вчера изпадна в истерия, чак се захласна милата
Вече съм почти сигурна, че са коликите и ще се изям, че таткото не донесе Лефакс от Германия. Сега се чудим как да го прати, с DHL излиза около 130 лв
Вече съм почти сигурна, че са коликите и ще се изям, че таткото не донесе Лефакс от Германия. Сега се чудим как да го прати, с DHL излиза около 130 лв
Уф, и мен накара да се замисля. Аз твърдо не давам да се превозва бебка в друго, освен в кошчето за кола (щото, всички знаем, че има големи екстремисти на пътя). Обаче. Ние пък толкова хлабаво я защипваме
Я кажи, колко силно трябва да я пристегнем, за да е safe? Може би, ако оставим един пръст (дебелина) разстояние между каишите и нея? Или трябва да е съвсем плътно?
Големи Закони на Бебето, голяма рабУта! 
Може би Бобчето тъй да огладнява, защото му липсва нощното хранене, а? Що не си му даваш нощем? Можеш лека-полека да му изместиш часа за "нощно" и да се получи някакъв по-вечерен - примерно към 12 да хапва за последно? (Но трябва сама да го будиш за хранене). Мойта мадама яде за последно в 12 (полузаспала е обаче, едвам я събуждам), и изкарва до сутринта - 6,7, 8 - по нейно настроение. 
Ама пък да я похваля снощи спа от 10 до 6 без да се буди. За сметка на това през деня ми спира тока отвсякъде, вече и навън взе да мрънка. Иначе законите на бебето са железни, действат безотказно и при нас
Пия Лецитин за отпушване на каналите, но като ме видя миналата седмица една акушерка каза че въпреки Лецитина дето го пия още не са ми отпушени всички канали
Като цедя излиза на 1-2 струйки, а не на повече. За кърмата ям сурови бадеми, пия лактогонен чай, пия й Фенугрийк и Бирена мая. Какво друго мога да правя? Цедя се когато не я слагам да суче, когато я слагам доизцеждам след това.
Ако е на лице запушен канал, той задържа мляко, а от там се получава инфекция и симптомите няма начин да останат незабелязани от теб, болката е ужасна. По какви симптоми акушерката е преценила, че имаш запушени канали? Струите мляко може да изглеждат по-малко, защото понякога при близки едно до друго каналчета струите се сливат в една. Други пък само капят и биха текнали в промяна на позицията при изцеждане (ако бебето е в друга поза, пръстите ти притискат на друго място или помпата се завърти под друг ъгъл).
Силиконовите вече не ги ползваме...помпата и шишета преварявам 1 път на ден, в редки случаи и два пъти. Това с оцета не съм го пробвала но ще бъде тествано.
Сигурно въпроса е супер тъп, ама вечер Маги седи на 1 гърда близо 4-5 часа и не протестира, че няма мляко, а на мен ми е интересно възможно ли е да има манджа за толкова дълъг период. Като я сложа суче активно поне около 10 мин. и усещам гърдата си мнооого мека, а тя продължава да си стои с часове на нея, че и доста често си цока...и преглъща шумно
Понякога това го прави и сутрин, ама на другата млекодойна