Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 6

• 93 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
...
От пяната за фурни и торбичките за боклук (купувам тези от 45 лв- сини). И аз ще се разходя днес до там.
...
Какви са тея торби за 45 лв?!
Аз съм доволна от препарата за отпушване на канали, но него си го има редовно. Също в момента ползвам препарата за съдове W5, не мога да кажа, че не съм доволна.

Стотинки е, не лева вероятно.

hahaha hahaha hahaha hahaha литра съм имала в предвид, извинете ме  Blush

# 586

Това за бижутата го знам и го правя. Но, в случая става въпрос за големи и доста неща - свещници, купи, плата.... Ще погледна в стор-а, даже не знам какво е, но ще потърся Sunglasses

Имам лъжици и в съдомиялната блеснаха.

# 587
Имам някакъв спомен, че в упътването на съдомиялната пишеше , че сребро не трябва да се слага.  Peace

За матрака няма ли да стане този сухия препарат от Лидл за килими и дамаски?! В другата тема много го хвалят.

И аз накупих вчера 4-5 препарата от Лидл , но не ми е дошла музата да ги пробвам.

# 588

Това за бижутата го знам и го правя. Но, в случая става въпрос за големи и доста неща - свещници, купи, плата.... Ще погледна в стор-а, даже не знам какво е, но ще потърся Sunglasses

Имам лъжици и в съдомиялната блеснаха.

Благодаря за отговорите.   bouquet Поразрових се из нета и видях онлайн доставка на един препарат, трябва да звънна и да питам. Чудя се, защо няма внос на такива препарати. Открих само в едно магазинче за паралелен внос, но беше много скъп - малко количество за около 17-18 лв. Но, в краен случай и това е вариант.

Но, да, сребро не се мие в съдомиялна, особено прибори за хранене, защото те в повечето случаи са посребрени. Пишеше, че така постепенно пада покритието им.

# 589
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Някой да е виждал някъде в големите вериги препарат за почистване на сребро - паста, или течен? Около Коледа търсих и в Бриколаж и в Практикер, Била, Пикадили - нямаха, но сега може и да са заредили тук-там, така че, ако между другото видите..... дайте знак   bouquet

Не знам дали имаш ДМ наблизо.От там бях купила техен препарат за почистване на сребро.

# 590
Някой да е виждал някъде в големите вериги препарат за почистване на сребро - паста, или течен? Около Коледа търсих и в Бриколаж и в Практикер, Била, Пикадили - нямаха, но сега може и да са заредили тук-там, така че, ако между другото видите..... дайте знак   bouquet

Не знам дали имаш ДМ наблизо.От там бях купила техен препарат за почистване на сребро.

Благодаря, това е идея. За тях изобщо не се бях сетила, макар че тук виждам много препоръки за други продукти от тези магазини. Ще видя къде са им магазините, може и да попадна на нещо близо до нас.

# 591
Здравейте! Извинявам се за нахлуването в темата. Отдавна чета във форума и са ми много полезни съветите и мненията изказани от собствен опит (бях забравила, че имам регистрация и тя е активна все още).
Бих споделила за почистването на сребро освен със сода - която  надрасква повърхността на среброто, когато се чисти с кърпичка, вода и сода и трябва да се внимава. Аз почиствам сребро с обикновена паста за зъби и водичка. Разбрах, че става въпрос за големи повърхности от сребро и тяхното почистване, но много често съдовете са посребрени. В никакъв случай не рискувайте да слагате в съдомиялна. 

# 592
Метал , било сребро или не с Полирапд пих пробвала да изчистя. Поне мивката светва .Иначе бижута със сода и лимонов сок или оцет, да кипи и бижутата вътре и светват.

# 593

Но, да, сребро не се мие в съдомиялна, особено прибори за хранене, защото те в повечето случаи са посребрени. Пишеше, че така постепенно пада покритието им.

Конкретно моите са изцяло сребърни и нямам съмнение в това. Не е еднократно миенето, ползвам ежедневно, първия път орнаментите блеснаха.

# 594

Конкретно моите са изцяло сребърни и нямам съмнение в това. Не е еднократно миенето, ползвам ежедневно, първия път орнаментите блеснаха.

Е, ако са такива - явно няма проблеми. И аз имам сребърни и ги мия също в съдомиялната, но не ги ползваме толкова често. Но, трябва веднага след това да ги избърша, ако не ползвам програма със сушене, защото остават засъхнали капки.  Това, че не се препоръчва за посребрени, прочетох в един сайт за антикварни неща и има логика, де, но пък може да си зависи от температурата.

Иначе бижута без камъни ги "варя" във вода и сода, т.е. водата завира, слагам содата, слагам бижутата във врялата вода и ги оставам да киснат 5-10 минути.

Ако сребърните изделия /не бижута/ са с орнаменти, гравюри, пастата за зъби не върши работа - влиза в тях и след това няма измиване, особено, ако детайлите на съда са мънички. Един път го направих на една страхотна купа и до ден днешен тук-там виждам пастата.

# 595
  • София
За матраците ,ако няма видимо замърсяване(петна) единственото което ефикасно изчиства матраци е прахосмукачка рейнбоу.Дават ги под наем.

# 596

Ако сребърните изделия /не бижута/ са с орнаменти, гравюри, пастата за зъби не върши работа - влиза в тях и след това няма измиване, особено, ако детайлите на съда са мънички. Един път го направих на една страхотна купа и до ден днешен тук-там виждам пастата.

Опитай да премахнеш пастата, когато миеш купата т.е. е мокра и да си помогнеш със стара четка за зъби.

# 597
  • Sofia
За матраците ,ако няма видимо замърсяване(петна) единственото което ефикасно изчиства матраци е прахосмукачка рейнбоу.Дават ги под наем.

Много ти благодаря за включването!   bouquet Ще помисля по въпроса!  Wink

# 598
Момичета, ползвайте препарата от Лидл за килими и дамаски с ръкавици. Съдържа съставка подобна на тази във Вениш-а, от която кожата побелява леко и сърби. Peace Peace Peace

# 599
Момичета, ползвайте препарата от Лидл за килими и дамаски с ръкавици. Съдържа съставка подобна на тази във Вениш-а, от която кожата побелява леко и сърби. Peace Peace Peace

И от перхидрол става така кожата.

Общи условия

Активация на акаунт