Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 8

• 58 020
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Небахат Чехре обича много колегите си Берен Саат и Къванч Татлату с които бяха екип в "Забраненият плод" ("Aşk-ı Memnu"). В кратък репортаж Небахат споделя:
"Берен не спира да се развива. Това е хубаво. Много добро момиче. Нейният път е отворен.
Къванч пък е невероятен актьор. Той е актьор от световна класа. Добър е във всеки смисъл на думата. Радвам се, че имах възможността да играя с толкова талантливи актьори като тях
двамата."

Източник: http://tvnovellas.blogspot.com/2013/09/23-29-2013.html#more

# 481
Загадка!

Кое е момичето от снимката?

Жокер!

Скрит текст:

smile3524 smile3524smile3524

# 482
  • AMS

Привет, момичета!!! Hug Hug Hug
Дъгичка,  Hug Shatzi,  Hugизключително благодаря за превода!!!
Дайче, Hug Тони,  Hug
Дъгичка,  Hug благодаря за гифчетата!!! Сложи, моля те, линк и за този английски форум, от където си ги взела. Искам го, с надеждата да имаме повече инфо на английски.
И сега за нещо, което ме мъчи отдавна. Всички сме заети, но не може само Дъгичка да отделя толкова време за темата. Тя освен, че превежда сериите, освен, че превежда статии и интервюта, ами  и онлайн винаги пише. Трябва да ѝ окажем някаква помощ. Така, че моля всички ви, да напишете нещо макар и кратко за серията. Нищо, че може да има грешки. Аз колко пъти съм се излагала, така че не боли.  Дори по-добре го напишете във вид на въпроси, но да е по съдържанието. И това да е в рамките между четвъртък и понеделник. Защото много скоро, след четвъртъка идват фрагманите и вече се изпуска края. Но когато и да е, да е по съдържанието. Може да е също редакция на резюмето, но все да е с цел повече разбиране. Иначе пак ще затънем както в първи сезон и ще му изпуснем края.
Писах и аз и Тони, че нещата ще се усложняват все повече.
Според мен е нужен превод на някой диалози.
Канал Д  обръща внимание на съдържанието с по 2-3 тематични клипа на серия,
но за 25 епизод те са 6!!! А може да сложат и още. Вижте ги.

http://www.kanald.com.tr/intikam/Video/Hale-son-careye-basvuruyor/20286

ÖZEL KLİPLER

Şahika'nın sırları açığa çıkıyor  - Тайните на Шахика се разкриват

Şahika'dan gövde gösterisi  - Шахика демонстрира сила

Hale, son çareye başvuruyor - Хале, опира до последното средство

Barış, başını derde sokuyor   Баръш в беда

Cemre okula geri dönüyor  - Джемре се върна в училище

И така, аз по време на онайн гледането се старая да се концентрирам максимално и да не пиша. След което, правя някой гифчета от началото на епизода, колкото да не е без хич.
Връщам се на епизода да проверя някой моменти, за които е писано по време на онлайна. Бързам много с мишката. Нахвърлям си някой идеи и ..
После си лягам, защото за съжаление петъка ми е най-натоварения ден и въобще не е ден на майстора. Тук такъв не съществува.
И така за 25 епизод, но преди това да се върна на 24-ти. Казах, че темпото в него беше страхотно. Имаше много повече действия. По-лесно се разбира. Забелязах, че в 24 епизод показаха събития, които се развиват в серия и половина на Revenge.
Така, че не е никаква гаранция, че както съм гледала Revenge, знам всичко за Intikam.
В 25 епизод отделиха повече внимание на чувствата на героите и от там има повече диалози, по малко екшън сцени.  Освен изброените горе клипове все пак имаме и фрагманите, особено втория.
Има също сцени, които в Revenge не съм видяла, или не са точно в тези епизоди.
Например като:
самото начало разговора между Ямур и Игор / това спомен ли беше или в сег.време???/;
повторното ходене на Ямур на гроба на Адил Челик и разминаването с майката;
среща в онази фабрика от КВФГ между Игор и Али / трябва ми превод/
този спомен на Хале за Ağabey, когато вървят двамата и си говорят...
Има сигурно и други.
Тони  Hug Hug -

Цитат
"... Чакам да видя кога ще се появи онази жена , дето ще дърпа конците на сем.Арсой... Дива знае за коя става дума!"

Добре, че го написа това. Ами да. Вече стана въпрос за нея в 25 епизод. След оперативката на всички Арсой в кабинета, където се караха и Халдун искаше да заминат, Джемре какза, че никъде няма да ходи, Емре пита дали се е готвила Шахика да избяга и търсеха обяснение един от друг, Шахика напусна, явно решена какво да прави /да демонстрира сила с изявлението си пред медиите/ И сега внимание - Следващият кадър е Халдун говори по телефона - Нурдан ханъм,  буйрум.... Евет ...дередже...Евет ... Таби ... Анлийорум... Тамам... Сизе хабер беклийорум. Ошчакалъм  - Госпожо Нурдан, заповядайте! ... Да ... положението ... Разбира се...Разбирам ...  Добре... Ще чакам от Вас новини. Дочуване. - Халдун прибира телефона си с тревожна въздишка - Уффффф - Така, че се надявам госпожа Нурдан да се появи в образ и картина.  
И още нещо, за шишенцето с лекарствата. Ямур го върна на Али.... После в разговора  с Хакан, когато той си стегна куфара, / много хубава и нежна музика/ Ямур каза, че тези лекарства не са на АгаБей, че той не би употребявал толкова силни лекарства. Майка ѝ не изглежда добре и може би тези силни лекарства  са за нея.
Голяма изненада за мен беше появяването на Сечкин, пък и срещата му с Аслъ. Нищо не разбрах.  
Ей, пак стана никое време, но искам да спомена и за музиката. Има доста нова и непозната за мен, но различих два музикални елемента. Единият е като представяха сараите на Арсой и всеки от тях в стаите им. Джемре изрязва картинки, Емре и Аслъ в леглото, Халдун излизайки от кабинета и изкачвайки, стълбите към Шахика, която най-често е  пред огледалото, и после Шахика на огрения от слънцето балкон – Да хубава музика , но посред бял ден Лунната соната не бях слушала.

И другата песен е в сцените Баръш и Джемре, когато тя се завърна в училище
Neden kaçtın, neden, mesut olurduk belki
Korkuttum mu seni,

Защо избяга, защо, може би щяхме да сме щастливи
Изплаших ли те,...

Uzaktan/ Отдалеч/

ПП: Отговор на загадката:   bouquet

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 05:10 от di...va

# 483
Добро утро, мили момичета!  Hug Днес имам повод да ви почерпя, милото има рожден ден!  Heart Eyes
Скрит текст:

Пожелавам ви една прекрасна събота, изпълнена с много любов и усмивки!   bouquet

# 484
# 485
# 486
Beyza Şekerci

# 487
Еп. 25:
Началото на епизода е сцената между Игор и Ямур,когато тя чака Али. Всъщност Игор казва на Ямур да не чака Али,защото той  е предпочел да замине сам и да я остави. Това поражда недоверие в Ямур и затова тя така реагира след това на срещата с него. Тя му е вярвала,а той й  е дал най-жестокият урок-да не вярва на мъж. Забележете погледът при свалянето на раницата и тъгата изписана в очите й.
И после идва ред на претърсващите ръце на Ямур,обаче май и на майка й,защото дават още едни женски ръце,който вадят от шкафа опаковка с хапчета.
Струва ми се,че след това на закуската  на сем.Арсой Шахика нареди на Аслъ да повика Сечкин и след това изяви желание да говори за случилото се.
Дива е права,че сцената на повторното посещение на Ямур на гроба на Адил и срещата с майка й я няма в Revenge.
Обаче Шахика е специалист в това да показва на жените около Емре каква неприязън изпитва към тях и как те изобщо не са достойни  за нейният принц(то тя на такъв пиедестал го е поставила,че думи нямам) Twisted Evil Така я нареди на бедната Аслъ,която има мераци да стане част от се. Арсой,че последната гледа като мокро коте след Шахика.
Баръш се среща с мнимият приятел от детинство. Но неговият опит за помощ всъщност ще оплете Баръш и ще  е причина за много големи проблеми в бъдещето. Ще разберем в следващите няколко епизода,че откраднатото не може да се възстанови и че цената му е колкото половината Йолчу. Определено проблемите на Рюзгар,Баръш и Дерин тепърва започват.
Аслъ май с помисли,че ще стопи ледовете с Ямур и го удари на заничане по прозорците,ама ще сбърка. Че както Ямур не си поплюва...
По-късно ще продължа,че нета ми прави номера! Peace

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 14:48 от __Malcho__

# 488
Блуза Beymen - 245 лв.

Gucci Soho Leather Chain Crossbody Bag - 1310 лв.

Скрит текст:

NIKE SWIFT TIGHT 180 лв, NIKE Wmns Explore Jacket  Black/Silver 98 лв

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 20:29 от missoni

# 489
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА! wavey wavey wavey

Приятна вечер в събота!

Дива,Тони,Кралице, missoni Hug Hug Hug Hug

Дива,много ти благодаря за последния пост.  Hug
Много се радвам на гифетата,колажите,снимките,музиката които слагаш ,но най-голяма радост ми доставят постовете ти,защото винаги обръщаш внимание на нещата,които не са ми ясни.
Много си харесвам сериала и за мен е удоволствие всичко,което правя,макар че имам много малко свободно време,особено напоследък. Но и аз се надявам да се случи онова,което предлагаш,защото ако всеки напише по нещо след епизода,макар и да не е съвсем точно,може да се получи дискусия и в нея да стигнем до истината.  Във всичкото бързане и препускане по задачи ,някак си ние много малко коментираме епизодите и на мен лично това ми липсва.

Днес имам много лични ангажименти,въпреки че е почивен ден и не можах да отделя много време на сериала ,но все пак успях да гледам първите 25 минути от 25 епизод /1 част от сайта на Канал Д/.
Докато гледах си водех бележки и набелязах някои неща,които ме впечатлиха.
Въпросите ми сигурно са глупави,но аз самата се обърках още повече след гледането.
Това го гледам за първи път,защото в четвъртък го пропуснах.
Позволявам ви да се посмеете за моя сметка, а ако искате може да ме поправите където знаете повече от мен.

1/Началото на епизода-преди надписите-въобще не разбрах какво се случва.
Имам предвид след срещата с Игор,за която и Дива спомена и от която също нищо не разбрах. Игор каза на Ямур нещо,което я смути и разстрои,какво ли е то? Не ми се смейте, с моите 10 турски думи в речника ми се стори че Игор спомена за някаква голяма тайна,както и нещо за майка й. Каза нещо и за Али.

Та въпросът ми беше за следващия момент,ето този:

Няма да пиша какво си мисля,че този път много ще се изложа. Но кога се случва това?

2/ Много ме впечатли сцената на гробищата,когато Ямур и майка й се разминаха.
Най-ми е интересно какво се е случило с майката и как така тя не се интересува от дъщеря си толкова години. Едва ли е станало ясно,но вероятно са загатнали нещо,за да ни провокират интереса към най-голямата интрига на втори сезон.

3/ Не разбрах как Али се озова в гюма с боклука и защо? Много чистичък излезе оттам между другото. После извади от чорапа си ключа,който взе от джоба на Аабей и предполагам че отиде да претърси дома му. Там  очевидно е намерил нещо ,което го отведе на онова място в следваща сцена,на което отиде с мотора и според надписа на долната снимка се разбира,че е пансион,в който може би живее Хале Челик.

По пътя разговаря с някакъв работник,когото попита нещо за Саари Чошку /благодарение на Дива знаем че това е истинското име на белокосия- Айабей./
Хайде сега,ние Хале Челик ли търсим или белокосия? Онзи взе да звъни на някой по телефона, а май звънна този в джоба на Али.Това да не е телефона на Айбей, а Али се направи че разговаря с някой и се отдалечи от мъжа. Май започвам да си фантазирам. Ужас!

Али си отключи и влезе. Мястото си изглежда като нормален дом.
Под леглото Али намери куфар ,в който имаше червена кутия с надпис .

Ако правилно съм разбрала надписа,в тази кутия е скрито нещо,свързано с полети и записване. Вероятно това е онова нещо,което наричат черната кутия и на него има записи,свързани с разбития самолет ,с който пътува Шахика. Нали Аабей предизвика катастрофата, а това е важно доказателство,което може да бъде коз в ръцете на Ямур срещу Арсой.

4/ После следва разговорът между Шахика и Ямур в красивата зимна градина,от който нищо не схванах, освен че Шахи споменава нещо за пресата и онова,което рускините преведоха по време на онлайна.Че Шахика е предупредила Ямур да стои далече от семейството й и че се надява това да е последната им среща.

5/ На излизане Али се среща с майката на Ямур,която очевидно се прибира. Той може би все още не знае,че това е тя,но защо решава да я спре и какво си говорят,за мен е загадка. Струва ми се,че Али споменава нещо за много време, а тя в отговор споменава нещо за изгубване. Али споменава и полиция. Дали пък Али не я смята за съпруга или приятелка на Аабей и да е говорил ,че издирва него,а тя да му е казала,че той е изчезнал и не знае къде е.

6/ После дават как Ямур пише в някакъв доста стар и пожълтял тефтер. Явно подготвя фалшивия дневник на баща си,който по-късно дава на Дерин да го даде на Джемре.
Точно в този момент дават как зад гърба й се появява Сечкин,който явно по някакъв начин отново влиза в играта. Нищо не схванах от разговора.

7/ После дават как майката на Ямур,очевидно разтревожена влиза в дома си и звъни на някой по телефона,вероятно на Аабей,но телефонът е изключен или не отговаря.
Край на първа част от сайта на Канал Д.
Засега толкова,по-късно мисля да продължа.

Всичко това го написах преди да прочета поста на Тони ,който дава отговор поне отчасти на някои от въпросите ми. Моят пост по-скоро може да обърка някого,но все пак ще го сложа. Важното е да не се отказваме.

Допълнително мен лично ме затруднява да разбера случилото се в епизода и факта,че рускините,които обикновено превеждат онлайн ги нямаше. Едно друго момиче казваше по нещо и то главно отговаряше на запитвания на други по повод на случващото се. Доста постен беше този път превода.

Дива,Тони,отговорът на загадката е абсолютно верен,ама аз не съм се и съмнявала.
Не знам защо това момиче визуално ми прилича на индийка.

Кралице Hug,то денят почти мина,но надявам се празникът у вас да не е свършил.
Да е живо е здраво момчето ти и да сте щастливи заедно!
И благодаря за почерпката!

Дива, ето линк към английския форум.

http://translate.google.com/translate?depth=4&hl=bg&rurl … intikam-season-2/

Преди малко намерих цялото интервю с Ийит Йозшенер за вестник „Хюриет”преведено на руски. Малко по-късно ще го преведа и ще го сложа тук.

Също така вече излезе 16 епизод с руско аудио,който отдавна чакам.
Утре ще започна превода.
За най-нетърпеливите слагам линк.

http://turkcinema.tv/turkey-serials/mest-serial-intikam.html

Пожелавам ви хубава вечер,а аз отивам да се боря с 25 епизод!
Надявам се и вие да се включите по някое време,че сама не ми е интересно.

# 490
Продължавам с 25 епизод част 2 от сайта на Канал Д.

Хале Челик очевидно оставя съобщение на телефона на Саари Чошку /Аабей/ и е разтевожена ,че той не отговаря,пита „къде си”,казва че много се страхува. Споменава нещо за полицията и накрая му казва,че го обича.

Това май че е спомен.

Дават как Хале готви, пържи някакво месо и реже домати с много голям нож,а в този момент мъж с големи обувки влиза в стаята и се приближава към нея, а тя усеща присъствието му зад гърба си. Видимо е притеснена ,но не се обръща веднага. Казва нещо като споменава Дерин,забива ножа в дъската за рязане и се обръща. Срещу нея е Аабей , а тя изненадващо се преобразява,усмихва му се мило и го прегръща. Тази жена е много странна.

