Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава VBAC?
Какви са ползите от VBAC?
Какви са рисковете и предизвикателствата при VBAC?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава VBAC?
-
Какви са ползите от VBAC?
-
Какви са рисковете и предизвикателствата при VBAC?
Рисковете и предизвикателствата, свързани с VBAC (вагинално раждане след цезарово сечение), включват възможността за руптура на белега от предишната кесарьонова процедура, което може да доведе до сериозни усложнения както за майката, така и за бебето. Освен това съществува риск от неуспешен опит за вагинално раждане, което може да изисква спешна операция по цезарско сечение. Други рискове включват разкъсване на матката, инфекции и други усложнения. Важно е да се консултирате с лекар, който може да оцени рисковете и да ви предостави необходимата подкрепа и информация.
-
Какви са препоръките за VBAC в болниците в Стара Загора?
-
Какви са препоръките за болница Надежда и д-р Цветков в София?

Какво е туй. Смених при едно от прибиранията ни още една превзръзка натежала, ама съвсем чиста. Аз чакам разни зацапвания, слузести тапи и такива неща. Тръгваме пак навън - наближава обяд, Мъжът ми вече ме гледа много лошо, защото аз от болки спирам и приклякам на улицата. Кръст, корем, всичко ме стяга и ми спира въздуха. Започвам да хриптя и чакам да мине, за да потегля пак. Не мога да с екрия вече. Той - обади се на докторката си. Аз - а - нищо ми няма - те трябва да станат на пет минути, моите си идват и си отиват, когато си искам, ама само дето нещо все ми тече... Господи и сега като си чета поста си казвам "КАКВА ПАТКА ПРОСТА" Mr. Green Та излизаме пак и на входа на блока аз простенвам и се свивам. Почвам да пуфтя като локомотив и броя секундите до заветното отпускане. Вече научих и продължителността и предусещах наближаването им. В мига, в който ми просветна вдигнах засмяно глава и казах "Готово - мина ми" и срещу мен една комшийка ме гледа изпитателно. Аз се усмихвам почервеняла и смутолевям "А, добър ден" и припвам да догоня мъжа ми и детето. Той само ме гледа вече сърдит и сумти. Аз му казвам, ей сега и това да свършим и ще звънна. Сега ако й се обадя, ще ме викне, а си имаме още работа. И тръгваме а аз в същи миг усетих как не нещо бликна, а шурна от мен. Спрях и казах "Добре де - връщам се, вие вървете, аз докато си взема душ и се поспретна и ще се върнете и ще звънна" И така - връщам се в къщи, разбрала че май нещо се случва наистина, колкото и да се правя на разсеяна. Вадя си сака, поглеждам списъка за допълнителни джунджурии в последния момент - гребен, зарядно, документите... и влизам в банята. Дори под душа усещам вече как тече от мен. Докато се бърша шурти. Слагам ентата за деня превръзка и звъня на докторката. Започвам да мънкам, че й се извинявам, че я безпокоя, обаче... нещо ми тече от през нощта, ама е съвсем бистричко, никакво зацапване нямам, но вече много силно тече... Тя буквално хлъцна и казва да тръгвам веднага. Мъжът ми тъкмо си дойде и хайде в колата и към Окръжна. Аз вече малко леко доста гипсирана. Ама си знам, че отивам само да ме погледне "Ооо - свещена простота" ooooh! Mr. Green звъня в родилното - отварят ми и аз казвам, че съм при доктор Жекова. Мъжът ми пита да влиза ли и аз почти извиках "Как без теб?!?"
Дори ми спряха упойката в случай, че тя е пречката да си усещам напъните, но не, имах си болки ужасни но...напъни никакви. Та мисълта ми беше ако някаква си кост е пречила тогава няма ли и сега пак да попречи