Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 69 441
  • 715
  •   1
Отговори
# 300
Roya, R_penkova, благодаря ви!   bouquet  Щом няма особена разлика, няма да пробвам.  А дали има разлика в оцветяването, също и в трайността на цвета, когато къната е нанесена на не особено чиста коса? В смисъл на коса, измита  преди 2-3 дни /на толкова я мия моята/. Навсякъде съм чела, че е най-добре на чиста коса, но голямо миене става - преди къна, след къна, евентуално и след индиго. Скоро започвам работа и търся някакъв вариант цялата тази процедура да ми отнема по-малко време. А пък и косата като че се изсушава по краищата от миенето; мажа само корените с къна. Не мога да отмивам без шампоан - появява ми се сърбеж по скалпа.  Rolling Eyes

# 301
  • В полите на Пирин планина
reny, аз винаги съм се къносвала преди да се мия. Даже ползвам стилизиращи продукти след миене. Не съм забелязвала да не ми хваща косата.

# 302
Lady Brinne, благодаря ти!  Hug И за белите коси ли се отнася това, ако имаш такива, разбира се?

# 303
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne, благодаря ти!  Hug И за белите коси ли се отнася това, ако имаш такива, разбира се?

Имам малко по пътя точно, така че ако не бяха оцветени щеше да ги видя със сигурност  Peace

# 304
Суууупер! Страшно съм ти благодарна, че сподели!  Hug Това ще е голямо улеснение - едно миене по-малко! Задължително следващия път така ще се къносам.   bouquet  bouquet  bouquet

# 305
  • The point of no return
Lady Brinne   bouquet 

Винаги съм се чудила какъв ще е резултатът на не особено чиста коса, мерси за инфото  Simple Smile

# 306
Аз съм се къносвала на следващия ден след миене и си хваща, но 2-3 дни след миене - не. Ако косата е суха предполагам няма да има проблем, но ако е с по-мазни корени, може и да не хване хубаво по тях. Моята е такава и затова не смея да си правя експерименти.
Иначе и къната съм си я замразявала, но не си идеята да е по-силна, а защото не съм успяла да се намажа в деня след като съм я забъркала.

# 307
reny, благодаря много ! А на коса с горе-долу такава дължина като на снимката със закритото око (хаха) .... колко г/д къна трябва да взема, за да ми стигне ? От това, което прочетох май ми трябват 200 грама.  Колко време трябва да стоя, за да стане такъв цвят като показания ? Четох, че може от 2 до 8 часа, което за мен е - уааауу  newsm09
 На Хенафокс ли е най-хубавата къна  ?
Като казваш натурална къна, това значи къна, която си прави само червеникави оттенъци, а не безцветна, нали тъй ?
Извинявам се за многото въпроси, но съм съвсем лаик в тази тема Sad

# 308
В блога си хенафокс скоро пусна много хубава статия защо имаме проблеми с хващането на къната, аз се учудих от 3 неща: не трябва да престоява след като отдели цвят, трябва да ни е чиста косата, за да хване, и трябва да стоим Минимум 5 часа.

Ениуей, продължавам да се интересувам от разнообразието от хубави къни при нас. Четох доста теми при long hair community и там са във възторг от red raj и някаква друга пакинстанска къна jamilla. Не мога да разбера защо в бг ни е толкова свит избора, хенафокс, която предлага Само индийска и екомама, където пък въобще не се занимават с клиента и имат някаква египетска неясна  Simple Smile заедно с мароканската с най високо качество.

# 309
Аз съм се къносвала на прясно измита и изсушена коса с натурална къна и кожата на главата ми запротестира тук-там. Обаче със същата къна на измита предния ден или преди 2 дена нямах никакви проблеми и се хвана добре. Може би ако косата е много мръсна и мазна няма да се хване добре, но на 1-2 дни не се замърсява толкова (поне моята  Crazy).

# 310
  • на последния етаж
Днес взех смес за светло кестенява коса, тъй като къната на Хенафокс беше свършила. Смятам да добавя в нея и касия. Какво ще се получи - косата ми е къносвана преди два месеца?

# 311
reny, благодаря много ! А на коса с горе-долу такава дължина като на снимката със закритото око (хаха) .... колко г/д къна трябва да взема, за да ми стигне ? От това, което прочетох май ми трябват 200 грама.  Колко време трябва да стоя, за да стане такъв цвят като показания ? Четох, че може от 2 до 8 часа, което за мен е - уааауу  newsm09
 На Хенафокс ли е най-хубавата къна  ?
Като казваш натурална къна, това значи къна, която си прави само червеникави оттенъци, а не безцветна, нали тъй ?
Извинявам се за многото въпроси, но съм съвсем лаик в тази тема Sad

Мисля, че 100 г ще ти стигнат. Аз обикновено с 50 г се къносвам /коса под средата на гърба/. Но като за пръв път сложи 100 г, според мен. Първо смесената с хладка вода къна трябва да престои, за да пусне цвят /около 12 часа, в зависимост от къната/. След това, след като я нанесеш на косата е добре да престои поне 3 часа, ако можеш и повече - например около 5 часа. Според мен 4-5 часа е оптимално. На Хенафокс не е най-хубава, но в Бг няма особено голям избор. Поне е натурална /без химия/ и ще стане мисля страхотен червен отенък на твоята естествена тъмно кестенява коса. Ако искаш, прочети тук http://www.---reklamen-spam---/blog/2009/10/%D0%BE%D1%86%D0%B2%D … %BA%D0%B8-%D1%80/ - много хубав блок с полезни съвети. И тук http://www.---reklamen-spam---/blog/2010/02/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

KeepSmiling, тези къни, за които си чела, ги има тук http://shop.hennacat.com/ocart/index.php?route=product/category&path=59 и доставката е безплатна.  Peace

# 312
Момичета, може ли да помоля някоя от вас, която е ползвала къната на Хенафокс и тази на Ayuuri Natural http://www.zoya.bg/%D0%9A%D1%8A%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF% … _8A_D0_BD_D0_B0-s да ги сравни като резултат  Praynig  ползвала съм само тази на Хенафокс и се чудя коя друга да пробвам - исках да си взема пакистанска, но виждам че в Екомама не я предлагат вече...

bouquet

# 313
На Ayuuri е със зелен оцветител, dragon8 писа преди време. Все пак ако решиш да я поръчваш, в Сокони е на доста по-ниска цена.
Пакистанска има тук http://shop.hennacat.com/ocart/index.php?route=product/category&path=59_68 - Jamila

# 314
а някой, който е използвал пакистанска къна, независимо каква, може ли да сподели какъв е бил резултатът? Аз се надявах на засилен червен цвят, но гледайки все повече снимки на момичета, май се убеждавам, че към златисто повече отива, а не червено.
Мароканската май е най червеникава, но пък не ми харесва каква става косата след нея.
Нека някой сподели опит  Praynig

reny, благодаря за линка

Общи условия

Активация на акаунт