ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 829
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
blizna4e, голям сладур  Heart Eyes

Моя мъник сега е с едни сиви очи, също не е на кърма и се чудя какъв цвят ще станат...

# 706
  • София
Ясен е на кърма, но очите му се промениха, станах кафеникаво-зелени.
Вие извеждате ли бебетата когато духа вятър /като днешния в С-я/?
Колко пъти на ден стерилизирате? Вчера педито ми каза веднъж на ден само, а аз стерилизирам след всяко мляко.

Еднакво количество ли произвежда гърдата мляко през целия ден?

Какво е добре за увеличаване на кърмата - да се цедя с един път повече без бебето да суче или да се цедя само след като е ял? Ако се цедя, когато яде не ми достига малко количество. Имам замразена кърма и, ако не стигне размразявам. Замразявам кърма най-много 8 часа престояла в хладилника, добре ли е, или много стои преди да я замразя?

Вчера педиатърката ме съветваше да се изцедя и да видя колко кърма имам и на следващото кърмене да дам да яде и след това да изцедя така да разбера по колко яде от гърдата, защото аз го дохранвам с шише. Преди ревеше следобед и вечер и тя каза, че може да е гладен, защото ревеше и по време на хранене понякога. А ако били колики те са след около половин час след ядене, за да слязла храната от стомаха в червата.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 22:53 от verabel

# 707
Ей писах,писах и какво натиснах и поста ми се изтри! #Cussing out

Ей ма много красив Бобето беее! Heart Eyes Очите му са сини и бистри,няма да се изменят. Peace

Росито,бебетата много усещат.Вибрации ли .... не знам,но усещат.Моето бебе например ако легна до него,може да спи цял ден.Стана ли веднага се буди.Сякаш си мисли,че ще го оставя.Знам,че е малко за такива мисли и че едва ли има каквито и да било мисли,но то при него са усещания,инстинкти..Аз често го оставям на дивана в хола и си върша някаква работа.Вярвате ли ми не мигва.Следи ме когато влизам-излизам.Седна ли до него веднага затваря очички и заспива(разбира се докато стана Mr. Green).
Ето оня ден излизахме с мм(ходихме на R&B party) и оставихме детето на майка ми.Излязохме към 23ч,а бебето спеше от 20:30ч.Веднага щом сме излезли е започнала да се буди и е била неспокойна.А обикновено от 20:30 до 2:00ч й е най-здравия сън.Тогава нищо и никой не може да я събуди.Майка ми каза,че като че ли е усещала липсата ми, а аз си мисля,че май е усещала присъствието на друг човек.
Иначе ходи при всеки.Тя е и малка още да разбира кой е чужд и кой свой.Но пък от много гушкане от различни хора може да се превъзбуди и на не може да заспи после.Случва ми се вече няколко пъти.Ето за това и не я извеждам вече.Държа я по цял ден на терасата и вечер слизаме в градинката пред блока,където има още няколко бебчета месец-два по-големи от Ади.И от тях явно хората от блока знаят,че бебетата не се пипат по ръчичките и се гледат от разстояние. Naughty
Важно е обаче децата да свикват и с други хора,а не само с майките и бащите си.
Скрит текст:
Ето например детето на братовчедка ми е на 7 години.Тази година тръгва на училище.Не признава никой друг освен майка си.Не иска да ходи на гости на баба си,която живее само няколко преки от къщата им,защото се страхува,че майка й ще я остави да спи там.Сутрин братовчедка ми става и влиза в банята.Малката веднага се събужда и застава на вратата да я чака.Ходи с нея навсякъде.Само на работата й не ходи с нея.И айде през деня как да е,ама вечер...Стане ли вечер трябва да е при майка си,че иначе става страшно.Сега много иска да стои при мен и да се радва на беебто.Но я е страх да ми дойде на гости сама,че не знае дали няма да я оставят да спи при мен.А никога не е изоставяна.Просто не е давана на други и се свикнала само с мама и тате.
Моето дете няма колики.Те всъщност кога най-късно могат да се появят?До сега не съм й давала нищо,щото и да има,явно са доста поносими.
Верабел,аз не стерилизирам Blush Преди го правех веднъж на 3-4 дена,после веднъж на седмица и сега изобщо.Мия с гореща вода и веро и толкова.

И друго бях писала в предишния ми пост,но се изтри сега не си спомням какво беше.КАто се сетя ще пиша пак.
Абе верно,къде е Весето?

# 708
не стерилизирам вече. Може би веднъж на 2 седмици!

# 709
  • София
gift, glorybg, благодаря ви.

# 710
  • София
Жалина, моето Дени е според док със себорея, но няма такива възли. Изписа ни крем за намазване, който подейства още с 1вото прилагане, но съдържа кортикостероиди и не трябва да се маже дълго. Казва се Елоком.

Верабел, аз си ги изведох като пич, само им пуснах гюруците отгоре. Имаше мн майки с колички по улиците, някои бяха тунинговали с дъждобран.

Близначе, знам че става банално, но ти е одрал кожата - сладък малък синеок бузанчо.

И Дени е като Горбачов (  Mr. Green ), но вече покарва пух отдолу. Ама не е рус, както аз очаквах... ММ ще пуска ДНК тест май... Очите и на двете са с цвят на блато.

Вие сигурни ли сте, че децата имат колики, а не просто да се напъват за изхождане и пръцкане? Щото тва са газове, не колики и капките трябва да са със симетикон, а не пробиотици, май...

# 711
Верчеее, гуш  Hug И на Ясен  Hug Я кажи, ти нали му даваше Лактана Био ? Че и аз почвам да го давам на Бобето та се чудех имаш ли отзиви...Иначе аз заведох Бобо на 20 дни в болницата при колегите, ти питаш извеждам ли го във вятър  Mr. Green Извеждам всякак, а дъщеря ми в какъв сняг пък я извеждах....

Руме, вярно усещат децата...Аз като се гушна с Бобко и може цял ден да кърти, даже не се сеща да яде. Като стана веднага облещва ей такива очи  #Shocked и почва да мрънка. Пробвах номера с дреха с моя миризма, за сега минава  Peace

Аз стеризлизирам 1-2 пъти на ден. Но скоро ще почна и аз само да мия с гореща вода, те пораснаха вече и няма какво толкова да ги пазим.

Мъхче, благодаря !  Heart Eyes Дефинирай ми обаче цвят "блато"  hahaha

# 712
  • София
Танче, аз само ден и половина давах от Лактаната, сега се цедя и сме на кърма.
Даже се цедя по 8 пъти на ден, за да смогвам. Като преди това го слагам на гърдата да суче - 7 хранения.
Една приятелка хранеше с Лактана, а май още и не е имала проблем. Но тя даваше едно ядене Лактана, едно кърма на 4 часа.

Танче Бобо много пораснал, Ясен ми се види по-мъничък Laughing

Значи само аз слушам, като "послушно кученце" какво ми казва педито, но ще се променя.
Вчера го изведох, а вятъра беше малко по слаб от днешния,днес какво ми стана и аз не зная.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 14:01 от verabel

# 713
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
ЛЛЛ:
Как да разбера дали гърдата ми е празна?  Simple Smile Сигурно въпроса е супер тъп, ама вечер Маги седи на 1 гърда близо 4-5 часа и не протестира, че няма мляко, а на мен ми е интересно възможно ли е да има манджа за толкова дълъг период. Като я сложа суче активно поне около 10 мин. и усещам гърдата си мнооого мека, а тя продължава да си стои с часове на нея, че и доста често си цока...и преглъща шумно  Crazy Понякога това го прави и сутрин, ама на другата млекодойна
  Laughing

Тя не може да бъде празна  Simple Smile (поне докато кърмиш и няколко месеца след това).Гърдата е фабрика, която постоянно произвежда мляко, но с различно темпо. А чрез сукане бебето предизвиква по няколко рефлекси за потичане на млякото. За това както си поскува без да гълта, в някой момент започва пак да гълта. Или уж дреме на гърдата, а след малко се активира и почва да гълта. Този стил на поведение се оказва полезен при евентуален момент на недостатъчно кърма - ако му е малко, бебето без да прави драми, че не тече в големи количества сега и веднага, би си сукало тихо и мирно толкова дълго, колкото е нужно, за да увеличи млякото(или изобщо няма да допусне да намалее).

Не мога да повярвам, че всичко това го прави едно бебе...и то без висше newsm78 Човек ще каже, че тия памперси са минали курс по кърмене - знаят повече от мен  Laughing
Скреч, благодаря за отговора, както винаги   bouquet

Близначе, сладкиш е Бобето (пу-пу)  Heart Eyes И Маги постоянно се смее като е будна. Особено се кефи на дълги коси, не ме изпуска от поглед като се надвеся над нея или я гушна  Simple Smile

Днес водих Маги на ортопед. Всичко й е наред с крачетата, направиха й 2 снимки на ставите. Лекарката каза, че крачетата трябва да са постоянно в поза жаба, никакво опъване. За мое щастие имам зелена светлина да я слагам в кенгуру, от кога чакам...  Simple Smile Утре ще й бием хепатитната ваксина, че я отложихме миналата седмица, заради сополките. В този ред на мисли - Данче, как е Тони?

# 714
Кате, благодаря   bouquet И Маги много сладка, а оня клип с Марти във фейса е уникален !  Heart Eyes

Верче, както казах - Бобо е кюфте. Расте на широчина повече, отколкото на височина. Ясен си е манекен. Боян е вече 6 кг.  Blush Върви едър явно, като баща си и дядо си. Още е запечен обаче и само се червИ и пъне Sad Май няма да чакам утре, ами събуди л исе ли ще му дам Лактаната, дано се поразхлаби милото, че е голям зор....

Данче, разкошен малък шафер сте имали, а и мама красавица  Heart Eyes Бебо е слушал разбрах, ми значи можеш да го взимаш по събития Simple Smile Надявам се да сте добре, на мен пак ми се очертава път до Пазарджик та ако нещо....  Laughing

# 715
Кате и вие като нас 1 към 1, хайде пък утре ще видим коя мома колко е наддала за това време  Laughing и дали много са ревали за инжекцията /само аз да не рева най-много/ Само едно не разбирам, ти откъде толкова време и търпение та 4-5часа държиш Маги на гърда, аз нямам това търпение и ако е прекалила с висенето лекинко се отдръпвам  Laughing
Близначе определено на тази снимка си личи - сини са, а това за ширината и височината имам същото чувство за Вики, но със сигурност ще се знае утре

# 716
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мисти, има много интересни филми от 17:00ч. до 21:00ч. и като му легна, и като се зазяпам, та хич не усещам имам ли висящо бозайниче на мен или не  Laughing Стискам палци за ваксината утре. Ние освен ваксината на Маги, трябва да вземем кръв на баткото, та рева ще е динозавърски.  Crazy

# 717
Да се отчета  и аз. К. цяла нощ се гърчи от болки в стомаха. Не са колики, не се събужда, но се превива и опъва на 4, от 12 до 5 беше някакъв ад. Нищо не е променяно в храненето и беше акал. Ад ви казвам. После днес на консултация - от 25.07 (3850 гр) - днес 5650 гр. Очаквах да ме овикат, но не би - всичко е ОК, храня го според педиатъра му напълно правилно. Михана две хранения ок без писъци и гърч. Прибрахме се, нахраних го и пак сега се гърчи и плаче насън. Единственото е, че и снощи, и сега скедобяд давах Био Гайа. Да не би нещо на гадините в шишенцето да им е станало, въпреки че ги съхранявам по правилата?
Моля ви да кажете, при вас случва ли се?
Направо не знам на кой свят съм. Следвашата седмица ваксини....

За стерилизирането знам от лекари, а и моето мнение е, че до 6тия месец шишетата на всяко ядене тр да са стерилни, защото около гумите се въдят такива бактерии, каквито не искаме да знаем, които са опасни за бебчовците. Не ми представлява трудност, стерилизирам си вечер. Пък и с гореща вода не умират бактериите.
К. вече иска много да го нося, за да гледа света. По часове изкарва така, но иначе не реве де. И днес му купих подарък: http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.chicco.co.uk/Porta … QEwAA&dur=364

Все и аз да му купя нещо, все другите ме изпреварват, че нямам време да отида до свестен магазин.
Иначе днес на ледения вятър от 9 сутринта до 3 навън, ега ти екстремната консултация. Всеки път е претъпкано с хора, идеше ми да си тръгна.
Катенцето, успех утре Simple Smile

# 718
  • Варна
Здравейте и от мен, да се включа и аз при вас.

# 719
  • Бургас
Момичета днес дойде консултантка по кърмене в къщи и видя че захапката на бебка е кофти, каза че най-вероятно е от юздичките, направихме снимки и ще ги пратим на Хедра и тя да си каже мнението и ще търся специалист за корекцията. Ако някой знае такъв в Бургас моля да препоръча.

Общи условия

Активация на акаунт