ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 828
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Ден първи от новото броене. След снощното късно заспиване Камелия се разбуждаше от8 до 10 когато станах и спа без мен до 12. Стана сменихме памперса и навън. Заспа в количката са стотни. Това беше към 1 и 30. Спа до 4-30 като примрънкнаше но заспиваше пак. Събуди се ядохме, но заспиваше пак докато я кърмя и като се размрънка пак навън. Заспа и спа 30-40 мин, прибрахме се изака се и пак се размрънка. Газ навън и пак заспа. Спа около 30 мин пак. Към 8 се  прибрахме и започна будуването. Съм 9 без 15 я изкъпахме, загйсихме лапите и започнахме да я приспиваме. В мъжа ми плаче обаче. Според мен го усеща че е по нервак. Както Сандалка каза усещат всяка вибрация. Заспа в мен пробвах я да я сложа 2 пъти в леглото и тя се будеше. Като се събуди повторно в 10 и 15 я оставих и пратих мъжа ми да я наглежда. Размрънка се след малко и аз я взех хапна малко оригнах я и тя сяма показа че и по добре да не е гушната. Легнахме гушнати на спалнята и си заспиваше и се будеше н на брой пъти, но заспиваше сама, аз само я гушках. Цялата вечер беше на фона на пуснатият сешоар. И магия, както го спреш охваряочитеи започне да шава, пускам го и моментално заспива Simple Smile
 Заспа стабилно към 12 сега пак шава де.
Изводите- мъжа ми не може да я приспива, спокойствието без Марти и действа добре, разходките навън, но разходки, не седене в двора. Мисля обаче че био гаята я кара да ака толкова често и да не може да спи. Днес я дадох в 5 след обяд и тогава започна да се буди често и да ака на всяко събуждане. Утре сме без био гая и да видим дали ще ръмжи. Биба и евтината не я иска. Май се изнервя от нея, като и се спи предпочита да не цока нищо.
Бемолче, този песен не я знам, дай я насам.
Катенце, благодаря за хубавата приказка и за мен и това ще мине ми е девиз с ддецата и действа, но откачам все пак.
Данче, весело на сватбата.
Хера добре си е наддало детето.
Джине, моята коса също е много зле, пада на кичури направо. Май ще  ттрябва и аз да направя маска. Ама при нас много место спират водата, та малко ме е страх да не стане като при теб Simple Smile))
Ох имаще още и към другите, но заспалият ми мозък забрави

Аз утре стягам багажа за морето, стискайте палци да слушат дребосъците.
Леко нощ и поспаливи бебета ви желая Simple Smile))

Аз утре стягам багажа.

# 616
Забелязала съм, че като е гладна и я държа отваря уста и започва да прави опити да "слиза " на долу и да търси гърда, въпреки, че никога не е поставяна там. Инстинкт? Thinking

Джине, не е случайно, инстинкт е. Аз като родих ми го сложиха на гърдите и веднага запълзя детето. Акушерката ми обясни, че е инстинкт. Беше засукал минути след това. Тя ни вика "О, ти проблеми с кърменето няма да имаш, виж как добре суче" (е, тук не позна). После четох по интернет за това, на английски му викат baby crawl. Има много клипчета в ютюб за това. Ето едно, може да не е най- доброто, ама беше първото, което излезе в Гугъл, а съм през телефон та няма да търся повече
http://m.youtube.com/watch?v=e9WtH4dq-cw&desktop_uri=%2Fwatc … 3Fv%3De9WtH4dq-cw

# 617
# 618
  • София
Мъх-мъх, драги ми майчета с пуфкави бебчета!  Hug Липсвахте ми (когато имах време да се сещам за вас, ма ш'мъ извинявате - малко неща съм заета напоследък  Mr. Green). Едвам успях да изчета - бях изостанала с тема и половина, но ето - да не кажете после, че не съм всеотдайна - всичко изчетох като добро дете/майче. Сега малко да попиша.

Докато не съм забравила - да отговоря: Бейб, аз съм с помпата на Барбабебе, да, страхотна е! Адски съм доволна. Има два накрайника за изцеждане на гърдите, става страшно бързо, можеш да регулираш силата на изпомпване, не стискаш ръчно до откат и окапване на крайниците! Даже звукът й успокоява и успива дечинята, а често и татковците. Недостатък - приличам на дойна крава с прикачените към циците шишета и ММ мн ми се смее Simple Smile Количката - мислех за е Ландър, но в крайна сметка си поръчахме baby jogger city mini double, страаашна работа, адски съм доволна. По-малка е от нормалните танкове за близнаци, мааааалко по-лека, сгъва се сравнително лесно, върви много леко, гумите са страхотни, без да са от най-грамадните, имат си грайфери. Има най-дълбоките сенници, имат си по два прозореца за наблюдение. Има пълно легнало. Забележка - кошът за багаж е неудобен за ползване и все пак си тежи доста, но за близнашка е ок. Бе въобще - един път! На бебите им е рахат вътре.

Сега малко минути за реклама. Мъхлите са супер порода бебета, да знаете! Правят си всичко като по учебник - спокойни са, спят си добре, заспиват си почти сами, не се налага да им прилагам некфи екстри, колики нямат като че ли, само се напъват за пръцкане и акане. Давам Еспумизанче по 5 капки преди всяко ядене. Изцяло ги кърмя, не се изцеждам вече - всичко се е регулирало като добре смазана млекоцентрала. Хапват за 10 мин и понеже направо ги заливам с кърма, която пръска от 8 дупки едновременно като градинска пръскачка, за това време успяват да се нахранят обилно. Рядко повръщат, щото гледам добре да ги оригна, макар да ми е супер досадно и скучно. Иначе са на доста стриктен часови режим с похапването - иначе не си го представям...Минах ги на 3,5/4-часов цикъл (05-9-13-17-21-24), но установих, че много ми се разпокъсва съня и от снощи ги оставих да си спят след 21 часа, събудиха се в 04 тази сутрин, накърмих и до сега спят. Сега ще видя за колко ще се събудят. Тежат по 5300, 5200 плюс-минус и приличат на малки Джаба (реф.Междузвездни войни, отново). Много са различни и на външен вид, и като характери. Ельо е едно лакомо мЕченце, което се изплесква до ушите с кърма, обича да я носят и да разглежда всичко с голямо любопитство. Обожава си всички игачки, обича да се гледа в огледалото, да си играе на активната гимнастика и да си гледа въртящите мечоци над леглото. Смее се много, особено ако й се лендзим насреща или си играем на "боц по носа". Стои си дълго време сама в леглото будна и нещо си прави, не ни занимава със себе си. Като ака, си пъшка крортно, без истерии, а като е нещастна, плаче със сълзи. Гласът й е жален и мяукащ, като котенце. Сякаш се оплаква: "Какво стааааана, къде е мааааама, защо ме остааааави, гушнииии ме, мооооля!". Започнала е малко да гука, казва "Ауууу", "Гууу", "Гхъ" и изненадващо "Лел-лел-лел"! Понякога цвърчи от щастие. А, физически прилича на мен като бебе едно към едно! Денито е на мама стъклената принцеса. На нея все й е студено, хапва внимателно, не обича да е изцапана. Не обръща особено внимание на играчките, но за сметка на това хората са й много интересни. Свиква много бързо с новите неща, схваща веднага какво се иска да направи. Обича да ме гали по ръката, докато я гушкам, смее се с широооко отворена уста, но има и един много сериозен поглед, с веждите "на колибка" и изучава всичко с огромен интерес, размишлявайки над нещата. Има изявени жестове с ръчичките, вътри китките като истинска госпийца, малка кокетка! Като ака, много се напъва и пищи пронизително и силно. Като плаче, гласът й е силен и настойчив: "Искам веднага! Дай ми! Къде си! Ела моментално!". Понякога се захласва, като е много гладна. Вчера я возих с кенгурото за 1ви път  - много и хареса и й беше удобно, но след час някъде й писна. Най-активна е сутрините, а Елича - следобед. Благодарна съм й, че не ме измъчват особено. Единствено се оплаквам от яко недоспиване.

Всеки ден излизаме в 10 на разходка до 13, а събота и неделя - с тати в Южния парк, където ги кърмя публично и най-безсрамно (не го очаквах от себе си, бях върло против преди). Даже съм си закупила набор от подбрани кърмачески дрехи! Сменям и памперси по пейките! Не мисля, че е по-скандално от бабите, които се пекат по бански и ползват пейките в парка за шейййзлонг...

Ох, мно дълго стана, засрам! Отивам да гушкам, сменям и кърмя, очаквайте продължение. ...

ПП.В следващата част - истории за нервност, кърмаческо безумие и безсънни нощи. Също и възможен ли е животът след свекървата.

# 619
Едно голямо Благодаря на Росито за идейката с дрехата.
Идеята беше на Глупи, аз само първа я приложих, но вчера нямаше никакъв ефект върху Далийка и й се събраха едва 11 часа сън. Но вчера и много се напъваше- беше й 4ти ден на неакане и май я мъчи, но не искам да ползвам помощни средства. Мисля че трябва да стиснем зъби с нея и да го изтърпим за да се научи организма й да преработва правилно храната. Сестра ми помагаше на племенницата с мушкато и сега детето има проблем с голямата нужда. Ще се помъчим с нея (тя повече предполагам, но като я гледам да се напъва и аз съм съпричастна и се напъвам и се чудя кога ли ще напълня и аз гащите  Laughing )
Тази нощ Петър я приспа в 21.00, но малко след това започна да мрънка в креватчето и към 22 я взех да я нахраня. После заспа. В 2.30 яде пак и след това в 6. Оставих я в креватчето полуспяща и станах по сутрешни нужди, тя се поразмрънка но докато се оправя и затихна. Да видим докога ще изкара.
Между другото да ви кажа че започнах да й се радвам и да се чувствам щастлива чак когато Далийка започна да раздава усмивки и да гука. Преди това сигурно бях в паника и стресирана какво да правя, как ще се справя, ще допускам ли непоправими грешки и т.н. Не че сега нямам тези страхове, преди няколко дни й казах на Далийка че тя сигурно ще ме научи на не по малко неща отколкото аз нея.
Всяка фаза на отглеждане и си своите трудности и хубости. Преди си казвах само да мине периода на реването, на всичко друго съм съгласна, само да свършат жегите, че залепваме една за друга, само да спре да иска постоянно да е на ръце и т.н. А сега си мисля - Само да почне да спи повече, другото е лесно.
Аз по принцип съм ужасно нетърпелив човек. Ама наистина ужасно. Редовно излизах от магазина ако има и само един човек на опашката който се мотка нещо. Изпъшквах демонстративно и още по демонстративно си излизах. Сега се усещам че Далийка променя тази моя особеност и се радвам. Може да съм на 36 но с това бебенце се чувствам като първокласник

# 620
Номера с дрехата на мама в креватчето е ясен, ами и аз като Глупи снощи откачих, от 21:30 до 23 клатих кревата с пръчката, пропуснах вечерята, ММ се цупеше по този повод, и накрая в 23 я сложих на спалнята до мен, ама не съм я гушкала аз вече бях изнервена и кой ще се занимава да я гуши, тази мойта заспала веднага и аз с нея съответно, та на какво се очаква да и замирише за да си мисли че е на спалнята?! Тази сутрин стана още в 6:30 и аз пак я мушнах между нас, и веднага заспа, ха сега, аз дето бях толкова против детето да спи на спалнята при родителите си, и аз до там опрях. И пак си против де, ако я налегнем нещо Embarassed Тази сутрин и друго съм се сетила, мами как намирате време за сексене, аз не съм се прежалила още, но ако бебето спи през деня аз спя с него или се налага да се изчисти все пак отвреме на време, вечер заспивам преди него, то няма време, а и да си кажа и желание за такива екстри  ooooh!
Мъхче много сладко си изкарвате деня  Hugкато те слушам ти с две се справяш по-добре от мен с едно дете  Embarassed твоите са спокойни, а мойта като я хване нервата и няма оправия. Два дена е супер и на третия по цял ден номерца върти.
Да ви кажа май кърменето има наистина връзка с преумората и нервите на майката, докато уж се похвалих, че се оправихме с кърменето и снощи покрай цялата лудост, храних я в 19 в 20ч пищеше като че ли не е яла от поне 3 дни, направих АМ 90мл изяде ги  Shocked ако бях направила 110 и тях щеше да омаа, по нощите стана в 2ч давам аз пак кърма, че едвам гледам и към 3 и 15 пак мрънкане пак разправии, пак люшкане и викам на ММ ставай стига си ми спал, ходи направи едно АМ нахрани се детето и до 7 не се сети за ядене, ама й дадох че да поспим малко повече.
Жалина верно е така  Laughing да не кажеш че никоя не се е оплакала от болки, боли ме кръста, гърба, обаждат се и тазобедрените стави, но не е както беше преди да родя. Но сега само си викам дано не я боли малката нищо да спи като бебе, и ако успея ще забравя изобщо какво ме боли  Laughing
Хера че защо пък 800гр да са малко, и аз не мисля че са малко, а белега от операцията за мое съжаление, ако не понатоваря физически малко в повече, да обажда се отвреме на време и операцията, но се търпи не е като в началото, че имах моменти дето освен легнала в определена поза, по друг начин не се търпеше.

# 621
  • София
Моят ден започва сутрин в 7 точно с чаша горещо кафе и малко недоволство от страна на малкият човек, който също си иска сутрешната дажба Simple Smile
greenorchid, много е мило Heart Eyes За първи път гледам клипче от този род.
Мъхче, радвам се,че при вас нещата са канализирани, а Мъхлите са истински сладурани Hug
Сандалич, откакто написа това за бебешките кости, ме хвана страх да и правя гимнастика Confused
Глупи, тази маска била много добра. Ето и Герито и Сандалка са го казали. При мен, разбира се, ефект от първият път /въпреки 10те часа/ няма, но ще продължа с маскирането. Така ти завиждам за моренцето.... Twisted Evil
Хера, такава болка имах и аз след първият секциУМ, някъде към третият месец отшумя, появяваше се периодично. Сега за операцията забравих още след болничният престой, интересно е, че второто секцио /като ме отпусна упойката, още в реанимация/ болеше повече от първото, но пък се възстанових доста по-бързо.
Я, да попитам колко пъти може една жена да ражда оперативно?

# 622
  • varna
Добрутър   bouquet
Скреч,благодаря ти, значи в крайна сметка не е в мен грешката - тез педиатри прекаляват май newsm78
Ема снощи пак спинка от 10 до 5 и съм много доволна, май сама ще зареже нощното хранене (а дано)  Twisted Evil
Джине, направо чух Васко Кеца в главата си, като те прочетох  Laughing
Мъхче, браво, звучиш чудесно подредила и бебета, и татковци, и всичко  Peace

# 623
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Въпрос към ЛЛЛ

От известно време бебето докато суче издава един цъкащ звук. Проблемът мисля не е в засукването, понеже си засуква правилно и доста добре. Млечица мисля няма макар езичето да е съвсем леко бяло. Знам, че вече отговаряхте на този въпрос, но не успях да намеря поста  Embarassed Благодаря много  Hug

Здравей agnesana,
наистина Скреч няколко пъти е писала за цълащи звуци и е чудесно че си обръщала внимание и на тази информация, макар тогава да не те е засягало конкретно. За твое улеснение и за да не повтарям и аз същите горе долу неща, ще си позволя да копирам постовете на Скреч http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=734039.msg25943384#msg25943384 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=734039.msg25965858#msg25965858

Случва се понякога бебето да загуби вакуума и да се появят цъкащи звуци. Това може да е временно и да не е повод за притеснение. Все пак можеш да обърнеш внимание на позата и засукването, да не би нещо да се е променило в тази посока.
Ако има млечница, най-често белите петънца се виждат от вътрешната страна на бузката и венеца. Бялото по езика в повечето случаи е от самото мляко  Peace Така че, можеш да огледаш хубаво цялата уста на бебето и ако има нещо, което да те притеснява да се свържеш с педиатъра.

Надявам се информцията и в горните постове да ти е полезна. Ако искаш да обсъдим и още нещо ние сме насреща.

bouquet

[/quote]

Странното е, че засуква сам гърдата, суче без проблем и без цъкането и в един момент си рацъква. По някое време спира при по активно сучене и малко след това пак разцъква. Не мога да определя точната причина за това цъкане, но той си хапва без проблеми. Проблемът е мой че ме дразни  Mr. Green
[/quote]

Здравей agnesana,
Възможно да загубва вакуума, когато гърдата се поизпразни. Ако суче добре, наддава и двамата се чувствате добре, по-скоро няма причина за притеснения. Можеш да го придърпаш по-близо до себе си, когато започне да цъка и да видиш дали така би се подобрило положението.

bouquet

[/quote]

Отново искрено благодаря макар и с малко закъснение  Embarassed Hug

Аз съм леко прекалено заета напоследък и нямам много време за компа. Ого оня ден ми вдигна 38' температура та и покрай него притеснения, но сега е Ок. Педиатърката не откри проблем, но според мен беше коремчето - колики.
Аз съм в нас с двете деца постоянно сама. ММ се прибира от работа (вече е без почивен ден) и се оплаква колко им е натоварено и колко е изморен и как нямал време да свърши нищо из нас (щото е изморен). Аз трябва да чистя, готвя, пера, гладя, храня, преобличам, кърмя, дондуркам, играя, приспивам... и въпреки всичко съм отпочинала щото видиш ли спя до 9ч.
Яхнала съм пак една метла и  Twisted Evil хич не ми дреме вече. Аман от криви роднини.

Зар и той си е в нас от седцмица и нещо. Имат си варицела в яслата и на мен не ми се рискува. По добре двама бандити в нас за 3 седмици, отколкото двама опъпчени в нас за същия период.

Секс ли? Какво значи това? Търся си любовник, че на ММ така съм му набрала от снощи, че секс няма да види до третата световна (поне от мен).

Между другото Ого се очертава да е със сини очи, което е странно понеже ние сме няколко поколения само с кафеви. И понеже Ого е измайсторен в другия ни апартамент, та на ММ ще му е двойно по сложно да издирва кой комшия има такъв тъмно сиво син нюанс на очите  Joy

Надявам се всички сте добре  Praynig Сори ама нямам никакво време. А ако случайно седна на компа вечер докато има кой да гледа баткото и в нас настава война. Та целта на компютъра в нас е да събира прах. Прах, който също нямам особено време да изчистя.

# 624
  • София
Мъхче, ах... ах-ах-ах! Много приятно да прочета за розовото ежедневие на мъхлите!  Heart Eyes Колко са готини само! Ама и теб си те бива  Hug

Маската с овчето казват, че действа наистина - питала съм 2 приятелки фризьорки, и двете казаха, че от клиенти са получавали за нея 100% суперлативи.  Peace Но трябвало няколко пъти да се сложи.
Джине, нищо няма да ти окапе от 10-часово носене на маската, най-много да ти порастнат косми и на челото  hahaha

Сега Агнес ми напомни, искам да питам:
Моля ви, препоръчайте ми някакъв пиуретик за бебета. Но да е специален, имам следните изисквания:
 - да сваля Т сравнително бързо (т.е. да не е хомеопатия или соли)
- да не съдържа Панадол
- да не е Нурофен (че там за възрастни колкото нежелани реакции са описани, с бебе ич не ми се рискува!)

(доки не можа друго да ми предложи като варианти  Confused )

# 625
  • Бургас
мерси много за пожеланията от вчера Simple Smile Бебка получи много подаръци за именния ден Simple Smile

ЛЛЛ -> С кърменето сме на никъде....единственият ми напредък е че успях да я склоня да засуква, че преди нали не искаше. Сега си суче дори последно време не слагам и силиконовите зърна ами директно на голо. Проблема сега е че кърмата ми е много малко. Не я знам тя колко изсуква но аз като се цедя с помпата успявам да изцедя по около 20мл от двете общо Sad Пия Лецитин за отпушване на каналите, но като ме видя миналата седмица една акушерка каза че въпреки Лецитина дето го пия още не са ми отпушени всички канали Sad Като цедя излиза на 1-2 струйки, а не на повече.  За кърмата ям сурови бадеми, пия лактогонен чай, пия й Фенугрийк и Бирена мая. Какво друго мога да правя? Цедя се когато не я слагам да суче, когато я слагам доизцеждам след това.
Имахме млечница, не знам дали е минала защото има бяло на езика май още. Когато се намажа по зърната с Дактарина ми се маха бялото от зърната, но после като я сложа да суче и сякаш пак се появява, но е доста по-малко от преди. До кога се влачи млечницата, за колко време минава?  А зърната все така продължават да ме болят зверски при сукане, че понякога и след това, на какво може да се дължи това и някога ще мине ли? Мажа ги ту с Дактарин, ту с Лансинох.
Другото което е че бебка има някакъв секрет от носа и сумти, хърка, пръскам й Тетрисал и почиствам, но още го има и от там сукането е по-трудно, че тя понякога пуска зърното за да диша, можеби й дразни секрета в носа...Но това почти е на оправяне вече....повече ме интересува въпроса за увеличаването на кърмата и премахването на болката в зърната?

# 626
Благодарско Мъхче! Hug  
Светнете ме какви звуци могат да издават дребните на около 2 месеца?Моя бръмбар си има цял репертоар:Гъъ,Агу,НННННН Йега-йега-йега(така реве  Tired ) Мааа,Неее,Ооо ..
Ннн йега-йега-йега е любимото на Борис .

Таничка,фенугрийка по колко го пиеш?Изпих 7 кутии по 100 хапчета и ефект йок  newsm78

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 15:37 от **Baby**

# 627
Моля ви, препоръчайте ми някакъв пиуретик за бебета. Но да е специален, имам следните изисквания:
 - да сваля Т сравнително бързо (т.е. да не е хомеопатия или соли)
- да не съдържа Панадол
- да не е Нурофен (че там за възрастни колкото нежелани реакции са описани, с бебе ич не ми се рискува!)

(доки не можа друго да ми предложи като варианти  Confused )

Има Тайлол Кидс сироп или нещо от сорта беше името. Като водих Ого при педиатърката тя изписа точно това. В аптеката го нямаха на сироп, така че не съм купувала. Мисля обаче, че съдържа парацетамол.  Ето го
Аз лично предпочитам Нурофен като температуропонижаващо. На Панадола изобщо не съм фен. Старата педиатърка ми обясняваше как се сваля температура на малко дете: до 38' даваш Панадол, над 38' даваш Нурофен, над 39' даваш Хексалгин.
Хексалгина е много силен и се използва еднократно и по възможност да се избягва. Аз като цяло никак не съм фен на лекарствата и давам вече когато наистина е неизбежно. За това се кефя и на педиатърката понеже и тя така процедира с децата и не тъпче с излишни химии.

Уфф имам сериозен проблем. Нямам дрехи за ОГо. Моя приятелка ми даде летни боденца и блузки с панталонки да мога да изкарам летния сезон тъкмо до есета да минем на дълъг ръкав, но всичко му е малко вече. А по магазините гледам зареждат есенни неща и аз малко увиснах без дрехи за Ого. Минах през детския оказион, но и там почти нищо.

Ого започна да се хили като репичка като му говоря или пък като му гъделичкам бузките и брадичката. Мажа му лицето с крем заради пъпчиците и големи усмивки ми раздава. Зар и той му се радва много, понеже му казвам, че на него се усмихва бебето. Голяма идилия.

Тука валя дъжд и много гадно времето. И без това не успях да изляза днес с децата та сега съвсем мрачно ми стана.

# 628
**Baby** , ние сме с почти същия репертоар "йего, йего" и "йега, йега"  Mr. Green

agnesana , колко е висок Ого? На нас много бодита ни омаляха, имаме дори необличани. Мога да ти изпратя  Hug

# 629
Агнес нас дъждът ни свари на Пикадили - 3часа не можем да станем от барчето.Едно кафе ми излезе пресолено.Елито изобщо не можа да спи навън,защото валя жестоко,хората събраха под чадърите на заведението,големите деца на масата играят и викат и т.н.Дъждът намаля и ние се прибрахме,но Елито не заспива-носим я на ръце,гушкаме я няма и няма,най накрая изморена заспа на рамото ми.Като чета Глупи си помислих,че с баткото бях така,само на ръце го носех,но ето днес и дъщеря ми се превъзбуди и много плака горкото.

Общи условия

Активация на акаунт