Ямур и Дерин пият чай и разговарят.. Споменават за Рюзгяр и Джемре.
После Ямур дава на Дерин дневника и й казва да го даде на Джемре.
На тръгване Ямур се среща с Хакан и новата му дружка дето още не я знам как се казва и я представя. Ямур очевидно не е очарована и вероятно е поискала с Хакан да останат насаме,за да говорят,защото мацката я отпращат на чист въздух на терасата на Йолчу.
Ямур дава на Хаки телефон със счупен дисплей,може би на Аабей/очевидно предишното ми предположение ,че телефонът е у Али е партенка./ Сигурно иска да разбере кога и с кого си е говорил Аабей и очевидно много й е важно щом по този повод тегли един целуфан по бузата на Хаки и побърза да изчезне ,за да не му види реакцията . Голям напредък в отношението й към него!

Хакан отива на терасата при „индийката”,където се правят че работят. Онази пита нещо за Ямур, а Хаки леко притеснен й обяснява,че му е приятелка Сигурно онази се интересува точно какви са им отношенията.

Преди да стигне до колата си, Ямур се среща с Рюзгяр,който се прибира с по една чанта покупки във всяка ръка. Голям домакин е станал бъдещия татко. Пак звучи оная хубавата нова музика.  Ямур му казва,че е дошла да поговори с Дерин. Той вади някакви картончета от чантата,но въобще не разбрах какво е това и защо гледаше така тъжно той.

Емре ползва по предназначение басейна, а през това време Аслъ говори по телефона край него,пристъпвайки на високите си токчета. Идва и Джемре и усещайки че е нежелана,Аслъ си тръгва и оставя брат и сестра да си поговорят.

Шахика отново е в зимната градина и там с Халдун си разменят обичайните „любезности” и подозрения. Халдун я пита от какво се страхува или нещо подобно.

Емре и Джемре пак си говорят нещо и са в много добро настроение,смеят се.Нещо се уговарят  Джемре е радостна.

Хаки се прибира в дома на Ямур,търси я. Вместо на нея обаче попада на някакъв непознат за него мъж,с който влизат в схватка. Той веднага решава да пробва новопридобитите си умения в бокса или там каквото е ,но се оказва че не са в една категория и онзи бързо го приземява.

Ямур се прибира точно навреме преди мъжете й да са се изпотрепали.

Хакан веднага й иска обяснение кой е мъжът и какво прави в дома й. Много е ядосан и си тръгва.
Ямур иска обяснение на Али. Явно не го е очаквала в дома си. Онзи гледа мръсно и явно ревнува,а Ямур обяснява че Хаки й е приятел. Али си тръгва.

Следващата сцена е с Емре и Аслъ,които се правят на влюбени. От нея нищо не разбрах,освен че Аслъ не хареса кафето на Емре- или й е прекалено сладко или горчиво.

Ямур излиза навън,където я чака Али и му дава май личната карта на Аабей и още нещо. Али я пита за телефона. Всъщност тук е разговора от втория трейлър и затова слагам превода на Тони.

Ямур:Не продължавай!
Али: Имаше и един мобилен телефон.
Ямур: Изхвърлих го заедно с тялото.
Али: И ме хвърли на боклука/в коша/.
Ямур: Сметнах,че това е най-доброто място за теб.
Али: Защо си такава/се държиш така/ Ямур?
Ямур: Ти ми кажи! Защо е така/защо съм такава?
Али: Тази вечер трябваше да си тръгна без теб!
Ямур: Това не е важно вече.
Али: Не бих те поставил в риск,не го ли разбираш? Аз...
Ямур: Не искам да чувам...късно е вече...

Аслъ отива в кухнята при Джемре и се опитва да проведе разговор с нея,пита я как е. Малката е резервирана и бързо я отсвирва като оставя Аслъ с физиономията на кисела краставица.

Крайна втора част!

# 491
25 епизод,част 3

Баръш и „приятеля му„ отиват в някаква къща и влизат с взлом.
Явно търсят някакъв старинен часовник,намират го и го прибират в сака.
Слагат в сака и още нещо ценно и се изнасят.

Следва мила семейна идилия. Дерин,която естествено се държи за корема и бъдещия татко Рюзгяр-тъжен и замислен. Дерин го пита за какво си мисли, а той казва-за Баръш. Дерин се опитва да го развесели и май сменя  темата с тази за бебето им.
Сигурно това е онзи разговор ,в който Рюзгяр й е казал,че ако имат дъщеричка, иска тя да прилича на майка си,защото тя е била много красиво и сладко малко момиченце,най-красивото на света. Казва,че не може да забрави първия път,когато я е срещнал,направо е останал без думи. Пита я дали и тя си спомня. Дерин отговаря,разбира се.

Следва сцена с Хале Челик,тя явно е уплашена от нещо, слиза по стъпалата и отива и заключва няколко пъти външната врата. После проверява и прозореца и пуска пердето.Изпада в нервна криза.

Тук май звучи Лунната соната посред бял ден,както спомена Дива.
Къщата на Арсой. Къщата е много красива,но хората в нея не са щастливи.

Следва сцената във фабриката от КВФ,където се срещат Али и Игор.
Както се досещате нищо не разбрах от разговора,освен че говореха за Ямур.

Сем Арсой закусват. Идва Аслъ,поздравява и сяда на масата, а Шахика се прави че не я вижда.
Аслъ съобщава на Шахика за някакъв репортаж.

Хаки е обиден на Ямур и си стяга багажа ,за да се изнесе от дома й.
Тя му казва нещо за майка си, а после му дава медальона,в който има нейна снимка.

Халдун и Аслъ разговарят.По-късно влиза и Емре и Аслъ е притеснена.

Телефонът на Аслъ звъни  и тя е учудена като вижда кой я търси.
Вдига и говори тихо,за да не я чуе някой. Казва тамам и май си уговарят среща. Дали не е Сечкин?

Рюзгяр се е заровил в бумаги,брои пари. Дава някаква банкнота на Баръш, а онзи е смутен и не я взема. На малкия му треперят гащите да не го хванат.

Аслъ  отива при Емре и го нарича любов моя. Говорят нещо. Май Аслъ изпълнява някаква поръчка на Халдун,защото той минава да провери как се справя. Телефонът й пак звъни и тя казва чао.Качва се в колата си и нещо гледа мръсно.

Бременната Дерин се е нагласила с възкъса розова рокличка и излиза.
Среща Рюзгяр,който вероятно я пита къде отива,а тя споменава нещо за бебето.

Аслъ паркира жълтата си кола в един подземен паркинг,където я чака Сечкин Ъшък. Естествено споменават Шахика. Тук наистина ни трябва превод.
После Аслъ се натъква на Ямур предполагам в къщата на Арсой.

Край на 3 част!

Момичета,тази вечер нямам сили да довърша и последната 4 част от епизода.
Интервюто също ще остане за утре. Извинявам се за няколкото поредни поста.

Спокойна нощ! Hug

# 492
  • AMS

Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Кралицата,  Hug благодаря за почерпката и честито на краля.  baloni
Тони,  Hug Hugблагодаря, че си писала. Друго си е както някой даде тон за песен. Party
Дъгичка, Hug благодаря ти за инфото и линка на английския форум. Наистина освен  гифчетата, друго не видях, но все пак е нещо.  Crazy
Дъгичка,   bouquet  ти пак отличника на групата!!! Създаде ми работа, та сън не ме лови. Сега слагам някой от обясненията си, но моля да ме сръчкате, ако съм се увлякла във фантазиите.

Скрит текст:
За първите кадри на 25 епизод - сцената Ямур - Игор. Приемам го, че е спомен, макар да имам и друг вариант, но сега няма да го споделя. Бях го написала, но го изтрих. Ще помисля пак. Трябва ми превод, или поне кога, или къде се води този разговор. Не е в Сочи, защото няма надпис, или ...Ако е така, че той ѝ казва, че Али е заминал, тогава става въпрос за момента след целувката, а тя не е знаела за майка си тогава. Има много да мисля.
....
И тук започват размислите на Ямур. Може би тези - "Интуицията е дарба, но тя може и да е проклятие. Тя е глас, който ни говори от места, които е по-добре да не откриваме. Тя е ехо на спомените, които никога няма да умрат. Независимо колко се опитваме да ги убием."

Скрит текст:
Тази снимка видяхме ли я в епизода? Беше публикувана за 25 епизод. Аз не съм я видяла. Да не би да беше в 24 еп.?  muhi

Следващият момент е сцената с чекмеджето. Ямур си е вече в къщи. Разчистила е всичко. Остава да прибере вещите от джобовете не АгаБей. За целта е избрала чекмеджето на тоалетката с огледалото. Документи за самоличност.  Шишенцето с хапчетата.
В същото време другите женски ръце, с гривна, също ровят в чекмедже и търсят нещо. Кадрите започват да се редуват.  Ямур поглежда надписа на шишенцето - Scul.... Другите женски ръце изваждат от чекмеджето също такова шише и го обръщат с надписа за да го видим - Sculptor.., Но то е празно! Ямур прибира шишенцето в чекмеджето. Другите ръце трескаво търсят из чекмеджето.
Ямур взема джобния часовник и него оставя там, но след миг се връща и пак вади часовника. Отваря го и на вътрешната страна на капака, вижда снима на майка си, и застива.

Какво прави снимката на майка ѝ в джобния часовника на АгаБей? На такива места се слагат снимки на любими хора.
А  другите ръце явно няма да намерят пълно шишенце с хапчета.

Следващата трудна за разбиране  сцена е на гробищата. Ямур е отишла на гроба на баща си да сподели мъката си, да му разкаже до къде е стигнала с отмъщението и да почерпи сила от спомените. Тук пак има размисли, но не мога добре да ги разбера. Говори за прошка,... за това, че тя има друго намерение,  че от плановете не трябва, или трябва да се откаже ... - Но ти обещавам, че ще намеря майка ми жива. Това ще стане.
Присъствието на майката Хале е символично. То е в представите на Ямур, а не в действителност, според мен. Няма как да е в реално време, защото Ямур беше видяла снимката ѝ в часовника и щеше да я познае, а още повече нямаше никой друг наоколо.
Защо майката не се е интересувала от дъщеря си? - Е как да стане това? От видяното в предния епизод Шахика я поверява на АгаБей - сцената в клиниката. Казва ѝ, че  Адил Челик е извършил голямо престъпление и че ще бъде осъден. За детето ще се погрижат/ знаем как/, а на нея ще помогне този човек от службите - АгаБей. Все пак видяхме от спомените, че Хале Челик е болна психически. АгаБей отвърза ръцете ѝ. Той е този, към когото тя се привързва автоматично. Няма друг. Тя трябва да е непрекъснато на лекарства. Може би именно и това, че нейните лекарства са в него, ме кара да мисля, че той нарочно ги е взел, или не ѝ ги дава редовно, за да я държи в неадекватно състояние, каквото е типично за психично болни.  Тя трябва да знае само това, което той ѝ казва.

Али се озова в боклука, защото както стана ясно по-късно, Ямур го е изхвърлила там. На ключодържателя имаше надпис и номер и сигурно е писало Чамлък Пансион  номер 308. За това той се запъти направо за там. Срещна един от пансиона, може и от администрацията да беше и го попита за Саари Чошку. Той веднага отзивчиво каза, че сега ще провери дали е там. Това беше достатъчно на Али.  Попаднал е на правилното място. Нали има ключа и знае, че притежателя му е убит и че телефона няма да отговори. За това се направи, че именно Саари Чушку му звъни  и едва ли не го чака да му отвори вратата.
Телефонът на АгаБей е у Ямур в същия момент и не работи, защото е повреден от куршум. Ямур го дава на Хаки по-късно, за да извади поне сим-картата.

Али, след както взема черната кутия на самолета, от стаята на АгаБей и не открива нищо друго, излиза. Другия човек, който среща случайно е жената. Али няма понятие, че това е Хале Челик. В пансиона хората се познават. Али  искаше да знае какво е правил АгаБей в този пансион. Попита за него. Тя му отговори, че не го познава, или не знае. Али, за да замаже положението каза, че е едикой си от полицията.
Следващият момент е когато тя влиза в апартамента си в пансиона. Според мен това е апартамента, в който Али току-що беше.  АгаБей е имал ключ от там, защото са живеели заедно, макар той да има и друго жилище в Истанбул.  Тя е обезпокоена, че някой от полицията е питал за Саари Чошку и веднага му звъни. Телефона е изключен и се включва гласова поща. Тя оставя съобщение - Къде си? ....... Обичам те. - което Ямур ще чуе в края на епизода.

