Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 69 431
  • 715
  •   1
Отговори
# 225
  • най-шареното място
Значи трябва да си взема оранжева къна? Rolling Eyes
Тя къната си боядисва в оранжево.
Кестенявао и черно се постигат с добавки.

# 226
Ох много съм зле на тема къна Grinning Значи за такъв цвят,трябва да си взема само чиста къна,без никакви добавки ? newsm78

# 227
  • най-шареното място
Момичетата със сериозен опит ще ти кажат.
Аз само съм гледала ефекти от чиста къна, а за себе си ползвам готова смес с индиго.
Според мен чиста, готова светла, или кестенява смес на hennafox - все ще ти докарат медно кестенява коса без да изсветляват цвета ти.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 16:24 от арт мама

# 228
Ох благодаря ти  Hug

# 229
Ох много съм зле на тема къна Grinning Значи за такъв цвят,трябва да си взема само чиста къна,без никакви добавки ? newsm78

В такъв случай:
1. отиваш на стр.1 и отваряш последователно първите страници на предишните теми, където подробно е обяснено кое какво е и за какво служи. В тема трета има линк „Таблица на цветовете” – запознаваш се с и него
2. гледаш рецептите на цветовете Deeper Red to Auburn и Reddish Brown от
http://www.hennaforhair.com/mixes/ . прави ми впечатление, че в близките до твоя желан цвят присъства лавандулово масло, макар че /ако добре си спомням/ dragon8 беше писала, че очаква от него виолетови нюанси.
3. колкото по-светла е косата ти, толкова по-близко ще си до целта – този цвят аз го виждам конячен, само с къна ме съмнява, че ще го постигнеш . Моето предложение е за къна+амла /+касия/ и каквото прочетеш от henna_for_hair

# 230
Мерси  bouquet Най - голямото ми опасение е,да не стана рижава,за това още не съм се престрашила Thinking

# 231
Вече минаха 5 часа със светло кафявата къна и я измих много трудно. Цветът е много хубав, но аз не искам такъв. И сега се намазах с индиго и амла. Ще постоя 15-20 минути. Мие ли се с шампоан накрая, кото днес преди да нанеса къната измих косата си?
И получих като бонус страхотно главоболие /главата ме боли изключително рядко/.

# 232
Мерси  bouquet Най - голямото ми опасение е,да не стана рижава,за това още не съм се престрашила Thinking
Тогава взимаш един кичур коса, който не се вижда много, намазваш само него, завиваш го с алуминиево домакинско фолио и след 2 часа става ясно ще го бъде ли или да Mr. Green

Вече минаха 5 часа със светло кафявата къна и я измих много трудно. Цветът е много хубав, но аз не искам такъв. И сега се намазах с индиго и амла. Ще постоя 15-20 минути. Мие ли се с шампоан накрая, кото днес преди да нанеса къната измих косата си?
Ти какъв цвят искаш, а какъв стана? Защо 5 часа – пише 3 на опаковката. Ако си започнала епопеята с шампоан, сега може да измиеш само с балсам.

# 233
Аз искам кафяв светъл цвят, но стана страхотен цвят коняк и има червени отблясъци. За това намазах и с индиго.
Не очаквах такива добри разултати. Не е съвсем светло кафявото, но и това което се получи ме удовлетворява. Единственото, което не ми допада е мацаницата и загубеното време - цял ден, пфу.

Благодарение на вашите съвети и опит се получи доста добре, доволна съм много, МНОГО.  bouquet  bouquet  bouquet

# 234
  • The point of no return
Аз съм тъмно-кестенява и се правя само с къна - този цвят, който Marthina търси е абсурд при мен  Simple Smile Относно рижавеенето, няма как да го избегнеш, ако се правиш само с къна, ще го има 2-3 дни, после цветът се променя към по-тъмно, но белите косъмчета стоят по-светли.

На много светло кестенява коса - къната оцветява в морковено  Grinning

# 235
Аз бели коси нямам,но искам да си сменя цвета,без химии по възможност. Simple Smile Ще го мисля и ако измъдря нещо ще споделя. Simple Smile

# 236
Значи трябва да си взема оранжева къна? Rolling Eyes
Тя къната си боядисва в оранжево.

Аз пък никога не съм била оранжева с къна. Simple Smile Бях махагонено-червена.

# 237
A Билковите бои -кестенява тъмна,дали на бяла коса ще оранжевеят ??

# 238
Момичета здравейте   bouquet
Бих искала да попитам нещо - четох, че индигото не се сработва с киселини - отмива се по-бързо... обаче видях, че във всички шампоани с които разполагам има citric acid, което си е лимонена киселина - въпросът ми е: по-бързо ли ще се отмива индигото ако използвам шампоани, които съдържат такава киселина... и въобще кои съставки трябва да избягвам, за да не се отмива бързо цвета на косата ми?

*p.s. боядисвам се с 2/3 къна и 1/3 индиго - спазвам тази рецепта от около половин година и съм много доволна!

# 239
A Билковите бои -кестенява тъмна,дали на бяла коса ще оранжевеят ??

Аз изпробвах със светлокестенява и белите коси стоят доста по-светли, като коняк. Веднага след това с индиго цветът доста потъмня, и няма червено.

jazzzzy, а какъв е естествения цвят на косата? Каква къна използваш?

Имам няколко въпроса за техниката на нанасяне на къната. Колко гъста трябва да е сместа? Успявате ли равномерно да я нанесете и да разрешете косата по цялата дължина?

Общи условия

Активация на акаунт