ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 830
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Глупи,ми аз броих ,броих и днес ги изкарах.
Я някой друг да сметне ,на 21 юли са ни родени децата.
Да не би пък аз да съм грешно изброила....30 дни има юли,31 дни има месец август Rolling Eyes Rolling Eyes

# 601
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Глупи,ми аз броих ,броих и днес ги изкарах.
Я някой друг да сметне ,на 21 юли са ни родени децата.
Да не би пък аз да съм грешно изброила....30 дни има юли,31 дни има месец август Rolling Eyes Rolling Eyes

Днес са точно 40 дни  Peace

# 602
Sandalka , за материята на играчката не се загледах, дадох примерен линк да се види какво представлява. Като реша да купувам ще потърся наистина ако има от памук  Hug

За акането питах педиатъра, ние сме изцяло на АМ и ми каза ако ходи по веднъж на ден или през ден да не се притеснявам. Той така си ака малкия, най-много 1 ден е прескачал. Каза да не му "помагаме". За кърмените бебета знам, че може и повече дни да не акат.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 20:36 от Aquawomann

# 603
Не знам за АМ и акането, но Калоян като прескочи 24 часа (както днес) без да се е изхождал, на неговата любезна майка й се стъжнява. От сутринта съм вдигнала толкова пъти това почти 6 кг вързопче, че ръцете ме болят. Вече претрещях. Държа го на едното си рамо вдигнат, а с другата ръка ям, че ми писна да ям след 11 всяка вечер за първи път. За неспането - аз писах, и Калоян така ме държи и ме тормози, после много спи.

Джине, напътувахме се, сега в началото на септември ми се ходи (след празниците) на Цигов чарк и сега проверявам какви предложения има. Само се колебая дали няма да е доста хладно, но пък нали децата и въздуха .... знаете как е.

Нощем до около 4 си спи детето. Тези дни ММ е болен и е командирован на дивана. Съответно след яденето около 4-5 сутринта го взимам при мен на спалнята, гушвам му ръчичките, а той така активно си смуче бибата, че ме приспива той мен Simple Smile))) А той си мълчи. Само маха с ръце и ме бута по лицето и устата, но се свиква да ви кажа Simple Smile)))

Данче, и юли, и август са с 31 дни, затова е такава сметката.

(да не кажа голяма дума, днес планирам след вечерното приспиване да ходя за 2 часа на барче...стискайте палци, не смея и да си го помисля .....)

# 604
Здравейте!
За акането да кажа и тук  Crazy! От както добавям на Ния АМ, тя започна да ака 1-2 пъти в седмицата. Акото обаче е кашаво и това означава, че не е запек. Ако детето е спокойно няма смисъл от лекарства и "помагане" . Чувала съм за майки, които ако един ден не ака бебето и се почват едни термометри, здравци  и какви ли не разтения да пъхат с цел "помаане"  ooooh! ! Но пак да кажа, ако всичко си е наред с бебока, няма сми от притеснения!

# 605
Здравейте. Исках да пиша разни неща, но от телефона ме мързи, а като седнах на компютъра, забравих какво беше  Embarassed Това недоспиване ще ме умори. А най-гадното е, че не е заради бебето, а заради каката. Но основно заради факта, че сме при свекитата и спим четиримата в една стая. Всеки буди всеки (без мен, защото аз или приспивам някого, или пазя бебето да не падне от спалнята).

Жалина, аз трябваше да родя втори път, та да разбера, че може бебето да е будно без да реве и да иска да го разнасят  Simple Smile Първия път нямах такъв късмет.

Кирил ака по 3-4 и повече пъти на ден. Задължително поне два от тях през нощта  Mr. Green И кака му беше така, но поне всичките пъти бяха през деня. Така си и остана. Но пък хубавото беше, че нямах никакъв проблем със захранването със запичащи храни.

Моргана, аз съм за детската. В училището се уморяват повече. Пак ще трябва да спи следобед, само че у вас. А иначе и на двете места учат еднакви неща, само дето в детската градина има време за повече игри.

# 606
Едва насмогвам да ви изчета. Честити месечинки на всички празнуващи тези дни.

Сандалка, много благодаря за инфото за Линекс бейби.  И аз ще прибера моите в хладилника и ги започвам от днес, че моето хлапе доста го мъчат колики, особено вечер.

Мисти, благодаря за инфото за лецитина. Започнах да го пия, ще пиша, ако има промяна при мен.

И на Росито непрекъснато забравям да благодаря. Беше ми дала идея да го слагам да спи по коремче като се разхождаме. Той понякога се нерви, но онзи ден успяхме да направим дълга разходка и пазаруване, а той си спеше сладко сладко по корем, което досега не се беше случвало, обикновено се разписква най- много след 15- 20 минути.

Глупи Hug ... за снощи. Дано днес сте по- добре. Едва ли е успокоение сега, всички сме вкарани в тази приказка, но ще мине. Катенце, тази приказка е много хубава, мерси, аз също имах нужда да чуя нещо подобно тази седмица.

За позата за сън- и на мен в болницата ми казаха само по гръб и крачетата да опират в долната част на легълцето. Ако го завивате да е завито с леко плетено одеалце, да може да се диша през него, никакви полари (това като застуди де Simple Smile). И одеалцето да го втъквам от двете страни под дюшека. Казаха ми, че бебетата имат инстинкт да си извърнат главичката настрани като повръщат. Ние имахме ужасяващо преживяване в болницата със задавяне, направо посиня детето, дори сестрите бяха очевидно стреснати докато тичаха да го спасяват. И това защото той започнал да повръща както си стои в легълцето и ММ се стреснал и тръгнал да го вдига и се задави много зле, той беше само на два дни тогава. Оттогава се е задавял, ама слава Богу не толкова зле. Та оттогава аз не го закачам, оставям го да си доповърне детето преди да го взема.

За кенгуру- казаха ми, че от новородено можело стига да избереш подходящо, ама аз се въздържам засега. Планирам да започна като е на 10 -11 седмици и разучавам кенгурата в момента.

За ЛЛ  и ние като скреч я избрахме на случаем принцип, но мисля, че ще я сменяме и този път ще проуча нещата.  Не че сме недоволни, ние не сме боледували досега, но миналата седмица ми се наложи да звънна, защото започна да повръща повече и исках да му видят един обрив (оказа се, че има млечница), но администраторката ми каза, че всичките часове на нашата ЛЛ са заети за следващия ден. Обясних, че бебето е само на 4 седмици и нямам възможност да чакам. Извини ми се и ме записа при един от другите лекари в клиниката. Нямам нищо против този лекар, свърши си добре работата, но за по- нататък реших, че такова положение не ме устрйва. То затова лекарят е личен- знае ти историята, болежките и т.н. ЛЛ на майка ми например е винаги на разположение поне по телефона за разлика от нашата.

близначе, я сподели каква е вашата количка. Една приятелка чака бебче и си търси точно компактна и маневрена количка. Пита ме за съвет, но моята е маневрена, но не е компактна и е голяма хамалогия да я прибирам в колата, а е и ужасно скъпа за това, което е, та не мога да я препоръчам.

Другото - малко ми е трудно да я занимавам....не знам какво да я правя докато е будна. Дрънкам й с играчките, но тя не ги отчита много, все нещо гледа през прозореца. А да я разнасям из апартамента(което й е най-интересно) не мога постоянно. Вие с какво ги занимавате децата, защото тя понякога гледа така отекчено, че направо ми се свива сърцето като я видя такава  Rolling Eyes

Иначе лошото е, че спи като пор през деня до обяд, следобяд имаме една истерия между 12 и 3, после разходката спи яко, вечер пак истерясва. Имам чувството, че това дете докато е будно само плаче или мрънка и пъшка....а не може само да спи. Нали не съм сама, това го правят и другите бебета, нали, нали, налииии  baby_neutral

жалинче, моят е абсолютно същият. Много рядко е в настроение като е буден, но аз го отдавам на стомахчето. За занимания виж ето тук за идеи ако разбираш английски (то и Google transale ще свърши работа)
http://www.babycenter.com/0_lets-play-weekly-activities-for-your … t-year_1501475.bc
Аз пробвам разни неща, но и мен не ме отразяват през повечето време. Предполагам, че просто трябва да се заредим с търпение. Скоро ще дойде времето, когато слънчицата ще са все по- контактни.

флай2, супер идея за замразяването на порцийки. Нашият фризер е супер малък, но ме вдъхновихте и се замислям над покупката на още един малък.

Данчето с трабантчето, весело изкарване на сватбата. Така ми се е приходило, дори си говорихме с една приятелка за това преди седмица. Миналата година се оплаквах, че харчим много пари по сватби всеки месец, а тази година- нищо.

# 607
Само да внеса малко друго настроение Simple Smile
Исках да напиша много неща и да отговоря на всички, но изтрих всичко написано и само ще кажа - а, помните ли преди около месец-два какви неща ни занимаваха Simple Smile Толкова различни, толкова бих казала вече глупави  Blush Сега е важно това малко сладко същество по колко време спинка, колко хапва, колко пъти ака  Heart Eyes А преди ни тревожеше защо не ритка, защо спинка, защо ни боли тук и там .... някоя от вас да се е оплакала от болки, а със сигурност имаме такива Simple Smile
Стана ми просто миличко как едно три-четири килограмово същество иземства нашето съществуване и го прави много по-смислено и хубаво. Така, това е за надъхване за недоспиването тази вечер, за безкрайното дундуркане и отчаяние, че не знаем какво му е на бебето в този миг Simple Smile Просто помислете през какво ли не минахме за да отгледаме това малко човече в себе си, а сега да му се ядосваме, че не знае на кой свят е Simple Smile То и аз не знам, каму ли тя  Heart Eyes Просто тази вечер ще й се радвам дори и да ми ореве главата...със сигурност не ми пука, че не съм ходила на борсата за цветя от хиляда години, че не мога да си рисувам или да правя "моите си неща"....какво да ви кажа - в момента спи и съм в изблик на любов Simple Smile Да видим след около 2 часа дали още ще е така  Whistling

# 608
  • varna
Уф, изчетох ви  Laughing
Ема днес става на месец, така че се почерпете виртуално, преди да е изтекъл денят съвсем  party023
Бяхме на втората и последна консултация в ОБ днес - бебка е съвсем добре, като изключим теглото. Е, не наддава това дете и толкова - качила е 800 г. от раждането, което според неонатоложката е съвсем недостатъчно и да взимаме мерки. Явно ще се дохранваме и занапред. В тази връзка: въпрос към ЛЛЛ - колко всъщност е нормалното количество мляко за бебче на ден и нормалното тегло, с което да наддава месечно, че трима лекари три различни мнения дават вече?
Като гледам, не съм била сама вчера, Ема от три сутринта започна директно, то нямаше такъв рев, гърчене, мърдане, неспане и какво ли не. Направо не знаех къде съм. Днес, слава богу, всичко е нормално вече.
Иначе е добре, почти успяваме вече без нощно хранене, или в краен случай с чайче от копър на Хип, само дето много обича да спи върху корема ми, а мен ме наболява още.
Косата не ми е опадала, напротив, и аз като Мисти, порастна и стана една хубава пу-пу.
Въпрос към секциУМ мамите - вас болят ли ви белезите или около тях, че тук от два-три дни ужасно ме боли, ама по-скоро една такава тъпа болка като тежък цикъл, та се чудя какво става, пък док е в отпуск  newsm78
За акането, и тя преди пълнеше по 3-4 памперса на ден, а сега е по 1 ама обилен, та чак и краката успява да си омаже, докато й го махна.
За спането, слагам я по гръб, тя сама обръща глава настрани, въпреки че ЛЛ каза на една страна трябвало, да де, ама тя се завърта самичка, явно така й е удобно.

# 609
  • София
Явно наистина вчера е бил кофти ден за бебетата. Моето днес е спокойно, както обикновенно. Забелязала съм, че като е гладна и я държа отваря уста и започва да прави опити да "слиза " на долу и да търси гърда, въпреки, че никога не е поставяна там. Инстинкт? Thinking
Майка ми ми е разказвала, че като бебе ми е оставяла пеньоара си в креватчето и аз така съм се успокоявала. Предполагам, че тези "играчки", за които пишете биха имали подобен ефект.
Много е хубаво това, че се "занимавате" с децата. Аз в това отношение съм пълен дъбуч- не и правя гримаси, не и пея, говоря и само неща от сорта на "Сега ще ти сменя памперса" или "Хайде да те преоблека". Ми, не мога...
Хера, а според неонатоложката от ОБ /там са все "светила"/ колко трябва да наддаде Ема, 5-6кг, може би? Писах преди и на Пина, голямата ми дъщеря наддаваше с по половин кг, здраво дете е. За мен 800гр. са златната среда.
Жалина, звучиш, като майка отгледала 20 годишна дъщеря Laughing Почакай, тепърва предстоят моменти, в които няма да знаеш на кой свят си Hug

# 610
Едно голямо Благодаря на Росито за идейката с дрехата.Днес Ади спа от 13:30 до 18:30 Laughing Това е рекорд за нея.Тя през деня повече от 12 минути не е спала никога!Има дни в които и се събира час спане и то разпокъсано.Днес и сложих една моя дреха в креватчето и детето така сладко заспа... Heart Eyes Събуди се по едно време,както лежеше на една пелена,дръпнах краищата й,пових я,т.е. прибрах й ръчичките и спа още 3 чАса bowuu

# 611
  • София
благодаря ти много за отговора Simple Smile Емилия ака обилно веднъж на ден и още веднъж колкото монета от 1 лв. Мисля, че е добре или поне така го усещам, че няма от какво да се притеснявам. Давам й, когато поиска, а тя си го прави на около 3 часа, понякога на 2, понякога на 4, но не по-често. Има големи нощни паузи от по около 5-6 часа. В момента се цедя и се чудя дали да изцеждам и двете гърди или само тази от която е хапвала? Гърдите ги чувствам доста пълни сутрин ако не съм се изцедила. Случая тази нощ е следният - преди малко хапна доста от еднага гърда и на помпа изцедих 40мл от тази гърда. Другата да я цедя ли? Притеснява ме, че ако не я изцедя тялото ще помисли, че няма нужда да произвежда достатъчно и ще намалее постепенно. Та да цедя и двете или само да доизцеждам.
Когато не я дохранвам с втората гърда очевидно си хапва добре, защото е спокойна. Може би е малко лакома и суче колкото й дам, в това отношение няма никакви задръжки Simple Smile Имам чувството, че ако й дам ще виси цял ден на гърда, но по-скоро заради близостта, не защото е гладна. Понякога наистина я усещам как преяжда, защото става по-неспокойна след допълнителното хранене и го отдавам на прекалено пълното стомахче, може ли да има такова нещо?
Структурирано въпросите са следните:
1. да доизцеждам ли само гърдата от която е хапвала или и двете и то само сутрин или през нощта?
2. може ли бебето да преяде, при положение, че е лакома и по-скоро търси близост и сигурност със сукането?
3. да изцеждам ли самО когато чувствам гърдите много пълни както е тази сутрин?
4. кога се регулира кърмата при положение, че бебето е на поискване или няма такова правило и винаги трябва да се подпомага лактацията?

Страшно много ти благодаря, помагаш много на всички мамита  Hug

Ако съм разбрала добре, искаш млякото да се регулира, но изцеждаш, защото се притесняваш, че кърмата може да намалее до толкова, че да не достига на бебето. Е, докато цедиш, трудно би се регулирало млякото спрямо бебето, защото ти изискваш от тялото си да произвежда повече. Ако се водиш по бебето си, не му отказва кърмене, не ограничаваш времето му на гърда, не правиш твърде големи паузи, като предлагаш вода или залъгалка, тогава то само може да поддържа кърмата да бъде в такива количества, от каквито се нуждае и кърмата не би намаляла. 

1. Ако си уверена, че бебето се храни добре, няма нужда от цедене на която и да било гърда.
2. Не е невъзможно, но е малко вероятно. След като се оригне, ако продължи да суче от другата гърда, по-вероятно е да има нужда от това мляко. Ако поеме повече, може да го върне. Ако иска да суче за близост, но млякото продължава да тече в устата му, тогава често бебетата започват да нервничат, да се дърпат от гърда или просто да отказват да сучат.
 3. Когато усещаш гърдите си по-пълни и това ти създава дискомфорт, би могла да изцедиш, за да облекчиш. И тогава изцеждаш само колкото е нужно, за да облекчиш, а не до край.
4. Кърмата се регулира спрямо нуждите на бебето тогава, когато бебето контролира млякото. Докато има изцеждане, е очаквано тялото да произвежда повече.

Дори когато млякото се е регулирало (т.е. млякото е напълно достатъчно за бебето и гърдите не се препълват м/у храненията) отново може да има моменти, в които гърдите се пълнят или ти се струват твърде празни, но са само моментни състояния.

# 612
Здравейте, мили мами!
Понеже гледам да използвам максимално хубавото време и не съм влизала отдавна. А и имам и едни други мисли в главата си, та не ми се и пишеше.
За акането, станах "спец". Юли не ака често, не знак какво му стана. Пробвах с термометър, сапунче, клизмичка със спринцовка, дори мушкато, не стана. Давах му 7 дни Лактулоза. Изходи се няколко пъти, но не всеки ден. Днес 3-ти ден не е акал, но не се напъва и коремчето не е твърдо. Вкарах си в главата, че му е изпъкнало пъпчето и сега се тормозя, но ще питам на следващата консултация.
Водих го на кардиолог, заради случилото се, исках за мое успокоение да мине преглед, слава Богу, детенце е добре.
Имаме новина, мойта свека си се прибра у тях. Девер ми ненадейно слезе от кораб и тя се прибра. Майка ми тази седмица е с нас, но утре си тръгва Sad Та оставаме двамата с малкия.
Подадох документите за пенсията му, от другия месец ще започнат да му я изплащат. Ох, де да не се налагаше да се стига до тук....
Извинявам се за "егоистичните" ми постове напоследък,  не отварям почти лаптопа. Само за едно де, реших да му направя Албум-дневник, купените не ме устройват за съжаление, та си правя разни нещица вечер, понякога. Сега през телефона пиша, пак не стигнах до лаптопа.
Надявам се всички бебета, мами, татковци, каки и батковци да са добре!
Прегръдки от нас с Юли!

# 613
  • София
Благодаря за отговора! Да кажем, че за 1-2-3 часа. Идеята ми е като я извежда навън ако се разплаче да й даде да яде, за да не се притеснява сестра ми какво да я прави, докато се приберат. Ако размрази кърма и я сложи в термобокса ще има ли проблем?
Стига да не настъпят пак големи жеги, може да издържи. Размразената кърма има по-кратка годност от прясната, но до 3 часа би издържала, ако е хладно (20-22 градуса). Ако е по-топло, може да се съхрани в термобокс (евентуално и с торбичка с лед, ако са големи жеги, но предвид сезона, едва ли ще е нужно).

rosi.to, ако съня на Далийка е проблем според теб, по-добре се консултирай с педиатъра за твое спокойствие. Не съм специалист по бебешки сън, но таблицата, която беше публикувала преди ден-два ми се вижда странна. Ако примерно едно новородено спи 20 часа, тогава  как в 4 часа могат да се вместят 8-12 кърмения(а в началото са по 30-40 минути при много бебета), още толкова смени на памперса, къпане, преобличане... Без никакво време на бодърстване. И ако не отговаря на реалността за новородено, не е изключено да не е адекватна и за по-големи бебенца.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 00:48 от skrech

# 614
  • София
Ема днес става на месец, така че се почерпете виртуално, преди да е изтекъл денят съвсем  party023
Бяхме на втората и последна консултация в ОБ днес - бебка е съвсем добре, като изключим теглото. Е, не наддава това дете и толкова - качила е 800 г. от раждането, което според неонатоложката е съвсем недостатъчно и да взимаме мерки. Явно ще се дохранваме и занапред. В тази връзка: въпрос към ЛЛЛ - колко всъщност е нормалното количество мляко за бебче на ден и нормалното тегло, с което да наддава месечно, че трима лекари три различни мнения дават вече?
При изключително кърмени бебета за нормално се приема наддаване над  600гр за месец, като има случаи и на по-малко наддаване без да е на лице проблем, но винаги е добре да се следи по-внимателно едно по-слабо наддаване и да се провери може ли нещо да възпрепятства кърменето.

Ема е наддала 800гр спрямо рожденото си тегло, което е съвсем нормално наддаване. А тя е наддала повече реално, защото обичайно след раждането бебетата свалят около 5-7% от теглото си. Наддаването се проследява спрямо най-ниското тегло, до което е достигнало бебето, а не рожденото.  (ако бебето е родено 3кг, а е спаднало до 2.850 и на 1 месец е 3.800, значи е наддало 950гр.)

Теглото е само един от многото показатели как се развива бебето. Добрия лекар може да прецени общото състояние на детето и без да е наясно със стойностите от кантара. Измерването на теглото е в помощ за преценката, а не основен фактор.

Общи условия

Активация на акаунт