На море в Гърция 2013 - IX

• 54 966
  • 789
  •   1
Отговори
# 30
  • Младост 4
Параход, ако искаш може да прибавиш към линковете един сайт за о-в Кеа. Той е близо до Атина и съм си го сложила в списъка за посещаване, който списък благодарение на вас започна да става мнооого дълъг.  Simple Smile http://www.greektravel.com/greekislands/kea/
В този сайт могат да се прочетат неща и за други острови и изобщо за Гърция.

# 31
Да знаете, че разваляте работната дисциплина пък!  Mr. Green
Но хайде, петък е!

Още не съм изчела всичките 3 нови страници, но веднага искам да отбележа, че оригинала на песничката от "Криминале" кърти мивки. Параход, изумяваш ме  Party

# 32
Сали, сайта го има по принцип от години на 1-а страница  Sunglasses но благодаря. Той ми е един от любимите. Кеа е много нетуристически остров. Дори фериботите за него не тръгват от Пирея, а от Лаврио.

Спокойна,
за Рема намерих една-единствена дума (похвала) из темите, потребителката се казва LadyLady. Сега ще копна линка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=667509.msg22423778#msg22423778

# 33
  • София
lulumba, то и аз се зарибих за Евбея-та съвсем случайно...както кротко си пишех мейли и звънях до Тасос да проверявам аджеба имат ли свободни стаи...и ме тресна нещо по главата и си викам, "е те тука сме този септевмри"   Crazy
Добре, че и другите се навиха...

После Мохарет писа, че там е много красиво, и понтес се включи и каза, че е красота...сега ако и Теди остане доволна, значи сме си открили ново прекрасно местенце, не скъпо, без масов туризъм, и най-важното - достъпно щото все пак км до там са съвсем поносими.. Simple Smile

# 34
  • София
Снощи отворихме ципурото и установихме, че не е анасоново
Някой знае ли как да ги различаваме, за да си вземем следващия път анасоново
С тези надписи само на гръцки какво да гледам?  newsm78
Тази година където бяхме отседнали, една вечер поканихме хазяите при нас. Мъжът беше за риба и дойде само жената с една бутилка - и понеже тя и бъкел не знае друг език освен гръцки не питайте как си приказвахме но беше много весело. та идва тя с една бутилка прозрачно питие, сочи и вика цИпуру.  Shocked А до сега, като минаваше покрай нас гъркът и си приказва за ципуру и салата все си мислехме за...риба. Mr. Green Та после се разбрахме. Ципуру, всъщност е тяхната ракия, /миришеше на мастика/. Имат два вида, такава, която има анасон /мъжка/ и друга, която няма анасон /женска/. Та вие сте си купили явно женско цИпуру.  Laughing

Ние май се навихме нощес да тръгваме за Аспровалта и Неа Врасна. Мъжът го чакам да каже къде е звънял и какво е направил с уреждането на нощувката. Разбрах, че плажът имал и камъни. Кажете в коя част да се насочим за хубав плаж и пясък в морето. Благодаря!  Grinning

# 35
  • София
Параход, благодаря за новата тема!   bouquet Страхотно оформена е.
Някой от Вас отсядал ли е в Паралия Врасна ( с търсачката не намерих никаква информация). Интересува ме селцето с хубави пясъчни плажове ли е? Въобще, ако някой има някаква информация ще ми бъде много полезно. Hug

# 36
Достатъчно беше да идеш до 2-ра страница на "На път", за да намериш отговор на въпросите си  Wink

Актуалната тема за Неа Врасна и района и старата. Но много хора пишат и тук, щото при нас е по-хубаво Simple Smile

# 37
  • софия
Да се запиша в темата, че старата я изпуснах и снощи съм чела до 4 часа  Crazy
Параход, страхотни снимки!

WASP, радвам се да те видя  Hug ако ме помниш де  Laughing
Ще си купите шезлонги от там направо, навсякъде има голям избор. Ние миналата година си взехме едни от Аспровалта, като столчета, същите ги имаше и в ИКЕА, но с плат и по-скъпи.

Та не разбрах на Лефкада също ли има оси?

# 38
  • София
Има оси  Rolling Eyes То по принцип на Йонийските си има, но ако се ходи юни, съм чувала, че е съвсем ОК. Септември и октомври е най-неприятно.

Ето един цитат (на англ е):

The plague of wasps and bees that were such a pain. Our hotel had a breakfast balcony and the views around the bay were amazing. However each morning there were masses of bees and wasps. The staff had left opened small pots of honey and jam to catch the little beggars but I think that this just attracted them all the more. Hubby thought his best purchase this holiday was the cheap fly swatter he saw in a local shop and which at least helped ease the problem.

# 39
  • софия
ужас! баш септември ще ходим

# 40
Има оси  Rolling Eyes То по принцип на Йонийските си има, но ако се ходи юни, съм чувала, че е съвсем ОК. Септември и октомври е най-неприятно.

Ето един цитат (на англ е):

The plague of wasps and bees that were such a pain. Our hotel had a breakfast balcony and the views around the bay were amazing. However each morning there were masses of bees and wasps. The staff had left opened small pots of honey and jam to catch the little beggars but I think that this just attracted them all the more. Hubby thought his best purchase this holiday was the cheap fly swatter he saw in a local shop and which at least helped ease the problem.

Между другото и аз мислех да си нося "биячката" и определено ще я взема...

Не знам дали сте забелязали, но и нашенските оси "си ги бива" и същоналитат на месо и течаща вода, та съм тренирана и явно затова по-малко ги отразявам и в Гърция, макар да избягах миналото лято от едно ресторантче за гироси.... Crazy

# 41
  • София
Tаис Хотел Grand Blue в Eretria ми даде цена за началото на септември 40 евро....
http://www.grandbleu-hotel.com/

А Best Western Lucy в Халкис 47 евро....
http://www.lucy-hotel.gr/

?

# 42
  • софия
Забравих да кажа, че и аз преведох капарото от Първа инвестиционна, най-евтино ми беше.
за 50 евро, 12 евро такса. В Алфабанк, където беше и гръцката сметка ми поискаха 25 или 28, не помня, а ако съм им клиент - 15  ooooh!

Избрах съвсем проста квартира, семеен пансион. Може би на място щеше да е по-добре да търся, но за толкова далечна дестинация ми е по-сигурно да имаме настаняване. А и май през септември на Лефкада все още си е сезон  newsm78

# 43
  • София
Точно за тези такси говорих в предишната тема, честно казано защо да ги даваме ?

# 44
  • софия
Нямаше друга опция, даже и с Уестърн юниън ми отказаха. Или няма във Василики, или не им се е занимавало.

Общи условия

Активация на акаунт