Скандинавски филми, поредици, сериали - дайте шанс на грубо говорящите!

• 110 026
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
The Killing е римейк на  Forbrydelsen, скандинавски сериал.Не съм гледала оригинала, но американския вариант е много добре направен.

# 166
  • Berlin
И аз само американския, но много ми хареса.

# 167
  • София
А тази информация от какво страда Сага, от къде изпадна? Помислих, че е нещо, споменато в сериала, но не откривам такова засега.

# 168
  • София
Препоръчвам Самотно пристанище http://www.imdb.com/title/tt1787767/ Първият финландски филм, който ми хареса.

# 169
  • bad@ss
Изтеглих от замунда (но още не съм гледала) мноУ щура комедия с наш Мартин  Simple Smile
http://www.imdb.com/title/tt0246692/

Тия дни ще чекна суперлативите  Whistling

Значи трябваше да започнеш с "В Китай ядат кучета". Пълна лудница  Laughing

И на Kopps се изкъртих от смях, помня.

И "Ябълките на Адам" е страхотен  Heart Eyes

# 170
Благодаря   bouquet Тъкмо още не съм го гледала  Blush, ще си дръпна и този и ще спазя правилната хронология  Simple Smile

А тази информация от какво страда Сага, от къде изпадна? Помислих, че е нещо, споменато в сериала, но не откривам такова засега.

http://www.imdb.com/title/tt1733785/reviews?ref_=tt_urv

Скрит текст:
First of all. It's sad to say, but "Smockan" and "seattle_kid" seems to have COMPLETELY missed the fact that the female police-officer Saga Norén in the series, played by Swedish actress Sofia Helin, is a portrait of a person with Autistic spectrum of Asperger type. And they unfortunately confuse it with bad acting in their reviews. Well, well...

To me that mistake never became a problem. Then again, I am myself a person with a Autistic spectrum of High-functioning type (HFA). A "near cousin" to Asperger. And I was simply stunned. Sofia Helins interpretation of a police-officer with Autistic spectrum of Asperger type was just excellent. Maybe not perfect, but excellent. And it is without a doubt one of the best performances I've ever seen, made by an non-autistic actress/actor. (Watch out, Dustin Hoffman *wink*)

The chemistry between the actress/actor Sofia Helin and Kim Bodnia are excellent as well. I'm actually not going to say anything about the plot itself. It would be wasteful. Just be aware that the female police-officer in the series actually is a person with Autistic spectrum of Asperger type (for less confusion), see the show, and be amazed. I was.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 19:27 от Peregrin

# 171
  • София
Благодаря, Перегрин! Странно, че създателите на сериала разчитат образът да се разчете правилно при тези ситуации - на мен лично нито за миг играта на София не ми се е сторила куца, но можеше да загатнат проблемите на образа, не да разчитат, че хората ще се сетят, защо дамата е особена.

# 172
Изгледах Bron/Broen. Трябва да има друг сезон, не може така да ни оставят!

# 173
Изгледах Bron/Broen. Трябва да има друг сезон, не може така да ни оставят!

Абсолютно!
А аз плаках и на двата сезона на последните епизоди, много тъжни и двете последни серии.

# 174
Ама Мартин е за бой, ядосах му се. Все едно не знае Сага колко бързо ще светне и какво ще направи.

# 175
  • Ямбол
Ама Мартин е за бой, ядосах му се. Все едно не знае Сага колко бързо ще светне и какво ще направи.

Да, действа много непремислено. Но така се завърза сюжета все пак, да има материал и за 3-ти сезон.

Ще има следващ сезон, но засега само Ким е потвърдил участие - за София не се знае още...

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 14:40 от DimiLoca

# 176
  • София
Ще умра от любопитство какво обсъждате, докато изгледам и втори сезон до края. Я го напишете в скрит текст, моля ви - на мен не ми пречи да знам какво следва нито в книга, нито във филм.

Къде сбърка Мартин и какво е направила Сага?

# 177
  • Ямбол
Coming 2 life, ти докъде стигна със сериала?

# 178
  • София

Предстои ми да гледам от 5-и и нататък тази вечер, втори сезон.

# 179
  • Ямбол

Предстои ми да гледам от 5-и и нататък тази вечер, втори сезон.

E, то малко ти останало, но ако толкова държиш, ще ти пиша какво става накрая.  Laughing

Според мен устискай още малко.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт