ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 190
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ето ни след консултация.  Simple Smile Та Маги вече е 5210гр. и 60см. Качила е близо 1200гр. и 5см. за месец - педито се зарадва  Simple Smile Ваксината не я бихме за всеки случай, разбрахме се другата седмица да ходим и да я сложим. Само, че сега пък Марти е с някаква алергия. Очите са му червени и подути...от какво е алергията идея си нямам, нито очната. Сега ще се борим да му слагам капки - как става тоя номер не знам, той само чака да му отворя окото и да му сложа нещо вътре  Tired

Честит празник на всички празнуващи   bouquet

# 586
Момичета имам проблем- малката е на 49 дни,от 2 седмици  ака 1-2 пъти в седмицата.Кърмя я ,но веднъж на ден храненето й е на АМ.Иначе пишка редовно,не хленчи и т.н.Докторката ми каза да й дам 2,5мл лактулоза,но мен ме е страх,други ми казаха за чай от лайка.Ще съм благодарна за съвет,ако някоя от вас е имала такъв проблем с детенцето си.

# 587
Здравейте,мами!
Глупи,айде и аз да споделя малко опит.Забелязах,че когато я приспивам в поза "Висящ тигър на клон" и се разхождам из стаята, най-бързо се успокоява и заспива,а аз я поставям по корем в леглото с главата настрани,тогава спи най-продължително и непробудно.Отдавам го на това, че не може да си вирне ръцете,когато чуе шум,а тя тогава се буди най-често.Иначе и аз много ти съчувствам,ако знаеш в такива моменти какви мисли са ми минавали през главата...,чак се срамувам от себе си Embarassed.
Джина,косата ти би трябвало да е неотразима след толкова дълго третиране с тази маска,която от друга страна на мен ми звучи като едновремешната "газ,мас и оцет" - против въшки Grinning Hug
Бемол,ако Сандалка позволи,аз също ще споделя - настъргах сурова тиквичка,купих си пластмасови форми за лед и си натъпках тиквичката в тях.Така ми се получиха малки порцийки и през зимата ще си изваждам по едно кубче на ден и така.Мисля по този начин да замразя моркови и пъщарнак,макар че дори не съм виждала пъщарнак,но прочетох,че се използва при бебетата.А картофи и тиква /голяма/ ще си вземам през зимата като ходим в Чепеларе,нали смолянските картофи са най-вкусни.Други зеленчуци не ми идват на ума,ако някой иска,да добави още нещо,което може да се замрази за зимата... newsm78
А тази играчка я видях в
Скрит текст:
ДМ
,и се чудех за какво точно служи,но е яка,мисля да взема такава на Катеринката.
Сандалка,завиждам ти за довечера,ще бъде страхотен концерт,абе вие софиянци сте облагодетелствани откъм концерти,завиждам ви,аз толкова нещо изпуснах тази година...
А врабченцето ти...ами то наистина прилича на врабченце,едно такова рошавичко...,душичка,как само се е простряло на тати на кревата,пък той голям,бе Grinning
Евето,доста голяма е тази пауза за кърмено бебе според мен,но пък към лактулозата не се привиква,мисля,че няма от какво да се притесняваш,може би е добре да и даваш,докато се регулира перисталтиката,не знам...Чай от лайка знам,че успокоява стомаха,не съм чувала да е разхлабващ.

# 588
  • София
Глупи, ами освен всичко да се дължи на скок в растежа?  newsm78 Та, да си повтаряш "и туй ще мине" и да чакаш. А за навън, аз зная, че сте в къща и вероятно бебка е изнесена много. Но да стои на едно място в количката е друго. Мойто хич не я обича тая работа  Naughty Държи да спринтирам и да друскам количката, а дали тя ще спи или ще разглежда дърветата, тя си решава. Но такива дълги офроуди с някаква дребна глупава цел, която си измислям, я изморяват и вкъщи си спинка, ако не е било навън. Ето, например, на твое място бих се юрнала по магазините с цел да взема 5 различни биби от 5 различни магазина  hahaha Просто такива глупости ме принуждава да правя малката  Laughing Ама има ефект! И май при повечето бебчета е така.

Джине, ама ти си си напраила косата бетон, стомана направо  Mr. Green Аз си слагам от същото, овчето  Peace Помага, ако добавиш и канела в маската - мирише ядливо  Peace
Па ха дано нещо временно да е било при Марински, тюх, тия колики!

Аква, на мен ми направи впечатление линкът още вчера, но забравих да коментирам. Много е сладурско одеалцето-играчка, спор няма!  Hug Но видях, че е от 100% полиестер. Значи, трябва да се чаршафоса. Не е добре до бебешка кожа да се докосва друго, освен чисти материи - памук предимно. Предостатъчни са им според мен памперси, полиестер в чорапките и в шапките. Може да алергизира.

Бемолче, аз слагам зеленчуци във фризера, от био-производители. Разбира се, че сурови  Peace После се сваряват с оризче, или с овесени ядки, или с киноа - и става манджарата. Може да се пасира, може да не се пасирва.

Еви, я питай педито, дали да не смениш АМ? Едно, че може самото АМ да я запича, а второ - когато то се смени, обикновено се пораздрискват бебоците.
Наистина е неприятен проблем  Thinking

...То с това пропагандиране да се кърми излиза че АМ е по отровно от алкохола и цигарите. Да ме извиняват ама не мога да се съглася
Съгласна съм, Роси  Peace И аз с учудване разбрах това. И макар да съм пушачка, тук не мога да се съглася с такъв компромис към цигарите (айде, с алкохола е друго! Ако е малко количество алкохол, дори и приеман редовно, кръвта така го разводнява, че няма как да донесе страшна вреда в кърмата.) Но при положение, че съвременните смески АМ са толкова добри... може и да не се доближават хич до майчината кърма, но ако се прочетат съставките им - съдържат всичко необходимо за един млад детски организъм. И да поставим на везна едно такова шише с мляко и кърма, обогатена на никотин (който е "изял" доста от желязото, например) - не е разумно.

Jalina аз я занимавам най вече със себе си - слагам я на възглавница или до мен или в скута ми, пипам я постоянно и й говоря, смея й се, целувам я. На нея това й е най интересно и постоянно се опитва да прави физиономии като например да се усмихва с широко отворена уста и дори с глас. Засега й се получава като вик. Опитвам се да я стимурирам да протяга ръчички към лицето ми. Но тя последните дни прекарва и доста време в самостоятелно разглеждане. Най малко й задържат интереса играчките на активната гимнастика. Но така в гореописаното изкарваме и до 4 часа. Не ги усещам как минават. Стига да не реве съм доволна.
А да питам вашите бебета викат ли. Имам предвид не като плач а като кеф, че Далийка го прави отскоро и ми е доста странно.

Жалина, много добри примери е дала Росито  Peace И аз така правя. На бебето страхотно му харесва подобно общуване с който и да било човек. Мога с часове да повтарям една и съща фраза (ако не ми се въртят нови мисли), но бебка усеща само нежната интонация и хубавите вибрации. Пък кикерченето на смешни муцунки ги учи на мимики, които в съня си те тренират  Peace

Роска, крещи и Дари, да  Mr. Green Едно бойно такова, определено е някакъв изказ  Laughing

# 589
Бемол, Бобко яде ама много трудно бе...Изобщо не се сеща как да засмуче. Голяма мъка е храненето, яде с по хиляда почивки  ooooh! Още в болницата неонатолозите изразиха опасения за сукателния рефлекс, та за това. Не бяха 100% сигурни де. Първите дни бях с едно майче (преди Верабел) чието бебе беще егати смукача ! И като направих сравнение как суче нейното и как мойто, та от там си направих изводите.

Джине, пиша ти веднага официална покана да дойдеш на разтоварването, тъкмо ще помогнеш. И аз искам да си направя такава маска....На мен косата не ми капе и все ми е така хубава. А на вас?  Thinking

Сготвих дивечово (пилета) със зеленчуци, задушено с бира и сметана и чакаме брат ми на гости. Ставам все по-добра в готвенето на дивеч   chef

# 590
близна4е, аз се притесних да не е от Авент-а, че доста прехвален ми се види. В Америка само него признават.

Сандалке, мерси за съвета. Ще се понапъна и аз, пък после как ще ги готвя, идея си нямам.

mysti, ти колко дълго го пи лецитина?

Оказа се, че моите раздалечени коремни мускули (diastatis recti) ще излязат проблем. Докторът не ме притесни особено. И жена му имала newsm78. Ама то той си е влудяващ оптимист. Като се позачетох, ще трябва да се взимат сериозни мерки, защото обикновените коремни преси можело да влошат положението.

Аз като дам топла вода или затоплен чай от копър на Хип и доста бързо се пълни памперсът. Дай досега 36 ч. е максималният срок без акане.

# 591
  • София
Глупи, дето мойто дете е адски спокойно, вчера от 15 часа до 22 не иска да спи бе  Shocked По едно време се бях притеснила, че това дете изобщо няма да спи с тези ококорени очички. Явно е имала остатъчни колики и мрънкаше от време на време...  Явно вчерашния ден е бил специален, щом толкова бебешорци не са могли да спят..
Катенце, приказката е много вярна!  Peace Аз често си я повтарям, че нещо напоследък изпадам в депресии...
Близначе, моята педиатърка ми отговори, че товарене на стомахчето е било мит. Каза ми да я кърмя на поискване (аз и без това го правех де), детето си знае най - добре какво му е... А щом си търси млякото, давай му... Той съвсем скоро ще спре да яде и през нощта  Hug Hug Малки са все още да ни манипулират, чак към 4-5 месец се усещат  Mr. Green
Джина, и аз ползвам тази маска с тривитаминола, нали. Много съм доволна. Само дето напоследък ме домързя нещо  Embarassed
Роси, и моята вика... Особено, ако съм се загледала в нещо и тя изразява с някакви звуци и ме гледа с учудващ поглед  Mr. Green И колко пъти ме е стряскала така, не е истина..

# 592
Косата не ми капе, още от бременността ми стана много растяща и некапеща, и чудо още е така
Бемол лецитина си го пия, то ми даде колежката една голяма опаковка дето са били 100 хапчета, та поне половината си стоят, и си пия по две на ден.
Акане как два пъти седмично  Shocked, и мойта е на кърма, само понякога ако трябва да се храним навън и давам АМ, но ака по 5 пъти на ден, понякога и повече ако съм прекалила с плодовете  Mr. Green
Близначе завидях за дивеча, направо ми потекоха лигите, та нямало на кого да се метне мойта лакомия  Mr. Green
Глупи сложен казус е твоят, мойта снощи ми ги прави тези номерца, но се сетих, че някоя мама жива и здрава да е люляла с дръжката на онова чудо дето си мия прозорците с него, да ви кажа имаше ефект, ММ ни намерил заспали и махнал дръжката преди да съм се утрепала по нощите като стана за поредното хранене  Grinning сутринта му обясних за какво е била там, че не беше се сетил  Embarassed

# 593
  • София
Близначе, потекоха ми лигитеее! Може ли и аз да съм ти брат?  Mr. Green
А на Бобко наистина, защо не му даваш мляко, щом толкоз дълго не отказва туй нощно хранене? Някои бебета не желаят да се откажат, явно имат нужда  Peace

Мисти, а ние сме вързали към креватчето един доста дълъг каиш, и люляме посред нощ с него. Когато на някого му омръзне, пъха каиша на другия - това е предимството  Laughing Готино е, защото наистина не се разсънваш, става механично.

Флайче, рошаво-рошаво, ама си е баш пънки  Sunglasses Всичко на главицата е подредено и стърчи в една посока - нагоре  Laughing

А моята коса си е баш скапана от бременноста Sad Сега разчитам на овчите витамини да направят чудото  Laughing

# 594
Ох, днес пак й е активен ден. От сутринта е спала само между 11 и 12. А най странното е че не е нервна, само раздава усмивки и вика. А аз така исках да свърша нещо по къщата

За акането някъде бях чела че след определена възраст започват да акат по на рядко и било нормално да се  случва веднъж на 2 до 5 дни. Моята ака веднъж на 3 - 4 дни, но много обилно. А като новородено пълнеше почти всеки памперс. Обяснението мисля че беше че започват по качествено да усвояват манджата

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 15:24 от rosi.to

# 595
Здравейте,мамчета!
Честито на всички именници днес!Живи и здрави да са!
Катенце,честита ви месечина!Здраво и послушно да расте бебе Маги!Приказката-много мъдра!  bouquet
Близначе,как пък го реши това със сукателния рефлекс?Бобко си яде и си  върви много добре.Може да не е кърма,но си придава и е здрав.Това е важното.Не се вталявай излишно! Peace
Венито85,не съм имала такъв проблем,но мисля,че физиологичен р-р би ти помогнал.
Джине,ти къде се губиш?Питала ли си да отсъстваш?За памперсите мерси,че сподели.Аз не бях ползвала преди Либеро от тук,но веднага забелязах разликата с гръцките.
Глупи,зорът е докато откачиш.После става лесно. hahaha
Росито,напълно съм съгласна с теб.И мен не може никой да ме убеди,че е по-добре да накърмя детето си пък било то и пила отколкото да дам АМ.Че те това АМ,отрова го изкараха.
   От бременността ми се съсипа дупето и коремчето. Sad Едното ще поправя мисля,но другото доста трудно.Най-голямата повреда обаче се случи на задния изход.Там онези хемоТа се превърнаха във фисури и е толкова грозноо ooooh!
редактирам се.Оказа се че това което имам не е фисура.Не знам обаче как се казва.едно такова като излишна кожа.Не мога да го обясня. ooooh!

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 15:37 от gift

# 596
Ейй,добре ,че влязох да ви прочета ,та се успокоих ,че не само аз имам кошмарни дни Sad
Вчера беше ад.Глупи,все едно аз съм писала всяка твя дума...За целия ден на Тони да му се е събрало има няма 2 часа сън,но разпокъсан- 10 минути спи,5 минути гледа и после рев...Добре де ,то това малко бебе навън в количката ако не спи спокойно ,кога ще спи #Crazy Реших ,че е моментно състояние нещо ,че нали ми свърши Боигая-та ooooh! ooooh!Викам си ,той ще спи следобяд у нас,обича да си прави 3 ,4 часа сън...Но не би.Цял следобяд на ръце,по корем,по гръб,гушкане,плюе бибата ,яде ,повръща и така до безкрайност.Уж се унесе,сложа го да легне - опулил очите  Shocked
Днес сутринта пак така - в количката спи по 15 минути и после си гледа.
На обяд,грях ми на душата ,оставихх го 4,5 минути да поплаче ,че не бях сложила залък в устата си,а и трябваше да приготвя нещо за ядене на голямото дете Rolling Eyes Rolling EyesРеших ,че ще се е уморил и ще заспи.Нищо подобно.Пак гушкане,слагане на дивана ,пак повръщане...ужас ви казвам.На всичкото отгоре баткото беше до преди малко буден,едва заспа и той.Ми той си иска детето да легна поне за 1 минута при него.Сега и двамата спят,кой знае докога ...Нахвърлях всичко в мивката и седнах да чета тук.Днес пия второ кафе ,че не мога да гледам от умора и от яд  Laughing LaughingМайка ми вика ,ти какво искаш ,само да спи ли?Ми то е на 40 дена ,какво да прави...
Днес ходихме на чиста молитва,много ни претупаха ми се струва ,но аз сама с двамата разбойника какво ли очаквам.Баткото взе да пее хепи бърдей като видя свещите,бебето ревна,едни бабки дето пееха зацъкаха от възмущение ooooh!
Да ми стискате палци ,че в неделя сме сватбари.Петьо ще е шафер,майка ми ще е с нас ,за да гледа бебето.Ще има да пътуваме...до едно пловдивско село ,после сватбата е в Пловдив.Баткото за пръв път ще пропусне да спи на обяд ,та не знам какво ме чака.И този малък терорист ако реве и не ще да спи както вчера и днес....каква сватба ще видя не знам.
Аз преди 2 седмици си купих рокля и днес излезе ,че ми е голяма .От тези 2 зверчета не мога да седна да ям като хората.Утре съм решила да ида на ресторант,ако нямам компания сама отивам  hahaha hahahaДа седна да обядвам без да бърша устички,да потупвам дупета  и да правя Шшшшшш Joy Joy Joy

# 597
  • Зеленият рай в сърцето на България
Близначе, потекоха ми лигитеее! Може ли и аз да съм ти брат?  Mr. Green
 . . . ние сме вързали към креватчето един доста дълъг каиш, и люляме посред нощ с него. Когато на някого му омръзне, пъха каиша на другия - това е предимството  Laughing Готино е, защото наистина не се разсънваш, става механично.
Joy  Joy
Как ме развеселяват постовете ти, особено като ми е сдухано...
Ние го люлеем с крак през нощта.

Моята ака веднъж на 3 - 4 дни, но много обилно. А като новородено пълнеше почти всеки памперс. Обяснението мисля че беше че започват по качествено да усвояват манджата
и Крис преди акаше в почти всеки памперс ... после започна да ака само през деня, вече се ограничава до 1 и редки случаи 2 пъти на ден.

# 598
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Оказа се че това което имам не е фисура.Не знам обаче как се казва.едно такова като излишна кожа.Не мога да го обясня. ooooh!

Кожни образувания - лекарите препоръчват да не се оперират. Иначе не се третират с нищо.

Моята ака веднъж на 3 - 4 дни, но много обилно. А като новородено пълнеше почти всеки памперс. Обяснението мисля че беше че започват по качествено да усвояват манджата

Маги все още пълни почти всеки памперс. Ама милата много напъване, много нещо, докато свърши тая работа...особено през нощта.

# 599
Леле Данче днес ли са 40 дни. Мама каза на 1.09 и аз изобщо не съм броила. Сега къде по никое врееме да ходим. Може ли след това да се ходи?

Общи условия

Активация на акаунт