ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 830
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
Относно водата аз филтрирам през кана Брита и тогава преварявам.

Дрешките ги пера на 30-40 градуса и вече не ги гладя, в началото пак не ги гладех де, свеки се занимаваше с това  Mr. Green

Капки за колики давам вечер, но за щастие ние май нямаме или са много леки. Като слушам от други майки си мисля, че ако бебето има колики нищо не помага...

Секса в нашата къща от около месец не е мираж  Blush . Чудя се и аз за контрацепцията кой е най-удачния вариант. Преди години пиех хапчета, сега ще се консултирам с доктора за спирала  newsm78 . Иначе имах лека болка и сухота в началото, но нещата започват да се нормализират.

Всички болни и с неразположения бързо да се оправят  Hug

# 61
Бемол, горе има бутон 'отговори'. Ако си 'записана' в темата и там ти излизат само новите отговори от тази тема, да не я търсиш и да не се ровиш до къде си била предния път.

И аз пера на 40 градуса, бебешко и наше смесено. Праха за пране е обикновен, не е бебешки. Да видим къде ще му излезе края, но аз/ ние така си живеем по принцип. Самата аз не пия минерална вода (примерно) и не ползвам почти никаква, клонящо към никаква козметика, та сега и бебето съм почнала по спартански.

# 62
terpsyhora - Да ти е живо и здраво порасналото момченце! Весело детство и да бъде най-добрия батко!
Глупи - отивай наистина на доктор и бързо оздравяване  Praynig
blizna4e - ние хапваме 7 пъти /през 3 часа/ по 110 мл, но като се събуди иска веднага да си получи храната иначе почва страхотен рев, направо става истеричен ще кажеш, че не го храним това дете! Така че и на мен ми се струва невъзможно да махам нощното хранене, ще вдигнем целия блок посред нощ, а само с вода невярвам да се залъже!
mims_70 аз давам преварена минерална  Laughing просто нашата вода е със страшно много варовик и чак се образува един бял слой след като се превари, за това купувам минерална розова Девин, но си я преварявам.
Sandalka - аз пера на 40 градуса / така пера и нашите дрехи/, на 90 не се ли свиват и избеляват дрешките? Ама и аз съм една, признавам си, че гладя  Blush даже всичко на бебчо, иначе нашите дрехи не, всеки си глади каквото и когато ще си го облича  Laughing

# 63
  • София
Бреей, вярно, Лъки, как диагностицира тъй професионално?  Shocked

Бемолче, няма да се притесняваш от пилорна стеноза  Hug Нали знаеш признаците: (външните) повръщане след всяко хранене на фонтан + ненаддаване в теглото. При вас явно е като при моя син навремето - понижено желязо, лека анемийка (ако наддава бебо), която с Малтофер или друго желязо ще премине  Peace

Абе, кой ви я препоръчва тази минерална вода?  newsm78  Педиатрите ли? Внимавайте, да не стане някое мазило при ПКК и да се шашкате после от къде е дошло.

Си-ти, ми то какво да им избелява на дрешките, те са предимно в бледи и бели цветове...
А пък при нас дрехите умаляха  ooooh! Тези, с размер от 0-3 месеца вече не стават, купих й от 3-6 месеца бодита, ама като гледам, ще изкараме с тях най-много ДО 3-ия месец  Thinking Каква е тази номерация, не знам...

Хехе, вчера ако знаете какво се усетих. Стоя си в супера и разглеждам нещо си. По едно време поглеждам назад и какво да видя: другата ми ръка машинално ланджурка напред-назад пазарната количка - да не се разреват покупките  hahaha

# 64
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Терп, честит рожден ден на малкия Прекрасник  Heart Eyes Да ви е жив и здрав, и да не спира да ви радва   bouquet

Аз също не гладя, не стерилизирам, не мажа с кремчета и тн. Единствено преваравям, за да направя чай от копър, който от днес бебката започва да пие  Simple Smile След първия месец ще го правя с изворна вода - така и така баткото пие такава.
А, забравих да напиша, че гърлото ме заболя от набързо изяден сладолед. Пак ли със сладолед да го лекувам? Чайчетата нещо не помагат много, а от днес и Марти ми е сополив.  ooooh!

Сандалич,  hahaha

# 65
Ние понеже пазаруваме двамата с мъжа ми, той бута пазарската количка, а аз бебешката. Та той лашка пазарската да не се разреве, а аз все посягам да трупам покупки при бебето  Laughing

# 66
И мен си ме заболява гърло от сладолед. Като стара любителка на сладолед и с вечни болки в гърлото  винаги ме е очаровал западняшкият подход, но не съм се престрашавала да го пробвам.

Аз преварявам изворната вода, но честно казано се питам докога. Като бях в Девин и видях как се препичат на плаца тези ми ти бидони с вода, се заклех да не им дам нито лев на тия, да не говорим, че са от кръга на ДПС-то.

# 67
Здравейте мамчета!Аз преварявам чешмяна вода (не че някой я пие де),пера на 40 градуса заедно с дрехите на каката и както писах по-рано не гладя.Джина ,дъщеря ми също беше с температура 2-3 дни,без други симптоми,бях я изолирала доколкото мога,надявам се да не се зарази бебчо.На него му давам по съвет на педи по 1 ампула вит ц,и по половин осцилококцинум(предния път когато каката повръщаше ,пак с темп,той не прихвана).Момичета ващите бебета имат ли предпочитания на коя страна да спят?Моят дребосък си има лубима страна и докато не успее да се обърне както иска е едно пуфтене ръмжене и няма заспиване

# 68
Пине, Сандалка, добре се посмях на ваш гръб Simple Smile)) и аз докато ви четях сезагледах че бутам количката. Започна да скърца милата.

Катенце пробвай с коризалия. За гърло е и е хомеопатично. Смукала съм го бременна и помогпа. Ифлуцид също можеш да взимаш. Хайде и Марти да оздравява

# 69
  • София
Въпрос към ЛЛЛ: тази сутрин се събудих с доста вкаменени гърди, малко ги помасажирах и Ема сукна малко, та поспаднаха, но още ги усещам топли и зърната някак ми парят и наболяват едновременно. Какво да направя за облекчение освен цеденето, досега не ми се беше случвало, все си бяха меки и отпуснати?
Нежни масажи, по-често кърмене и хладни компреси за облекчение след кърменето. Ако напипваш болезнени бучки или започне да те втриса, да вдигаш температура, включваш и изцеждане до край, освен по-честото кърмене. Също може профилактично след консултация с лекар да взимаш лецитин. Да носиш удобно бельо, което да не стяга, по възможност без банели. Гърдите да не се притискат при спане или с колан на чанта/на кола... и подобни мерки, които може да причинят задържане на мляко в някое каналче.
 Ако се появи задържане на мляко(болка, зачервяване, бучки,втрисане), тогава има и допълнителни мерки. А ако се наложи спешна консултация, по-добре да звъннете на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385

si_ti, ако има запушване се приемат по 3-4 капсули на ден от 1200мг. След като проблемите отшумят, се намалява плавно с по една капсула през няколко дни. А ако се взима само профилактично, без да има проблем, тогава по една до две капсули на ден.

# 70
  • София
Ние понеже пазаруваме двамата с мъжа ми, той бута пазарската количка, а аз бебешката. Та той лашка пазарската да не се разреве, а аз все посягам да трупам покупки при бебето  Laughing

Хаха, добре, че не си почнала да ги мяткаш още  hahaha

Айде бе, Нелва къде се загуби, много ми е интересно какво е станало със свеки  Mr. Green
И въобще, аз много се забавлявам с вашите свекърви - чета си клюки на аванта  Laughing
Гифтче, за теб наистина браво, че се отърва  Hug То твоята беше някаква машина за рев, ужассс.

Понеже аз нямам засега търкания с моята (надявам се така да продължим, ама вярвам, че ще сме наред де!), но се сетих за едно свекървище, което срещнах в родилното на ОБ, та да ви разкажа.
Бяхме трички в стаята и по едно време влиза една сестра, свърши си работата и остана да си полафим. Много симпатична наглед женица. И в един момент каза следното (предавам думите й почти дословно, доста пъти ги предъвквахме след това с "колежките"):
 - Аууу, ама колко са ви сладки бебчетата, как само сладичко спят! И аз имам внуци, голямото е на 3 г, а малкото сега ще стане на 6 месеца. Но на снаха не случих нещо  Sad Доста е неорганизирана, направо към мързелива отива... Искаше да ме накара аз да си взема отпуска, за да гледам бебето. Да бе, да! Какво има да му се гледа на едно бебе, нали вие сами виждате - то само яде и спи! Толкова ли трудно й се видя. И аз като им отказах, те сега взеха жена. Представяте ли си, 500 лева й плащат на жената за половин ден да гледа В бебето!  Shocked Ииии... нали се сещате, кой ги плаща тия пари... синът ми!

Никоя от нас дума не посмя да промълви, тишина настана -  с нож да я режеш  Shocked

# 71
  • София

skrech, благодаря за отговора - Звъците са през цялото време и не зависи от позата, в която се кърмим. Точно за това ми е толкова странно- от веднъж започна да ги издава и сега не спира. Зърната не ме болят, на езичето има малко бяло, но не изглежда да е млечница. Няма други ранички по устата. Ще продължавам да опитвам да му наместя устичката. Ваксина все още не сме били, утре евентуално ще му слагат, а и нослето му е чисто. Възможно ли е цялата промяна да се дължи на къса юздичка на езичето, но да се прояви чак месец след раждането. На първия ни преглед (14 дни след раждането)педиатърката каза, че забелязва късата юздичка, но след като се храни добре и си наддава не било проблем и да го следя като проговаря- ако тогава има проблем да се консултирам с ортодонт.
Да, възможно е и от юздичката да идва проблема. Ако в началото гърдите са били по-пълни и млякото е изтичало по-лесно под въздействието основно на хормоните, много от симптомите не са били на лице. А сега, когато млякото се е регулирало и е необходимо по-голямо усилие от страна на бебето, може да се появи и някой симптом, като загубата на вакуум. Щом не намираш да има друга причина за това, консултация с логопед може да ви бъде полезна(но такъв, който има опит с малки бебенца). Дори юздичката да създава проблеми, на бебето може да му се помогне като опиташ да смениш позата (изцяло, а не само с наместване на бебето. Например ако си кърмила в поза "люлка", да опиташ "футболна топка" или полегнала), да го придържаш по-плътно до гърдата, да придържаш гърдата, за да не се придърпва от устата на бебето. Също може да опиташ да поддържаш по-силна струя мляко с компресия за да улесняваш упраженението на бебето да суче.
 Пиши какво се случва и какво мислят специалистите за юздичката  Hug

# 72
Сандалче ,има кофти снахи ,аз имам и по-ужасяващи примери за нахалници ,които чакат свеки да готви ,чисти ,пере ,глади ,да гледа бебето и по възможност да го взема за уикенда ,за да могат да излязат младите Mr. Green
Но тук при нас само свекитата са вещици ,а ние светици ,много ясно Mr. Green
Аз влязох да похваля мойто Тони - ето днес от 13 часА спи и успях да сготвя и изчистя.
Довечера ще го водя да поработим и така...Днес от 5 часа сутринта е станал да пъшка.Много зор с това акане ,представям си ако беше на АМ ooooh!То е пъшкане,грухтене ,повръщане..ужас.Има някой ,който да оповръщат поне 3,4 пъти на ден #Crazy

# 73
Във входа няма общо помещение, има опция да държа количката в колата и да свалям само близнаците, но така мъжа остава без кола. С майка ми имаме техника, качваме децата до 4 етаж, послед качваме и рамата на ръце - тежи, ама като сме на разходка е добре.

Моя мъж нещо почна да ме напада, вика айде още 2, сега за девойки да работим. А да, бе ...

Правим 5 дни, в които децата пропускат храненето в 22 и сме на 5 хранения, дано така остане, да си поспим малко.

# 74
  • София
Хайде пак да се разпиша, докато кърмя Simple Smile

Аз пера на 40С, не пера с бебешки прах, не гладя, освен за красота, имам едно шише и един биберон залъгалка, които почти не ползват и са изварени преди първото ползване само, сега ги мия с вода и веро. Мързел.

Стана ми смешна за количките в супера как ги бутате за не ревне брашното и се сетих как Александър като беше бебе толкова бях изветряла от ежедневието, че се разхождаме в Борисовата, мъжа ми бута количката и си приказваме. По едно време виждам една овчарка, която е клекнала с дупето към нас и ака, а аз механично взех мокра кърпичка и тръгнах да я избърша. Хубаво, че се осъзнах овреме, голям резил щеше да стане Grinning

Общи условия

Активация на акаунт