На море в Гърция 2013 - IX

• 55 009
  • 789
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да, аз пропуснах да се включа за кредитните карти, но и аз си давам данните за да успея да избегна таксите на банките  Mr. Green, но тази година нещо не ни се получи с хотелския меринджей ....

# 46
  • софия
хахаа, може да не е бил млад, затова  Laughing Laughing

# 47
  • Пловдив
  Joy
Наистина - тези такси са ужас  , служителите в банките така го казват все едно е нещо нормално....  Grinning  и чак се чудят защо ми се виждало скъпо да дам 25-30 евро .........  Shocked , ако е някаква по-голяма сума разбирам и ще ги дам, но за такива дреболийки са се пресилили. В 21 век сме и поне хотелите би трябвало да имат по един Пейпал акаунт ... Simple Smile  , ако не друго . А между другото доста агенции забелязах , че ги мързи да работят- звънях им за този хотела, който избрах и без да се замислят ми казваха, че нямало свободни места- те изгубиха, щях да запазя през тях , за да си спестя главоболия и 10-20 имейла .

# 48
  • София
Момичета, да ви кажа какво се получава на практика от опит. Примерно харесал си нещо, обаждаш се или пишеш за резервация. Искаш да платиш с карта, а не през банка. Ако те работят така, никакъв проблем, няма и такси, таксите са за тяхна сметка. Другият вариант, за да си ги спестят, те не работят с карти. Тогава им казвате, че няма как да преведете парите през банка. Какво следва, най-честият отговор е "Тогава ви чакаме, ще платите тук". Тактиката работи, ако ли не, сменяме хотела, да не са само те........

# 49
  • София
Точно за тези такси говорих в предишната тема, честно казано защо да ги даваме ?

Именно. Имало е няколко случая, в които казват, че искат капарото по сметка, но като кажем, че отиваме при следващия, където кредитната карта върви, в повечето случаи се съгласяват и без капаро.  Laughing  Единствено в Керамоти (може би бяха прославените с лоши отзиви "Елени"  newsm78) не се съгласиха и ни направиха услуга, защото отидохме другаде.  Laughing  Досега никога не сме превеждали пари по сметка.

п.п. Блед е написала почти същото с други думи.  Wink

# 50
  • София
Хм, ние с '"Афродита" минахме направо на "Няма нужда от капаро, заповядайте". Доста разправии ми спестяват, гледам... Предполагам, са сигурни, че празни няма да останат и затова карат на доверие.

# 51
  • София
Блед, благодаря за офертите, но аз общо взето ще си избера някое от местата, на които бях пуснала линк и тук  Simple Smile

М/у другото от Лихас бяха единствените, които ми поискаха депозит. При това по 30 процента от общата сума и за двете студиа.
Абе засега най-вероятно ще сме в Неос Пиргос, при Ангелики. Но има време де, може да си намеря и нещо по-готино...много ме кефи да се ровя из интернет  Simple Smile

Качих снимки от плажа на доброто старо Никити - лично мен много си ме кефи там  Heart Eyes
Снимките са от 2009-та, но то си е същото. А последната снимка е от един по-малко познат плаж на Ситония - Кортири.

http://www.album.bg/htf/images/30807778/

# 52
  • София
Е Таис...много си готина...
Това Кротири беше близо до хотел Krotiri Resort  около Салоники нали ?
За хотелите, и аз ги мисля, но нещо откривам много до 50 евро и то хубави.....

# 53
  • София
Bled, мерси  Simple Smile

Обаче това не е Кротири, а Кортири - едно от любимите ми местенца на Ситония. Mалко хора го знаят като цяло, и съответно не е пренаселен...поне ние като сме ходили винаги е било спокойно. Има малко камъчета из пясъка, но малко. И са красиви  Heart Eyes

Кристална вода, то се знае, водата плавно става дълбока, мисля че и за деца е ОК. Който има възможност, препоръчвам да го посети този плаж  Peace

http://kolovostravel.com/halkidiki/index.php?option=com_content& … d=124&lang=cs

Аа, и да не забравя - има чудесна къща там, на съвсем сносни цени. Ходихме навремето да я гледаме, много ни хареса. Единственият минус - на около 500 м е от плажа. Но иначе мястото е супер, и хората бяха много мили.

По-назад някой в темата питаше за нещо по-евтино на Ситония - ами ето, погледнете го, има и намаления при престой от 7 и повече дни  Simple Smile

http://www.kortiri.gr/en/chalkidiki-studios-photo-gallery/

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 19:10 от Tаис

# 54
  • София
Ясно, включих, пак отива в същата посока......май сме спирали там...прекрасно е.

Точно това имах предвид, там близо е и хотела.

http://www.krotiriresort.gr/bg/

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 19:19 от Bled

# 55
  • В светлината на слънцето
Таис, изглеждаш страхотно.  Hug
Относно кредитните карти - почивка не съм плащала по този начин, но от доста години пазарувам за децата дрехи от чужбина с кредитна карта през пейпал, която зареждам с малка сума и използвам само за такава цел.  Peace

# 56
  • София
lulumba Да нямаш предвид дебитна карта, защо да зареждаш кредитна карта, тя си има пари в нея според отпуснатия лимит? Или искаш да кажеш, че харчиш и покриваш по-малко.

# 57
  Замислих се и аз за Евия. Преди две години, на път за Санторини, се мотахме няколко дни около Атина. Един ден си отделихме за Евия. От Рафина с ферибот до Мармари (мисля беше) на Евия. Ей така, без кола, на плаж и разглеждане. Запомнила съм и там прословутото гръцко безвремие. Плажът беше каменист и тясен, но таверната по съседство - номер едно. По-късно , на връщане от Санторини, нощувахме на Халкида и поразгледахме северната част на острова. Тези дни, като ви чета, се връщам в спомените си и си мисля, че това е наистина чудесно място за комбинация със Сирос. Та, девойки, с интерес чакам впечатления. Теди, Таис- приятна почивка.

Параход, за темата и усилията, които си положила баш в петък -  bouquet

# 58
  • софия
Параход, или някой друг, дали ще се сетите за една песен. Много стара, ставало въпрос за бял и черен кон. В моето детство съм я чувала, баща ми пускаше гръцка музика на магнетофона.
Леле, колко съм стара  Crazy Crazy
Не че обясних много добре, но само това знам.

# 59
  • София
shhhh... Grigoris Bithikotsis за теб..............

За съжаление той почина на 83 години..........

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 21:35 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт