"Песен за огън и лед" - 5

• 53 002
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
. И аз минах описанието на косите на Таргериените, но това все още  не успя да ме усъмни дори в произхода на Тирион. За мен си абсолютен син на Тивин, с каквато и ще коса да е Simple Smile. Но ще видим чичо с какво ще ни изненада.

Щом си се "запознала" с издънките на Таргариените, не ти ли се струва, че Тирион прилича по-скоро на тях?
Омраза между роднини, пиянство, черен кичур.. Mr. Green

Ако навляза по- дълбоко в нещата, този черен кичур много от нищото се появи. По начало мисля, че чичо променя замисъла и сюжетната линия и това с косите си проличава най- ясно. Този черен кичур може да е с цел да ни накара да се съмняваме и да дълбаем в грешна посока. С една дума- за заблуда. Ако оставим външните белези настрана обаче, характерът и острият ум на Тирион до голяма степен се припокриват с тези на Тивин. Отношението на Тивин към Тирион през целия му живот предполага тази омраза от страна на сина, а това отношение е породено от срама, който изпитва Тивин към сина си и на всичкото отгоре законен наследник на Скалата. Тези красиви отличителни черти на техния род ще бъдат заменени от сбърканите гени на Тирион, което е в следствие на близкородствените им връзки. Определено мисля, че Тирион е любимият персонаж на Мартин, даже има и книга само за него, но не мисля, че Мартин ще му направи услугата да го изкара Таргериен. Както при Таргериените косите и отличителните белези са различни, така може да е във всеки друг род. Тирион определено ще играе все по- голяма роля в Играта, дори определяща, но в позицията си на Ланистър. Така мисля, може и да греша. Анализите ми разбира се се основават на спомени от прочетеното, може до края на Рицаря да си променя мнението Simple Smile.
А за Варис и подбудите му знаем прекалено малко, за да можем да правим някакви връзки. Както Варис има изгода от Денерис като последна Таргериен, може да има друга изгода и от Тирион като Ланистър. За Илирио нещо не мога да кажа- пълна мъгла ми е.

# 316
  • Варна
Къде ги видя тези Арин? Embarassed

# 317
  • Варна

Ако навляза по- дълбоко в нещата, този черен кичур много от нищото се появи. По начало мисля, че чичо променя замисъла и сюжетната линия и това с косите си проличава най- ясно. Този черен кичур може да е с цел да ни накара да се съмняваме и да дълбаем в грешна посока. С една дума- за заблуда. Ако оставим външните белези настрана обаче, характерът и острият ум на Тирион до голяма степен се припокриват с тези на Тивин. Отношението на Тивин към Тирион през целия му живот предполага тази омраза от страна на сина, а това отношение е породено от срама, който изпитва Тивин към сина си и на всичкото отгоре законен наследник на Скалата. Тези красиви отличителни черти на техния род ще бъдат заменени от сбърканите гени на Тирион, което е в следствие на близкородствените им връзки. Определено мисля, че Тирион е любимият персонаж на Мартин, даже има и книга само за него, но не мисля, че Мартин ще му направи услугата да го изкара Таргериен. Както при Таргериените косите и отличителните белези са различни, така може да е във всеки друг род. Тирион определено ще играе все по- голяма роля в Играта, дори определяща, но в позицията си на Ланистър. Така мисля, може и да греша. Анализите ми разбира се се основават на спомени от прочетеното, може до края на Рицаря да си променя мнението Simple Smile.

Тивин също е мразил баща си, мрази и Тирион, но и през ум не му е минавало да ги  убие.
Въпреки че Тирион е осъден, той не го предава на палач, а намира начин да го прати на Вала, за него е немислимо да убие някой Ланистър. Докато Тирион, убива не само баща си, но иска да убие и сестра си. По таргариенски някак. Mr. Green
Откъде се появява черен кичур при брак на двама Ланистър? Някои черти не се променят, както Джон Арин стига до извода, че децата на Церсей не са от Робърт , защото са руси. Баратеоните имат само чернокоси деца, както ланистърите -  руси.

# 318
В горната част жена на Визерис Първи и майка на Ренира
Година 108-ма

# 319
  • Варна
Година 108-ма

Благодаря, сега я видях - една Арин и една Хайтауър.  Peace

# 320
Година 108-ма

Благодаря, сега я видях - една Арин и една Хайтауър.  Peace

Да, но Хайтауър няма клон надолу, както и брак с Джейни Уестерлинг още по-нагоре .

Мда колкото повече се замислям този кичур и за мен е повече Таргариенски, отколкото Ланистърски  Peace

пп и още този Визерис Първи е имал 2 жени (неТаргариени), точка за Р+Л= Законен Д

# 321
Цветът на косата не е в състояние да ме убеди за истинността на тезата. Ако имаше и нещо друго , за което можем да се хванем, ама само кичура...... Пък и плют това е прекалено очевидно. при положение, че имат книга, в която описват отличителните белези на родовете, никой до сега ли не се усъмни за произхода на Тирион? Ако е Таргериен, във филма ще му лепнат един чисто нов черен кичур ли?! Ако от кичура тръгва всичко, защо го пропускат във филма?

Четейки всеизвестният форум за Вертерос, попаднах на следния цитат от "Кралицата и принцесата""
"Our uncle calls us Strongs, and claims we are bastards, but when the lords see us on dragonback they will know that for a lie. Only Targaryens ride dragons."
Направи ми впечатлени затова го споделям.

# 322
  • Варна
Цветът на косата не е в състояние да ме убеди за истинността на тезата. Ако имаше и нещо друго , за което можем да се хванем, ама само кичура...... Пък и плют това е прекалено очевидно. при положение, че имат книга, в която описват отличителните белези на родовете, никой до сега ли не се усъмни за произхода на Тирион? Ако е Таргериен, във филма ще му лепнат един чисто нов черен кичур ли?! Ако от кичура тръгва всичко, защо го пропускат във филма?

Четейки всеизвестният форум за Вертерос, попаднах на следния цитат от "Кралицата и принцесата""
"Our uncle calls us Strongs, and claims we are bastards, but when the lords see us on dragonback they will know that for a lie. Only Targaryens ride dragons."
Направи ми впечатлени затова го споделям.

Не започва всичко от кичура, даже не бях обърнала внимание, преди Бумър да го сподели. Аз лично започнах да се съмнявам, когато Майстер Емон му обърна толкова специално внимание, както и страстта на Тирион към драконите.
Нямам намерение да убеждавам никого, в нещо, в което и аз не съм убедена. Peace
Чичо пише много бавно затова си дъвчем и разнищваме детайлите

Горния цитат е много интересен. Кой го казва?
Ако е верен и само Таргариени могат да яздят, отпада теорията, че Аря може да е ездач (аз и не вярвам в нея)

Ще добавя една малка подробност за DJSimo и неговата дървесна теория.
Относно "ловните сцени от абанос и ясеново дърво" - от ясеново дърво се правят копията и пиките. Ако си извел някакъв модел относно дървесината като символ, ще се радвам да я споделиш. Hug

# 323
за мен Аря не е ездач и никога не би могла да бъде
тя е вълчище, вероятно ще има голяма роля по-натам, но не като част от драконовия отбор

Ако оставим външните белези настрана обаче, характерът и острият ум на Тирион до голяма степен се припокриват с тези на Тивин.

не твърдя, че Тирион е Таргариен, но би могъл да бъде
живял е покрай Тивин и дори да не му е кръвен син, е възпитаван от и покрай него
остър ум ... и Таргариените го имат - не всички, някои са и луди, но това не означава, че няма изключително умни сред тях

# 324
  • Варна

пп и от още една от Веларион откъм Блекфирите (тези дори не се сещам кой Дом бяха, да не са от Волантис?)

От Вестерос са, по-точно от Валирия дошли са след Таргариен. Фамилията, както и външността им е валирийска, т.е. едно омесване с тях не променя външните белези.
В момента са на страната на Станис и се бият за него.

Един от тях обаче Аурейн Водите, (мокрия сън на Церсей Laughing, заради приликата с Регар), беше на нейна страна, но последно май избяга с корабите в неизвестна посока.. Thinking

# 325
Хексе страстта на Тирион към драконите може да има други обяснения- драконите са емблематични за онова време, мистични и уж изчезнали същества, въобще е голяма загадка, защо Таргериените са ги яздили и т.н. Тирион обича загадките и самият той казва, че се грижи за ума ти, така както брат му се грижи за меча си. Страстта му към книгите и любопитството може да са обяснение за това. А майстер Емон колко внимание му е обърнал не ми е направило впечатление, но може да е заради някакво предсказание. Не знам и аз. И аз не се опитвам да те убедя в нищо, просто споделяме виждания. Детайлите, които са ви направили впечатление за мен не са достатъчни, за да ме убедят в тази теза.
Не пише на кой точно е цитатът за съжаление. Споменава се и за някакъв четвърти дракон..... Въобще кашата става пълна.  Ето я темата: http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/100284-spoilers-the-p … discussion/page-2

Бубанка разбира се, че възпитанието и средата оказват влияние върху сформирането на характера на човек, но Тирион има аналитичния ум на Тивин. Това няма как да го възпиташ. Те са стратези. Таргериените до този момент за мен са налудничеви (вкл. Денерис), ще видим по- нататък какви ще станат. Изключение прави Регар, защо сигурно предстои да разберем.

# 326
  • Варна

Бубанка разбира се, че възпитанието и средата оказват влияние върху сформирането на характера на човек, но Тирион има аналитичния ум на Тивин. Това няма как да го възпиташ. Те са стратези. Таргериените до този момент за мен са налудничеви (вкл. Денерис), ще видим по- нататък какви ще станат. Изключение прави Регар, защо сигурно предстои да разберем.

Нали каза, че си чела "Рицаря"? Там са показани и друг тип Таргариен - Белор, Мекар, Валар, Егон  - умни, стратези, начетени, мислещи постоянно "за Кралството" (тук ми напомнят за Варис, които все поставя Кралството на първо място Thinking)

Тирион е привлечен не само от драконите, но и от огъня. Освен това не е било загадка защо са ги яздили Таргариен - те са били тяхната армия.

# 327

мдам, възможно е да си права
за мен Денерис за момента не е точно налудничева, по-скоро силно интуитивна, но тези две понятия май се покриват отчасти  Laughing
за "умните" таргариени /имах предвид по-широко понятие, не само и точно стратези/ се облегнах малко и на "Рицарят на седемте кралства" - Белор Копиетрошача се приближава по стил и до Нед Старк и освен това силно се надявам на подходящото възпитание на Егон
иначе в зависимост от това коя част от книгите чета, ми се иска Тирион ту да е Ланистър /не само по майка/, ту да е Таргариен  Joy

# 328
  • Варна
Май сме го обсъждали вече, но няма лошо да опресним. Grinning

Скрит текст:
Тирион изпитваше болезнено възхищение към драконите. Когато дойде в Кралски чертог за бракосъчетанието на сестра си с Робърт Баратеон, първата му грижа бе да потърси драконовите черепи, които бяха висели по стените на тронната зала на Таргариен. Крал Робърт ги бе сменил с бойни знамена и гоблени, но Тирион настоя и най-сетне ги намери в тъмното мазе, където ги бяха струпали.

Беше очаквал, че ще го впечатлят силно или че ще го изплашат може би. Не беше допускал, че ще му се сторят красиви. А бяха красиви. Черни като оникс, гладки до блясък; костта сякаш сияеше под светлината на факела. Усети, че огънят им отива. Беше забил факела в устата на един от по-големите черепи, а сенките подскачаха и танцуваха по стената зад него. Зъбите бяха дълги и остри, като леко закривени ножове, изсечени от черен диамант. Пламъкът на факела не беше нищо за тях; бяха се къпали в зноя на много по-жарки пламъци. На тръгване Тирион бе готов да се закълне, че празните очни кухини на звяра го гледат.

.
Скрит текст:
— За какво четеш? — попита момчето.

— За дракони — отвърна му Тирион.

— Каква полза? Вече няма дракони — заяви момчето с убедеността на всяка младост.

— Така казват — отвърна Тирион. — Тъжно, нали? На твоите години често мечтаех да си имам свой дракон.

— Нима? — Момчето го изгледа с подозрение. Тирион сигурно си правеше шега с него.

— О, да. Дори едно недъгаво, гърбаво, грозно момченце може да гледа на света отвисоко, ако седи на гърба на дракон. — Тирион свали мечата кожа от раменете си и тромаво се изправи. — Често си палех огньове в тъмните кътчета на Скалата на Кастърли и се взирах с часове в пламъците, уж че са драконови пламъци. Понякога си представях баща си, как гори в тях. Друг път — сестра ми. — Джон Сняг го гледаше с ужас, но и с възхита. Тирион се окашля. — Не ме гледай така, копеле. Знам тайната ти. И ти си имал подобни мечти.

— Не — отвърна ужасен Джон Сняг. — Аз не бих…

— Не ли? Никога? — Тирион повдигна вежда. — Е, не се съмнявам, че Старките са били ужасно добри с теб. Убеден съм, че лейди Старк се държи с теб все едно, че си един от нейните. А и брат ти Роб, той винаги е бил добър с теб, и защо не? Той получава Зимен хребет, а ти — Вала. А баща ти… той трябва да има сериозна причина да те отпрати в Нощния страж…

# 329
Чакай да дочетем "Рицарят" и пак ще говорим за Таргериените. Белор засега ми прави много добро впечатление, но не съм правила съпоставки с Нед. Съвсем в началото съм.
 Сега прехвърлях английския форум и попаднах на цитат, цитирам по спомен: "Отношението на Тивин към Тирион цял живот е било като към копеле". Ако накрая се окаже, че Тирион действително не е син на Тивин, то тогава Тивин ще се радва и от онзи свят и според мен Мартин няма начин да достави този кеф нито на мъртвия Тивин, нито на Церсей. В този цитат някои може да затвърди теорията си, че Тирион не е син на Тивин, но по моята логика е точно обратното Simple Smile.

От цитатите, които Хексе е постнала най- силно впечатление ми прави последното изречение. Мисля, че скоро обсъждахме сериозната причина на Нед Simple Smile,. А джуджето Тирион си мечтае за дракон. Еми точно на комплекс за малоценност ми се струват нещата Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт