Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава VBAC?
Какви са ползите от VBAC?
Какви са рисковете и предизвикателствата при VBAC?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава VBAC?
-
Какви са ползите от VBAC?
-
Какви са рисковете и предизвикателствата при VBAC?
Рисковете и предизвикателствата, свързани с VBAC (вагинално раждане след цезарово сечение), включват възможността за руптура на белега от предишната кесарьонова процедура, което може да доведе до сериозни усложнения както за майката, така и за бебето. Освен това съществува риск от неуспешен опит за вагинално раждане, което може да изисква спешна операция по цезарско сечение. Други рискове включват разкъсване на матката, инфекции и други усложнения. Важно е да се консултирате с лекар, който може да оцени рисковете и да ви предостави необходимата подкрепа и информация.
-
Какви са препоръките за VBAC в болниците в Стара Загора?
-
Какви са препоръките за болница Надежда и д-р Цветков в София?

Стискам палци за раждането и за бебето!
Снощи ставах 4 пъти да ходя по голяма нужда.. нали и това било признак на започващо раждане, уж?
Е, сутрин ставам и нищо. 
Знам, че е тъп въпрос, ама след първо секцио и липса на грам симптом за раждане до деня на операцията, вече какво ли не ми минава през главата 
Дали би могло да навреди? Чудя се да седя ли мирно да си чакам или да опитам нещо от тоя списък..
Ужасно ми тежи вече, на всичкото отгоре при нас дойде лято и умирам от жега, не мога да си намеря място..
Обаче си позволих да опитам някои от тези уж предизвикващи раждане неща - е, нищо не се получи
Така или иначе решение ще взема в края на бременността, когато параметрите са ясни, защото както се оказа предния път - всички предварителни сметки са без кръчмар.