ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 833
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Аз пък открих нещо полезно в плача на бебето. След като днес й е 5ти днес без ако и както писах не искам да прибягвам до термометри и други подобни, реших да я оставя да поплаче, защото съм забелязала в старите й кризи че почти винаги пълнеше памперса. Е за 15 мин и се изходи. Не знам кое е по жестоко, но предпочитам организма сам да се оправя. След което кротна, гушнах я да я храня, но тя само лапна зърното и заспа, сложих я в кошарата, но след съвсем малко се събуди, погушках я малко и я метнах в количката, малко напред назад и заспа но няколко пъти ми се буди и трябва пак напред назад, но изкара общо час и вече е будна

# 631
Сандалка, на мен Марти много ми вдигаше температура  и само свещичките на ефералган помагаха. Не знам  какво има в тях обаче. Хексалгин кепихме и го скрихме в най дълбокият шкаф като видях листовката.

Аз от 2 дни имам ново дете. Може би е било скок в растежа. Сега след първото ставане сутрин отиваме навън в кооличката и ощи докато я помирише и е заспала и спи доста повече и по спокойно.

Мъхче завидях ти на организацията.звучиш страхотно като за мама с 2

Моргана ме накара да се замисля за моето голямо момче какво да го правя. В детската не му харесва, мислех да си го гледам аз докато сэъм майчинство но ще изперка а и с бебетоо няма на какво да го науча. Чудя се есента да го запишем на спорт да свиква със ред и занимания и напролет на полудневна занималня. Ама сега не знам какъв спорт е подходящ, той не разбира още за да го питам него.
Моля мамите с 2 да помагат

# 632
Да ви се похваля каква картинка бяхме днес в парка. Кърмя двете бебчета едновременно на една пейка. Мъж ми помага - ръчка по  раменце заспиващите, прави компресия на циците и понеже ги държа в двете ръце и нямам свободна ръка - ми подава да си пийна, налива ми в устата от неговата бира (фреш, 2% алкохол).

Много се усмихват и смеят без глас беззъбите малки пъпеши.

Някой беше питал за очен лекар /преглед/ - ние ходихме (родени преждевременно бебенца, стояли в кувиоз, та ни гледаха за ретинопатия). През 15мин. 3 пъти им капаха капки в очите и след това доктора ги прегледа - аз бях в съседната стая - скъсаха се да реват за 5-6мин - сложили са им нещо в окото да го държи отворено и са им светили в очите /лаишки казано/, за да огледат ретината. После имаха малко червени капилярчета (за 1-2 дни се махнаха)  и спяха като къпани до вечерта.

# 633
  • София
Да ви се похваля каква картинка бяхме днес в парка. Кърмя двете бебчета едновременно на една пейка. Мъж ми помага - ръчка по  раменце заспиващите, прави компресия на циците и понеже ги държа в двете ръце и нямам свободна ръка - ми подава да си пийна, налива ми в устата от неговата бира (фреш, 2% алкохол).

Чак си го визуализирах.
Глупи, плуване или джудо /не се стряскай, джудото при малките започва не с учене как да се бият, а по-скоро как да падат, на реакции и т.н/.
Агнес, а някоя от бабите не може ли да поеме Зар поне за ден, два? Hug
Миналата година искаха да изтеглят Тайлол Хот-а /но този за възрастни/ от пазара, четох тогава много гадни работи.
ММ тази вечер е на рожден ден и ние с Марина и котката сме сами. Аз днес излъсках целия апартамент, даже успях да отида и да купя нов парцал, който забучих, като знаме на количката, докато стигна до вкъщи. Майка ми утре ще доведе детето и предполагам, че пак ще се развихри в кухнята Confused

# 634
Аз да кажа за тези играки за гушкане, че и на мен ми подариха такава, но според мен още е рано да я използвам. Страхувам се.
За лекарствата, ако се колебаете, потърсете го тук: http://apteka.framar.bg/ и прочетете листовката. Или пък направо питайте чичко Гугъл за "....(лекарството) листовка". Аз така правя като се чудя. А на първия сайт се ориентирам и за цената.

# 635
По повод играчката за гушкане имам въпрос - тази от английския сайт колко ли ще да е голяма, не видях размер, но ми се види като одеялце. Fly ме прати в ДМ, но там е с размерите на педя. Такава ми подариха с една бебешка козметика и изобщо не я броях за придобивка. Тя определено не може да се чаршафоса, пък и няма смисъл.

# 636
  • София
По повод играчката за гушкане имам въпрос - тази от английския сайт колко ли ще да е голяма, не видях размер, но ми се види като одеялце.
И на мен навремето тези играчки на Чико ми се видяха, като одеялца /че чак 2бр. поръчах/, а получих носни кърпи Laughing Според мен всички, и в английския сайт, са такива размери.

# 637
Открих цаката! След като я приспя на ръце, вместо да я сложа по гръб в креватчето я подпирам на възглавница за да лежи настрани. Няма го онова стряскане и ококорване и отново рев и отново приспиване до откат Simple Smile Явно възглавицата я подпира отзад и тя продължава да си мисли, че някой я гушка. После й махам възглавницата защото тя упорито иска да си легне по гръбче, а ме е страх да не се задуши ако си завърти главата и забие нос в нея Simple Smile Та ето едно нещо, което може да опитате ако имате проблем като моя с приспиването. Иначе е много сладко-смешна - прозява се и й се спи, но в същото време всичко е толкова интересно, че не може и дума да става да заспива - нали ще изпусне какво става около нея  Heart Eyes Страшна клюкарка ще излезе тази моя дъщеричка Simple Smile))
Глупи - пу-пу дано това да е било всичко и сега да сте спокойни.
Гукане, говорене - е добре де, моето бебе не ще и думичка да каже....сега си мисля дали може да говори(тоест дали ще може), но от друга страна глас има и съседите го знаят....как да разбера дали всичко й е наред? Но да не изкарвам детето ненормално Simple Smile

Много хубава статия за приспиването
http://www.purvite7.bg/articles/view/4163/sanyat_na_bebeto_i_nac … ?page=1&rc=45

Имаме проблем - явно от недоброто забърсване на влагата между пръстчетата на краката са й се образували нещо като гъбички....мирише малко странно и кожата се бели сякаш (между пръстчетата) Някоя подобен проблем да е срещала? Днес го видях и се обвинявам, че не й забърсвам толкова идеално между пръстите като я мия всеки път на мивката. Може ли да съм й докарала нещо Thinking

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 23:42 от jalina

# 638
  • София
Абе, Жалина, това наистина прилича на гъбичка или възпаление, ако правилно си го представям  Thinking Но не се обвинявай пък сега - дълбоко ме съмнява да се е появило поради незабърсване на влагата  Shocked Едва ли има тук някоя сред нас, която на всяко миене да минава между пръстчетата на краката да ги подсушава специално - та те са толкова мънинки и финички... Аз си признавам без бой, че никога, ама никога в живота си не съм го правила.
По-скоро тези обелвания на кожата се получават, когато човек запарва краката си в някаква изкуствена материя (те нали трудно пропускат въздух). Дали не е била бебка дълго и редовно обута с някакви по-изкуствени чорапки? Или да си й слагала по-плътни буйки, а от жегата да се е запарило?
Покажи го на доки. Но желая да са изчезнали до понеделник  Peace Често и така става.

Агнес, благодаря за идеята Тайлол Кидс  Hug Парацетамол за мен е ок да съдържа, даже се ядосвах как пък не са позволили концерните да има парацетамол-сироп на нашия пазар. Аз се пазя от панадола и ибупрофена (последният може да даде егати дългия списък с нестандартни странични реакции. Не ща да участвам в тази статистика). То да ми дорастне бебето до 1,5-2 г, ще си го лекувам само с бабини илачи, ама дотогава пък държа, ако нещо стане, да си използвам класическата медицина.

А ти с какво мажеш пъпчиците по лицето? (На мен педи ми каза да не ги пипам  Thinking ) Но гледам, че и по деколтето й са се смъкнали, та се зачудих, дали не е друг вид обрив...

Иришик, именно във Фрамар гледам и аз, но прерових сите лекарства за деца и така и не открих търсеното. Тоз Тайлол там го няма. Дано по аптеките го намеря.

