Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 297
  • 715
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте пак  Peace, четох предишните  теми, но се отказах от постигането на по-светъл нюанс на моята тъмно кестенява коса. Реших да я подхранвам само но да няма промяна в цвета. Това възможно ли е, и какво бихте ми препоръчали да използвам?

# 526
  • В полите на Пирин планина
И да попитам нещо,което назад май съм задавала като въпрос newsm78Какво да очаквам,ако си къносам косата 2-3 пъти,цветът за колко време,ще падне?Косата ми е естествено светло кестенява.

Къната почти не се отмива, може би само съвсем леко.

Здравейте пак  Peace, четох предишните  теми, но се отказах от постигането на по-светъл нюанс на моята тъмно кестенява коса. Реших да я подхранвам само но да няма промяна в цвета. Това възможно ли е, и какво бихте ми препоръчали да използвам?

Може с нийм, брингараж, амла, касия, също и къна, без да е пуснала цвят.

# 527
Значи купувам една от горе изброените, цапам се и няма нов цвят, само храна за коса и блясък Mr. Green ?

# 528
gali&presi,
аз се правя с нея от няколко месеца и писах отзиви назад. Това е най-добрата къна, която съм ползвала, разтваря се перфектно, без бучки, не тече като я нанеса, лесно се отмива, без поражения в банята. Това е единствената къна, която ми покрива белите коси и не пада от тях.

# 529
gali&presi,
аз се правя с нея от няколко месеца и писах отзиви назад. Това е най-добрата къна, която съм ползвала, разтваря се перфектно, без бучки, не тече като я нанеса, лесно се отмива, без поражения в банята. Това е единствената къна, която ми покрива белите коси и не пада от тях.

Звучи страхотно. А цветът й как ти се струва, в смисъл по-интензивно ли оцветява?

# 530
  • Варна
zigizagi, Lady Brinne мерси момичета Hug
Аз като погледнах в сайта видях,че са доставили от по-скъпата Мароканска,но нищо,щом си заслужава GrinningОстава само да си прежаля моя си цвят,като/ако се реша на промяната,ще се похваля задължително!

# 531
Да, момичета, много по-интензивно оцветява! Изобщо не се лъжете, че е скъпа. Ако си правя само корените (1 см) един пакет ми стига за 3 пъти. Първият път като се къносвах цялата (коса до раменете) използвах само половината. Тя е много финна, чудесно се нанася и покрива. Аз не добавям нищо, правя я само с вода, оставям 10-12ч, веднъж бързах и я оставих само 4 часа, но върху радиатора на парното и пак отдели страхотен цвят.
Освен това в блога на екомама имаше експерименти с къната, както и посочване, че може да се добави нишесте, за да стане по-голямо количество и да се пести. Но според мен не си струва.
Все пак направете си сметка колко пари сте давали преди за боя - какво са 8 лв в сравнение с 40-60 лв., които аз плащах за професионални бои в салона, а единственото, което правех е да си съсипвам косата с тях.
Въпреки, че заради неизяснен косопад се лиших от 2/3 от косата си, като отида на фризьор започват да се чудят на хубавата ми бляскава и тежка коса.

# 532
zigizagi, благодаря ти за описанието. И аз не мисля, че е скъпа, като я сравнявам с боите за коса, за които давах по 20 лева, за да си съсипя косата  Stop

Направо ме сърбят ръцете да я поръчам и да се намажа, но ще почакам още половин месец.

# 533
След няколко дни ще се къносвам с билковите бои на Хенафокс - тъмнокестенява. Искам да си направя и някаква маска с жълтици /моля споделете каква точно да е рецептата/, а имам и амла, която също искам да ползвам. Кое кога да направя? Мерси.

# 534
Жълтъците не смъкват ли къната?  newsm78

# 535
Жълтъците не смъкват ли къната?  newsm78

Аз нямам такива наблюдения, но и белите ми коси са малко.

След няколко дни ще се къносвам с билковите бои на Хенафокс - тъмнокестенява. Искам да си направя и някаква маска с жълтици /моля споделете каква точно да е рецептата/, а имам и амла, която също искам да ползвам. Кое кога да направя? Мерси.

Жълтъци+мед+масла. Действа прекрасно на косата. Амлата добавям към къната, но тя притъпява червения цвят. Също и отделно може да се ползва за маска+масла. Или само амла като естествен кондиционер след миене. Но като такова средство на мен не ми понася, защото моята суха коса обича силиконите  Mr. Green

# 536
  • Варна
Момичета,днеска ми пристигна Мароканската къна.Забъркала съм я и чакам да пусне цвят.Дано се получи добре и не стана много рижава или нещо от тоя род.Сложих малко червен пипер и лимонов сок.Ако е добре,ще се покажа тия дни newsm03

# 537
И аз си поръчах преди малко, че като поизравних цвета на корени и дължини ме обхвана желанието за по-ярко червена коса  Heart Eyes
Стискам палци да си доволна от резултата, gali&presi .

# 538
Питането ми е мога ли да направя маската с жълтъците ден два преди къносвавето и как се мие после тази маска, нещо по-специално има ли /сигурно мирише гадно/?
А тази къна, за която говорите е класическа така да се каже, ако във втора стъпка направя индико дали ще те притъпи червеното от нея?

# 539
  • Варна
Пак съм аз,готова-къносана  Mr. Green
Косата ми преди-цък.Цветът ми е(или по-скоро беше) малко по-светъл и не така червеникав,тук е на изкуствена светлина.
И резултатът-цък,пак и последно.
100 гр. Мароканска къна,1ч.л лют червен пипер,1ч.л. сладък червен пипер,1-2с.л. прясно изцеден лимонов сок,1 щипка лимонтузу.Бърза оксидация във фурната на 50 градуса за 3 часа,стоях с къната 7ч.(преспах с нея,че стана мн късно да я чакам).Нямаше разтичане и т.н.Доволна съм,след мноого години отново съм червенокоска.Малко съм като герой от "Артур и милимоите" Mr. Green
Момичета,давайте повече снимки,на мен(а и предполагам не само) ми е много интересно newsm10

Общи условия

Активация на акаунт