ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 841
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Глупи, преди всичко ти тябва да си спокойна покрай малката. Те, дяволетата, страшно добре ни усещат емоциите, дори вибрациите и моментално ги отразяват - настройват се на същата вълна. А пък кърмените бебета - в още по-голяма степен. Усети ли те, че си леекинко дори забързана, забързва и то вътрешния си ритъм, а при него се отразява с плач... Насила трябва да се настройваш да си винаги спокойна, почти хладнокръвна - тоест, да си слагаш маска, която да разпръсква вселенско спокойствие. Как ще го правиш - има много начини. Дали ще си навличаш усмивка, дали ще притваряш очи и няма да мислиш за нищо в първия момент, когато бебето се разреве, дали ще си създадеш някаква словесна парола, която да "отключва" спокойствието ти, или да "заключва" напрежението... сама ще решиш, кое е по-добро за теб. Но докато самата ти се стремиш силно-силно бебето да заспи и това е цел, която е супер важна (напрегната), малката ще си остане на все същата тревожна вълна като майка си...
(Имам една приятелка с 4 деца, през 2 години са - на  6, 4, 2 и 0. Съответно, в тях е лудница пълна - всеки нещо си иска, крещи, пада, яде, чупи.... Та, много е смешно, защото от нея в тази глъчка се чува поне 50% думата "браво". "Мамо, ака ми се!" - "Браво.", "Мамо, заби ми се камъче в крака!" - "Браво.", "Мамо, виж каква прическа си направих!" - "Браво." Така тя е придала парола на децата си и когато те чуят "браво", за момент се спират успокоени и знаят, че мъъънинко трябва да изчакат мама. А мама успява по този начин да успокои веднага себе си, а не да закудкудяка припряно. За миг се замисля и после светкавично обира предмети по пътя си и ходи по спешната задачка на детенце.)

Друго, което не е зле да опиташ - ами, повече разходки навън с децата? Сутрин да миткате до изнемогване, следобед - също. Вече времето не е жегаво, особено по-ранко сутрин, и въздухът навън се отразява страхотно на бебетата  Peace Но вие сега като заминете (на море се гласяхте, нали?), сама ще го откриеш  Peace

Гифтче, страхотно - ти си създала рефлекс за заспиване на малката с потупване - ето, това също е вариант  Peace

Моргана, аз имам повече наблюдения над учебния процес на големките (5-12 клас), в началните класове не съм много-много в свои води. Ще пиша, но не зная, доколко мнението ми е коректно към съвременните условия  Confused

# 571
  • София
skrech - имам няколко въпроса относно кърменето, защото явно прехранвам бебка и се усещам как Simple Smile Не знам дали е правилно, но преди правех така - давам й да яде, после я уригвам и от зор да не остане гладна я слагам отново на другата гърда. Спрях да го правя и тя се чувства добре, но сега се чудя трябва ли да се цедя, защото от няколко дена съм престнала? И въобще от кога се спира с това цедене, защото ми е много хамалогия. Гърдите ги чувствам добре, почти винаги пълни, но бебка явно си се храни добре - спокойна е, ака по веднъж на ден, пишка си добре. Ако трябва да се цедя отново, но просто ми е чудно кога се отрегулира това нещо и има ли смисъл през цялото време докато я кърмя (поне до 1 годинка) да се цедя всеки път. Аз го правех или сутрин след първото хранене или през нощта. Благодаря ти предварително Simple Smile Само да добавя - тя си направи един режим и хапва на около 3 часа. На поискване е, тоест не я залъгвам с водичка, понякога давам залъгалка,защото плаче веднага след хранене (подозирам, че е от много емоции, колики, но не е от глад, защото не иска да суче, когато я сложа на гърда) Започна също така да маха самичка нощното хранене - буди се нощем около 3 часа и примрънква малко. Оставям я около 5 минути и тя заспива отново. Ако не спре, просто й давам да хапва. Само наистина не знам дали има нужда още да продължавам с цеденето. Малко ме е страх да не я отбия с тия дълги паузи или да намалява лактацията.

От наддаването на килограми ли съдиш, че прехранваш бебека?  Simple Smile Това наддаване не е необичайно, нито опасно, нито значи, че бебето преяжда, когато се храни от гърда. Каквото си правила не е било неправилно, защото един от начините да разбереш дали бебето се нуждае от още мляко, е да му предложиш да суче още. И ако има нужда, то ще суче, ако не - отказва. Сега не го правиш, но смяташ, че бебето се чувства добре. Ако продължава да си пишка, ака редовно и когато подаде сигнал, че иска да суче, ти си насреща, значи и този вариант е подходящ за вас.

От рутинно изцеждане по принцип няма нужда и не се препоръчва. Бебето самО си регулира количеството нужно мляко, след като не е поспаливо, не се залъгва с вода и биберон, кърмиш, когато бебето подскаже, че иска.
 Бебетата преминават през различни периоди, в които може временно да започнат да искат по-често да сучат или ти да чувстваш гърдите си по-празни. Ако продължаваш да се водиш по бебето си и даваш да суче по-често, когато иска, така се контролира количеството кърма спрямо нуждите и млякото не би намаляло.

Пишеш, че Емилия ака по веднъж на ден. Акото как е като количество  (примерно колкото една чаена лъжичка или по-обилно?)

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 02:54 от skrech

# 572
  • София
Въпрос към ЛЛЛ
Далийка ми спи много малко и се притеснявам. Нощно време прави по 7 - 8 - 9 часа, но през деня заспива за половин максимум 1 час и така за деня й се събират по 3 часа общо. Това прави за денонощие по 10 - 12 часа сън. Не е ли страшно малко за бебе на 2 месеца и половина и мога ли нещо да направя за да й увелича съня. Впроса не е кърмене, но се надявам да можете да ми дадете полезен съвет. Снощи се изкуших да пробвам да й дам АМ - 70 мл, нали уж спали повече и тя спа непробудно от 21.30 до 8.30, като в 4.30 я взех да я накърмя, тя яде спяща, върнах я в креватчео и така до сутринта. Не искам обаче да прибегвам към тази мярка

За съжаление не е съвсем в компетенциите ни такъв въпрос Rolling Eyes Съня по принцип може да се увеличи с гушкане или кърмене  Simple Smile Когато е гушнато в мама, бебето се чувства най-сигурно и може да се отпусне максимално под звуците на сърцето и приятната мамина миризма. А дишането на майката подпомага контролирането на дишането при бебето(дори да не е в прегръдките ти, а да сте легнали в едно легло). В това време можеш да си запълниш времето с четене на книга, гледане на телевизия или спане(ако не си пред компютъра  Whistling ).
 Завиването на бебето с прибрани ръчички, за да не се стряска, също може да е полезно. Или да се приспи на гърда или с полюшване, разходки (според както го приспиваш), но завито с пелена, за да може, като го оставяш да легне, да не усети разликата в температурата. Или пък като видиш, че докато кърмиш се унася в сън, може да легнете заедно и като заспи, ти да станеш.

# 573
  • София
Въпрос към ЛЛЛ:
В какво мога да държа изцедена кърма навън? Ще се налага да оставям бебето на сестра ми от другия месец и ми се иска да си носи кърма с нея навън.

За колко време трябва да се съхранява? Зависи каква е температурата навън и охлаждане или затопляне е нужно на млякото. Може да се ползват обикновени стъклени или пластмасови шишета в термобокс.

# 574
skrech - имам няколко въпроса относно кърменето, защото явно прехранвам бебка и се усещам как Simple Smile Не знам дали е правилно, но преди правех така - давам й да яде, после я уригвам и от зор да не остане гладна я слагам отново на другата гърда. Спрях да го правя и тя се чувства добре, но сега се чудя трябва ли да се цедя, защото от няколко дена съм престнала? И въобще от кога се спира с това цедене, защото ми е много хамалогия. Гърдите ги чувствам добре, почти винаги пълни, но бебка явно си се храни добре - спокойна е, ака по веднъж на ден, пишка си добре. Ако трябва да се цедя отново, но просто ми е чудно кога се отрегулира това нещо и има ли смисъл през цялото време докато я кърмя (поне до 1 годинка) да се цедя всеки път. Аз го правех или сутрин след първото хранене или през нощта. Благодаря ти предварително Simple Smile Само да добавя - тя си направи един режим и хапва на около 3 часа. На поискване е, тоест не я залъгвам с водичка, понякога давам залъгалка,защото плаче веднага след хранене (подозирам, че е от много емоции, колики, но не е от глад, защото не иска да суче, когато я сложа на гърда) Започна също така да маха самичка нощното хранене - буди се нощем около 3 часа и примрънква малко. Оставям я около 5 минути и тя заспива отново. Ако не спре, просто й давам да хапва. Само наистина не знам дали има нужда още да продължавам с цеденето. Малко ме е страх да не я отбия с тия дълги паузи или да намалява лактацията.

От наддаването на килограми ли съдиш, че прехранваш бебека?  Simple Smile Това наддаване не е необичайно, нито опасно, нито значи, че бебето преяжда, когато се храни от гърда. Каквото си правила не е било неправилно, защото един от начините да разбереш дали бебето се нуждае от още мляко, е да му предложиш да суче още. И ако има нужда, то ще суче, ако не - отказва. Сега не го правиш, но смяташ, че бебето се чувства добре. Ако продължава да си пишка, ака редовно и когато подаде сигнал, че иска да суче, ти си насреща, значи и този вариант е подходящ за вас.

От рутинно изцеждане по принцип няма нужда и не се препоръчва. Бебето самО си регулира количеството нужно мляко, след като не е поспаливо, не се залъгва с вода и биберон, кърмиш, когато бебето подскаже, че иска.
 Бебетата преминават през различни периоди, в които може временно да започнат да искат по-често да сучат или ти да чувстваш гърдите си по-празни. Ако продължаваш да се водиш по бебето си и даваш да суче по-често, когато иска, така се контролира количеството кърма спрямо нуждите и млякото не би намаляло.

Пишеш, че Емилия ака по веднъж на ден. Акото как е като количество  (примерно колкото една чаена лъжичка или по-обилно?)

благодаря ти много за отговора Simple Smile Емилия ака обилно веднъж на ден и още веднъж колкото монета от 1 лв. Мисля, че е добре или поне така го усещам, че няма от какво да се притеснявам. Давам й, когато поиска, а тя си го прави на около 3 часа, понякога на 2, понякога на 4, но не по-често. Има големи нощни паузи от по около 5-6 часа. В момента се цедя и се чудя дали да изцеждам и двете гърди или само тази от която е хапвала? Гърдите ги чувствам доста пълни сутрин ако не съм се изцедила. Случая тази нощ е следният - преди малко хапна доста от еднага гърда и на помпа изцедих 40мл от тази гърда. Другата да я цедя ли? Притеснява ме, че ако не я изцедя тялото ще помисли, че няма нужда да произвежда достатъчно и ще намалее постепенно. Та да цедя и двете или само да доизцеждам.
Когато не я дохранвам с втората гърда очевидно си хапва добре, защото е спокойна. Може би е малко лакома и суче колкото й дам, в това отношение няма никакви задръжки Simple Smile Имам чувството, че ако й дам ще виси цял ден на гърда, но по-скоро заради близостта, не защото е гладна. Понякога наистина я усещам как преяжда, защото става по-неспокойна след допълнителното хранене и го отдавам на прекалено пълното стомахче, може ли да има такова нещо?
Структурирано въпросите са следните:
1. да доизцеждам ли само гърдата от която е хапвала или и двете и то само сутрин или през нощта?
2. може ли бебето да преяде, при положение, че е лакома и по-скоро търси близост и сигурност със сукането?
3. да изцеждам ли самО когато чувствам гърдите много пълни както е тази сутрин?
4. кога се регулира кърмата при положение, че бебето е на поискване или няма такова правило и винаги трябва да се подпомага лактацията?

Страшно много ти благодаря, помагаш много на всички мамита  Hug

# 575
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Въпрос към ЛЛЛ:
В какво мога да държа изцедена кърма навън? Ще се налага да оставям бебето на сестра ми от другия месец и ми се иска да си носи кърма с нея навън.

За колко време трябва да се съхранява? Зависи каква е температурата навън и охлаждане или затопляне е нужно на млякото. Може да се ползват обикновени стъклени или пластмасови шишета в термобокс.

Благодаря за отговора! Да кажем, че за 1-2-3 часа. Идеята ми е като я извежда навън ако се разплаче да й даде да яде, за да не се притеснява сестра ми какво да я прави, докато се приберат. Ако размрази кърма и я сложи в термобокса ще има ли проблем?

Ей, Маги днес прави 1м.  Simple Smile Колко бързо мина това време идея си нямам. С баткото някак си беше по-бавно.
Мисти, честита месечинка на патерици - сякаш вчера беше като си говорихме по телефона в болниците  Laughing

Ние днес сме на консултация. След малко оправям чаветата и се понясам към поликлиниката.

Глупи, имах такива моменти с Марти...даже моментите бих казала, че бяха ежесекундно - само плачеше това дете и не искаше да заспива, та ми се ревеше. Една приятелка ми разказа една приказка, която всеки път си повтарям, когато съм на дъното или не се чувствам добре. Помага ми да преодолея по-лесно сдухващите моменти. Ако ти се чете:

Скрит текст:
Сине, и това ще мине!
Имало едно време, един баща. Той бил много близък със сина си. Двамата си говорели за всичко, бащата му давал мъдри съвети и го учел как да се справя с трудностите в живота.
Един ден обаче бащата се разболял тежко. Усещайки, че краят му е близо, повикал сина си и му казал:

- Сине, аз си отивам от този свят и вече няма да можем да си говорим и да се съветваш с мен, както досега. Но в онзи голям дървен сандък съм оставил две кутии за теб – едната синя, а другата червена. Ако се случи така, че в живота ти нещата тръгнат много на зле, отвори синята кутия. А когато положението се оправи и всичко стане много добре - отвори червената кутия...

Скоро след това бащата починал, погребали го.
Не се минало много време и работите на сина наистина тръгнали много зле. Тогава той си спомнил за думите на баща си и отишъл до сандъка, взел синята кутия и я отворил. А там имало... навито парче пергамент, на което пишело:

"Сине, и това ще мине..."

И действително, не след дълго работите постепено потръгнали. Всичко се оправило и синът бил истински щастлив. Един ден той отново си спомнил за баща си и за последните му думи. Отишъл пак до големия дървен сандък и взел от там червената кутия. С любопитство надигнал капака и видял, че вътре в нея има подобно парче навит на руло пергамент. Разгърнал го и прочел написаното:

"Сине, и това ще мине..."
И в действителност е така: Всичко минава!
И доброто, и лошото са нещо временно...
Затова, нека в трудни дни да не се отчайваме, а в моментите на радост и щастие да не се самозабравяме! Защото... "и това ще мине!"

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 08:53 от Katencetoo

# 576
Катенце, честита месечинка.
Глупи, толкова познато ми звучиш. И аз съм ревала няколко пъти от Далийка. Голямо гуш от мен, не си сама. В такива моменти аз винаги си казвам че може да е и много по лошо. Сещам се какво ми беше когато загубвах любимия човек и намирам щастие и в този момент на истеричен рев и преумора. Радвам се че има сили да е толкова активна, въпреки че е за моя сметка и се опитвам да си представя моментите когато вече ще играе с играчки, ще може да седи и няма да е постоянно в ръцете ми. Аз вече съм сигурна че моята изпада в такива състояния когато й се спи.
Тази нощ при нас мина добре. Аз заспах чак към 23.00, а тя този път поиска да яде още в 2.30, когато се и размота, ама ме домързя да я увивам пак и може би затова в 5.00 пак се събуди, храних я отново и я върнах в креватчето, където нещо си пъшкаше до 6.00 и после спа до 8.30. Яде и сега е в кошарката, пуснала съм й музикалната въртележка ама всеки момент ще й омръзне и ще трябва да я взема до мен на дивана и да я занимавам. Така че скоро може би няма да се включвам.
Скреч, Далийка вече не иска да стои гушната. Не знам на какво се дължи но й е скучно. Приятно й е много да е до мен или да я нося насам натам. Но спра ли тя като чели го свързва с приспиване и почва да мрънка. Засега действа да си лежи до мен, аз я галя по краченца, коремче ръчички, от време на време я занимавам, а от време на време я остаявм само да си разглежда. Така и на мен ми е по лесно, защото мога и да свърша нещо набързо. А с увиването на ръцете вече го правя от няколко дни и определено има ефект. Вчера й се събраха 16 часа сън, дано да не е за сметка на днешния ден. Благодаря за съветите и като опитна майка да те питам пак, ако не си оправи спането и продължи да кара на 9 - 10 часов сън за денонощие, трябва ли да търся лекарска помощ или има бебета за които е нормално да спят толкова малко (което никак не ми се вярва)

# 577
 Hug

oceanlab, zlatno zaiche, poulini и *Таничка*, честити ви именничета днес момичета ! Много здраве и късмет да им носят именцата !!!    bouquet

Глупи , не си сама ! И аз вече истерясвам....Тоз Боян е решил, че нощта е времето когато не се спи.
Буди се упорито нощем да яде, а аз го лъжа с чай. Ядосва се, ръмжи, накрая изпива шишето и заспива. Но само за около час-два и пак става да търси. Е питам се: нали уж да си почивало коремчето, ми аз така с тоя чай му натоварвам бъбреците. Освен това като си търси детето млекце, значи има нужда от него. Какво като не е на кърма, той глад не изпитва ли? Смятам да говоря с педиатърката все пак да препоръча друго мляко. Не знам дали няма някое малко по-гъсто, това не го засища явно, а и много го запича.

Катенце, честит ви един месец !    bouquet

И Боян заспива с биба, но трудно я задържа. Оказа се, че и нея не знае как да суче....Първо гърдата, после и от шишето, сега и бибата....наистина му е трудно сукането. Почвам да си мисля, че наистина сукателния му рефлекс куца.

Вчера се разходихме хубаво из Пазарджик. Данчеее, макар че не успяхме да се видим, самият факт че си някъде там ми беше много приятен  Hug Бобето спа през цялото време. Аз ходих до една моя леля (на майка ми братовчедка) която ме разведе из магазините и купи на децата дрешки Simple Smile

# 578
Съня на бебето - Глупи, момичета - не сте единствени (ако това успокоява). Снощи и Емилия беше будна от 17.30 до 23.00, това е ужасно много за нея и така се изнерви. Накрая не плачеше, но ококорила едни очи и не знам сега какво да я правя - знам, че й се спи, но пък всичко й е интересно. къпах я, гушках я, приказки й разказвах, танцувахме, ходихме из апартамента....нищо! Накрая огладня, наяде се и заспа Simple Smile
Другото - малко ми е трудно да я занимавам....не знам какво да я правя докато е будна. Дрънкам й с играчките, но тя не ги отчита много, все нещо гледа през прозореца. А да я разнасям из апартамента(което й е най-интересно) не мога постоянно. Вие с какво ги занимавате децата, защото тя понякога гледа така отекчено, че направо ми се свива сърцето като я видя такава  Rolling Eyes

Иначе лошото е, че спи като пор през деня до обяд, следобяд имаме една истерия между 12 и 3, после разходката спи яко, вечер пак истерясва. Имам чувството, че това дете докато е будно само плаче или мрънка и пъшка....а не може само да спи. Нали не съм сама, това го правят и другите бебета, нали, нали, налииии  baby_neutral

# 579
моля ви посъветвайте ме как да изчистя сополите на бебето,носа му е запушен и гълта и се дави и хриптеше цяла нощ?

# 580
  • Зеленият рай в сърцето на България
моля ви посъветвайте ме как да изчистя сополите на бебето,носа му е запушен и гълта и се дави и хриптеше цяла нощ?

Мен ме спаси РИНОМЕР бейби спрей. На бебо му свистеше носа и даже прихъркваше. Подейства веднага и е без рецепта. Като впръсках първия път от ноздрата направо си паднаха няколко парченца от стегнали се сополи (не знам как да го обясня) и взе да си диша беззвучно.

Иначе момичетата пишат за някаква вакум-помпа, но аз все още не съм ползвала ... някой друг да поясни Simple Smile

# 581
  • София
Добро Утро!
Моето бебе от вчера го мъчат колики. За първи път виждам такова нещо- гърчи се, ръмжи, почервенява цялата, даже и една вена, която има на главата /на Марина косата някак си започва от средата на главата Confused/ изпъква, при което на мен ми нахлуват едни зловещи мисли, дали пък са колики, ами ако нещо не ѝ е наред..... Дано да са колики Praynig В тази връзка и аз почти не спах.
Направих си вчера на обяд маска на косата, домашна. Съставките са... да не изброявам всички, само ще кажа мас и онова лекарство за вълната на овците. Ябе само дето ла*на не си намазах на главата и хоп- авария, топлата вода спряла. А, това не може да се измие с тенджери и канчета и така висях до 23ч., общо 10 часа с тази смрад на главата. Това може и да е допринесло за дискомфорта на бебето, знам ли...
Голямото дете много помага за бебето. Даже вече започнах да ѝ я давам за оригване, но и за нея този процес не е приятен. Е, има още какво да се желае, например, онзи ден, докато си върша нещо  голямата гледайки бебето, си гледаше и някакво детско. Бебето започва да реве, тя не може да го успокои и по едно време чувам: "Ох, айде, моля ти се млъкни!"
Памперси сега ползвам на Пуфис, нямам оплаквания. Гифт, намирам разлика между Либеро-то, което ползвах с каката и това, което бях купила за Марина, явно нещо са ги развалили тук в БГ.
Сандалич, продължавам с диетата. Няма ликьори, няма алкохол Naughty Но толкова кила и сланини не се свалят лесно. Close
Близначе, аз против селяните нямам нищо /и моят баща е от село/. о определено имам против някои от тях. Peace И вместо да ме караш да се крия и да гледам какво разтоварвате, може официално да ме поканиш, пък аз ще помогна за багажа и ще си заслужа лютеничката.
Голямата дъщеря съм я захранила в края на 4ти месец със сок от ябълка, но не и се отрази добре- простърга и коремчето. Сега още не съм го мислила захранването. Джънк уж не давам, но не съм стриктна на 100%, но и тя не е много по яденето. Газирано пие, вкъщи винаги има газирано, аз много обичам. Сокове не обича, основно пие вода, много вода и винаги студена, независимо дали е лято или зима.
Глупи, напълно съм съгласна със Сандалка за разходките. Hug
Луиза, вие напътувахте ли се? Тези метаморфози на Калоян са странни, но не мисля, че е притеснително.
Нелва, мини да пишеш за погачата, никаква те няма.
Пина и тя се затри....

