ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 133
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Кажете моля ви - вие какво правите, как ги отучвате децата, когато вашите мъже твърдят, че това е правилното - винаги гуш и никога биба...

И аз съм на мнението на съпруга ти. Няма разлигавено бебе на тази възраст. Бебето има потребност от закрила. И биберони не давам. Не виждам смисъл от тях.

# 661
Жалина, и аз гушкам Бобко. Не мисля, че ще го разглезя. Вярно, той не плаче, само ако е мега гладен. Но когато е нервен и почне да пъшка, веднага го гушкам и на часа заспива. Гушкай я сега, че после и да искаш няма  Simple Smile Ето я нашата кака сега....и пари да и давам, няма да позволи да я гушна. Биберон давам за 5 минути, лапва , заспива и го махам веднага.

# 662
Божеее не мога още да повярвам  Shocked майка ми дойдоха и взеха Зар  Shocked Shocked Shocked за няколко дни или колкото издържат  Shocked чак ме е страх дали да се похваля

Плодове незнам дали ще замръзявам, но карфиол примерно защо не? Есенните зеленчуци биха ни свършили работа за захранването. То вярно, че пазарът е затрупан със всякакъв вид бебешки пюрета, ама то баси цената дето държат. Ако мога да си го сготвя аз за детето, що пъкда не го сготвя? С големия купувах от безвкусните бурканчета само ако не съм имала достатъчно време да сготвя нещичко за него, а е трябвало да илизам.

# 663
Момичета, да се оплача. Според лекарите Калоян преяждал??? Затова е гъгненето и хъркането. та той яде 6 пъти по 120 мл, прави 7 часова пауза нощем. Освен това ми се скараха как правя млякото (м/у другото на всяко приготвянето не е еднакво). На Фризопеп е слагаш първо вода, после лъжичките мляко. На Лактана напр е слагаш малко вода, слагаш лъжичките и доливаш до колкото мл трябва да е. Тоест аз правя 120 мл и като сложа млякото става около 130 мл, което аз мн рядко давам цялото. Освен това той навърши 2 месеца, сега е в трети, и 130 е дозата?!?!?! Много ми се караха...а това са лекарски заръки. Не знам вече какво д аправя. Пак има странни изхождания: на един път първо ака зеленисто пенесто с балончета, втори напън жълтеникаво сърнесто и леко слузесто....Някой с такива грижи?!?!?!

Жалинка, и К. през деня киселее и винаги го гушкам, и биба давам. И за мен Катенцето е права, те имат нужа от нас.

# 664
Здравейте мами,

гледам да наваксам с изчитането, но тези дни беше толкова хубаво времето за разходки, а и само чакам почивните дни, за да обикаляме с децата и мъжа ми Simple Smile, къде  по магазини, къде по паркове.

Всички нови снимкичи са страхотни, най-сладките бебоци  bouquet

За отвиването и баткото и малкия се отиват, Мишлето вече спи в чувалче. Спомням си, че и с баткото ползвах чувалче до към 2 г. и сега май ще е същото. Ние си спим на отворена тераса и става доста хладно, няма как да го оставя да се отвие и да си спи по голи крачета.

Жалина според мен всяко нещо си е период на бебока, не го мисли ще мине бебка ще започне да се заиграва. С баткото така си мислех, че бебето ми само реве като е будно, но мина този период и започна да се заглежда по играчки, да играе с активната гимнастика. Въпроса е да го приемаш спокойно, помисли си като стане тийн и започне да ходи по дискотеки, колко бели ядове са ни сега тези ревящи бебоци  Joy

Luisa Kaestner
за АМ не мога да дам съвет, но за акането - ЛЛ на баткото ми е казвала, че цвета много зависи от времето, което е преседяло акото в памперса.

Да се похваля Мишето два дни си спазваше негов режим - хапване, игра около един час и спане два часа, през нощта пак си спинкаше по 4, 5 часа между храненията. Днес обаче баба му реши, че ще го гушка и разнася, когато тя си реши - няма режими, няма нищо. Ще се караме с майка ми, въпреки че го прави от желание да ми помага, но не на място.
Да ви споделя днес какво ни се случи, скоро обсъждахме за возенето на бебетата в кола - днес ни блъснаха съвсем леко. Включвахме се на кръговото от Перник, към София. Мъжа ми тръгна, но видя че една кола се задава много бързо и спря, в това време колата зад нас ни блъсна. Ударът беше сварнително лек, тъй като задната кола тръгваше и тя и не се беше засилила. При толкова лек удар всички си удварихме добре главите, от така наречения "камшичен удар". Добре че бебо си беше здраво вързан в бебешката кошница, с гръб към движението. Преди няколко дни си мислех дали да не возя малкия в зимния кош, за по крати маршрути - вече съм сигурна, че няма да си го помисля повече. Представих си какво щеше да стане ако не си беше в кошницата, а например да беше в ръцете ми ...... не искам да се замислям пак.
Да чукам на дърво беше малкият дявол, но ме накара много да се замисля и да разбера добре защо децата до 1 г. се возят с гръб към движението.

Лека нощ от мен и сладки сънища на всички мами и бебочета Hug

# 665
Здравейте!

Днес моят Слънчо стана на 2 месеца! Малка почерпка от нас! Wink  smile3510

За глезенето, малкия си се глези, не обича да ме изпуска от поглед, мяука докато не ме види, но си го оставям да хленчи, не да реве, а си мрънка, не се напъва. Гушкам си го, но не постоянно, защото вярвам, че свиква, вече си се бъзика с мен. Мрънка си нещо, появя се и се ухилва, а то така нищо не мога да свърша! Simple Smile
За гукането, голям е бърборко, още от месец насам. Репертоара му е голям -Аууу, Агъъъ, Агуу, Бууу, Гааа, Бааа, Рррр, Ауу, Уууу и такива разни. Като е на кеф голямо бърборене прави Simple Smile
За отвиването, да живее чувалчето за сън! Така рита, даже сега чакам да ми донесат една активна гимнастика, че да се занимава детето.

Абе Юли не ще да ака, направо не знам какво му стана. Днес беше 5-ти ден. За сметка на това пиша повечко. Утре мисля да му дам пак Лактулоза, че му се понаду коремчето. Само си подпръцква и това е.

Отивам да  1ironing, че стана 100 часа.

Лека вечер на всички!  Hug

# 666
Момачета ние сме на морето. Мога само тук да живея. Добре сме.
Жалинка, гушкай си я, и моя син не спирах да го гьшкам и нищо му нямя.
Луиза, като бяхме на преглед при пидито и Ками се изака пред нея. Каза че акала с голяма компресия защото е пенесто и на балончета, но нямало страшно, чистела се. На нас редовно ни е жълто както го описваш. Аз всеки път го преглеждам обстойно за гадост на мъжа ми.
Момичета, ние сме в Равда, ако някой е в околността да се видим?

Утре ще празнуваме цял ден рожденият ден на племенника Simple Smile)

Хайде, лека нощ и подпаливи бебчета

# 667
  • София
ЛЛЛ -> С кърменето сме на никъде....единственият ми напредък е че успях да я склоня да засуква, че преди нали не искаше. Сега си суче дори последно време не слагам и силиконовите зърна ами директно на голо. Проблема сега е че кърмата ми е много малко. Не я знам тя колко изсуква но аз като се цедя с помпата успявам да изцедя по около 20мл от двете общо Sad Пия Лецитин за отпушване на каналите, но като ме видя миналата седмица една акушерка каза че въпреки Лецитина дето го пия още не са ми отпушени всички канали Sad Като цедя излиза на 1-2 струйки, а не на повече.  За кърмата ям сурови бадеми, пия лактогонен чай, пия й Фенугрийк и Бирена мая. Какво друго мога да правя? Цедя се когато не я слагам да суче, когато я слагам доизцеждам след това.
Имахме млечница, не знам дали е минала защото има бяло на езика май още. Когато се намажа по зърната с Дактарина ми се маха бялото от зърната, но после като я сложа да суче и сякаш пак се появява, но е доста по-малко от преди. До кога се влачи млечницата, за колко време минава?  А зърната все така продължават да ме болят зверски при сукане, че понякога и след това, на какво може да се дължи това и някога ще мине ли? Мажа ги ту с Дактарин, ту с Лансинох.
Другото което е че бебка има някакъв секрет от носа и сумти, хърка, пръскам й Тетрисал и почиствам, но още го има и от там сукането е по-трудно, че тя понякога пуска зърното за да диша, можеби й дразни секрета в носа...Но това почти е на оправяне вече....повече ме интересува въпроса за увеличаването на кърмата и премахването на болката в зърната?

Странна информация е дала акушерката  Thinking Ако е на лице запушен канал, той задържа мляко, а от там се получава инфекция и симптомите няма начин да останат незабелязани от теб, болката е ужасна. По какви симптоми акушерката е преценила, че имаш запушени канали? Струите мляко може да изглеждат по-малко, защото понякога при близки едно до друго каналчета струите се сливат в една. Други пък само капят и биха текнали в промяна на позицията при изцеждане (ако бебето е в друга поза, пръстите ти притискат на друго място или помпата се завърти под друг ъгъл).

Това, че си успяла да склониш бебето да засуква(даже без протектори) е доста добър напредък всъщност, дори да не е достатъчно, за да се решат всички проблеми.  Peace

Специфичното на лактогонните средства е, че те са лактогонни когато се приемат в препоръчителните умерени количества. Ако се прекалява с която и да е храна/чай/хранителна добавка, може да даде обратен ефект. Би могла да опиташ да се спреш на едно-две помощни средства (от изброените четири от теб) и да видиш дали има ефект за няколко дни до седмица. Ако няма, да ги смениш с други.
  За увеличаването на млякото - по-често кърмене, кърмене и от двете гърди на всяко хранене, компресия. Изцеждане и на двете гърди след кърмене. Смяна на гърдите по няколко пъти, докато цедиш, а също може редуване на цеденето с помпа с цедене на ръка. Дохранване със система за дохранване(за да продължава бебето да суче от гърда и да я стимулира, докато в същото време се храни с нужното количество мляко). И оставяне само на тези лактогонни средства, които мислиш, че имат по-добър ефект при теб.

Млечницата е гъбична инфекция, а гъбичките са упорита напаст и се морят трудно. Лекува се по предписанията от лекаря. Обичайно продължава минимум 2 седмици, лекуват се и майката, и бебето, дори да няма симптоми и при двете. Лечението продължава известно време и след като отшумят всички симптоми.
 Силната болка в зърната е един от симптомите на млечница. Когато е на лице такава инфекция, зърната не се мажат с кремовете за зърна(Лансинох, който ползваш), а само с лечебния крем, който е изписан от лекаря.
 За по-бързо минаване на млечницата може добре да подейства компрес от оцетен разтвор (равни части оцет и вода) върху зърната. След кърмене гърдите се измиват с вода, слага се компреса за кратко, след него се намазва с лечебния Дактарин. Също да се внимава ръцете да се измиват старателно след като са пипани зърната. Ако се ползват силиконови протектири, да се изваряват по-дълго време след всяко кърмене, а също и помпата. Бельото и дрехи, до които се докосват зърната, да се гладят по възможност на висока температура. Диета с прием на по-малко въглехидрати (сладки и тестени храни).

Обсъждана е темата за доброто позициониране и засукване. Ако мислиш, че при вас това е добре, но продължава да има болка, когато се излекува млечницата, може да поискаш от педиатъра да провери има ли случайно бебето къса юздичка на езика или високо небце.

Освен запушеното носле, млечницата също причинява дискомфорт и това може да предизвика бебето да се дърпа от гърда или да суче зле. Желая и двата проблема скоро да отминат, за да може бебето вече спокойно да си суче така, както трябва. Ефективно сучещото бебе по-лесно решава проблема с малкото мляко в гърдите.

# 668
  • София
ЛЛЛ
Иима ли  някакво изследване,което да покаже защо нямам кърма?Хормони или каквото и да било?

Ако добре разбирам, интересуваш се какви могат да бъдат причините организма да не може да произведе достатъчно мляко. Първоначално се изключват причини като нередовно сучене, лошо засукване, вяло сучене, ползване на залъгалка, даване на голямо количество течности, ползване на силиконови зърна и така нататък с причините, които водят до слаба стимулация на гърдите.
 Случаите, в които въпреки адекватната стимулация организма не може да произвежда достатъчно мляко, са свързани основно с хормоните - хипофункция на щитовидната жлеза; поликистозни яйчници; лечение преди бременността с хормонални средства; генетични заболявания свързани с хормоналния фон; прием на хормонални средства сега.
 Други - вродена хипоплазия на гърдите; претърпяна операция на гърдите; анорексия или булимия( както сега, така и в тийнейджърка възраст, когато нарастват гърдите); голяма кръвозагуба при раждане с преливане на кръв; радиооблъчване на гръдния кош и онкологични проблеми. Силна депресия. Тютюнопушене, наркотици, алкохол.

Хиляди жени имащи или имали някой от горните проблеми, кърмят съвсем успешно, без проблеми с количествата мляко. Други се налага да предприемат мерки, но е важно да се диагностицира правилно.

# 669
На Лактана напр е слагаш малко вода, слагаш лъжичките и доливаш до колкото мл трябва да е. Тоест аз правя 120 мл и като сложа млякото става около 130 мл, което аз мн рядко давам цялото. Освен това той навърши 2 месеца, сега е в трети, и 130 е дозата?!?!?! Много ми се караха...а това са лекарски заръки. Не знам вече какво д аправя. Пак има странни изхождания: на един път първо ака зеленисто пенесто с балончета, втори напън жълтеникаво сърнесто и леко слузесто....Някой с такива грижи?!?!?!

Мила за първи път чета някой дословно да спазва приготовлението на Лактана! Просто си сипвай 120вода, Бам млякото, друс друс и готово - защо се тормозиш излишно? Не смятам, че лекарите ти са прави относно преяждането - много добре си хапва твоето детенце, според мен! А за акото не е притеснявай - за консистенцията много зависи това колко често хапва, дали примерно при разходка не го е духнал вятъра малко повече ( не говоря за настинка)! Не се притеснявай излишно - следвай майчинския си инстинкт - той няма да те подведе!  Hug

Blizna4e защо не го смениш с Лактана млякото? То не разхлабва, но регулира стомаха и от там изхождането ще се подобри!   bouquet

# 670
Добро утро   bouquet Как спахте? И изобщо спахте ли  Mr. Green Защото аз половината нощ, умряла за сън, гледах как Бобо ми се хили, гука и църка и няма намерение да спи.  ooooh! Нощно хранене имаше. Но изпи едва 50 мл и заспа. Явно лека-полека сам ще ги намали и ще се откаже, няма нужда да е насилствено.

Луиза, и аз горе долу храня така Бобо. Педиатърката нищо не ми е казала, не ме навиква. Е, вярно че още не го е видяла как на 2 месеца е 6 кг  Blush Аз лично смятам, че нормално си храниш детето и не преяжда. Ина моето нослето "хърка" но го отдавам на все още недоразвитост на носоглътката  Thinking

Глори, аз отдавна искам да сменя млякото. Мисля, че тоя ХИП н е нашето мляко и това е . Но ме е страх, знам че не бива...Все пак ще се консултирам и млеката за които ще искам съвет от педито
са Лактана и Хумана. За Хуманата чувам страхотни отзиви макар, че е евтина и няма такава голяма реклама.

Гърлче, честити ви 2 месеца !!!  Hug  bouquet

Скреч, благодаря за информацията.   bouquet От изброените от теб причини една жена да няма кърма, аз имам поне три  Confused

Момичета, гледам снимки...ми много красиви бебета имаме !  Heart Eyes Обаче забелязах, че вашите бета са финни и растат на дължина, а моето на широчина. Прилича на кюфте.

