ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 198
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Сандалке аз нали тъпо но упорито животно, какво ли не опитах, и както казах, след като почнах лецитин уж против запушени канали, така ги отпуших, че оправих количеството кърма, та вече никакъв проблем нямам  Peace Не се цедя щото опитах, ама не знам какво да правя с изцедената кърма, ползвах за излизането, ама докато бях с гости нямаше как, а и реших да си доизразходвам АМ, нали пък съм икономична  Laughing Мойто бебе е дама, и не иска да орига, понякога един час след хранене повърне малко и като я вдигна може и да оригне, изобщо прави каквото си иска  Laughing Отиде ми и режима и правилата. Спи все още по много, поне 18-20 часа й се събират, и аз се радвам  и не протестирам Става за хранене и будува около 30 мин, около времето за хранене, а вечер от 8 до 10 си я държим будна, че да ни остави да спим през нощта  Laughingмного сме гадни   Mr. Green

# 556
Чук и Пук на български, Шугар бейбис на английски  Laughing

Момичета, не си държете нарочно бебетата будни в тези ранни месеци. Те заспиват, когато са уморени. Преумората води до недоспиване и така се завърта един порочен кръг.
Създавам режим на бебето от сега за вечерен сън. Къпя, масажирам, храня, слагам да спи полубудна в леглото. В 7.30 п.м. е заспала. Става към 2 а.м. за хранене и после към 7 а.м. Понякога се буди и между тези часове за хранене, но след това заспива бързо.

Обсъждали сме позата на заспиване и преди, но да си повторя. Бебетата се слагат по гръб, те сами си завъртат главата на една посока. Причната: Синдрома на внезапната кърмаческа смърт (SIDS). Счита се, че това е позата, с която максимално се свежда до минимум. Дори да повърнат, вероятността да се обърнат по гръб и да заровят лице в леглото е по- малка. Поради тази причина се препоръчва и матрака да е твърд.

# 557
Сандалке аз същото си мисля за кенгуруто. Като я видя как се сгърчва като червейче вътре и ми е малко съмнително. Другото е, че главичката застава в една такава странна поза. Абе като цяло не е суууупер вредно, но смятам, че всичко по малко е ок. Не искам да я разнасям по цял ден в това кенгуру, но за няколко часа потвърдено от ортопед (двама) няма да стане кой знае каква беля Simple Smile
Глупи - жестока идея. Може би ще помогне. Изпитай я тази вечер ти и аз, пък да видим Simple Smile

Ние сега се връщаме от разходка, беше будна почти през цялото време. А, аз изпих едно фрапе и сега не знам на кой свят съм, така ме раздруса  Confused Не ми е ясно как ще спя тази нощ

# 558
Току-що се връщаме от консултация. Бебка на 1 м 26 дни е 4600 гр, 57 см. За 3 седмици - 800 гр и 3 см, което според педи е добре, няма нужда от промяна на храненето.
За тези топчета, те не се напипват от вътре или от вън, защото са меки. Но като е отворена устичката, при натиск на бузката отвън, те изпъкват от вътрешната страна. Не са множество малки топчета, а по едно около 1 см в диаметър на всяка бузка. Оказаха се "жлезите". Кои жлези? Няма значение. "Не те интересува." Викам как не ме интересува?! Виждам нещо необичайно в устата й. Като съм научела анатомията... Взимаш двата тома и почваш ... Кхе-кхе.  Thinking Та така, да знаете, че няма място за притеснение, колкото и зле да изглежда.
Мисти, от храненето на Ема пък много й побеляват устничките и чак после като изсъхне, тези мъртвите клетки, се отлепват на корички.

# 559
Сандалка тук съм душа и кърмя и чета сега даже се оглеждам за таблет, че с тоз телефон трудна работа. Моля те кажи си и твоето мнение по моя наболял въпрос по-горе.

Трябва да изровя и нашето кенгуру. Онзи ден влязох в карфура със слинга еее така ме оглеждаха все едно гола влязох, не смятам да го ползвам повече. Аз и май не го сложих много правилно защото ми беше супер неудобно и много ме заболя гърба.

Като казахте за миризмата на майка спомням си, че братовчетка ми беше донесла на големия една играчка от Англия. Каза че всички деца там имали такива приличаше на хавлия с глава. Каза, че трябвало да спя няколко дни с тази играчка за да поеме моята миризма и после бебето си я гушкало и се успокоявало. Така и не го направих, а играчката незнам къде е, но може и да има логика.

Мисти и на мен лецитина ми помогна още от болницата, но не споделих защото доколкото помня твоите гърди не бяха напрегнати, т.е каналите не са били запушени странно как е подействало, но е важно, че вече кърмиш успешно.

Иришка браво на Ема. Добре че няма място за притеснение за топченцата.
Мойто нещо нервно днес и се мята като риба на сухо като започна да го кърмя, гледам кърма има, не тече силно, не тече слабо... отивам пак да се мъчим. Кво е това стачка ли, протест ли..

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 21:22 от моргана

# 560
irishka  това са слюнчените жлези и със сигурност всички бебенца ги имат  Laughing
Нямаше ме от 17.00 досега че спящата красавица се събуди след 4 часа и половина сън. Много съм доволна от днешния ден. А сега дори не стигна до кошчето. Заспа на гърда толкова дълбоко че можех да си правя с нея каквото си реша. Далийка вече доста се кефи на банята (в началото ревеше като че я колят). И смятайте от 17.00 до 21.00 будуваше кротко без да я носим на ръце. Дори успяхме да вечеряме заедно с Петър. Сложих я между двама ни и тя си ни гледаше през цялото време. Да видим как ще мине нощта. Дреха засега няма да й слагам, защото тя мисля има вече стабилен нощен режим на спане и няма нужда да й мирише на мен.
Айде лека, тиха, спокойна нощ и всички да се наспят качествено. Аз отивам към възглавницата. Петър ме научи да гледам Двама мъже и половина, но тази вечер ги нямаше. А аз го научих да гледа Етажна собственост. Сега го повтарят от 18.00 мисля че по Нова. Днес си заряза интернета и се загледа в серията, а после похвали сериала и хумора му

П.П. Моргана, моята прави така като й се спи. Хем е гладна хем крива и плюе зърното и се дере. тази вечер пак ми го прави, но след банята се успоки и не се тръшкаше после на манджата
А като заклета кучкарка и коткарка този трик с миризмата, топлина и тупкащо сърце се прилага като се вземеш животинка бебе. Тупкащото сърце се постига с часовник-будилник от старите увит в хавлия

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 21:39 от rosi.to

# 561
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Въпрос към ЛЛЛ:
В какво мога да държа изцедена кърма навън? Ще се налага да оставям бебето на сестра ми от другия месец и ми се иска да си носи кърма с нея навън.

# 562
моргана, аз мисля да поръчам такава играчка на малчо. В Англия наистина са много популярни comforter http://direct.asda.com/george/baby-blankets-shawls/baby-teddy-co … 6,default,pd.html . Той много обича да държи нещо и така се успокоява, най-често му подавам моя пръст  Mr. Green .

Относно позата за сън - слагам го по гръб, той отдавна си върти главата на двете страни и си спи както му е удобно. В началото го слагах на една страна, но много бързо взе да се извърта по гръб и реших да не го тормозя.

# 563
не мога повече, не мога не мога не мога, не искам никой да приспивам, не искам да виждам деца. писна ми. просто ще полудея, не мога да си вдина ръцете,както приспя малката тя се буди или се разплаче или марти я събуди или тръгнем да я слагаме заспала, ама дълбоко заспала тя се буди и всичко почва отначало, не издържам повече искам да я сложа в леглото и да заспива. защо се буди така, как да я приспя, как да я сложа без да се събуди, какво правя грешно да му се невиди. Не мога и второ дете да се мъча с това спане Sad седя и рева и не искам никой от двамата да виждам Sad на ръце не иска, в леглото си седи сумати време и пак не заспива, накрая почва да плаче, успокоявам гушкам слагам пак не иска да заспи, никъде не иска. заспива от време на време сама в шезлонга или в количката след може би 5 пъти приспиване, заспиване за 5 мин слагане в креватчето събуждане отново приспиване и всяко следващо естествено става по трудно, тя се превъзбужда уморява. Знам че и тя и аз се мъчим, но не знам какво да направя да помогна и на нея и на мен Sad не издържам така

# 564
Ох, Глупи, толкова ми е познато това. Аз вече не се и опитвам през деня да я мъча да я оставям. Тя си спи върху мен и това е. Ако нещо трябва да я събудя - тръгвам да я оставя и тя веднага се ококорва. Единствено вечер ММ предимно я приспива и слага в креватчето, но всяка вечер я посрещам със свито сърце какво ме чака. Почини си наистина малко от тях, дай си 5 минути в другата стая и тогава се върни. А най-добре е някой да те отмени. Няма ли кой да помогне?

# 565
Глупи....първо голямо гуш. Ако не друго то тук всички знаем какво е да си недоспал и да се надяваш на поне пет минути свобода.

Сега за заспиването.....само споделям какво правя аз,не ме разпъвайте. Сашко беше такова незаспиващо същество и бях луднала. И помогна мед на бибата....заспиваше си самичък в леглото за десет минути. Постепенно свикна само с бибата. Ема и тя трудно заспиваше...ама и тя се научи с бибата да се приспива. На нея не съм и давала мед,но няколко пъти и сложих гелчето за гъбичките на бибата и се получи. Тя пък на ръце не иска да спи.

Незнам дали ще съм ти полезна с тези писания,но опитай да се успокоиш. Ако можеш излез за малко....напрежението и неспането си казват думата и почваме да откачаме

# 566
тя нощем си спинка, почти не разбирам кога се будим и заспиваме пак, но това заспиване и аз и тя се мъчим, какво ли не пробрах и легнала и седнала и гушната и не гушната и на леглото и на къде ли не, ето преди малко беше заспал уж и сега пак е будна. Не може от 7 часа е спала половин час разделени на по 5 мин, Иришка не може и в мен да спи защото пък другото човече почва, момооо искам това искам онова и той като се разписка и тя вече е ококорила очи, ставам да я сложа да му дам тя пак ги ококори.
Портокалчо, вярваш ли ми одеве за малко щях и з да го направя с меда на бибата. Обаче като и сложа бибата и все едно и се догажда. Определено и е по-хубаво да заспива самабез да я мачка някой. Утре отивам в магазина и купувам 5 различни биби и гелче за зъбките, помня те бяха сладки. Не се търпи така просто, и аз се мъча и тя се мъчи, разтреперих се вече. Мъжа ми няма търпението да я приспи, а и тя все едно скача отнего Sad

Благдаря ви момичета Hug

# 567
Глупи, ще си сипя една чаша студено бяло вино довечера и ще се успокоя, че не съм сама. Прегръдки.
Пробвай да разсъблечеш мрънкащото вързопче или пусни нежна музика и затъмни в стаята или изкъпи малкото в мивката набързо (дори да не му е време), повий го и го нахрани, вентилатор в банята, сешоар...

# 568
Ми що бе,Сандалче?Много са ви яки сили първите мисли след раждането. Мен ме кефят. Naughty За оригвате ползвам същия метод като теб.И да,съгласна съм,че е много важно.Само няколко пъти ми се е случвало да не я оригна и то е било нощем когато всъщност тя яде спейки и изобщо не събужда.
Роси,мерси за инфото за съня.Знам аз,че трябва да спи повечко,ама като не ще..Спи повече,когато сме навън на разходка.Е да ама аз не мога да меря цял ден улиците,щото имам работа и вкъщи. Crossing Arms
Глупи,не суче ли бибка?Моята сама се приспива.Вечер я къпем,масаж,обличане,хране,давам й бибката и я оставям в креватчето и тя си заспива.Ако съм в стаята по-бързо,ако ли не малко по-бавно но пак по същия начин.Преди обаче я приспивах като я сложа на леглото до мен,обърнати една към друга и много близко.Тупам я по дупето и тя заспива.Първо обаче трябва да се успокоиш,че много усещат мъниците.Ако трябва остави я за 2-3мин да поплаче.Така ще се умори и от плача и после веднага щом я гушнеш ще заспи. Peace

# 569
Глупи, мила! Голямо гуш! Напълно те разбирам. МОят съвет е следният: оправи целия ден и режим. 2-3 часа преди вечерното лягане започвай приключване на деня: тишина, кротки занимания, без гукане и махане и общуване. Нека да са притихващи заниманията. Говори с мъжа ти да говори с другото детенце. Опитай се да ги помолиш за някакъв период да спазват това, докато се изгради режима.  За накрая: къпане и хапване на притъмнено, шепнене, много леко от всичко. Виж топло/студено, проветрено да е, кактои и да не би нещо да се е променило (вече да не са й удобни памерсите, да има зачервяване по вратлето отзад), нещо, което може да е истинска причина за бебешкото безпокойство. Също така твоята изнервеност се усеща, опитайсе, колкото и да е адски трудно в края на изтощителния ден да запазиш спокойствие. Прегръдки и съвсем скоро този период ще е зад нас!

Калоян от два три дни освен че е кисел и мрънкащ, има много странен режим: 24 часа спи и яде, после 24 часа истерясване, има някаква суха кашлица или пък понеже връща често може да му е раздразнено гърлото....Някой със сходни наблюдения?

Общи условия

Активация на акаунт