ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 843
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Терп, честит празник ! Да расте здрав и щастлив рожденика и много да ви радва   bouquet
А това с кучето ме разби направо ! Голяма смехория е щяло да настане  Laughing

# 76
  • София
Аз пера на 40-45 градуса с бебешки препарат и отделно от нашите дрехи. стерилизирам винаги помпата и шишетата, дори и това с водата, която малкия почти не пие.
И ние спим почти винаги на ляво, с много зор го слагам на дясно от време на време.
Днес ходихме да му вадим задграничен паспорт. Едва успяха да го снимат, след може би двайсеина снимки. Виждат се ръцете на баща му, дано приемат снимката иначе ще трябва пак да се ходи.
В голям магазин още не сме ходили с него, баща му не е съгласен да ходи.

# 77

Въпрос към ЛЛЛ
Каква е максималната норма за наддаване през първите месеци на изцяло кърмено бебе? За 15 дни между двете консултации е наддал 1200гр, а от изписването 1,850кг. Определено ми се струва множко, но е просто абсурд да намаля кърменето и да го подложа на "диета".

Не съм консултант, но дъщеря ми наддаде 2300 за 1 месец само от кърма (+4 см).
През нощта я хранех при промрънкване, аз полусънена. Обаче се стреснах от този разтеж и започнах да внимавам. Миналата нощ кърмих последно в 8.30, после в 1.30 сутринта и чак в 6.30 отново. При мрънкане залюлявах леко кошчето и тя се успиваше.
Педиатърката не спомена нищо за диета. По принцип знам, че кърмените деца знаят кога да спрат, когато се наядат. Ако са поели излишно си връщат, но не на фонтан.

Пера със студена вода наакани дрехи. След това пускам на топла във пералнята, вече без петна, но не и гореща. Не гладя.
Направо ви завиждам с едно дете. Имам чувството, че колкото и да се старая изпускам важни моменти с първото. Искам да гушкам бебето дори, когато спи и едновременно да играя с второто, а това е невъзможно.

# 78
  • София
Здравейте, не съм ви чела от вчера, само исках да споделя, че ще се пръсна от яд...трябваше да ме повишат в работата, уж взеха решение, ама като стигнало до HR-ите се оказало, че имат квоти за повишенията тази година и кого да прецакат...много ясно, че този когото го няма там...ба*и, много ми е болно и обидно...аз пътувах като луда насам натам до 4-тия месец на бременността, летях с прекачвания сума ти полети, работих в други държави по 12 часа на ден, понякога си докарвах адско главоболие от това, а както знаете нямаше с какво да го лекуваме в този период, отделно проекти, съпорт, какво ли не, оцениха ме като exceptional performer, а те решили, че нямало нужда, яко... Cry Sick Шефът ми лично се обади да ми каже и той е потресен, но за съжаление нищо не може да направи той лично...

# 79
Иве...тегли им една. Ти си чудесен човек,няма да им се даваш... Голямо гушшш...

# 80
Ива, знам точно как се чувстваш, защото го преживях с раждането на първото си дете. Тази буца лед в гърлото още си я спомням. Четох една книга напоследък и ми даде сили, че не съм сама и през този ад минават много жени. (Почувствах се разбрана).
Гледай си децата, ще мине и замине, макар и трудно. Прегръдки и от мен.

# 81
  • varna
Въпрос към ЛЛЛ: тази сутрин се събудих с доста вкаменени гърди, малко ги помасажирах и Ема сукна малко, та поспаднаха, но още ги усещам топли и зърната някак ми парят и наболяват едновременно. Какво да направя за облекчение освен цеденето, досега не ми се беше случвало, все си бяха меки и отпуснати?
Нежни масажи, по-често кърмене и хладни компреси за облекчение след кърменето. Ако напипваш болезнени бучки или започне да те втриса, да вдигаш температура, включваш и изцеждане до край, освен по-честото кърмене. Също може профилактично след консултация с лекар да взимаш лецитин. Да носиш удобно бельо, което да не стяга, по възможност без банели. Гърдите да не се притискат при спане или с колан на чанта/на кола... и подобни мерки, които може да причинят задържане на мляко в някое каналче.
 Ако се появи задържане на мляко(болка, зачервяване, бучки,втрисане), тогава има и допълнителни мерки. А ако се наложи спешна консултация, по-добре да звъннете на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385

Благодаря, Скреч!

Да ви се похваля, с Ема всичко е наред, ехографът го показа, няма да има нужда от гащи  Mr. Green Обаче нашата калпазанка да вземе да се оака мощно точно на влизане при док, та нямаше време да я сменя, умрях от срам  Embarassed Добре, че док беше печен. После на контролния преглед в ОБ пак добри новини - наддава си добре за нейната възраст, добре изглежда, реакциите са й правилни, изобщо пушка е - много сме доволни  Mr. Green
И да се оплача, типично по български, оказа се, че и понеделник, и сряда все пак се дават часове, а не е само на свободен преглед както ми твърдеше рецепционистката, та за малко да стане бой отпред - едните бързали, другата пък идвала от не знам си къде, не можело така, те месец по-рано си взели час. Аз викам ама аз какво да направя, така ми казаха на рецепция, не искам да ви обиждам, добре, че се намериха мили хора дето видяха Ема колко е малка и ни пуснаха да влезем в техния час.

Иве, много кофти наистина, зарежи ги и се радвай на детето  Hug

# 82
Иве долу-горе съм на същото положение като твоето.На работа,на моето място нямаше да наемат човек-шефката щеше да се справи самичка.Онази вечер ММ разглежда джобса и вика жена на твое място търсят човек.Ех стана ми гадно,но не са и длъжни да ме чакат две години,но пък дали ще мога да се върна на същата позициция и това незнам.

# 83
  • София
Благодаря ви за прегръдките, знам, че децата са ми най-важното нещо на света, но си ми е гадно, надявам се скоро да ми мине, аз даже не знам още как да отреагирам в такава ситуация, ще се върна на работа догодина, но не точно на 1-та година, ще си взема всички отпуски и ще се върна септември някъде се пада, пък после каквото сабя покаже...Ели, и аз те прегръщам теб, твоето е още по-гадно, защото не знаеш като се върнеш какво точно и ще работиш, аз ще работя пак същото каквото и преди и поне това ме успокоява, ама пак ми е криво, заслужавах го мама му стара...

# 84
Иве, много боли и при мен се случи. Викнаха ме да се върна на работа още на 11 месец от майчинството с идеята да ме повишат. Отивам на работа гледам още един колега с мен и уж той само да помага и след 1-2 седмици започнаха тайно да го обучават. Лошото беше че той беше чисто нов, а аз със стаж..  Откачам и сега дори, защото изобщо не си върши хубаво работата... но майната му. Повишиха ме на друга позиция, но още ме е яд на това как ме прецакаха.

Хера
, супер новини Simple Smile) ама как може да сте толкова малки и да има някой който да недоволства че сте отишли.

Ники, успокои ме че не сме сами Simple Smile

Момичета, знам че говорихте за люлки, но съм решила да взема някаква за малката. Може ли някоя да ми препоръча, ако ползва и е доволна. Не знам с вибрации ли да взимаме, без ли?

# 85
  • София
Уф, аз се оплаках, после кърмих, изчетох ви и сега да се и разпиша по същество...

Кърмя вече изцяло, шишетата само си седят в стерилизатора, водичка предлагам, но девойката не пие, Девин Изворна давам, сега купихме и още 2-3 вида, които стават за кърмачета, Сандалче, то тези не са минерални и си пише, че са одобрени от педиатрите в БГ, не изварявам изворната вода, залъгалка имаме 2 вида, но не ги ще, цокне 2-3 пъти и плюе, т.е. ще ги и това е проблема, че като ги изплюе ревва още по-страшно, мисля да изчакам да попорасне още малко, пък ха дано се научи и да не ги плюе, пера нейните дрешки отделно на 40 градуса, гладих докато дойдем тук в Стара Загора, тук вече не гладя, няма време, а и апартаментът е западен, на 10 етаж, така че как не са се овъглили тези дрехи не знам Simple SmileРРР, обличам само с боди, без чорапи и шапки...чорапи не е виждала от доста седмици девойката, ако духа, завивам с тънка пелена, в МОЛ-а ходихме за 1-ви път вчера, там я завих с по-дебела, че си беше хладно от централното, за колики давам Еспумизан от онзи ден, защото нали съм тъпа, не съм чела етикета на Инфакола, оказа се, че има парабени в него, ми имам цяла неотворена опаковка, но купих Еспумизан, имаше и слуз в акото, реших, че е от Инфакола и познах, откакто е на Еспумизан ака по-редовно и няма слуз, давам и Био Гайа, но сега пък повръща повечко, абе то не може всичко да е идеално, Памперс Сензитив между другото купих последно от ДМ, не е Прима, Памперс е, обаче картинките му са различни и няма лента за количеството пиш, даже материята ми се струва по-различна и повече от ДМ няма да купя, за сега не са пропуснали, ама малко странно ми стана, защо са различни... newsm78 За друго не се сещам, отчет за растежа ще има на 5-ти септември, тогава сме на 2-ра консултация.

