ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 856
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
За очите - ние имахме мноогоо секрет - жълт, направо му залепваха очичките, изписаха ни капки Цилоксан / с антибиотик са/, оправи се , но след една седмица отново се появи и пак слагаме капки  ooooh! ако и сега не се оправи ще изследват секрет да няма някаква инфекция. Иначе почиствам с физиологичен разтвор, купувам си банка / май 200 мл е/ от аптеката и си изтеглям със спринцовка.

Шезлонг - получихме подарък, но още не съм го ползвала.

Я, кажете слагате ли бебчетата си да спят по корем? И това опасно ли е?
Нашия мъник само по корем иска да спи, но върху нас  Mr. Green  явно така се успокоява и коликите преминават, та се чудя немога ли да го слагам да си спи така в леглото си?

# 91
  • София
Глупи, аз нали бях против това да си взимаме шезлонг, защото смятах да ползвам количката (да разнообразява бебе обстановката на лежане и да го превозвам в нея по стаите с мен).
Е, гълтам си напълно думите назад!  Laughing
Подариха ни шезлонг-люлка-люлеещо столче, ето такова:
Скрит текст:
Горещо го препоръчвам!
Това е подаръкът, който най-често ни влиза в употреба, а да знаеш бебка колко му се кефи само, не съм и предполагала! Като я сложим само в него, и тя разцъфва, праска едни усмивки, ама едно доволно настроение се появява - да й се ненагледаш!  Heart Eyes
Плюсовете на този вид люлка, според мен са следните:
- става и за люлеещо столче за поотраснало детенце, т.е., ще се ползва доста.
- може да се люшка и с крак (ние така правим)
Скрит текст:
А ти би могла с едното краче да люшкаш, с едната ръка да бъркаш манджата, с другата да гушкаш Марти, а с другото краче да тактуваш на песничките, които устата пее  hahaha
Има май и вибрираща функция, но ние не сме взели още батерия.
За стоенето по-дълго и аз съм против тази позиция. Държа засега гръбнакът да е в по-изправено положение. Но при нас има режим  Mr. Green Лежи се в леглото и в количката, а в люлката само ок. 3 часа следобед и смятам, че това време е напълно поносимо. Ама много се кефи беба, наистина, дано и другите дечица да харесват това столче. Като е в него, си мълчи и се оглежда, прави опити да ни сподели нещо гукащо. А ако се разврънкоти, сменяме позицията на люлка и като я олюшкаш малко, заспива си обикновено.
Абе, много сме доволни всички!

Джине, ама аз разбирам, че на 30-40 градуса перете масово, въпросът ми беше - защо? Само заради цветовете ли? Щото аз цветно пране пускам на 60 градуса (просто тази програмка съм свикнала да си пускам от години, и така машинално става), но не избледняват бре  Thinking Виж, от слънцето на морето големи поразии съм имала.
А ти сега, след като са били ваксинка на малката, следва много да я пазиш от контакт с Бранка. Че не се знае, ако е вирус и Марина лепне след ваксина, голяма беля може да стане  Confused (че нали ти писах едни неща на лични, но се отменят в случай на ваксинация)

Ангелската, да бе, аз говоря именно за минерална вода, не за изворна. Минералната съдържа голям коктейл от вещества ( а и доста сяра обикновено), които са полезни при временна употреба, особено ако има някакъв здравословен проблем. Но не се препоръчва за постоянна употреба дори и при възрастни  Naughty
А за работните финтове на твоите ръководители ич да не се притесняваш  Whistling Не е станало сега, ще стане след година, когато се върнеш на работа, сигурна съм  Peace Ти работиш в голяма международна компания, където като правило се забелязват амбициозните служители, и със сигурност ще те отразят по достоинство!

Елица, и ти не се тревожи  Hug Нормално е работодател да вземе служител по заместване на майка. Обичайно и договорите им са такива - временни, по заместване, а когато майката се върне, тя си заема отново позицията. Поддържай си някакъв контакт през това време с шефа (прекия), интересувай се кое как върви на работа, ако има нужда, помагай дистанционно с някой съвет, и ще видиш, че няма да те отритнат  Peace

# 92
Сандалче вземам го за нормално,все пак не могат да ме чакат 2години.Благодаря за съвета,аз и без това не съм се откъснала изцяло от работа,още поддържаме контакт.
А дрехите на малката си ги пера на 50градуса и ги гладя,аз на баткото не съм спряла да гладя още,че и нашите,но тях ги гладя ден за ден(всяка сутрин).Синът ми е с летен вирус,страх ме е за малката,снощи почти не съм спала да го проверявам,че вдига Т,днес е с разстройство.Аз преди два дена бях така,сега и той,дано малката да не се разболее,че не ми мърда болницата newsm45
Хайде лека вечер на всички!

