ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 33 196
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро. Ние сме на гости на свекитата и се разтапяме от жега. След два дни като се приберем ще трябва да вадя зимните якета. Май ще се местим да живеем в Южна България. Много мразя есента  Crossing Arms

Никки, много добра идея с Чук и Пук. Бях я срещала из нета, дано успея пак да я намеря.

За храненето голямо значение има и характера и темперамента на детето. Дъщеря ми се разтреперваше като види лъжица. Опитваше всичко и всичко и беше интересно. Даже като и давах пюре, което не харесва на вкус, тя не го отказваше. Ядеше и плачеше, но не спираше да отваря уста докато не свърши. И сега е така. Постоянно иска да опитва нови неща, знае къде в магазина се намира всичко, което представлява интерес за нея и съответно голяма борба пада за боклуците. Аз пък в нейно присъствие пия само минерална вода, защото за всичко друго се борим (включително и за кафето на баща й, аз кафе не пия).

Аз си избрах педиатър, който е и ЛЛ, основно заради факта че е на разположение 24/7. Приятелките ми не я харесват, защото давала мн антибиотици, но каката се е разболявала веднъж с температура, кашлица и всички екстри и тя каза, че е вирус, не ми изписа антибиотик. Иначе е за късното захранване, кърменето и т.н, а аз я слушам, за което ми изнася  Wink Например като ми казва да кърмя по 15 мин мах и само от едната гърда, си го пускам покрай ушите и т.н

# 526
Добро утро!
Неочаквано и за мен гостито беше за кратко, и свекърите си тръгнаха тази сутрин. Сигурно след вчера, когато свекървата се заключи в банята са се притеснили  Grinning Големи са каръци, голям мерак вчера сутринта да разходим бебето по центъра, то пък онзи ден един дъжд, та вчера студ голям, и им отказах, няма да рискувам здравето на бебето, снощи се оправи времето та хайде поне в близкият квартал, та да им мине малко мерака да бутат количка. Детето всяка сутрин става в 6:30, обаче снощи го изнерви баба му, че все му дудне нещо на главата, скъса се от рев, и тази сутрин такъв сън не е било, още не  е станала  Shocked, само се погърчи колкото да ме събуди в 7, и пак заспа. Ииии сега се обади ММ да каже, че влака в 7 още не е дошъл и са на гарата, ама аз като кажа има рейсове, те ааа не 7 лв им излизало по-скъпо до Сф, ееее добре, как си решат  Grinning
Гледам, че сте обсъждали сока, ами Ивета е захранена със сок на 3м и нито алерии, нито ми е боледувала, а си развали корема в късна тийнейджърска възраст от ядене на сандвичи. Сега още не съм решила как и с какво ще захранвам, сигурно ще слушам педиатърката, още не съм чела нищо по въпроса, защото мисля че ни е рано.
Я днес е 29-ти, кога мина този месец, днес бебе Вики става на 1 месец, колко бързо мина този месец, а колко бавно минаха дните от термина докато се роди, а уж бяха само 6 дена  Mr. Green
Щях да черпя, ама отивам да черпя бебето първо с малко мляко после и за вас  Mr. Green

# 527

Ето обещаната торта, аз докато ида до Вики, тя пак заспа  Laughing
Малиии най-трудната част от комуникацията със свекървата беше, че ме залива от въпроси от сорта на - на колко време кърмиш? По колко време кърмиш? Ама защо ставаш през нощта, не трябва да яде бебето през нощта, елеее защо я преобуваш през нощта, навремето моя син като го повия вечерта по 12 часа стоеше в пелените  Shocked, викам ами тя мойта дъщеря повече от 5 мин наакано на дупето не търпи, е вика не си опитала, я остави я да видиш, ще поплаче, ще й мине, тъкмо ще й се отворят дробовете!  Накрая обаче и намерих цаката, като пита и аз казвам, ами кърмените бебета са така. Оказа се, че тя не е кърмила навремето, та много знае тя за какво иде реч, и да видите как почнахме да се разбираме  Laughing Само дето ми беше малко странно, когато ме пита, с нещо да помогна, и аз амии трябва да се пусне прахосмукачка, еее тогава ако трябва да нося бебето на ръце докато ти изчистиш, викам ами то спи, няма нужда да го вдигаш или да го гледаш, ее тогава ще изляза на терасата да не ти преча докато чистиш  Joy Викам си е поне като не помага, да не пречи, дано все така да е  Joy
Я кажете ако знаете де, каква е тая щуротия с отварянето на дробовете, че една моя братовчедка, от отваряне на дробовете ли от що ли, нейното дете така се захласваше да реве, че си гълташе езика, пу пу, да си плювна в пазвата.

# 528
Мисти, честит Ви първи месец   bouquet.
И моят син, който сега е на 19 г. е захранван със прясно изцеден сок от морков и ябълка още на 2 м и половина..и няма никакви странични негативи от това..навремето сестрата на лекарката посещаваше дома ми два пъти в седмицата , докато детето навърши 6 м. и казваше какво да правя. Сега ми липсват тези посещения. Вярно сега има интернет, форуми, но е различно и като отношение и като усещане , тази загриженост от страна на държавата към бебетата. Сега здравната каса е просто мелница на пари, консултации по телефона..даже ще добавя, че пазя картона на синът ми и там по дати и часове е описано как гледам бебето, и препоръки какво да правя..Може би сега късното захранване се дължи на факта, че почти всичко е ГМО, да не забравяме опасните Е-та, полуфабрикатите, киселинните дъждове, стреса..и млякото не е като едно време...

# 529
Хайде и аз да почерпя виртуално. ПЪПЕШ НИКИ (баткото) и ПЪПЕШ СТЕФИ стават днес на 3 месеца.

# 530
Хайде и аз да почерпя виртуално. ПЪПЕШ НИКИ (баткото) и ПЪПЕШ СТЕФИ стават днес на 3 месеца.

Честита Ви месечинка   bouquet

# 531
Честит рожден ден на бебчетата   bouquet Да са спокойни и да ви усмихват много!
Мартина - абе кога минаха тия три месеца Simple Smile Хихи Simple Smile

# 532
  • София
Честити 1 и 3 месецa нa Вики, Ники и Стефи! Големи и щaстливи спящи бебетa дa стaнaт.

Глупи, зa морето ме беше питaлa- ми не е кaто без децa, но стaвa. Aз не стигaм до плaжувaне, но дори сaмо смянaтa нa обстaновкaтa и соленият въздух ми действaт много добре, дa не говорим зa гледкaтa, тя ме рaзмaзвa.
Aдриaн се "вози"  в  кенгуро от 2-3 седмици.Тaкa ходят нa рaзходкa тримaтa мъже Simple Smile  Нaшето е с твърд гръб и едно нещо, което му поддържa глaвицaтa, бебето зaспивa веднaгa в него.

Жaлинa,слaгaм го нa еднa  стрaнa и почти винaги се обръщa по гръб или по корем

# 533
Честити месечинки.
Моята щерка за четвърти път се захласва по музикалната въртележка в смисъл пускам й я 4ти път под ред, досега изкарваше максимум 2 пъти.
Въпрос към ЛЛЛ
Далийка ми спи много малко и се притеснявам. Нощно време прави по 7 - 8 - 9 часа, но през деня заспива за половин максимум 1 час и така за деня й се събират по 3 часа общо. Това прави за денонощие по 10 - 12 часа сън. Не е ли страшно малко за бебе на 2 месеца и половина и мога ли нещо да направя за да й увелича съня. Впроса не е кърмене, но се надявам да можете да ми дадете полезен съвет. Снощи се изкуших да пробвам да й дам АМ - 70 мл, нали уж спали повече и тя спа непробудно от 21.30 до 8.30, като в 4.30 я взех да я накърмя, тя яде спяща, върнах я в креватчео и така до сутринта. Не искам обаче да прибегвам към тази мярка

# 534
  • Зеленият рай в сърцето на България
Глупи аз вече ползвам кенгуро, но то е с твърд гръб и подпора за главичката.

Сандалка дай акъл, че не се сещам какво мога да прибера във фризера за захранването, а има това онова при бабата.

Мисти зачудих се защо те няма вчера, а ти гости си имала  Mr. Green

# 535
Момичета, благодаря за отговорите. И моето е такова, но с Марти го купих късно и не помня.

Терп, ние в неделя заминаваме. Намерихме страхотен хотел в Равда на плажа, така че дори и да не се доредя до морето, ще ме крепи гледката и шума на вълните. Благодаря ти отново за отзивите

Абе Мисти, честита месечинка. Тъкмо се чудих къде зачезна, а то гостито.. бях забравила Simple Smile

И двете със сестра ми сме захранени рано, аз имам жестока алергия от 13 годишна, като малка, дори и сега боледувам много. Не знам обаче дали захранването или блъскането ми постоянно с лекарства не го е предисвикало. Имам и болен стомах, като болен разбирайте ревала съм от болка. Сестра ми има алергия и тя от 5-6 години.

А гимнастиката от кога се почваше?

# 536
  • София
Честити месечинки на всички малки сладки пухкавелчета!   bouquet

Скреч, ами кво. След мексиканците и американците, цялото човечество съвсем скоро ще измре в страшни мъки. Но за България опасност няма - това констатират нашите учени  Mr. Green Тъй че не бързайте с вафлите и шоколадите  hahaha
http://frognews.bg/news_58104/Smartonosnata_Sinia_chuma_stigna_E … iva_i_chrez_dajd/

В интерес на истината, аз добре си спомням кризата в Мексиканския залив, както и това, че пуснаха бактерия в него. Ама чак пък биологично оръжие  #Crazy

А вие защо сте тичали до спешното?  ooooh! Младежите ли нещо са падали?

Аз се сетих, че ортопеда не питах за кенгурото, но пък го питах друго нещо. Нали на бебетата костиците са много крехки, почти хрущялообразни и не бива да се натоварва нито една зона, за да не стане изкривяване или друга беля. Та го питах, дали вече можем да държим бебка подпряна на дупето й. Каза ми НЕ категорично. След третия месец вече можело, че костите укрепвали. Показа ми една врътка, ако трябва да го хвана там, китката да не стои на дупето, ами да минава все пак и през пишората - тоест обхваната долната част на памперса. Та, по тази логика си мисля, дали в кенгуруто няма да се натовари кръстчето - все пак на дупата пада опората  Thinking
Гифт, ами до 9 кг е, ти какво мислиш.  Laughing Как я виждаш да мъкнеш на раменете си и кръста 10 кг повече от половин час Wink
Ейх, много съжалявам за количката начи! И аз като видя по улиците такива колички с дребни кошчета, и се чудя и мая докога ще се побира бебето в нея. Но да ти кажа, видях наскоро един начин, явно е функция на самата количка от подобен тип. Бебчето вътре беше бая дългичко, може би 3-месечно. Не можеше още да седи, та лежеше, а долната (откъм крачетата) част на кошчето беше отворена, спусната по някакъв начин, така че стъпълцата му излизаха навън и то си риткаше. Виж, дали и вашата количка няма същите възможности?

Мисти, ха специално честито, че ти се е разминало тъй бързо и леко гостуването!  Laughing

Фроузи, ами аз слагам във фризера предимно зеленчуци: тиквички, лук, моркови (ах, Гери, сетих се, че ти беше питала за моркова. Не, не разхлабва. Докторите го ползват най-много него за разни хранителни диети, свързани със стомаха, защото той най-деликатно нормализира положението там: ако е  разхлабено положението - затяга, но леко, а ако е стегнато - разхлабва, но също не толкова драстично, както тиквата или сливите например.), картофи, целина, цвекло, тиква, спанак. От плодовете само ябълки слагам, защото те повечето се смятат за възможни алергени и не се препоръчват за захранване. Ябълката и бананът се смятат за най-неутралните плодове и те се дават на бебоците. Всичко обаче обработвам, преди да замразя - беля и режа на малки кубчета, за да мога после да изваждам по съвсем малки количества за манджите. Сложила съм ги в голямки пликове, към 1/2 кг всеки. Може да се разделят и на съвсееем мънинки порциони, ама не ми се занимава. Просто ще вадя и ще отсипвам няколко кубчета, и толку.

Лъки, що бе. Зависи как се изстиска сокът. Сега има сокоизстисквачки, които баш си мелят и има и фибри. (Е, малко са по-скъпки, ама аз си мечтая за такава и дебна промоции и Продавалник  Laughing ) Пък освен калории, има и доста полезни минерали. За витамини не говоря - те на 3-4 ден от откъсването на продукцията почти изфирясват, та ако няма човек градинка, наивно е да разчита на витамини от плодове и зеленчуци. Абе, ако питаш мен, пази го детето от чипсове и зрънчовци - че там положението е страшно  Laughing

# 537
Момичета, едва смогнах да ви изчета  Blush

Ние вчера бяхме при частното педи, че ЛЛ нали ми говореше за рахит нещо... Оказа се, че всичко му е наред на детето и няма за какво да се притесняваме. Доктора каза да продължаваме да си го гледаме както до сега  Simple Smile . За захранване каза, че ще си говорим след навършени 5м., така че за сега не ни вълнува тази тема.

Нашето кошче за новородено също започна да се изпълва, нали сме високи... А си е стандартно като размери, намерих обаче едно малко по-дълго, което пак става за нашата количка. От ибей го поръчах чисто ново и от вчера сме с него, хубавото е че има и система за закрепване към колата с колани и коланче за детето. Няма да е толкова сигурно, колкото кошницата за кола, но пак е нещо.

Попитах доктора и дали може да го заведем някъде на почивка бебето, да подиша чист въздух. Отговори ми, че може, но да се постараем да му осигурим същите условия като вкъщи и да не му променяме режима - хранене, разходки, къпане...

Щях да пиша и още нещо, но забравих вече какво  ooooh!

# 538
Хаха, Сандалка, ние отдавна не сме го играли, но и скоро май няма да е. Много забавно ми стана, че не сме единствените "дърти", дето се зарибяват.
Благодаря ви, давате ми надежда, че мога да избегна това "пристрастяване" към джънк-а. Едва ли може да се изключи на цяло от менюто, но искам да й създам волята да си хапва рядко, по малко на рожденни дни да кажем или когато няма как. Но не и да ми се тръшка да й ги купувам. При мен дяволчето и ангелчето на рамената ми не успяват дори да се скарат дали да си купя, щото дяволчето като каже "Вземи!" и още преди ангелчето да си е отворило устата, аз съм го прибрала в количката. А вкъщи не ми излиза от ума, докато не го изям. Много тъпо.
Жалина, аз, за да я бърша, си купувам от Кауфланд има едни по-евтини кутии салфетки. Безценни са ми. За всичко ги ползвам, а и са много удобни - с една ръка се взимат.
И аз я слагам на една страна, но винаги я намирам или по гръб или по корем и ми се обръща стомаха! Shocked
Мисти, честита първа месечинка на Вики! Hug
M-tina, честито и на твоите големи момчета Ники и Стефи! Hug
Момичета, помагайте, че съм се притеснила. Вчера бях обърнала Ема по коремче, че малко закъсняхме с това упражнение и още не може да вдига главичка. Затова и никак не й харесва, изнервя се и плаче. И така, както беше сложила глава настрани, отвори устичка плачейки и от вътрешната страна на бузата й видях едно като топче под кожата. Голямо колкото черешка, направо й влиза в устата. Обърнах я по гръб и както плаче, й стиснах бузките - и на двете й изскочиха такива топчета. А бузките й не са твърди. Но ми стана много странно какви са тея топчета. Все едно от вътрешната страна на бузата, под кожата има топче, колкото онези стъклените едно време. То е в бузката някак си, но като бутна от вън леко бузата (не си забивам пръста ни най-малко, по-скоро с цялата дължина, а не с върха му бутвам) и от вътре ясно изпъква това топче. Много е странно... При вас така ли е?

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 12:20 от irishka

# 539
Иришка, ти направо ме изуми с това топче .. после като се събуди ще огледам и аз.

Aquawomann Нашата каза също че може, да даваме само изворна вода девин и да внимаваме много. Да си мием много често ръцете, че често се връщат от морето с чревни инфекции. Дано да се спасим Simple Smile

Аз преди малко си извадих кенгуруто.. ми то някакво суперско на JANE.. аз съм забравила точно какво представляваше.. пише че е от 3.5 кг до 9. Супер твърдо е на гръбчето, има си мекичка хавлиена кърпичка за лицето да не се подпира върху теб и отделно такова за главата дето е на кошчетата за кола пази отзад + отстрани, така хубаво я обгръща. Много и хареса, така че ще джиткаме и ние вече с него Simple Smile) Отива и то към багажа за морето.  Благодаря ви много за отзивите

Мисля и да направя малко преустройка у дома, да изваждам кошаркта от спалнята сутрин и през деня като сме вътре да си спи в нея, сега спи в шезлонга, и вечер да си я вкарвам пк в спалнята. Така постоянно да си спи в нея. Дали е добра идея?
Отделно имам още един въпрос,знам че бебетата усещат и обичат да им мирише на майката, ако сложа моя дреха до нея дали ще спи повече?

Общи условия

Активация на акаунт