. Аз махам и вентилатора, който стои зад една плоскост, хваната с винтове.

Пръскам с пяната, оставям 1 час или повече (обикновено повече). Тя си стои по стените и разгражда. След това я избърсвам в няколко листа кухненска хартия и заедно с пяната пада и загорялото. Пяната не мирише на нищо, но загорялото мирише отвратително. След това избърсвам хубаво няколко пъти с мокра попивателна кърпа, за да се махнат всички остатъци от пяна и мръсотия.

Ако имам вдъхновение, изтърквам с телче за съдове. Може и да се повтори два пъти, ако фурната е много мръсна.

Да пиша и за една друга пяна за фурна, която препоръчвам да избягвате - тази на Heitmann. И тя се втечнява, стича се, че е и скъпа.

Общи условия

Активация на акаунт