# 93
Сандалче, ние имаме още от Марти шезлонг, който може да се люлее, аз на него я слагам да спи под абсорбатора, но дори и като я люлеем не заспива в него. Затова си мислех за люлка.
Ако взимам нещо, то ще е втора ръка и то за малко пари, макс, 50-60 лв.

Имаме опция да опитаме такава люлка дали ще седи в нея, ама ако седи един ден а на вторият вече не иска мисля че е все тая.
Ох спи ми се, боли ме глава, а на едни съседи цигани детенцето им има рожден ден, колкото марти е и са надънили яко музиката, едни гадни басове, легнах и все едно с чук ме удрят по главата. Дано поне утре сутрин да мога да поспя

Елица, дано всичко размине бързо, стискам палци Hug

Абе Несторова, къде се загуби, и Ани и тя.. хм

# 94
Момичета, изчетох ви отгоре отгоре. Много благодаря за милите думи. Положението при нас е почти под контрол, та наистина е бил малкия дявол този път.  Невероятно е как човек се мобилизира, когато е намесено малко зависещо изцяло от теб същество.

Мимс и mysterious, честита годишнина на патеричка.

На нелва Честит Рожден Ден на патеричка. Да си жива и здрава и спящо и пухкавеещо бебе ти желая.

Агнес, ЧРД на патерица на твоето момченце. ЧРД и на детенцето на terpsyhora. Да растат здрави и палави.

Тerpsyhora, може ли и аз да се примоля за координатите на доктора във Военна болница, не знаех, че трябва да се водят на ортопед?

Сандалка, много съжалявам за вашия татко. Пожелавам му да си намери скоро работа.

Иве и останалите прецакани в работата, на мен също ми се случи, но като обявих, че съм бременна. Дори на срещи спряха да ме викат, като че ли ще съм в майчинство още от януари, много ми беше мъчно. Но пък сега си гушкам детето и хич не ми пука, вижда ми се много далечно и неважно. Та ще мине, ама време се иска. Гушки от мен.

Гледам, че сте обсъждали прането. Аз пера на 60С (долни дрешки) или на 40С (горни дрешки). Не гладя. Казаха ми да гладя докато детето навърши 6 месеца, ама време и сили не стигат.

А за люлка на нас ни подариха ето такава

Нашият първия път като го сложихме заспа блаженно в нея, но след това се разплаква на втората минута в люлката, та ще го пробвам пак след седмица- две.

Лека нощ на всички, едва гледам вече. Simple Smile

# 95
  • София, св. Троица
Благодаря ви момичета  Hug Ние изпратихме гостите и приспахме бебето. Остана да

Въпрос към ЛЛЛ
Каква е максималната норма за наддаване през първите месеци на изцяло кърмено бебе? За 15 дни между двете консултации е наддал 1200гр, а от изписването 1,850кг. Определено ми се струва множко, но е просто абсурд да намаля кърменето и да го подложа на "диета".

Здравей agnesana,
Поздравления за успешния старт в кърменето и така доброто наддаване. Crazy Hug Ако бебето е изключително само на кърма, то по-скоро няма максимална норма. Кърмата е естествената храна за бебетата, съответно наддаването, което всяко бебе на кърма достига(при положение, че е изключително кърмено и е на поискване) е естественото за него. Освен това наддаването зависи не само от количеството кърма, но и от гените. Повечето кърмени бебета в първите месеци наддават повече, след това темпа на наддаване се забавя, а на около година-година и половина дори леко може да се вталят и пухкавите гънки да поизчезнат.
Правилно отбелязваш, че да се слага изключително кърмено бебе на диета е почти невъзможно, а в същото време това крие и доста рискове. Когато бебето се кърми на поискване, без ограничения, то само определя кога от какво количество се нуждае, а в същото време организмът на майката има възможност да отговори най-точно на неговите потребности.  Peace Ограничаването по какъвто и да е начин, може да наруши тази естествена взаимовръзка и да доведе до нежелани резултати.
Може би тази статия ще представлява интерес за теб http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29212.0

Надявам се информацията да ти е била полезна. Насреща сме ако имаш и други въпроси.  Hug

bouquet

# 96
 Hug Иве, напълно те разбирам - тегли им една благословия да са здрави и си гледай семейството.

Водих голяма борба с конюктивита - появи се на 2-3-я ден след изписването и продължи 20 дена. Първо слагах кърма, промивах с преварена вода, сребърна вода, лайка - временно имаше подобрения. Изгоних го с капки за очи, които педито предписа: Офтакуикс.

Малчо има пъпки, които адски ме вбесяват - на периоди ахааааа да изчезнат, на периоди избухват с нова сила Cry. Уж хормонални и от жегата били, но ми е ужасно мъчно да го гледам.

Пера на 40С с бебешки прах, гладя. Свекито като дойде е манияк на тема гладене и глади и на сина си дрехите (моите не й ги давам) Laughing, то няма лошо, но мен ме хващат нервите от планини с дрехи, затова гладя поетапно и най-необходимото.

Днес пробвах да си облека дрехи от  преди беременността и изпаднах в шок Shocked нищо не ми става Cry Cry Cry как ще преборя 14 кг, да си мечтая за 20 не смея. Офффффффф  Sad здраве да е

# 97
wwwaz, Дани също има много пъпки по личицето. Нашето джи пи каза, че са хормонални, не пречат на бебето и не трябвало да се третират, щели сами да се изчистят. Не му изписа нищо за тях.

Някой ми похвали ето това кремче за бебешкото акне

http://www.pakostnik.com/en/productdetails.php?id=11693&cat=55

Но не съм го ползвала и не мога да го похваля. Аз лично мисля да ги оставя да си минат самички.

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 10:59 от greenorchid

# 98
Sandalka, ние имаме такова шезлонгче, но имам смътен спомен че в инструкциите пишеше, че бебе под 3 месеца не трябва да ползва люлеещия механизъм, но съм загубила упътването Embarassed. Може ли да провериш, щом ви е ново, че аз още не ползвам тази функция, а ако може да се прави да се възползвам  Laughing

# 99
  • София
Добро утро!

И Лазар има бебешко акне. Не го мажа с нищо, оставила съм го да си мине само. И Калин ми имаше като бебе, мазах го с какво ли не и нищо не му помогна, сега с брат му експерименти няма да си правя.
Много по-лесно е с второ дете, ей! Няма я онази паника "ами сега , какво да правя", много по-спокойна съм.

Иве, Елица силни прегръдки! Hug

И аз пера на 40 градуса с бебешки прах и всичко гладя.
Изварявам всички шишета и биби.

Ние имаме една игра и ще ви я споделя. Казва се "да изпробваме на мама нервите". Играта е следната, сутрин към 6, 6 и нещо храните бебето, оригва се и го слагате на една страна за да не повърне, пъхате бибероната (която то си иска) в устата и се запътвате към ежедневните си задачи, я пране, я гладене, или чинийки да поизмиете, или да сготвите и т.н. знаете слугинските задачки. Но бебето ви чака само да се обърнете, изплюва бибероната и почва да плаче. Вие му се усмихвате и му давате пак биберона. Завъртате се с гръб правите не повече от 5 крачки, и о чудо, бебето пак реве и пак си е изплюло биберона. Това се повтаря около 217 пъти и накрая се отказвате. Обаждате се на мъжете си по телефона и със спокоен и благ (трябва да сме мили, а не изнервени истерички) глас му съобщавате, че днес няма да може да свършите нищо и той и по-голямото ви дете трябва да се оправят както могат. Той ви казва да не се тревожите, че той ще измисли нещо за вечеря. Вие взимате бебето и си лягате да си говорите и да си пеете "мърльо, мърльо писанче".  Laughing

# 100
Джинетвойто дете много икономично на храна, но явно му се лепи  Laughing шегувам се, но 5-6 пъти си е нищо работа, я 8-9 как пък тая мойта лакомия не пропусна едно хранене
Никиявно ти е много хранителна кърмата 2,300 браво на вас, но този номер с люшкането ми е интересен, аз люлея ама в момента в който спра и пак е вряк, едвам изкарва от 9 до към 1 това ми е най-дългата пауза  Rolling Eyes
Иве ти пък намери за какво да се ядосваш, като се върнеш един ден на работа ще му мислиш. Лелее чак сега виждам, че на памперса имало лента за пиш, и къде е точно  Embarassed че аз само душа отварям иначе ползвам все още белият памперс, в крайна сметка реших до 40 ден така, а после ще вземам зеления, ама да питам ню бейби или актив бейби?
Вода от чешмата през кана Брита и преварявам сутрин докато си изпия кафето стерилизирам шишето за водата/чая от копър де/ и варя водата на котлона.
Шезлонг сестра ми изпрати нейния на фишър прайз, но нещо много седнал ми изглежда и не го ползвам често
Събуди се, така че за очите после

# 101
Глупи, да споделя какво стана с нашата люлка - бях писала тук, че я сложих за проба и много ѝ хареса на Юлия. После вечерта реших да демонстрирам на мъжа ми как ѝ харесва и пак със същия ефект, но на следващия ден рева в нея и не иска да стои там. На по- следващия също и на по- по- следващия пак не ще. И сме до там, май няма да я иска...

Мисти, и аз с месец закъснения открих лентата за пиш  Laughing

# 102
За кърменето - помощ - дясната гърда произвежда 2 пъти повече мляко от лявата, видимо имат разлика. Винаги почвам да цедя от дясната, защото тогава лявата сама си тече и в контейнер събирам така по 10-20мл., докато изпомпвам другата,но почна ли да я цедя след това количествата не са толкова добри. Кърмя близнаците едновременно - всеки си има гърда - страх ме е да не ощетявам единия с тази по-ниска производителност. А Ники не иска дясната, търси си тая дето му тече по-лесно, на Стефи му е все тая - цица да има.
Привет M-tina!
Обикновено при близнаците едното дете суче малко по-активно от другото и обичайно по-производителната гърда е стимулирана по-активно от по-активно сучещото бебе. Така ли е при вас? Кое от двете бебета изсуква по-добре и по-активно гърдите Стефи или Ники? Много често майките на близнаци, за да опитат да компенсират това, разменят гърдите. Може да опиташ да сложиш Стефи на по-трудно потичащата гърда, за да предизвика слизането на млякото, а когато млякото потече, може да ги размениш, ако смяташ, че Ники е по-ефективно сучещото бебе. Би могла също да кърмиш/изцеждаш лявата гърда по-често от дясната, за да я стимулираш по-интензивно. В рамките на няколко дни може да започнеш да забелязваш или бебетата да изсукват повече от нея, или да изцеждаш повече от нея. Как се справят децата с наддаването и имаш ли приблизителна представа по колко напишкани и наакани пелени има всяко от тях? Влажни ли са им устичките, тургора на кожите им добър ли е, жизнени и енергични ли са? Предполагам гърдите ги изцеждаш веднага след кърмене или може би по друго време?
  bouquet

# 103
  • Бургас
Така, влизам и аз да кажа като Пина, един "Запис"...ама да не е толкова гол ще ви кажа чета ви, много трудно и със закъснение та чак сега стигнах до тук и реших да се разпиша Simple Smile

Скреч, Айдин, тоя национален телефон дето го пише навсякъде и дето вие го давате, звънях неколкократно на него но никой не ми вдига, наистина имам нужда да дойде някой консултант да види правилно ли я поставям, тя правилно ли захапва, защото зверски ми е разранила зърната, мажа ги...ама не оздравяват...за сметка на това пък тя е малко по-благосклонна и по-често успявам да я навия да суче, но много често ми заспива на гърда. Аз я бутам, щипя, галя, вдигам и т.н. но не се разбужда и така кърменето ни може да продължи с часове докато я чакам да си вземе дрямката, защото аз давам и двете гърди на кърмене, защото по моемо нямам достатъчно кърма. С помпата ако се цедя изцеждам само около 10-20мл което е много малко. Като я сложа да суче се засища, но трае малко време и после пак й давам АМ защото пищи и е гладна още.

# 104
Айде сега привет Simple Smile
Тая нощ не се спа. Впрегнах си телешкия инат да отучвам дребния да яде нощем. Май ще успея  Thinking За последно яде в 2 ч през нощта. След което от 2.00 до 8.00 сутринта последва гушкане, дундуркане, висене над него с биберона, даване на чайче . И безсъние за мен в огромна доза. Обаче...от 2 до 8 Бобо даже и не помисли да яде  Peace Номера мина ! Даже като му дадох нощес чайче това му помогна на запеченото коремче, та се и изака. Сутринта аз бях недоспала, а той ведър и спокоен, и не преял. Чинно си изчака сутрешното хранене и даже не го изяде всичкото. Още няколко безсънни нощи и сигурно ще успея Simple Smile

Бобето няма акне, чисто е като сълза милото. И  красиво беееееееее  Laughing Не че е мое, обаче пък много ми е красиво бебето значи  Sunglasses Очите му категорично са сини, ама много сини. Като моите са, че и същите гримаси прави  bowuu Много обича да се гушка, и само да ме подуши се размазва от кеф. Колкото и да е нервен и да врещи, гушна ли го се хипнотизира  Heart Eyes Много е гушкаво милото, кака му не беше такава. Това мъжете верно са големи лигльовци  Simple Smile

Отивам да го "кърмя" с АМ, после ще намина пак

Hug

Общи условия

Активация на акаунт