На море в Гърция 2013 - IX

• 56 080
  • 789
  •   1
Отговори
# 645
Аз продължавам с питанията.....
Щом в Александруполис няма такова настаняване, тогава кажете за Макри. Изобщо до Керамоти. Бях в Керамоти миналия месец и много ми хареса, но няма свободни стаи в периода, в който ще ходя. Бях в Електра Апартментс - останах много доволна.

# 646
  • София
Ana bel, perfekten plag e Agia Saranda - blagodaria, ste snimam drugia pat!

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 16:14 от Туцка

# 647
  • София

Теди, ето така си те представям вечер в Едипсос - тази снимка е от там:
Но си доста по-млада, де  Hug

http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Greece/Central_Greece/Ev … /photo1099319.htm

Благодаря, не си далеч от истината. Точно така се чуствам тук - отпочивам на воля. Днес ходихме на плаж в Илия - плажът е едно малко заливче до пристанището с малки камъчета, но бяхме само ние и едно семейство гърци, които след около час се изнесоха и си бяхме сами. Е няма такъв релакс, спокойствие и тишина, даже морето не плискаше вълни толкова беше спокойно. И се оказа, че дори ми хареса плажуването на тези малки камъчета, изобщо не е проблем, а във водата с обувки и така. Хапнахме и в таверната на пристанището гаврос, калмари и октопод (за октопода обаче смятам, че тука не могат да го приготвят - много жилав бе. На Халкидики октоподът е в пъти по-як) Но пък цените тук са по-ниски от Халкидики определено.

И последно да добавя, че вчера съм чела в диагонал. Освен за комари питаше и за оси. Ми има оси, не е като да няма хич, но не мисля че са повече отколкото сме виждали на Халкидики. Има и едни малко по-едри, но пак не са на рояци де. Нищо повече от обичайното, почти не ги забелязвам.

Ето една-две снимчици от Илия:

Пристанището

Плажчето, на което бяхме днес (снимката е от онзи ден Simple Smile  )

# 648
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Пишете за такива красоти... А ние се завърнахме от първото си гръцко море на Ставрос. Изкарахме си страхотна почивка. Намерихме "бебешкия" плаж - около 40 м навътре в морето водата беше до коляно, чиста, с много малки рибки съвсем до брега. Пътувахме през Гоце Делчев - много, много спокойно, разминахме се с едва около десетина коли, а на границата бяхме само две коли. Апартамента ни беше голям, с огромна тераса /около 10-15 кв.м./ и въпреки че бяхме на втора линия се откриваше прекрасна гледка към морето и кея на Ставрос. Открихме една пекарна, от който купувахме много вкусни кроасани, огромни и с много шоколад. Купихме си и от тахана с какао. Всички останахме очаровани от тяхната фанта портокал. И информацията за всички тези вкусотии, благодарение на тук пишещите. Благодаря, много ми бяхте полезни   bouquet
Да допълня още, че имаше много комари, не успяхме да спасим децата нито с гривните, нито с машинките на райт, нито с лампите, които се включват в контакта.

# 649
Карам по ред: Milsim1, плажът на Лакара е много добър
благодаря. 

# 650
Някой бил ли е тук? От снимките ми се струва доста приятно местенце за почивка в Гърция.

# 651
Зарибихте ме и мен със Скиатос , пускам търсачката и почвам да си записвам .
Някой бил ли е през октомври , фериботите сигурно не пътуват често?

# 652
  Снощи след "Мама миа" голям лаф ударихме за Скопелос. Сега чакам "Мандолината на капитан Корели" да пусне някоя телевизия, че Кефалония ме касае много!  Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=ZWyyqH7Fiks  

phile, разкошни снимки!

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 07:45 от Anna bel

# 653
Някой бил ли е тук? От снимките ми се струва доста приятно местенце за почивка в Гърция.
Пише, че е в Аспровалта. Ако поровиш в темите ще намериш мнения за плажа и селото. Също така пише, че става въпрос за 20 септември. По това време цените на квартирите са от порядъка на 25-30 евра за студио. Ако сте двама може би си заслужава, но ако вали ще си стоите само в хотела. Без кола в Аспровалта на знам какво ще правите.

# 654
 Снощи след "Мама миа" голям лаф ударихме за Скиатос. Сега чакам "Мандолината на капитан Корели" да пусне някоя телевизия, че Кефалония ме касае много!  Simple Smile
phile, разкошни снимки!

Мерси  Hug. Аз прочетох първо книгата, после гледах филма.
Има малко разминаване в местата на снимките.

pontes, мястото на църквичката е вълшебно и те кара да спреш за малко...
разбирам защо сте го избрали.

# 655
Сладурки, влизам с питане, ако знаете...

Някой има ли представа на какво разстояние са една от друга автогарите Македония и Халкидики съответно, в Солун. Ние пътуваме в сряда , но свеки ще пътува с автобуса защото не смеем да рискуваме да ни треснат  някоя гръцка солена глоба. Дотук добре, жената си е купила и билет вече, но с мъжа ми установихме, че автобусът от София спира на автогара Македония, а този за Ситония на автогара Халкидики. Много тъпо защото жената не знае езици и се протесняваме как ще се оправи. Видях, че има градски транспорт, но се чудя малко ли се пътува, много ли.една две спирки ли са или 10-15....

# 656
  • София
доня КОПРИВА, двете автогари се намират доста далеч една от друга.

http://oasth.gr/#en/bestroute/showresult/11/13011/15090/300/3/

На мен само веднъж ми се е налагало да ползвам автобус от Автогара - Халкидики (КТЕЛ Халкидики, произнесено на гръцки), но от площад Аристотел взехме такси и ни излезе 12 евро. От автогара Македония ще излезе може би към 15 евро. Далечко е...Автогара Македония се намира до ж.п. гарата, а Ктел Халкидики е на отсрещната страна на околовръстното шосе на Солун срещу мола Козмос.
Това, което знам от сайтовете за връзката между двете автогари е, че най-добре е жената да вземе автобус 45 А, като трябва да слезе на последната спирка - Ктел Халкидики.  До там пътуват и автобуси 45 и 45 В. Ако се пътува с автобус 45, се слиза на предпоследната спирка - Ктел Халкидики, защото последната е мол Козмос, а рейс 45В първо спира на мола и след това на автогара Халкидики. Има и други възможности, но по-добре да не объркваме жената. Но трябва задължително да научи думичката K.T.E.L  - Chalkidikis/KТЕЛ - ХалкидикИ, с ударение на последното И. Simple Smile

http://www.ktel-chalkidikis.gr/index.php?act=viewCat&catId=1004

# 657
  • София
Теди, истинска лежерна почивка си правите, така и трябва  Sunglasses
Плажчето изглежда много добре, слагам си го в списъка за места на които трябва да отидем.

И аз си мисля, че плажовете с малки камъчета не са чак такъв проблем, свиква се и даже може да е приятно. Е, стига да не са някакви големи и неприятно-ръбести камъняци, де  Joy

# 658
  • София
момичета, помагайте Praynig Преди малко разбрах  че приятелите, с които в неделя трябваше да ходим заедно  в гръцко отпадат , а с тях и първоначалните ни планове.Мъжът ми е на косъм да се откаже от Гърция ако сме само двамата с детето.Аз пък тук не искам  да ходя на море- още повече че и времето  се разваля ...Та- имам спешна нужда от вашата помощ Praynig Вие сте ми спасението.Търсим близка дестинация( първоначално се бяхме насочили към керамоти или пък  към Неа Ираклица, Палио, Ставрос....Сега не знам накъде да поемем.Иима ли смисъл да тръгваме въобще и да търсим евтин вариант на място? Планирахме да пътуваме заедно  и да делим горивото, а сега сами това оскъпява сметките...Какви цени са реални за двама с дете на 6г  и къде да ги търсим.Умолявам ви- включете се се коментари.Вие сте ми надеждата .Цяло лято отлагам морето за да идем от 1.09 за 5-6 дни, а сега и това е на път да пропадне...... Cry

# 659
  • София
Бюджетът ви какъв е?

Общи условия

Активация на акаунт