Отговори
# 45
  • София
Алексче, честита Ева  Hug Да ви е жива и здрава, на теб бързо възстановяване. Надявам се, че двечките сте добре и всичко е наред  Heart Eyes

# 46
Алексче, честита дъщеричка! Много да е здрава и да има прекрасно детство! На теб желая бързо възстановяване!

# 47
Алексче, честита да ви е Ева!  Heart Eyes Много Радост и Щастие да има в живота й. А ти бързо и безпроблемно да се възстановяваш!  Hug  bouquet

milush15, добре дошла и успех! Имате достатъчно време бебето да се обърне, не се притеснявай за това! Simple Smile Лекарите ти какво визират под "ако има индикации за нормално ще ме пробват"? Thinking
Единият доктор каза че бебето трябва да е до 3 кг. и мога дапробвам да родя нормално. Баткото е роден 3850 г и не ми се вярва сега да е по малко - в рода са все големи бебета. А другият доктор каза че това ще се реши в 9 месец как ще раждам. Имам астигматизъм  ляво око 0,75,дясно 1,25 и другият месец ще питам АГ дали това пречи за нормално раждане

# 48
  • ул. "Мечтание"
Аз бих заложила на втория лекар по-скоро, но ми се струва добра идея да го поразпиташ педварително, не върви до деветия месец да работите заедно и накрая да ти сложи някакви абсурдни ултиматуми. Това за 3те кила звучи много неадекватно.

Астегматизма няма отношение, по-скоро как са ти очните дъна.

# 49
Здравейте на всички и честити бебета! Съжалявам, че не съм се вясвала отдавна, но съм адски заета.  Реших да намина и ми стана много приятно, че в темата се поддържа и че има толкова хубави новини! Успех на всички и много радост!  Heart Eyes

# 50
Алексче, честита да ви е Ева!  Heart Eyes Много Радост и Щастие да има в живота й. А ти бързо и безпроблемно да се възстановяваш!  Hug  bouquet

milush15, добре дошла и успех! Имате достатъчно време бебето да се обърне, не се притеснявай за това! Simple Smile Лекарите ти какво визират под "ако има индикации за нормално ще ме пробват"? Thinking
Единият доктор каза че бебето трябва да е до 3 кг. и мога дапробвам да родя нормално. Баткото е роден 3850 г и не ми се вярва сега да е по малко - в рода са все големи бебета. А другият доктор каза че това ще се реши в 9 месец как ще раждам. Имам астигматизъм  ляво око 0,75,дясно 1,25 и другият месец ще питам АГ дали това пречи за нормално раждане

Аз на твое място бих отишла първо на очен лекар и направо със становището му после да говоря с АГ.

zozima, много ми е приятно, че ни навестяваш, много се чудих какво става с теб.

# 51
Благодаря ви много. Накратко да разкажа какво стана - тръгна си раждането на 28.08 (12 дни след "официалния" термин, 8 след реалния) към 8-9 вечерта, в 12 вече имах мнооого болезнени контракции на 2 мин., които продължиха до 4, когато решихме да отидем до болницата. Оказа се, че имам само 2 см. разкритие; докато чакахме Киров да дойде (което стана в 7:30) два пъти записваха тонове, записите показаха намалена вариабилност. Докато се качвах на леглото да ме прегледа Киров, протекоха зелени води, разкритието беше според него 1 см. в най-добрия случай и оттам нататък нямаше какво да се обясняваме повече. В общи линии се повтори сценарият от предишния път, но "без насилие", както се пошегува Киров.
По време на секциото ми стана много зле, получих нещо като паническа атака, но и това размина накрая. По-бързо се възстанових от предишния път; бебето за щастие се размина с антибиотиците (да не повярваш) и днес ни изписаха по живо, по здраво.

Изключително съм признателна на д-р Киров, че прояви такова търпение и даде шанс на дъщеря ни да се появи на бял свят тогава, когато ѝ е времето. Наистина невероятен човек и лекар, нито веднъж не си позволи да изкаже съмнение относно шансовете ми да родя нормално (дори да е имал такова). Много, много жалко, че лекари като него се броят на пръсти вече.

# 52
Алексче, много хубаво, че детенцето си е избрало само датата, радвам се и че си се възстановила по- бързо.

# 53
Изключително съм признателна на д-р Киров, че прояви такова търпение и даде шанс на дъщеря ни да се появи на бял свят тогава, когато ѝ е времето. Наистина невероятен човек и лекар, нито веднъж не си позволи да изкаже съмнение относно шансовете ми да родя нормално (дори да е имал такова). Много, много жалко, че лекари като него се броят на пръсти вече.

Браво, Алексче! Направила си всичко, за да осъществиш мечтата си, а щом детенцто само е избрало датата и се е разминало с лекартвата и е здравичко и ти си добре - това е най-важното! Да расте усмихната, спокойна и много радост да ви носи   bouquet

# 54
  • ул. "Мечтание"
Алексче  Hug Hug Hug
Много се радвам, че възстановяването ти протича по-добре от предишния път.

Бих искала да ви поканя на неформална среща за VBAC във Варна на 27ми септември от 10:00 часа. За мястото на срещата ми пишете на ЛС, моля.

# 55
Здравейте отново,
Вчера бях в МБАЛ Св.Иван Рилски в Ст.Загора и се срещнах с Д-р Саркисян (той се падна дежурен). Исках само консултация за да проверя как са настроени там относно естествено раждане след секцио... е, няма да стане.  Имали вътрешно решение да правят секцио, трябвало да си избера само дата.  #Cussing out Ами ако дойда с тръгнала родова дейност - попитах Thinking Няма проблем, каза ми той: ще извършим спешно секцио  Shocked 
... и така, момичета, продължавам да търся. Мисля да посетя "Селена" в Пловдив (където беше секциото ми миналия път, но до последно говорихме за нормално раждане). Спомням си, че имаше отзиви оттам за успешни VBAC. Стискайте палци Peace

# 56
  • Nova Zagora
Adventurer Само в "Иван Рилски" ли си питала? Аз също все повече се замислям за нормално раждане макар че все още ми е рано,но се надявам всичко с мен и бебчето да е наред.

# 57
В Ст.Загора знам, че Д-р Даков е израждал нормално след секцио, но той работи в държавното АГ, където аз не искам да ходя. Просто майка ми преди години лежа там доста дълго и самата мисъл ме плаши. В Ниа мед също незнам как стоят нещата, но вероятно няма и да питам... Мисля другата седмица да отида в Селена.
Sisinka87, успех! Peace

# 58
  • София
(...) Исках само консултация за да проверя как са настроени там относно естествено раждане след секцио... е, няма да стане.  Имали вътрешно решение да правят секцио, трябвало да си избера само дата.  #Cussing out Ами ако дойда с тръгнала родова дейност - попитах Thinking Няма проблем, каза ми той: ще извършим спешно секцио  Shocked 
Как така вътрешно решение? Ръководството на болницата е дало указания на лекарите, че след секцио трябва само секцио да правят и са им забранили да водят нормални раждания? Без оглед на конкретния случай, просто "веднъж секцио, винаги секцио"?

Алексче, хубаво е, че поне бебето само си е избрало датата и е било готово, както и че се възстановяваш по-бързо. Щастливи мигове заедно!

# 59
  • ул. "Мечтание"
Имали вътрешно решение да правят секцио, трябвало да си избера само дата.  #Cussing out Ами ако дойда с тръгнала родова дейност - попитах Thinking Няма проблем, каза ми той: ще извършим спешно секцио  Shocked 

ooooh! Мдам, определено следват "добрите" акушерски практики!  Outta Joint  ooooh! Много тъпо, много...

Общи условия

Активация на акаунт