# 582
Ох момичета благодаря ви за съветити. То милото не плаче като е будна, само ако и писне нещо или ако крайно се превъзбуди. Мисля че п.облема при нас е дневният сън. Като се разкъса така вечер и тя е много зле. Седим колкото се може повече навън, имаме и двор но и там понякога не иска да седи, ами като е лошо времето и е свикнала навънкакво ще правим. Искам да я научаа да може да заспива навсякъде. Явно бибата е разковничето. Аз съм супер спокойна по принци , дори на Марти не му се карам.снощи рросто беше ужасно,ти го приспиваш то след 5 мин се буди. Това ме притеснява, че не е здравословно нито за нея, нито за мен. Вечерта излезнахме с количката 3 пъти се събуждаше и заспиваше. Гледам да я уригвам винааги, понякога има нужда от няколко пъти. Притеснява ме правя всичките от изброените неща като е неспокойна, но пак се буди през 5 минути и това заспиване дето нито тя нито аз знаем как да го направим. Потупването по дупето съм го открила одавна, само така се успокоява като плаче. Ритуал се опитвам да направя, стоим в спалнята спокойно, нмузика от лампичката и накрая пак стигаме до хола под абсорбатора. И като спи в мен и я сложа на леглото и се буди.

Ще опитвам докато не успея или полудея Simple Smile мисля да карам мъжа ми да се занимава с нея вечер. Днес съм го пратила за биберони и гелче за зъбките да го слагам на бибата.
Сега още спи шушоната от снощните мъки. После ще обикаляме навън, въпреки че много духа и ме е страх, че баткото киха 2 дни и да не го изпусна да се разболее

# 583
Kaтенце, много мъдра приказка, ще я запомня!

Глупи, знам, че ще прозвучи глупаво, но аз бебешката истерия я боря с песента "Па, па, па, патенце, кой не ме познаваааа". Докато стигна до пиленцето и клепачите са натежали.

Джинке, аз се чудех къде зачезна, а ти си била с мас(ка) на косата. Много я обичам и аз тази българска действителност. На вас мина ли ви косопадът? На мен ми падна половината коса някъде към 2-рия месец, сега малко се нормализираха нещата.

близна4е, Бобо така добре си хапваше, как реши, че има проблем със сукателния рефлекс...

За помпите за нос се консултирах с неонатоложката. Тя каза нещо, което ми звучи разумно и ще го изпълня. До 6-ия м. носните канали са много нежни и е опасно да се пъха каквото и да било в носа, но после, когато и в нашия случай ще почне зимата  и сополите са неизбежни, Бейби-вак-ът е незаменим.

Сандалче, ти каква зимнина слагаш на Даринка? Прости невежеството ми, ама в суров вид ли замразяваш?

Това меченце с одеялце вибрира ли или само си кротува?

# 584
При нас тока спя за 2 часа и точно тогава и Далийка заспа за час. Сега е будна и си гука в креватчето на музикалната въртележка, но след малко ще трябва да я взема при мен.
Тази нощ се замислих за нещо и доста се ядосах (нали тя заспа още в 21.00 а аз не можах до 23).
Та понеже си пийвам биричка (сестра ми ми каза че увеличавала кърмата) и вчера прочетох статията за кърмене и алкохол. Та там какво пише - по добре е да се кърми дори и след прием на алкохол отколкото да се дава АМ. В една друга статия за тютюнопушене и кърмене четох същото - по добре било макйата да кърми и пуши отколкото да пуши и да дава АМ. Е аджеба не е ли абсурдно. Излиза че е по добре да даваме на бебетата си алкохол и никотин отколкото АМ. То с това пропагандиране да се кърми излиза че АМ е по отровно от алкохола и цигарите. Да ме извиняват ама не мога да се съглася

Честити именици на всички

Jalina аз я занимавам най вече със себе си - слагам я на възглавница или до мен или в скута ми, пипам я постоянно и й говоря, смея й се, целувам я. На нея това й е най интересно и постоянно се опитва да прави физиономии като например да се усмихва с широко отворена уста и дори с глас. Засега й се получава като вик. Опитвам се да я стимурирам да протяга ръчички към лицето ми. Но тя последните дни прекарва и доста време в самостоятелно разглеждане. Най малко й задържат интереса играчките на активната гимнастика. Но така в гореописаното изкарваме и до 4 часа. Не ги усещам как минават. Стига да не реве съм доволна.
А да питам вашите бебета викат ли. Имам предвид не като плач а като кеф, че Далийка го прави отскоро и ми е доста странно.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 12:59 от rosi.to

Общи условия

Активация на акаунт