"Песен за огън и лед" - 5

• 52 219
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Не е толкова очевадно. На пръв поглед, може би.  Споменават се само благороднически гербове, дори да допуснем че все пак Куайте споменава Мокоро, не би го нарекла Блекфир.
Никакъв Блекфир няма. В оригинал е dark flame, споменат след кракена (Виктарион), очевидно се има предвид Мокоро.

# 631
Препрочитам пак книгите и искам много наивно да питам: наистина ли Бран яде човешко? Става въпрос за първата глава на Бран от "Танц с дракони". Останах с такова впечатление, защото нямаха храна, мизерстваха и изведнъж Студени ръце убива някакви мъже и от нищото се появява със "свинско", което според мен няма как да намери. 
Може и аз да съм станала прекалено извратена Embarassed

# 632
  • Русе
Май-май си поела по пътя на извращенясването Wink Дори не ми е хрумвала подобна мисъл. По него време май все още им намираше храна, накрая се принуди да заколи лоса, та да ги нахрани.

Иначе мъжете от нощния страж, които уби, всъщност са същите онези, които по-рано убиха Мормон и спретнаха бунта, т.е. е убивал клетвопрестъпници и убийци, не братя.

А Бран най-охотно сам търсеше да яде човешко, като беше във вълка. За това дали и в човешка форма си е хапвал се водят спорове и не е ясно.

ПС: абе Мартин пак споменал в някакво интервю, че можело да се стигне и до 8-ма книга... Дано да не стига дотам, а и да не прибягва до късия край на поредицата, за който говореше по едно време. Ако накрая се окаже, че онова с кометата не е шега, ще го преследвам и на онзи свят Laughing

# 633
Кое с кометата?

# 634
Не е толкова очевадно. На пръв поглед, може би.  Споменават се само благороднически гербове, дори да допуснем че все пак Куайте споменава Мокоро, не би го нарекла Блекфир.
Никакъв Блекфир няма. В оригинал е dark flame, споменат след кракена (Виктарион), очевидно се има предвид Мокоро.

Не е очевидно и аз смятах че е Мокоро, докато не прочетох, че при Мартин хералдиката има огромно значение, тук съм определено с Хексе  Peace

# 635
Аз пък съм чела че Мартин нарочно е вмъкнал сума ти предсказания и легенди, защото иска да покаже че те може да са доста изопачени или дори напълно неверни...та не се знае кое от тези предсказания е истина, и кое не...като добавим и факта че той май си променя неща в движение, че да не са като фен теориите, става манджа с грозде...

# 636
Не е очевидно и аз смятах че е Мокоро, докато не прочетох, че при Мартин хералдиката има огромно значение, тук съм определено с Хексе  Peace
Каква хералдика, гербът на Блекфирите е черен дракон, не черен пламък.

като добавим и факта че той май си променя неща в движение, че да не са като фен теориите, става манджа с грозде...
А всъщност, имаме ли някакъв пример в подкрепа на такива твърдения? Имам чувството, че малко наизуст се мятат подобни обвинения.

# 637
Пламъците по лицето на Мокоро са червени, не черни  Wink

ПС: за Кръпчо четох една теория, че е всъщност един Ланистър, надявам се да не се окаже истина.

чичо Герион???

Мисля, че пак годините не съвпадат, Кръпчо е докаран много преди да изчезне чичо Герион.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 16:45 от Бумър

# 638
Студени ръце дали не е Бенджен?  newsm78   Би било много добре да е той и въпреки, че е сданал Друг е запазил разсъдъка си.

# 639
  • Варна
Студени ръце дали не е Бенджен?  newsm78   Би било много добре да е той и въпреки, че е сданал Друг е запазил разсъдъка си.
Последно решихме, че не е, защото горските чеда казаха за него, че е бил превърнат много отдавна. Но като нищо може да е някой Старк.

# 640
Сто процента е бил НЯКОЙ преди да умре. Все пак да си със всичкия си след това превръщане, не е малко!

# 641
И според мен е Старк, но не и Бенджен. При положение, че чедата живеят по няколко хиляди години за тях времето от което Бенджен го няма е прашинка.

# 642
Студени ръце не умря ли или остана да се бие с някакви бродници? Не си спомням как беше точно.

# 643

като добавим и факта че той май си променя неща в движение, че да не са като фен теориите, става манджа с грозде...
А всъщност, имаме ли някакъв пример в подкрепа на такива твърдения? Имам чувството, че малко наизуст се мятат подобни обвинения.
[/quote]Е, ако имаш предвид лично Мартин да го е казал- не е  Laughing не вярвам и да го каже  Laughing

# 644
  • Варна

Е, ако имаш предвид лично Мартин да го е казал- не е  Laughing не вярвам и да го каже  Laughing
[/quote]

В интерес на истината Мартин в едно интервю е казал, че избягва да влиза във форуми за поредицата, както и във фенсайтове, защото не иска да се изкушава да промени нещо.

Общи условия

Активация на акаунт