Сцената с нападението на Хаки от Али и навременната намеса на Ямур. Едно уточнение.  След както ги разтървава, Хаки излиза. Али ѝ казва , че е дошъл да му даде нещата на АгаБей. Тя му казва - Изчакай ме навън. - После взема личната ката, хапчетата , но оставя часовника. Отива навън дава му ги и Али пита за мобилния телефон. Тя го излъгва, че го изхвърлила на боклука и не казва за часовника. И още нещо от този разговор.

Али: Защо си такава/се държиш така/ Ямур?
Ямур: Ти ми кажи! Защо е така/защо съм такава?
Али: Тази вечер трябваше да си тръгна без теб!

За мен не е Тази, а ОНАЗИ вечер. Става въпрос за онази целувка, за онова състезание, което Али спечели по нечестен начин, за да бъде пуснат от Игор. Става въпрос за онова нейно желание да бъде с него, за да му помогне в мисията, за която той се готвеше и трябваше да замине.
Ако е в този вариант, тогава и следващите реплики имат по-голям смисъл.

Али: ОНАЗИ вечер трябваше да си тръгна без теб!
Ямур: Това не е важно вече.
Али: Не бих те поставил в риск,не го ли разбираш? Аз...
Ямур: Не искам да чувам...късно е вече...

Стига толкова, че пак стана утре.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 18:42 от di...va

# 493
Takaaa,сега да разясня малко ситуацията в началото на епизода,понеже виждам,че доста сте се объркали:
Тази сцена между Игор и Ямур е спомен на Ямур. Докато е траело обучението на Али и Ямур,между тях е припламнала искра. Но Игор е дал задача на двамата,която Али спечели и беше изпратен да търси сестра си,но условието е да тръгне без Ямур. От друга страна,ако Ямур беше спечелила,Игор щеше да я пусне да замине и да търси майка си. Ямур чакаше Али,но изненада за нея е да види Игор,който й съобщава,че Али е заминал без нея и тя трябва да почака още,преди да потърси майка си. Това е цялата сцена от момента преди надписите между Игор и Ямур.
Затова и после има едно изречение на Али във вторият трейлър:Тази вечер трябваше а тръгна без теб! Защото или тръгва сам,или остава при Игор и шансът да намери сестра си(поне в оригинала търси сестра си) става нулев!  Peace
По-късно ще си набележа още от точките за разяснение и ще пиша ако се сещам нещо по тях! Peace

# 494

Първа част на еп.25:

Такааа,аз продължавам с разясняването на епизода и отговорите на въпросите на Дъгичка:
На точка 1 отговорих,затова сега отивам към точка 2:
По оригинал майката на Емили/Ямур е играла на една игра с нея и двете са се крили под водата,но Емили/Ямур се е нагълтала с вода и после едва са я спасили. Отвеждат майката в психиатрична клиника,където да се лекува,а в последствие Дейвид/Адил отива и кара жена си да подпише документите за отказ от родителски права. В последствие,ако не е бил Аабей,майката щеше да е убита в клиниката и нашато момиче щеше да е кръгъл сирак. Но разкриването на всичко това ще видите в следващите 2-3 епизода,когато майката на Ямур се появява в къщата на сем.Арсой.
3/Али се озова в боклука с добрата помощ на Ямур. Това показва какво й е отношението към предателите и в частност към този,който е излъгал доверието й преди години. Но и той знае как да помогне на Ямур,независимо,че го хвърли на боклука като мръсно коте!
Да,това е черната кутия на самолета!  Peace
4/Тук не мога да помогна. Пак ще гледам сцената,дано хвана нещо от нея!
5/В оригинала героят на Али се представя за полицай и разпитва за белокосият,защото е издирван от полицията във връзка с отвличането на Шахика. Това ще притесни майката на Ямур.
6/ Сечкин надушва,че има някаква много тясна връзка между Ямур и Дерин и скоро ще се появи с доказателства за това,че те са се сменили.Резултат-ще му се наложи да види какво е положението от другата страна на решетките. В какво ще е обвинен-ще видите!
7/Да,майката на Ямур издирва Аабей,но и ще разбере,че Али не е полицай. После ще се появи при Шахика. Доколкото зная от оригинала,тя е жена на Аабей!

Общи условия

Активация на акаунт