# 671
Добро утро!
Аз тази сутрин се събудих от ужасен сън. Днес мисля да направя опит да изведа Далийка с количката но в коша за кола, защото тя иска само да гледа. Предполагам няма да й навреди 1 час в седнало положение. Вие какво мислите. Като я сложа легнала и тя почва да плаче и да вдига главичка - иска да разузнава но от гюрука нищо не вижда. Ох, кога ще почне да седи - все си мисля че ще ми се улесни живота
blizna4e аз от нощите не се оплаквам. Далийка заспива към 21 - 21,30 и кара до 9 - 10 сутринта. Затова пък цял ден се кокори и ако заспи е за 15 мин. Иначе 2 пъти я храня през нощта - обикновено към 1 - 2 и после към 5. Но това не ми пречи, защото я взимам на спалнята, пъхам и цица и така дремем и двете. След това нямам проблем да я върна в креватчето дори и да не спи дълбоко. Явно в тъмното е свикнала да си е в креватчето. но през деня ми е тежко на мен. Почва да й омръзва да ме изучава само мен и апартамента. Затова и искам да пробвам нов вид разходка. Казвайте много ли е рано да я разхождам в коша за кола

# 672
Оооо, Роси, и дъщеря ми спеше така. Къпем я в 20 ч, яде и заспива на мига. Не мръдваше цяла нощ и ставаше едва сутринта в 8 . А тоз дребния спи цял ден като пън, а нощем яде и се кокорчи  ooooh! А яденето му е едно...няма никакъв режим. Обикновено е на 3 чАса, но прави и 4,5 дори 6 часови паузи. Когато си науми. Милилитри изпива също колкото си науми. Един път 50, 60,90,120...днес 150....Абе никакъв режим....  ooooh!

Не знам, но от както го има Бобето, стигнах до няколко извода:

1.Бебето разбира кога мама сяда да яде и започва да плаче. (а до преди малко е спало)

2. Бебето разбира кога мама току-що сладко е заспала и започва да плаче ( а до преди малко е спало)

3.Бебето разбира кога мама и татко се гушкат и започва да плаче (обикновено в сюблимния момент)

4.Бебето разбира кога мама е седнала за малко на компютъра и започва да плаче (а до преди малко е спало)

5.Бебето разбира кога мама разговаря по телефона и започва да плаче, високо и крещящо така че мама нищо да не чуе по телефона.

6.И изобщо...бебето не разбира, че и мама е човек и има нужда от малко спокойствие !  Crossing Arms

# 673
Добро утро!
Бебоооо,слава богу,че сте се разминали само с уплаха!Било е малкия дявол.
Гърлче,честита месечинка на Юли! Heart Eyes
Луиза,не смятам,че детето ти преяжда.Гъгнене и хъркане има и моята дъщеря.Питах педито и ми каза,че било ... нещо си,не си спомням какво,но не било тревожно.Срещало се при повечето бебета.
Роси,зависи какъв е коша ти за кола.Ако няма легнало положение не би било добре за гръбчето на Далиика да седи прекалено дълго.Час ми се струва множко. Peace
Аз да ви кажа до сега ползвах олиото на Бюбхен,но не бях много доволна.Попиваше бързо и кожата стоеше суха.Чаках да свърши,че да взема друго.Купих сега някакво ново олио-гел на Джонсън.Страаашно!!Днес кожата на бебка е мека и добре хидратирана.Сякаш съм я мазала преди малко.

# 674
Добро утро, момичета.

Близначе, имам чувство, че твоят Бобо си го отглеждам и аз в къщи.  Само, че двоен  Mr. Green.  Направи много точно описание на моите разбойници.
 Възхищавам се на пъпешите на  Мартито и на семейство  Мъхчета за прецизната програма и за дисциплинирания начин на отглеждане. У дома Макс и  Мориц и баща им си правят каквото си знаят.  И ако може някоя мама да прескочи дотук за обмяна на опит.  Или аз да ви изпратя близнаците на обучение...(пощенските разходи са от мен)  Mr. Green  Ако има мераклийки, пращам и баща им... Grinning

Росито, аз използвам за разходка изцяло кошчетата за кола, оптимални са , 45 градусови и докторът ги препоръча до 4 часа.

Мамите със секциУМА, прибраха ли ви се коремите, и ако се прибраха, казвайте начина, моля !!!

За АМ- използвам  Фрисолак и съм доволна- по 2 наакани памперса ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт