ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 853
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро на всички мами и бебоци.  Ние за поредна вечер не сме спали ( имам напредвид ние, без таткото, защото той упорито продължава да не чува бебетата, когато плачат и си спи непробудно, освен ако не го сритам  Mr. Green
Мартина, възхищавам ти си  Hug Страхотна програма си направила за хранене и спане на близнаците. При нас е пълен панаир- всеки прави , каквото си иска, спи, когато си иска и постоянно някой реве. Mr. Green Обаче се смеят, гукат и много ми са сладки( да се изфукам и аз, като останалите майчета   Simple Smile
Жалина, относно шезлонга и активната гимнастика- шезлонгът е безценен на тоя етап,  Изкарват почти по цял ден там.  В  активната гимнастика засега само единият се задържа по малко, на другият все още не му е интересно.
 Аз открих еди сайт с детски песнички и невероятно , но на ,, Аз съм сънчо " заспиват и двамата, а останалите песни се харесват на Ясон- ослушва се един такъв ококорен, че си намерих малко спокойствие.
За секрета от оченцето- аз промивам с отвара от бъз и почти се излекувахме.

Кога се изчиства цвета на очите? 

# 196
  • София
Добро утро, докато спи девойката в моето легло след 2 часа сутрешно хранене за нея и сън за мен, то било много хубаво така Simple Smile)))

Гале, шезлонгът е доста по-полезен на този етап както е казала Танчето, обаче активната гаминастика можеш да си я занесеш и в Германия, ние лично се оказа, че имаме доста компактен шезлон, обаче надали ще си го опаковаш и ще си го помъкнеш към самолета, той така или иначе се ползва само 6 месеца, ти пътуваш след 2, Еми ще е на 3 тогава, то даже и в Германия няма да ползваш шезлонг по-дълго от тук, така че ти си прецени, шезлонг тук за 2 месеца или там за 3 или и 2-те Simple SmileР

За цвета на очите и мен ме интересува, че засега е с тъмно сиви девойката, баткото ни е с много сини очички, а и според онзи сайт излиза 70% сини и 30% зелени, за кафяви 0, ама кой знае. Но определено са й доста по-тъмни от на баткото по това време, но него не съм го кърмила.

Глупи, честита почивка, ние пък другата седмица отиваме на море 4-мата с приятели с деца Simple Smile

# 197
Докторката ни пусна ПКК, защото и се видя бледичка. Хемоглобина ни е 103 . Минимума е 105. Мисля, че при децата до 3 месец е нормално хемоглобина да е занижен. Води се физиологична анемия на новороденото. Та въпроса ми е следния. Кога се почва да се дава по лъжичка прясно изцеден сок от морков и ябълка и четвърт твърдо сварен жълтък?! Преди 19 г. синът ми като беше бебе, това го препоръчваха патронажните сестри след 40 ден с цел преодоляване на ниския хемоглобин. Какви са сега тенденциите?

# 198
Добро утро и от мен!
Аз не заведох малката на доктор.Реших да изчакам и да не се притеснявам толкова много,щом тя е спокойна и не нервничи.А така или иначе на 29-ти сме на консултация.Тогава ще си кажа притесненията,ако още имам такива.Забелязах,че през нощта си хапва добре.Да не би пък наистина да й е горещо?Ма то вкъщи не е толкова топло newsm78 Вчера е яла в 9-за 2мин.,в 11:30-60гр,в 18:30-95гр и 20:30-25гр /това е прекалено малко за бебе на найните седмици/после чак в 3:30 през ноща се беше разсънила,но не ме "викаше",а беше успяла да набара палеца си и го беше засмукала целия.Взех я и й дадох.Цокна доволно.Да я видим днес как ще бъде.
За очите и мен ме интересува.На Ади й се избистриха доста.Вече не са мътни като в началото.Сини са.Но нали казват,че до като кърмим ще са мътни? newsm78 Дали ще й се променят или ще си останат така сини,както си мечтаехме с баща  й да бъдат? Heart Eyes
Мимис,на мен педито ми каза да си кърмя,ако имам кърма разбира се,до 6-тия месец.Чак тогаващял да ми каже с какво и как да започвам да захранвам.Препоръчва по-ранно захранване само на  бебета на АМ.

# 199
  • София
Мимс, сега сок се препоръчва да се въведе след пюретата, жълтък също доста по-късно, някъде към 8-ми месец, към 6 се почва със зеленчукови/плодови пюрета или някои започват с каша, после другото, после месни пюрета, сирене и накрая жълтък. А сокове, може и без, ако искаш и те след 8-мия. За детската кухня трябва всичко да е въведено, тя започва на 10 месеца, т.е. до тогава всичко трябва да е давано поне по няколко пъти и в количество колкото за 1 хранене. Това са съвременните тенденции в захранването, но дали са правилни не знам, аз Стани така съм го захранвала преди 4 години, а като стане на 20 може да са се променили съвсем нещата, кой знае. А и Стани беше изцяло на АМ, но го захраних с картоф на 5 месеца и половина и то защото не ми се чакаше повече, мерак ми беше така да се каже, после изследванията му в 6-тия месец си бяха супер, хемоглобина беше леко нисък, но не под нормата, после на годинка си беше ОК.

Руми, за храненето тя си знае девойката, ако си качва какво пък, аз се тегля без нея и после с нея на обикновен елекронен кантар сега след като върнахме бебешкия, че беше под наем, ама не мери много точно така според мен, все пак е някакъв ориентир. За очичките много се радвам, че на Ади са си синички вече, на нашата Калина са тъмно сиви, но ако ги гледаме на светло са синички около ирисчетата вече, обаче както казах са определено по-тъмни от на баткото, но каквито-такива, да са ни живи и здрави дечицата Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 10:17 от iva_angel

# 200
Мимс, сега се смята за груба грешка даването на сок толкова рано. Твърди се, че поколения наред са с повредени стомаси заради това феминистко ранно захранване и то точно със сок. Във форума има безкрайни дискусии по темата.

Въпрос към ЛЛЛ

Мога ли докато кърмя да пия ампула витамин С? Изписван ми е от кожен лекар преди години за лекуване на херпес - 10 ампули от 5мл през ден. По време на бременността го пропуснах този курс (правя го 2 пъти годишно), защото разбрах, че е вредно. Лекаря ми от ЖК ми беше препоръчал да направя с ампули от 2мл и само 5бр, но аз се отказах за по- сигурно. Та сега мога ли докато кърмя да ги пия, да намаля ли дозата и времетраенето или пак да се откажа. През бременността ги замених с килограми изпит лимон и имаше ефект, макар че е голямо слугуване месеци наред...

# 201
Да кажа, че от 10 дни вече сме само на АМ. - аптамил 1. За съжаление кърмата ми тотално спря  Cry.
Има ли АМ което съдържа повече желязо?? Иначе нашите колики си продължават и нищо не помага. Има някакво затишие в началото на приема с новите капки и до там. Дори и запек си докарахме. С 300 зора успях да си поръчам хумана антиколик. Някоя от Вас ползва ли АМ от Хумана? Преди години е било едно от най-добрите АМ. Не знам на какъв принцип педиатрите назначават кое АМ за кое дете е  newsm78..Дайте отзиви за Вашите АМ. Знам , че не е препоръчително да се сменят, но ние и без това сме с тежка форма на колики...

# 202
Така е Иве,да са живи и здрави е най-важното,пък ако ще и с бенбени очи да са. LaughingНе знам обаче дали качва девойката ни.Не мога да преценя.Със сигурност не качва така както качваше първия месец.Ама ще видим другата седмица.Завид за почивката Laughing

# 203
  • София
Има ли някой бебок с артистични заложби като нас?   Laughing
Случва се от стаята да се чуват почти истерични писъци, влезеш вътре и в момента, в който бебето види надвесената глава над креватчето му, спира отраз. После следва - прааас - усмивка, и прааас - още по-широка усмивка  hahaha

Мимс, абе май тези ми ти колики проклети, ако не се повлияят от нещо, не спират и трябва да се изтраят  Confused Бейби беше много доволна от някакъв биберон-накрайник антиколкик, но каква беше марката - забравих.
Бейб, ти къде изчезна? По градинки ли веете задници? Нас защо ни заряза?
И Карли къде е ?

# 204
Има ли някой бебок с артистични заложби като нас?   Laughing
Случва се от стаята да се чуват почти истерични писъци, влезеш вътре и в момента, в който бебето види надвесената глава над креватчето му, спира отраз. После следва - прааас - усмивка, и прааас - още по-широка усмивка  hahaha

Мимс, абе май тези ми ти колики проклети, ако не се повлияят от нещо, не спират и трябва да се изтраят  Confused Бейби беше много доволна от някакъв биберон-накрайник антиколкик, но каква беше марката - забравих.
Бейб, ти къде изчезна? По градинки ли веете задници? Нас защо ни заряза?
И Карли къде е ?
Ние се нареждаме след Вас по артистични заложби. Взе едно описваш моето бебе  Mr. Green

# 205
Ох, ми не мога да смогна да пиша и чета Sad А ми е така самотно без вас, обаче не мога и за миг да седна. Майка ми почти не ми помага за Бобо. Как искам само един път поне някой да му даде млякото а аз да поспя.....Тя е все уморена и само му се радва. Вечер го къпе де, ама то това и аз го мога. Даже моля ви се ме помоли да съм поемела готвенето, че не и се разправяло. Е питам аз, с коя ръка да поема готвенето???? И с кой заспал мозък? С едната ръка дундуркам бебе, с другата играя федербал с каката. Щото аз и друго дете имам и то изисква повече внимание и от бебето. Вечер като заспи малкия имам малко време, обаче лаптопа е на майка ми в стаята а тя си ляга с кокошките  Crossing Arms
Оплаках се.

Сега малко по същество. На мен ми дойде. Официално се оциклих.От няколко дни окончателно не кърмя и ей го резултата. Пробвах да слагам Бобо на гърда, но той дръпва веднъж и се дърпа отвратен. Стискам - нищо не излиза. Нямам вече и капка и ето - цикъла не закъсня.
Все така будувам нощем да му държа бибата, та да не се сеща за ядене. За сега успявам да го отуча от нощното, но аз вече не издържам без сън Sad

Мимс, и моята кърма спря, споко  Hug Не може всички да сме идеални майки-кърмачки. То трябва и издънки като нас да има  Mr. Green А за сокче - не бързай да даваш, раничко е.

Сандалче, моя е така. Като е сам гука, пее, църка...и като ида при него само се цъкли. Ама днес ме посрещна сутринта с една огромна усмивка и едно ясно "Гуууу"  Heart Eyes

Гифтче, и Боян напоследък не яде. Едва изпива по 60-70 мл и заспива. Иначе си е добре, весел е. Ще пробвам и аз да сложа биберона номер 2. Може би го мързи вече да суче от тая и за това отказва яденето. Иначе очите и на Бобо са сини и то ясно сини, но той не е на кърма.

Татяна, то моето си прави каквото иска, та си представям ти с две. Все пак да се надяваме, че ще влезнат в релси един ден...Вие в България идвате ли си, и ще си идвате ли с бебчовците?  Simple Smile Иначе и ММ изобщо не го чува като плаче, си си най-модерно  Crossing Arms

Джине , как е каката? Калина и тя ми се оплаква, че и лошо. Ама вчера цял ден кисна в басейна на двора, а той е със студена вода.

Жалинче, вие май с ТМ пак си я карате по старому. Ама то караниците са солта на живота, обаче внимавайте да не го пресолите  Hug

Весе, как са твоите младежи?  Thinking

Къде са Геритата ? И изобщо..намаляхме. А в бременната тема имаше дни в които не можех да насмогна да публикувам....

Има ли някои други толкова гушливи като наш Бобо? Това бебенце обожава да се гушка значи, само така заспива най-лесно. Мисля, че наистина с кака му беше по-лесно, тя се гледаше супер лесно. Той е много по-изнежен.

За сега ви изоставям, докато дребоса спи да ям поне.......

Hug

# 206
Бибероните накрайници с антиколик система са Нук. Аз съм с такива - 2 бр шишета съм си купила. Нямам идея има ли ефект. Юлия няма колики, май, за сега  Thinking но тя 1-2 пъти на ден яде от шише, иначе още кърмя горе- долу...

# 207
  • София
И Томи Типи имат шишета антиколик с някакви джиджавки вътре, ама дали вършат работа не знам.

Сандалке, и нашата девойка актриса го раздава, наследила е баткото, обаче е обратната работа. Седя и люлея шезлонга и гледам на другата страна (т.е. телевизора), тя както ревеше спря и аз реших, че е задрямала вече, по едно време се обръщам да я видя и гледам тя се ококорила, заформила устичката на "О" и ме гледа съсредоточено, щом ми срещна погледа и реееев, викам така ли, обърнах главата и пак млъкна, пак я погледнах, пак реееев, викам иска явно да я взема, ама нямааа Simple Smile))))))

# 208
Аз се опасявам, че го научих да го вземам. Като ревне и аз го гушкам. Просто не мога да го оставя да реве, а аз да гледам Sad

# 209
  • София
Абе то и аз я взимам, ама като я люлея в шезлонга знам, че ще се унесе малко по малко и предпочитам така, отколкото на ръце, защото много се потим и става още по-гадно и кофти и тя реве повече...

Общи условия

Активация на акаунт