Мартина, толкова се хилих  hahaha Не знам защо, представих си ТМ като многоръко индуско божество, на което не мож' фиксира нито една ръка от бързина  Mr. Green Е, свиркай и нас да идваме в парка, когато ти предстоят подобни кърмачески юморески  Twisted Evil

Абе, тези очни прегледи на бебешоци не са ли твърде жестоки?!  Shocked И безполезни ми се струват... ако се открият нарушения в зрението - кво - ще преминат към спешно лечение в толкова ранна възраст ли?

Глупи, стискам палцииииии  Hug Страхотно море ти желая и малката да не се отърве от сън на йодни изпарения!  Peace

Бейб, ама страшно богат репертоар има тоз Йойо!  Hug Той ще да става я полиглот, я философ! Само политик не му давай да става - че сите ша го псуват зад гърба му  hahaha
Нашто пък е било в предишния си живот нейде от африканския край: само две неща повтаря "нге" и "нгуен" - на суахили, чини ми се, ги праска  Laughing
Ама ти не си представяш, как улучи в десятката с тази тематика при нас. Че днес Дари каза първата си думичка. Хем първа, хем и мръсна  Mr. Green "аку"  hahaha Изтъркаляхме се от смях начи, сигурно сме събудили съседите,
Скрит текст:
Вчера и при нас нямаше акУ. А си произвеждаме продукция по 1-2-3 пъти дневно. Та днес само за това й говорим: "Хайде, душо, време е за нов продукт на пазара! Кой сега ще каже благодаря за млякото - и подарък искаме. Къде е новата продукция, не си я стискай..." И на детето му писнало, та се изходи едно щедро. И преобуваме, начи, и тъкмо ММ й сваля памперса и й вика "Пфффф, че миришеее!", и тя да вземе да изтърси едно отчетливо и категорично АКУ  hahaha Такъв смях ни заля, че само ходим из стаята и се държим за коремите, а бебето, горкото, си се чуди кво станА - оставена да се маца на воля  Mr. Green

Мдам, и аз се заричах уж, че за акУ няма да говоря, пък на - стана актуална тема  Laughing

# 639
Иришик, именно във Фрамар гледам и аз, но прерових сите лекарства за деца и така и не открих търсеното. Тоз Тайлол там го няма. Дано по аптеките го намеря
...
Такъв смях ни заля, че само ходим из стаята и се държим за коремите, а бебето, горкото, си се чуди кво станА - оставена да се маца на воля  Mr. Green
Това върши ли работа?
Тайлол
Листовка
 Joy hahahaГоляма веселба у вас. Ами то новият продукт го пускат на пазара с името му  Mr. Green.

# 640
jalina, ами твоето е само на месец. Мисля че му е рано да гука. Аз така и не разбрах Далийка кога започна, но мисля че беше доста по късно. Аз също исках да питам за междупръстието както на краката така и на ръцете. На Далийка постоянно й се събират пухчета от дрехи, чаршафи и т.н. Тя нали спи по корем и постоянно драпа нанякъде и те й се събират, а на мен ми е много трудно да ги махам, защото тя и се поти и те като се овлажнят и залепват. А там е толкова тясно. Но кожата й не се бели. При друго бебе има ли такъв проблем. При теб jalina може и да е нормалното обелване на кожата, все пак сте само на месец както вече писах, но за всеки случай по добре питай доки.
За звуците - четох че е важно да се следят отделните букви. Бебетата първо започвали с гласните (като отделен и самостоятелен звук), а по късно и със съгласните. Далийка гласните ги мина, вече я чух и с М и още няколко но ги забравих. Иначе нейното гукане е цели изречения. Много се смеем като започна, защото е все едно ни разказва нещо. Особена като сменя интонацията. Като я изкарам на балкона от страната на кръговото (ние сме в Бургас в дългия блок точно до хотел Мираж - второто кръгово към морето) и почва в захлас да гледа и говори нещо на минаващите коли. В такива моменти страшно много я обичам и не мога да спра да й го повтарям и да я целувам.
Във връзка с това къде живея, понеже е на отворена балконска врата и е много шумно (най ужасни са моторите и линейките, а последните са супер начесто защото болницата е съвсем наблизо) искам да питам някой знае ли кога започва шума да им смущава съня. Много ви моля някоя ако знае нещо по въпроса да ми отговори.

# 641
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро! Hug
rosi.to доколкото знам ако още в самото начало свикне бебето с шума и занапред няма проблеми!А относно това с гукането май си е индивидуално,защото и Кирил е на месец и малко,но от седмица а може би и повече гука!
Аз да ви кажа съм в изпаднала в тих ужас...........вече три нощи подред го намирам в леглото напряко да спи,а не както съм го оставила  Shocked как го праи това дете незнам ама е много малък за подобни изпълнения!Тази нощ съм решила че ще го гледам за да видя как става този номер  Laughing!Иначе мога вече да кажа че успяхме да намерим подходящия лек за тези колики и сега е екстра просто!Но пък с това хранене през ноща не мога да се преборя и тове е пие вода,но докато не пъхна шишето с мляко не млъква,такъв рев че човек ще каже че не ял месец ooooh!!

# 642
  • varna
И от мен добрутру  Mr. Green При мен минава номера с чайчето на Хип нощем, когато и ако се събуди. Например снощи след две плътни вечери без будене, взе, че скочи в 2 и 30, ама пък после чак в 8.
Да питам вашите бебета отвиват ли се, нашата така рита с крака, че ни чорапи търпи, ни одеалце, което вкъщи как да е, ама като излезем с количката и ме е страх да не се простуди нещо. Днес дори смятам да намеря долницата на коша за новородено и да я сложа, че като рита, барем е покрита поне.
Сандалич, на мен за пъпчици ми спретнаха някакво мазило, дето се прави на място в Санита, с Хлороцид и Калцис нещо си, друго не мога да им разчета в рецептата  newsm78
Ема още не гука пълноценно, но пък си има звуци от типа на няяя, уаа и подобни, вчера сутринта май я чух да казва Агу, ама така ми се спеше, че не съм сигурна  Embarassed
И последно пак към секциУМ мамите - оправихте ли вече госпожиците, аз май сега ще се наканя в банята, че вече много брадяса и ме дразни, освен това залепват превръзките там и не е много готино усещане.

# 643
  • София
Роска, има опасност Далийка да се дразни ужасно много от шума навън, дори и да стига до нервни изблици и груби крясъци, когато стане пенсионерка  Mr. Green
Аз самата съм родена и израстнала на страшно шумно място - Раковски, срещу НАТФИЗ. Всичките ни прозорци гледаха към Ръкси. Постоянни бибитки, шум от ресторантни оркестри, тролеи и авто-аларми... красУтЪ!  Crazy
Получих проблем чак когато се преместих на много тихо място, наистина няколко години трудно заспивах и докато осъзная, че това заради чуруликането на птичките, вместо аларми...  Confused Свикнах де, но ако сега ми се наложи да спя в стая с изход към булевард, действа ми като приспивателно  Peace Не мисля, че трябва да се тревожиш.

Иришик, мучос грасиас, бях подминала  Hug

# 644
Херичка, аз моята госпожица отдавна я коломаскирам. То и белега вече ми мина и едва се забелязва, а и нищо не ме боли. Та смело се скубя.
Бобето и то гука, ама рядко. А за отвиването нощем - спец е  ooooh!
На мен номера с чая една нощ минава, една не.....Детето си е гладно и си иска мляко. Мисля вече да го сменим защото определено го запича и сякаш не го засища. Ще търсим някакво хем по-гъсто, хем за запечени коремчета. Ако имате идеи - споделете. Макар че първо ще говоря с педиатърката разбира се.
Тези дни брат ми и децата са на гости, та се проявявам като кулинар.  bowuu Снощи изтрепах рибата с един дроб по селски.   chef Днес в нашето село имаше празник на шарената сол. От няколко села бяха дошли жени в народни носии, на едни маси наредиха ястия подходящи за шарена сол. Питки, тутманици...всичко. Иван Звездев ги оценяваше. Накрая всичко приготвено от жените се изяде от публиката. Заведохме и Бобето, то милото умря от кеф да слуша народната музика, която бучеше от тон колоните. Накрая заспа. Купихме си няколко вида билки, както и прясна шарена сол. Доволни сме.
Другата седмица ни предстои имунизация и се притеснявам как ще я понесе.
Какичка отиде на море с баща си, така че малко ще поспя и аз нормално.....

Общи условия

Активация на акаунт