Глупи, не съм само аз явно, но това не го прави по справедливо за всички ни  Hug Аз купих шезлон на Фишър Прайс втора употреба от продавалника, оказа се, че е на колега с когото работим в 1 стая, съвсем случайно, има си грифче с играчки, едната е бухал, който буха и пее 3 песнички, има и вибрация, обаче дребната не се кефи на вибрацията, иска да я люлеем ние в него, но се оказа една от най-добрите ми покупки, ако никъде не може да заспи я слагам вътре, сядам до нея, с едната ръка люшкам, с другата пия кафенце да кажем и до няколко минути е отнесла, само ме е страх, че стои в него  повечко време, особено пък като заспи в него, ама то пък не е съвсем седнало, дано да е ОК.

Хера, браво за ехографа, много се радвам, че всичко с Ема е наред  Hug

И понеже тези дни ММ беше при нас и нямах време да пиша, но четох, та да поздравя всички на патерици за всички отминали празници   bouquet Hug

# 86
  • varna
Благодаря ви  bouquet Я споделете с какво се чистеше сълзене от оченце, че педи е в отпуска и не мога сега да я водя. От дясното сълзи едно такова жълто, понякога по-малко, понякога повече, че чак и залепва очото - дали трябва да се притеснявам  newsm78

# 87
Иве, ние шезлонг имаме, но е без вибрация, не може да заспи в него с люлеене, а аз точно на такова нещо се надявам. Да купя лщлка слагам я и тя заспива, че да имам време да свърша туй онуй.

Хера, чистя със сребърна вода + преварена. Но още сме си така.Това ти говоря от 2 седмици е така.

# 88
  • София
Иве, не се ядосвай, ще мине. Hug
Глупи, защо ти е да се зариваш с вещи, които се ползват малко време? На нас люлката ни я подариха, шезлонга е ползван от кумовете, т.е. не съм го купувала. Както писах, още не смея да слагам Марина в люлката, но в шезлонга седи. Каква ти е гаранцията, че ще седи в люлката?
Хера, чудесни новини!
Днес на Бранка нищо и нямаше, гърди и гърло чисти, всичко на 6 /и ей сега ми вдигна температура, ужас/, лекарката каза само Нурофен /като вдигне/ и витамини.
На Марина и биха ваксина, пораснала е с 4см и е наддала  1гк от изписването /роди се 3 400, изписаха ни 3 100, сега е 4 100/, но лекарката каза, че това е нормално /голямата наддаваше с по половин кило, но явно това бебе наистина се е метнало изцяло на мен/. Няма да и махам нощното хранене, защото е едно, а по принцип от няколко дни яде по 5-6 пъти на ден по 90мл. Но няма да и увеличавам милилитрите, за да не дебелее.
Сандалич, как на 90 градуса, бе душа? Shocked Ма това дете да не бачка в Кремиковци? Шегувам се, ти си знаеш. Аз бебешките ги пера на 30 градуса, нашите, почти всички, без моите работни /повечето давам на химическо/ ги пускам на 40.
Ех, Близначе, представям си те как тещиш с бира под смокинята Twisted Evil

# 89
  • София
Хера, за окото и на Калина имаше такъв жълто-оранжев секрет, направих 2 пъти масаж и изчезна, от време на време се появява съвсем леко, ама като масажирам спира, но е съвсем лееко, а преди си беше обилно, иначе почиствах само с изворна водичка, ако пробваш с отвара от лайка още по-добре Simple Smile

За люлките нищо не знам, чудех се, люлка ли, шезлонг ли да взема, ама накрая се спрях на по-евтиното  newsm78

Уф, днес ми е някакъв шантав ден, поне милото се обади да си избирам кухня...Simple Smile)), нещо положително да има Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт