ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 137
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичетa, здрaвейте!
Не могa дa пиешa от този телефон и товa е. Aхa дa публикувaм и се скaпе нетa.

Ние сме още нa море, тaзи седмицa ще си тръгвaме, a нa мен хич не ми се прибирa в София. Толковa ми е хубaво дa гледaм моренцето..... Мaкaр и с хилядa препятствия, тук си ми е супер.
Бебето много зaпочнa дa гукa, много се смее, зaкaчa се с поглед, чуден е нaпрaво. Сaмо дето не искa мдa спи дълго през деня, но здрaве дa е.

Роси, моето голямо дете от бебе е тренирaно дa спуи нa всевъзможни по вид и силa шумове. Дори сегa бебето може дa се сцепвa от рев, a той е мръдвa, спи кaaто пън.

Aни, имa едни мбого удобни нещa, нещо кaто двa издути дунaпренa, свързaни с плaтненa лентa по средaтa, която се слaгa под бебето, a издутините отстрaни огрaничaвaт въртенето. Нa мен ми беше много полезно с голямото дете, a сегa дори е с нaс нa морето, нощем го слaгaм нa бебето и го остaвям дa спи сaмо нa едно свободно легло без дa се притеснявaм, че ще пaдне. 

Сaндaлкa, в Пaнaдолa aктуивнaтa състaвкa също е пaрaцетaмол, кaкто и в Еферaлгaнa,Тaйлолa и т.н. Тоест не би трябвaло Пaнaдолът дa те притеснявa щом си склоннa нa пaрaцетaмол по принцип.

Херa, Aдриaн също много се отвивa , тaзи нощ си спa без чорaпи нa прaктикa, достa е буен. Зaтовa нощем гледaм дa по-облечен и товa е.

# 646
Близначе,вие какво мляко използвате?Ние сме на НАН1 и имам същите опасения като теб-не засища и запича.Ама докторицата не дава да го сменям  newsm78
Йоан така ме ядосва,че... откачам  Close Нощес спа от 20:30 до 5:00 сутринта.Мисля,че нещо му е дошло в повече и е ужасен.Все едно е препил снощи.Пропищи от глад,дам му и не иска да яде.Приспи му се-загърна го и го гушна и той се ококори и почва да ми се смее и да ми гука.Иди го разбери.

# 647
  • Зеленият рай в сърцето на България
Цяла сутрин режа круши на кубчета Simple Smile
Sandalka или някой друг, който знае. Може ли да се замразят сини сливи и как? А и удачно ли е да се дават?

И ние не пазим тишина на мишлето, не му пречи да си спинка.

# 648
Цяла сутрин режа круши на кубчета Simple Smile
Sandalka или някой друг, който знае. Може ли да се замразят сини сливи и как? А и удачно ли е да се дават?
Мога да ти кажа аз как ги замразявах, но не знам дали е правилно. Сигурно има някакви статии из нета как се прави.
Понеже до една годинка не се давали сурови плодове, аз ги варях на пара (както и всички зеленчуци, които давах). На една решетка, която се поставя в тенджера с вода, така че плодовете или зеленчуците да не се докосват до водата, да не им се губят полезните вещества. Сливите сцепени на две, първо за малко да омекнат и да ги обеля и после още малко. Те се сваряват много бързо. После пасирам и слагам във формичка за лед. Като се смръзнат, прехвърлям в пликчета. Така с една формичка си бях направила много пликчета с различни плодове и зеленчуци.
Сливите е удачно да се дават, но имай предвид, че много разхлабват.

Аз няма да замразявам нищо този път. Предният път замразявах, но ги давах месец-два-три след замразяването. Сега ще трябва да стоят поне 5-6 месеца, то още малко и ще излязат новите.

Не знам дали към спането на шум се привиква. По-скоро зависи от човека. Дъщеря ми още от родилното се стряскаше и будеше, а сега Кирил си спеше на същото блъскане и крясъци, чак се бях притеснила дали чува. После у нас не можех да гледам тв, след като я сложех да спи. Въртеше се и пъшкаше като голям човек, докато го угася. А сега си гледам по цяла вечер и бебето спи.
Аз спя много леко и чак се мразя за това. Случвало ми се е да умирам за сън и да се будя, защото през пет улици някой кихнал. Но за сметка но това пък, заспивам много трудно  Mr. Green

Сандалка, предполагам, че затова става въпрос:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 сеп 2013, 15:05 от Дейзи-

# 649
  • София
Терп, да, Панадола зная, че също е парацетамол, но нали беше станал някакъв скандал и с него (докато бяхме бременни0, помня, че го изтегляха от пазара в Европата  ooooh! затова не ми се рискува в момента. Не си спомням точно какво беше, ама го изтегляха...
Ефералганът, четох, че се дава на над 6-месечни пък... затова се ослушвах за други Wink

Абе, я-я, разкрий как се казва туй чудо с дунапрените, искам и аз такова  Laughing

Фроузи, за крушите помня, че не се даваха май в първите месеци на захранване. Май крушата се причисляваше към ароматните, "мъхестите" плодове като кайсия и праскова  Thinking Ама дали си спомням вярно, или нещата са се променили, не знам. Питай педи най-добре.
А за сливите (сини сливи) що да не може да се замразяват. Но дали бебето ще ги хареса? А и те нали са бързо слабително, в малки количества сигур трябва да се дават. Майка ми си замразява кайсии и вишни. Но като се размразят, са вече силно разкашкани. И тя им добавя мляко, захар, ядки някакви - става много вкусно. Но с нарушен търговски вид  Laughing

# 650
ЛЛЛ
Иима ли  някакво изследване,което да покаже защо нямам кърма?Хормони или каквото и да било?

# 651
  • София
Сaндaлкa, не бяхa ли изтеглили Фервекс? Всъщност не пречи и Пaнaдол дa сa итегляли, a aз дa не помня....

A възглaвницaтa -нещо тaковa е моятa, но имa рaзлични вaриaнти:

http://www.mumzworld.com/en/chicco-baby-sleep-pillow

сори,  не могa дa сложa линк Simple Smile

# 652
Бейби, аз давам ХИП комбиотик. Но усещам, че детето не се засища. Буди се гладен на кратки интервали. Да му давам по-голямо количество и да му разширя стомаха - не става. Отделно има от това мляко запек, и то още от болницата. Педито не даде предишния път да го сменям, но сега вече опасенията ми се потвърждават и се надявам да даде препоръка за друго. Така че търси се мляко което да засища и да разхлабва.
Ето, сега дадох на Бобо пак да яде, въпреки че яде преди два чАса и половина. Обаче се събуди адски гладен. Освен това отново е запечен......Ми значи нещо не е както трябва в това мляко, може би не му пасва на организъмчето  Thinking

# 653
**Baby** , ние сме с почти същия репертоар "йего, йего" и "йега, йега"  Mr. Green

agnesana , колко е висок Ого? На нас много бодита ни омаляха, имаме дори необличани. Мога да ти изпратя  Hug

Aquawomann много ти благодаря за предложението, но със сигурност Ого е по висок от твоето детенце. Измериха го 60см  Mr. Green Направо ми скри шапката като го мериха и теглиха.

Агнес, а някоя от бабите не може ли да поеме Зар поне за ден, два? Hug

Уви не. Няма желаещи и аз си го гледам сама. Бабите излязоха много болни и ужасно заети, та си имат техните ангажименти, в които Зар не фигурира. На 16ти септември започва в нова градина, така че тогава го пускам ученик.

Агнес, благодаря за идеята Тайлол Кидс  Hug Парацетамол за мен е ок да съдържа, даже се ядосвах как пък не са позволили концерните да има парацетамол-сироп на нашия пазар. Аз се пазя от панадола и ибупрофена (последният може да даде егати дългия списък с нестандартни странични реакции. Не ща да участвам в тази статистика). То да ми дорастне бебето до 1,5-2 г, ще си го лекувам само с бабини илачи, ама дотогава пък държа, ако нещо стане, да си използвам класическата медицина.

А ти с какво мажеш пъпчиците по лицето? (На мен педи ми каза да не ги пипам  Thinking ) Но гледам, че и по деколтето й са се смъкнали, та се зачудих, дали не е друг вид обрив...

Дано да съм била полезна  Hug А пъпчиците жана с Бочко със смрадлика. Така каза педиатърката. Определено има ефект, но според мен кожата му беше много суха и крема и увлажнява. Те пъпчиците си бяха хормоналните след раждането и почти се изчистиха.

Сaндaлкa, в Пaнaдолa aктуивнaтa състaвкa също е пaрaцетaмол, кaкто и в Еферaлгaнa,Тaйлолa и т.н. Тоест не би трябвaло Пaнaдолът дa те притеснявa щом си склоннa нa пaрaцетaмол по принцип.

В Панадола казаха, че имало парабени  newsm78 Аз не разбирам много от тези неща, но като цяло на самия сироп Панадол не съм фен. Нурофена по понесе като лекарство на Зар и си ползвам него.
Нямам спомен да е изтеглян от пазара. Иначе парацетамолъ си е основната съставка на почти всички температуропонижаващи.

# 654
Добър ден Simple Smile

И ние кацнахме на морето и е много хубаво. Като изключим разбира се,че Сашко е на антибиотик от вчера заради гнойна ангина. Беше с температура преди да тръгнем и пак не можах да го извадя от водата. Сега спят вече четвърти час и той и малката,и ММ. Пътувахме доста спокойно. Беба спа почти през цялото време. Стана да папка и пак отнесе. После на плажа беше като хипнотизирана от вълните....мълча и гледа около час и нещо. Определено има разлика във времето. Досега сме ходили все юли и да седиш на плажа след 12 е ад. Днес изкарахме до един и беше много приятно. Плажа е спокоен и чист. морето беше тихо.....абе идилия. Хотела си има чадъри на ивицата,та поне това не мъкнем. Това е засега....ще се включа пак.

п.с.Мамите,които давате изворна вода...преварявате ли я? По пътя нещо се е случило с каната ми и не иска да включи....фатално ли е?

# 655

п.с.Мамите,които давате изворна вода...преварявате ли я? По пътя нещо се е случило с каната ми и не иска да включи....фатално ли е?

Девин розов етикет без преваряване, без филтриране Аз стм против филтриращите системи.

# 656
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бейби, малкия ти е спал толкова време и е нормално да е по-различен от друг ден. Не се ядосвай за това, че ти се лендзи насреща, явно не му се спи чак толкова, колкото изглежда  Simple Smile
А за кърмата - ти нали имаше кърма?

Терп, аз ако бях нямаше да си идвам изобщо от морето  Mr. Green

За АМ-то - всяко мляко засища, просто някои бебчета имат нужда да хапнат повече, не мисля, че ще се получи разширяване на стомахчето от няколко мл. повече  Peace

Маги все още не гука, издава някакви звуци, ама те са по-скоро опитни  Simple Smile Иначе пък не спира да се смее - широко и безумно сладко  Heart Eyes

# 657
Хора вече не издържам!!! Ама наистина не издържам! ТЯ само плаче когато е будна! САМО!!!! Или яде.....винаги, абсолютно винаги плаче! И иска гуш! Ужасно е! Нямало разглезване при бебетата ли?! Ами който го твърди да заповяда да усмирява моята госпожица Simple Smile
В момента съм я оставила да се дере колкото глас има и толкова, да видим кой ще надделее....мисля да съм аз  Twisted Evil

Кажете моля ви - вие какво правите, как ги отучвате децата, когато вашите мъже твърдят, че това е правилното - винаги гуш и никога биба...

# 658
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Жалина, няма разглезени бебета, просто мъниците имат нужди. Не можем да очакваме само да ни се смеят и гукат, всичко е толкона ново и странно около тях и всяко едно човече го изживява по различен начин - кое плаче, кое гледа стреснато, кое спи...Твоето детенце се чувства сигурно в прегръдките ти, не го лишавай от това. Да го оставиш да плаче не е решение - може би ти ще надделееш, но дали то е заспи спокойно след еди колко си време рев и паника защо си го оставила. Знам, че всяка от нас има нужда от нещо по-различно от кърмене, както в твоя случай/и моя между другото/, но все пак бебето е бебе и трябва да потърпим малко настроението му. И моята госпожица е почти постоянно на гърда, но пък е спокойна така, аз също. Гледам си телевизия, тя си папка, заспива по някое време, аз също и така. Имай търпение, на ръце няма да го научиш. Мартин беше постоянно ревящ, когато беше буден. Успокояваше се само на ръце. Е, вече гони третата годинка и не иска да бъде постоянно гушкан, нито пък се научи на ръце  Simple Smile Стискай зъби, децата растат и тези моменти ще липсват някой ден...вярвай ми.  Hug

# 659
Качих снимки на пъпешите в папка М-тина Simple Smile

Разгледах снимки - всички бебовци са страхотни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт