ВМ-НВХ, част 63

  • 49 722
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 10 858

И с мащерка и салвия стават страхотни.
Изобщо, каквато и подправка да се сложи - грешка няма да има.
Правих цяло парче свински бут оваляно във всички подправки, които имах в шкафа + няколко чая.  Laughing Пекох в тава върху морска сол. Е, стана убиец!


Ау, Мереленда, това много ме заинтригува! Особено чая  Crazy Би ли споделила , моля  Blush

# 466
  • Мнения: 12 744

И с мащерка и салвия стават страхотни.
Изобщо, каквато и подправка да се сложи - грешка няма да има.
Правих цяло парче свински бут оваляно във всички подправки, които имах в шкафа + няколко чая.  Laughing Пекох в тава върху морска сол. Е, стана убиец!


Ау, Мереленда, това много ме заинтригува! Особено чая  Crazy Би ли споделила , моля  Blush
Оригиналът:
http://wkusni-momenti.blogspot.com/2010/09/blog-post_7066.html
Първия път в оригинал, но после махнах горчицата, че не я обичат вкъщи. Иначе и двата пъти добавях + салвия(градински чай), мента, мащерка и изсушени смокинови листа, от които си правя чай. От всичко по малко.
Розмаринът принципно надделява като аромат и в първия момент човек може да се заблуди, че не е свинско като го хапва, а агнешко. Ние много обичаме.
Та, подправките общо взето са на вкус и предпочитания. Simple Smile
Забравих да спомена, че и двата пъти правих рецептата със свински бут, а не врат. Малко по-сухо се получава, но е по мой вкус.
Между другото, Драго има страхотни рецепти с месце. Опитала съм доста през годините и си заслужават.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 22:48 от Merelenda

# 467
  • В Балкана
  • Мнения: 679
Добро утро!   bouquet

W'A'S'P', браво за резултата от изпита!   bouquet Ти, май и миналата година учеше..
И аз ще слагам авокадо.  Laughing Обаче май няма да го дупча и слагам в чаша вода, а направо ще го бодвам в саксията. Имам една свободна. И аз не съм от  градинари. Цветя никога не съм гледала. Но иначе тази година сложих три корена домати на терасата.  Laughing И брах ме де, че и още има.. Ама две кила едва ли ще станат.  Laughing

Амишите и на мен са ми много интересни. Освен филма, който Вери е показала, съм гледала и този - http://www.imdb.com/title/tt1561770/ . И двата ми бяха интересни.

# 468
  • Мнения: 78
Вив,
салвията е доста използвана подправка ( и не само ). Преди години доста готвех едно пиле с мляко на сър Джейми Оливър .

http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/CHICKEN-MEAT/chick … ame=Pile-s-mlyako

Aбсолютно режимно е и ароматите се комбинират прекрасно .
В момента използваме италиански таблетки за смучене ( всички сме грипави ) и са пак на основата на салвия .

# 469
  • Мнения: X
Цитат
Е, как да не променя хранителни групи - ето ти например не ядеш месо, аз не ям зьрнени и млечни.
Аз не ям месо, но ям риба, масло, които спадат към животинските храни, а ти си писала, доколкото поммя, за сметана, сирене-тип Филаделфия, значи, все пак ядеш млечни, макар и в минимални количества

Цитат
пред идеално изглеждащ био продукт, без загнило местенце, дупчица, расло сякаш в специална стерилна среда, в неизвестни за мен почви, с полагани неизвестни за него грижи. Да, перфектно изглежда, ама пак не знае човек как, къде и с какво е отгледан, за да изглежда идеално.
Всъщност, Био зеленчуците и плодовете нямат  идеална форма и съвършен вид.Напротив, и именно затова доста хора се мръщят на неугледния им външен вид.
Идеални и като от картинка са точно пластмасовите зеленчуци и плодове.    Simple Smile

 W'A'S'P' , вярно , не съм мерила хляб.Но в машината за хляб от 700 гр се слага 640 гр брашно.
Ама ще меря, щом искаш ...    Laughing  Дори и да не е абсолютно 1:1  , то съотношението е горе-долу такова.

Цитат
А тази чия и подобни според мен са поредните модерни измишльотини
Хората не са птици за да ги усвояват
Ама който се има за кокошка, да си ги кълве
Скрит текст:
Реципрочно, аз бих написала
Който се има за лешояд, да си ръфа гниещи трупове.
Но не го пиша, нали?
Всички са наясно, че този режим включва и месо, но в темата пишат и четат и вегетарианци, така че маааалко толерантност към различните от теб би била само от полза.За всички.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 08:46 от Анонимен

# 470
  • В Балкана
  • Мнения: 679
Аз да си продължа, че сутринта трябваше да излизам.


Ако знаете други филми за амишите - споделете. Интересни са ми.
Инак аз 20 долара за пиле, няма да дам, колкото и био, еко, органик или екстра върджин да е.  hahaha

Вчера си купих свински дроб и по рецептата на Шоки от темата с рецепти, го приготвих. Повечето парчета ги нарязах по-дебели от 1 см. и не сложих сода бикарбонат. После ги пекох на грил тигана.. И днес какво търкане ще ме чака..  ooooh! В началатото ги въртях постоянно и на често. После си ги оставях повече време. Опече се дробчето, доста добре и не стана сухо. В чинията му изтисках лимон и посолих на вкус.  Crazy

Това месо с подправките и мен ме изкуши. На фурната нямам градуси, ще трябва да налучквам подходящата температура. А отгоре покрито ли е с фолио? И ако не е, не загаря ли?

Вчера в нашето Фантастико видях рагу, кокали и .. още нещо, ама го забравих - свински и телешки. Май и аз тази зима, сравнено с предната, ще варя повече бульони и супи.  Laughing И няма да са само от крака.

# 471
  • Мнения: 6 425
И аз да се включа към обичащите месо с всякакви подправки Embarassed Благодаря за идеите и рецептите! Тони, мерси и за твоята рецепта! Hug

Друга интересна рецепта, която ми попадна вчера, е персийската мусака на Робин Кафалиев - режимна е, като се махне филията, която той слага в каймата (но се слагат и яйчени жълтъци, така че каймата ще си се спои и без филия) - рецептата я има във вчерашния "24 часа": http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2284271 Аз и гъби от консерва не бих ползвала, а пресни, а вместо кренвирши може бекон, макар че и той е съмнителен откъм състав, но все пак не е голямо количество и не е за всеки ден.

Аз продължавам да чета и да се удивлявам... Гари Т. обяснява основанията и научните доказателства за "въглехидратната хипотеза" и съответно липсата на доказателства за "мазнинната/холестероловата хипотеза". Също разглежда как е възникнало вярването за вредността на солта. И показва как, след като без достатъчно доказателства са били приети за верни "мазнинната хипотеза" и хипотезата за вредността на солта, после всякакви получени данни, дори и да са оборвали приетите хипотези, както често се е случвало, са били извъртани така, че да имат смисъл в светлината на вече установените "истини". Rolling Eyes Например за хипертонията, която обикновено свързват с повишен прием на сол и съветват да се намали консумацията на сол, всъщност основна причина бил също инсулинът - по 2 механизма: от една страна инсулинът кара бъбреците да задържат наличната сол, а с нея и вода, и така се повишава кръвното, от друга страна инсулинът влияе върху нервната система, тя повишава пулса, свива кръвоносните съдове и така отново се повишава кръвното. Но се приема, че причината е солта и се препоръчва да се приема по-малко сол, за да не може да се задържи сол и вода, вместо да се отстрани истинската причина - повишения инсулин - чрез отстраняване на високовъглехидратните храни ooooh! А иначе в медицината се знае, че повишеното кръвно често върви ръка за ръка с инс. резистентност и обратното - това не е новост, знае се. Но в същото време не се отива една стъпка по-нататък в мисленето ooooh! Приема се, че причината за високото кръвно е затлъстяването, а причината за него - свръхприем на калории, което значи свръхприем на мазнини, защото те са най-калорични ooooh! Но такъв начин на мислене игнорира немалкия брой случай на хора с нормално тегло, но въпреки това с високо кръвно и/или инс. резистентност (при тях вероятно ИР е засегнала вече, на ранен етап, и мастните клетки, поради което те не качват килограми, но ИР си остава). Абе, много е плашещо, като чете човек, а още по-страшно става, като се замислиш каква вреда е нанесена на човечеството за тези 50-ина години Cry

# 472
  • София
  • Мнения: 10 858
Мереленда, Тони  Hug лагодаря ви за рецептите!

Салвията - да, и аз ползвам понякога, мислех че за традиционен чай става въпрос Crazy

Редактирам, за да допълня в контекста на горния пост на Шоки, че свекърва ми е с такъв проблем - високо кръвно и без наднормено тегло. Говорила съм й на тази тема, че вероятността да се почувства по-добре, ако намали до минимум въглехидратите е реална, но удрям на камък.
Пие лекарства с шепи и си живее, както си знае. Вероятно пие и статини, не съм се интересувала от лекарствата конкретно, но има "висок" колестерол - 5 и нещо (вероятно е общият ooooh!) ...
Няма път, по който да достигнеш до ушите й.
Много често срещан проблем.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 08:59 от Вивиан

# 473
  • Мнения: X
Цитат
Краси, нищо лично, но заради новите в темата те помолихме да се уточняваш, когато пускаш такива постове тук
И когато не го правиш, ще цитирам след теб ей това

предупреждение за подвеждащ пост
Тази потребителка НЕ Е на режима, храни се вегански и освен месото е спряла още джънка и силно е намалила тестеното и сладкото, потвърждение за което са собствените и постове в различни теми
Без да се сърдиш, но такива "бомби" от твоя страна са некоректни и объркващи
А, що да се сърдя.   Grinning
Но това, което си написала , също не е вярно и звучи подвеждащо.
Първо, не се храня вегански, а вегетариански, и второ, така написано от теб, оставя впечатлението , че този режим препоръчва джънка, тестеното и сладкото.    Laughing

Цитат
Не знам Краси дали все още чете, но би ли дала $20 за пиле.... newsm78 (верно че месо не ядеше, но примерно...?).
Давала съм по 17 лв за домашно пиле.Не е от магазин.Сина ми яде месо.    Grinning


Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 09:14 от Анонимен

# 474
  • Мнения: 20 887
Така и така се заговорихме за манджи, иска ми се да похваля яйцата на Гордън Рамзи този човек е вълшебник.  Ако не сте опитвали технологията му, непременно поправете тази грешка. Ето тук е описано, гарнитурата и лука може да се пропуснат.  Simple Smile
http://illusion123.wordpress.com/2012/06/18/gordon-ramsays-scrambled-eggs/

# 475
  • Мнения: X
Рейнче, мерси
Аз карах двугодишно сиско и майкрософт обучение
Сега по своя воля се явих на изпита за сертификат, това не влизаше в обучението
Но пък имах добри резултати на изпитите, което ми даде голямо намаление от цената на сертификата и реших да се пробвам, но си падна четене, защото там се иска съвсем друго мислене от курсовете
  

Кимион много харесвам, но моите не и затова не слагам в общи храни
В салата също го обожавам, особено ако има авокадо и лимон
Мащерка харесвам и ползвам много
Салвия имам, но нещо не ме привлече като фен

Харесвам да гледам и Рамзи и ДжЕйми
Имам доста книги и от двамата и редовно си правя по нещо тяхно
Даже рецептата на Джейми за пица е основната на синчето, сам си прави и му е кеф
Найджела също много харесвам, а и е толкова красива, удоволствие е да я гледаш за разлика от спаружения Рамзи
OТ тях, както и от няколко други предавания, предимно masterchef, се научих на нови техники, които после и пробвах

Любимец ми е Мишел Ру
http://www.michelroux.co.uk/


В моите рецепти има шведски вариант за бъркани яйца, с течна сметана е
Не знам кой е оригиналът  newsm78
 Рамзи слага крем фреш, предполагам че и така е вкусно
Тук по хотелите съм яла само тукашния вариант


Шоки, да, и аз бях потресена като прочетох това
Много неща са известни от доста време, но въпреки това се робува на псевдотеории и се принасят в жертва здравето и живота на пациентите
Скалдеман напр добре е обяснил колко е вредно изключването или силното намаление на солта
При мен като дете ме накараха да го направя заради късогледството и само след две години се сдобих с проблеми с ЩЖ

Подобна е ихипотезатА за Фибрите
Съзададена от лекар, вманиачен на тема количество и тегло на екскрементите


Последен едит:
Веригата, от която пазаруваме и която почна акцията за чисто месо без газ и консерванти, вече имат големи етикети на всички стоки без химии
Снимах снощи един такъв щанд с маслини
Ще пусна снимката като я сваля

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 09:45 от Анонимен

# 476
  • Мнения: 6 425
Да, има и отделна глава за фибрите и как възниква хипотезата за тяхната полезност. И макар че така и не е доказано (въпреки че има куп проучвания, но резултатите така и не са положителни), че фибрите имат някаква полезност по отношение на сърдечносъдовите болести, затлъстяването или рака, въпреки това продължават да съветват да се приемат много фибри Rolling Eyes

# 477
  • София
  • Мнения: 2 997
Ох, стига с тази чиста храна!
Само който не е живял на село може да има чистата храна за манна небесна. Имам роднини в едно предбалканско село, при които съм живяла немалко време. Те всичко си произвеждаха вкъщи - зеленчуци, яйца, масло, месо, мас, знаете. Нищо не се купуваше - само хляб и захар. Знам го, защото основно мен пращаха, когато бях малка и още си помня списъчетата: захар от магазина, хляб от фурната. Понякога луканка. Това беше.
Вярно, слабички бяха, жилави, но все бяха болни - артрити, бронхити, язви. Повечето си заминаха след като започнаха да навършват 60. От рак или инфаркт.
Чистата храна не е панацея за мен. Изводи не искам да правя, още търся отговорите за себе си, но да набеждаваш една единствена причина за мен е повече от глупаво. Лесно е, но е глупаво!


Шоки, извинявай, ако си писала, но как се сдоби с "Good Calories, Bad Calories"? Аз наивно предположих, че мога да я открия в Хеликон, дори вчера питах, но ударих на камък, разбира се. Говоря за английското издание.


...  свекърва ми е с такъв проблем - високо кръвно и без наднормено тегло. Говорила съм й на тази тема, че вероятността да се почувства по-добре, ако намали до минимум въглехидратите е реална, но удрям на камък. 
Бих го написала едно към едно. Поне я убедихме да спре статините. Но тъй като холестеролът и падна от 8 на 4 и си остана там ... хм.  Нещо гнило подозирам аз  Whistling

# 478
  • SA
  • Мнения: 3 349
Цитат
Е, как да не променя хранителни групи - ето ти например не ядеш месо, аз не ям зьрнени и млечни.
Аз не ям месо, но ям риба, масло, които спадат към животинските храни, а ти си писала, доколкото поммя, за сметана, сирене-тип Филаделфия, значи, все пак ядеш млечни, макар и в минимални количества

Не ям нито сметана, нито сирена. И изобщо мисьлта ми беше, че много от хората, хранещи са ВМ-НВ, палео , та и Дюкан ако щеш, изключват от менюто си цели хранителни групи. Не е чак толкова важно точно ти, или аз какво ядем.В минимални количества и една крава може да изяде няколко червея и насекоми покрай тревата, но това не променя основната й храна.

# 479
  • Мнения: 6 425
Assos, донесоха ми я от Швеция (купена там). Трябва или да се поръча от Амазон, или някой да я купи в чужбина и да ти я изпрати или донесе - така си го представям. Но я има и в пдф Wink

Общи условия

Активация на акаунт