ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 190
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Бреййй,какви се активизирахте напоследък.Браво,браво!Значи справяте се.Така го разбирам. Laughing
Иришка,започвам с теб,че малко ме притесни с тези топчета.Ади сега спи и не мога да проверя,но обещавам да го направя веднага щом се събуди.Не съм забелязала обаче до сега такова нещо.Възможно е да са лимфни възли.Я се обади на педито за едно въпросче и ако трябва заведи Ема да я види. Peace
За памперсите,да най-вероятно ги има само на белите тези ленти.Скреч,ти какви ползваш?
Аз сега да ви кажа,вчера нали ги похвалих тези Памперс и тя Ади взе,че се обрина.Не съм сигурна дали е от тях,щото вчера и сложих и един пуфис,че да ги пробвам и тях и сега не знам от кои й стана така.Много съм тъпа значи Banghead
Сандалче,да това е варианта с количката.И аз само се сещам,че мога да направя.Жалко,но..това е риска когато поръчваш от интернет.
За кенгуруто питах днес педиатъра и ми каза,че още е рано. newsm78 Рано,рано...колко да е рано?То е с твърд гръб,така че и да не е много стабилна главичката то я подпира.Не знам обаче дали няма да натовари гръпчето.Абе ще изчакам още 10-тина дена.
Тааа да се отчета от консултацията.Ади е качила 1150гр за последния месец и вече е 6кг.Изцяло на кърма е.Пораснала е и със 6см.Висока мома Laughing Биха й 2-те ваксинки,които тя понася добре за сега.Плака съвсем малко като й ги сложиха и сестрата я обяви за бебе-герой Heart Eyes

Ааа забравих да ви кажа.Купих на Ади албумче-дневник.Много интересно,с картинки,място за снимки графи където да вписваме как расте,по колко наддава,кога е издала първия си звук,кога е заспала за първи път сама,първи зъбки,първи...първи всички неща.Много е готино.И сега си го попълвам.Не знаех,че има такова нещо.Да бях взела от самото начало.Ама нищо още помня важите й неща до сега.

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 13:32 от gift

# 541
Аз такова дневниче имам с каката. Само дето ентусиазма за попълване беше в началото само и после си остана празен  Blush
Тази нощ Бобето реши да се смее, гука, църка и да пие чай. Резултат - супер недоспала и нервна майка. Сега полегнах за един час, че вече нямах силички. Кака му заминава на море с баща си, та нощем поне тя няма да ми се катери на главата, буквално. Свикнала е да се чекне по цялата спалня и нощем се озовавам приспиваща бебенце от една страна, и с голямо дете върху главата си от друга  ooooh! Това Бобче си умира значи да спи при мен, като гушна и се разтапя. Ако го оставя в кошарката, се почва едно гърчене и ръмжене, на което всяка мечка би завидяла. Взема ли го се ухилва и мирясва. По цял ден прекарва навън в количката, от която между другото съм супер доволна. Ударих джакпота с нея. Изглежда малка и е много компактна, но Бобко си се хваща в нея нормално и му е много удобно. Няма да казвам колко е лека и супер маневрена.  Peace

Тази нощ пробвах от евтините памперси които взех и трябва да кажа, че никак не са лоши. Държат сухо и са удобни на детето  Peace Ще използвам пакета и ако съм все така доволна ще взимам от тях. Харесват ми и тези ароматизираните на Памперс, но май са по-скъпи. Белите ми идват наистина скъпи , така че ще се въздържам от тях.

# 542
  • София
Уф. Аз днес имах много задачки из града, ама така ме примързяяя ... Отложих всичко и сега си мързелувам вкъщи, тъй че ще досаждам тук с брътвежи  Whistling
На бебка й е сънен ден - ник'во внимание не ми обръща днес  Crossing Arms пък аз бавно, но сигурно унищожавам тенджерата с пълнени чушки, траляляляя  Sunglasses Писна ми вече да се боря с тоз бременен корем, в края на краищата няма нищо лошо да ми отстъпват място в транспорта и по опашките  Whistling Пък вече съм и бабичка, къде съм се засилила да кипрея, в някой друг живот може би  Mr. Green
Джине, ти какво направи с твоята диета - похвали се колко още Бейлис изпи  Mr. Green

Абе, Иришка, и мен ме фърли в тъч с тия топченца  Shocked Ама и мойто гардже спи, но ще проверявам при първа възможност. Гифт хубаво е казала - дрънни на педи да попиташ. Че ако и нашите ги имат, цял форум ще се наложи да успокояваш  Laughing

За джънка какво да ти кажа. Ако го поискаш, ще го пребориш. Ама то не може съвсем без него, как! Толкова е вкууусен, лъскав и бързо свършва  Laughing Въпросът е да не се яде редовно - това предизвиква натрупване на отрови в организма и затлъстяване, но от време на време хич не е зле да си ублажи човек, пък и детенце след известна възраст   Peace Аз вкъщи съм една мнооого зла в това отношение. Всяко нещо се купува точно определено, от определено място, готви се и се сервират предимно зеленчуци, ама дори и картофите избягвам. Но веднъж месечно задължително си правим пируване: кренвирши, чипсове, глупости - страшно бързат децата да се приберат за тази вечеря  Mr. Green Много съм им неудобна на всички де, ама пък наскоро се изненадах отново и направо заликувах за добрия резултат  bowuu
Щото аз все дудна: в кой продукт каква гадост има, пък обвивката каква е, пък соча надписи и пр., и синът ми някъде откъм 13-14 годишен беше взел да ми прави следната контра. Понеже не мож ма обори аргументирано, запя песента "О, аз пък най-много обичам ГМО-та и консерванти, а какво е това кебапче без соя в него, това не е нормално кебапче. Ще ми бъде кеф да умра хипер тлъст или от вкусните канцерогени - в страшни мъки от рак." И т.н. При което ме гледа победоносно, предъвквайки поредната филия с маргарин  #Crazy Аз, кво да правя. Подиграват ми се, явно има за какво. Но също съм си серт и не отстъпвам от моята  Laughing Но съвсем наскоро (сега е вече на 17) нали правихме ремонт и децата живяха у баща си. Та там е било рай за джънкфуд и тестянки, май денонощно така са оживявали. Ала все по-често започнаха да ми идват на гости да ги храня с готвено... А после синчецът като се върна вкъщи, и веднъж промълви тихичко: "Мамо, знаеш ли, писнаха ми филиите и гадната готова храна. Наистина е по-полезно и приятно човек да се наяде с качествени неща и салати - признавам ти го."  Shocked А съвсем скоро ми звъни (той е на ученическа конференция в момента, на морето) и вика: "Мамо, болен съм! Накупил съм си 100 кила бонбони и вафли и нямам апетит към тях. Тежко съм болен!"  Laughing
Та така. Ей в такива моменти човек усеща, че е успял да направи нещо, което е искал. Много е приятно  Peace Ама и търпение си трябва доста - дечица са това.

Глупи, аз определено смятам, че за гръбначето е значително по-добре да се намира изправено в кошарката, отколкото в шезлонга  Peace А за твоята дрешка при него - сложи, защо не. Ама дали ще спи или просто ще й е приятно да усеща миризмата ти... не е известно. Опитай. Като гледай така да го измислиш какво и къде ще сложиш, за да не се задуши малката. (Аз до главата нищо не слагам, ама може да съм прекалено страхлива)

# 543
Аз шезлонга съм го направила да си е прав като леглото. Постляла съм доста пелени и съм го направила равничко и хубаво. В кошарката съм сложила една възглавница с наклон 30 градуса за да не връща мляко, не че като се върти не слиза от нея. За дрехата може да и я слагам върху възглавницата Simple Smile) върху калъфката, ще го измисля и аз.
И моята горе долу спи днес, ама с този батко все я буди 2мин след като е заспала. Нали им трябва малко време да заспят по дълбоко и той все я буди преди да е заспала дълбоко.

Ти къде каза за тези чушки.. мога само да живея на чушки, особенно пълнени. Вчера мама направи с оцет и магданоз, само докатоми слагаше в една чиния и усетих как ми текат лигите... Н хората от пържоли им текат на мен от салати и чушки Simple Smile

# 544
Уж бързо и леко беше гостуването, но дотук с добрите новини, свеки намерила отнякъде превоз и щяла да идва през седмица  Shocked иначе тя верно като я видях да мъкне детето за дупето и изпаднах в ужас, ходих да й показвам как да държи бебето, накрая просто й обясних, че като не реве най-добре да не я вдига от количката /коша за новородено е на дивана/ малко се разсърди ама си викам, е по-добре така отколкото да му направи нещо на това дете. Станала съм егати и кошмарната майка, сигурно е от ЕГН-то, много му се треса, и все нямам доверие на никого извън семейството. А като се изцепи свекървата амии то догодина като направи 1г ще я вземем на Враца, щото аз се пенсионирам  Shocked, ще си я прехвърляме на София. Викам тази вашта няма да стане. И тя пак, е защо нали ще се върнеш на работа, викам  е това не ми пречи да си гледам детето, но да го пратя на заточение във Враца няма да я бъде.  ooooh!Тези хора как си правят сметката без кръчмаря не знам ooooh! Днес по случай месечинката й взех за подарък втора биба на канпол  hahaha че детето като я плювне, докато идем да я почистим се спуква от рев. Така имаме резервна, имало и в други цветове, та поне ще знам коя е чистата  Grinning
Марти честито ти тримесечие, лелеее наистина колко бързо минава времето.
Иришка това с топчетата не съм видяла ама от сукането понякога на моята й се появява нещо като мехурче по средата на горната устна  Confused

# 545
Върти ми се в главата,че някое момиче си взе помпа Барбабебе електрическа двойна.Мъхче,дали не беше ти?Помня,че беше в нечии списък,имаше и количка за близнета Лендър .
Събирам мнения за тази помпа.

# 546
Ха, и ние сме на пълнени чушки, но е останала само една и ще си я хапна по късно. Петър ги готви и му се получи много успешно (е, пресече соса, но пак е вкусен)
Мисти и на Далийка и се образува такова "мехурче" на горната устна по средата, пада по някое време но пак се появява. Предполагам е нормално.
Аз също съм сложила едно одеалце в коша за кола и слагам бебто там - легнало си е. Вечер Петър като се прибере и я люлее и така се приспива. Та днес измислих поредното нещо - завъртях два фотьоила с гръб един към друг, взех една пръчка удължител за миене на прозорци и закачих на нея кошчето и с едно въженце я люлея. Та от сутринта когато се събуди в 8.30 чак в 12.30 успях да я приспя по гореописания начин. После я преместих в кошарата където промънка към 13.30 и сега още спи. За нея това е страшно голям дневен сън - вече повече от 2 часа.
Някой друг засичал ли е по колко часа му спи бебето средно на денонощие.

П.П. Глупи, като ти прочетох поста и веднага отидох и й метнах една моя дреха в кошарата. Може и да има ефект да ти кажа, не знам на какво се дължи но е факт че вече спи повече от 2 часа накуп

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 14:42 от rosi.to

# 547
Айде бе къде сте. Моята спи вече 3 часа и ми е скучно, а тук няма никой.
Глупи, ако се окаже че това спане се дължи на твоята идея за моя дреха при нея, ще трябва много сериозно да те черпя  Hug
irishka като се събуди спящата красавица и аз ще проверя за топчета в бузките й.

# 548
ЕЕ Роси, дано да стане Simple Smile Еми ако не си променяла нищо друго може и да е от това
Аз откакто ти писа колко часа спи се замислих и аз. Дай ми статията да видя където четеш по колко трябва да спи. На нас през деня ни се събират малко, макс 2-3 часа разкъсани, но нощем спи много от 10 най късно до 7-8 като се буди 1 или 2 пъти
аз седя и ровя за биберони откъде да купя онлайн. Ходи ми се навън а духа, направо не знам какво да правя

# 549
И ние сме на пълнени чушки Simple Smile)

До сега и бърках на Ева в устата, не усещам нищо такова като топче. Иришка, дано не е нещо притеснително. За мехурчето на горната устна- мисля, че и става като суче по-дълго, все едно изпръхва, после минава.

Честити месечинки на Вики, Ники и Стефи !

Консултацията мина супер, много съм доволна. Наддала е кило за месец и вече е 4.900, 52 см. Направиха и втората хепатитна - плака малко при убождането.

За спането- спи по гръб, не я подпирам, не се притеснявам. Виждала съм я как повръща и си държи главата настрани. После веднага заспива в повърнатото без дори да се закашля. Колко точно спи не съм засичала.  Спи цяла нощ от 19.30-20 до към 6-7, като аз я будя в 1.30, суче в просъница и продължава да спи до 3, тогава се буди сама, суче и вече до сутринта. Суче за 15 мин макс. За това през деня не се притеснявам, ако не спи много. Ето днес  например спа до 13ч., като се буди на около час и половина да суче. И сега вече иска да играем.

# 550
  • София
Ириш, проверих сега за бучици... ама не можах да видя нищо  Confused То на това бурсуче от тлъстост нищо не мож' видя  Laughing Бърках с пръст обаче и опипвах... не можах да напипам нищо, май си е равно. Абе, лимфни възли май няма точно на това място... да не са нещо като бемки?  Thinking

Мисти, абе и мойто ЕГН май ме е направило страхлива майка  Confused Преди дори не ми е идвало в главата, а сега ако не чуя малката известно време, тичам да я проверявам диша ли  #Crazy И нощем дори ставам по тази причина.
Много се радвам, че при вас кърменето се получава добре, дори лекичко завиждам, да ти кажа  Hug Аз си бях помислила, че при мен дъртотията може да ми е приключила кърмата, ама ето че не е така - щом при вас върви на пушка!

Ох, дневничето! Ужас. Гифтче, на нас прабаба й на Дари ни подари такова на изписването. А през този уикенд ще правим погача, та жената сигурно ще поиска да го види! А съм доникъде, добре, че ми напомняш. Малии, сега ще трябва ударно да попълвам и да лепя снимки, джинджифлюшки  #Crazy Хич не са за мен тия неща, прекалено ми е сладникаво. Аз веднъж опитах да го попълвам, ама в резултат само си умряхме от хилеж с ММ. Там е бъкано с въпроси от типа Какви бяха вашите мисли еди-кога-си? А на таткото? Как се почуставхте, когато еди-що-си? А таткото?
И като отговорихме на първия подобен въпрос, получи се голям бълвоч, нищо романтично  Twisted Evil
Каква беше първата ви мисъл, когато се роди бебето?
Майката: Е, това бебе ми е вече рекордно грозно, а пък и сърдито. Нищо, ще го оправим.
Таткото: Тая па акушерка! Не можа ли да ми съобщи новината още по-умряло?!
Ми... не знам... не е добре бабата да види такива неща  Confused Трябва да съчинявам сладости сигурно  Thinking

Врабецът спи на всеки 3 часа поне по един-един и половина. Значи, събират се поне 5-6 часа през деня и нощем към 9 часа, общо 15. Не съм ги броила досега, защото я виждам, че през останалото време е спокойна, не нервничи.
Абе, момичета, а дали ги уригвате дечинята? Защото ако не е уригнато, бебето наистина е с натежало стомахче и да се сложи да легне с тумбачето нагоре, ми тежко си е и е нормално да не заспят. Дари понякога като заврънка, достатъчно е само да я надигна и уригна, и след това блажено си е заспала. Ако не ви се получава уригването, може би не е зле да потренирате него - ще се облегчат нещата и със съня. А така те наистина се мъчат, докато не повърнат лекичко, та да облегчат стомахчетата.
Аз уригвам по следния начин, намерих му малко фатката: вдигам бебето с лице към мен и го просвам на рамото ми - там трябва да намери опора главицата му. А коремчето му нагласям така, че да ми се падне в най-долната му част (диафрагмата някъде) върху моята цица. И цицата сама притиска, бебето мощно и сосно оригами. Ако не стане известно време, започвам в тази поза да полюшквам напред-назад и това помага. Но трябва позата на майката и бебето да е изправена, а не полегнала или подпряна. Най-добре разхождайки се.

Морганааа  Hug Как си, къде си, четеш ли-кърмиш ли?  Mr. Green

# 551
още спи  newsm44
Глупи, другото което промених е че я люлях в кошчето за кола, но така заспа в 12.30 и в 13.30 се размрънка в кошарата си. Тогава точно го бях прочела и веднага отидох до пералнята (добре че не успях да я пусна вчера) и взех една моя миришеща дреха и й я хвърлих в кошарката. Поклатих малко кошарката и оттогава не съм чула и гък, а като отида да я нагледам все я намирам с извъртяна в другата посока главичка, което значи че спи дълбоко. Но дали действа ще съм сигурна поне още няколко пъти да има този ефект.
Сандалич, моята не само се уригва, и то още в момента на изправяне, но и връща по малко почти всеки път, така че специално при нея едва ли това е проблема за неспането. А става неспокойна когато започва да й се приспива, дори спря да иска да стои гушната защото знае че така я приспивам. Иска да гледа и да разузнава, прозява се нон стоп но не затваря очи. Като й натежат клепачите и почва да реве и вече нищо не я успокоява освен люлеене в кошчето за кола, което от днес и аз мога да го правя. Дано не е временно, че в чудо се видях. Аз ви казвах че ще имам хипер активно дете. Тя нали и в корема ми не спираше да мърда.
докато се чудих какво да правя и влезнах най накрая и в снимката. Абе всички бебета са много хубави. Странна работа, докато не ми се роди Далийка всички бебета ми бяха като Йода (така ли се пише това грозното от Междузвездни войни), а сега не само Далийка, ами всичките ви бебенца ми се струват кое от кое по хубаво. И аз качих нови снимки.
Абе моята поне трябва да огладнее. Последно яде в 12.00. Явно й се е натрупало умора

П.П. Ох, Глупи, забравих за статията. Това го четох в една книга от сестра ми и в нея пише ето това
Новородено - 18- 20 часа
от 1 до 3 месеца - 18 - 19 часа
от 4 до 5 месеца - 16 - 17 часа
от 6 до 8 месеца - 15 - 16 часа
от 9 до 12 месеца - 14 - 15 часа
книгата е Моето първо бебе на Ан Бакюс, но може и да е нещо старо, а съвременните бебета да спят по по малко. Ето сандалкиното врабче правило по около 15 часа (аз и на толкова ще се радвам и то много)

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 16:37 от rosi.to

# 552
аз от утре ще пробвам с дрехата, първо да направя разместванията. Нещо друго, внимавай с тази пръчка защото лесно се чупят и дали ще издържи на тежкото кошче заедно с бебето. и моето бебе го приспивам все по трудно гушната в мен. Ако е гушната иска да е права. Единственият вариатн е да я гушна права и да танцуваме на много силна музика и като се умори само я слагам да прилегне, тя се размрънква но продължаваме танците и тя заспива. Мисля че така заспива най-дълбоко.

Сандалче, и моята я оригвам, даже понякога по няколко пъти. Повечето пъти не може да заспи от превъзбуда, и ако заспи сама е ако сме се приспивали и будили 5 пъти в рамките на 30 мин

# 553
Глупи, отговорих ти за часовете спане в стария ми пост, че пропуснах. върни се да го прочетеш. А тази пръчка е от друго, така го описах за да си представите горе долу. доста е здрава. Те всъщност за 3 пръчки една в друга като телескоп. Наистина е много здрава. иначе не бих рискувала. Едната ни стая е фитнес зала на Петър и си мислех да му взема пръчката от гирите, но мисля че тази ще свърши работа.
Още спи. Какво ли ме чака през нощта
П.П. Леле, постнах си коментара и станах да я видя. Обаче усетих нещо мокро и к'во да видя, тялото ми започнало да храни Далийка. Толкова много не ми беше изтичало много отдавна

# 554
Моля за мнение всички педагози в темата ни, по тези мои терзания

Сори, че е извън темата.

Общи условия

Активация на акаунт